Şimdi Ara

Marmara Hukuk İsteyenlere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, uzatmadan gireceğim. Geçen sene biz de ekşi sözlükte, burda yüzlerce konu, yazı okuduk. Kimileri yerin dibine batırmış, kimileri güzel türküyü demiş, kimileri çok zor demiş. Şunu söyleyelim, çalışmazsan zor olur. Özellikle zor değil marmara hukuk, çalışınca yapıyorsun. Geçen sene bu bölümü yazarken çok tereddüt ettim. Şu an memnunum. İkinci öğretime girdim. Hiçbir farkı yok, sadece harç oduyorsunuz senelik 1300 lira civari o da %10luk dilime girince kalkio. Ders saati olarak bu sene 1 ile 7 arasında değişiyordu ki ben genelde 1. öğretimin derslerine girdim farketmio kafanıza göre mesela anayasa da 2. Öğretime gelen hoca daha iyi anlatiyordu bu sene 1. Öğretimden arkadaşlar ikinci öğretim derslerine giriyordu. O konu da tereddutunuz olmasın. Sadece harç başka fark yok. Eğitime gelince iyiki marmara ya gelmişim diyorum. Kaliteli bi kadrosu var. Araştırın bi Osman Can, Ibrahim Kaboglu bunlar bizim fakültede ders veriyorlar. Ve turkiyenin sayılı hocaları. Adlı yargı hakim savcı sınavlarında son yılın en başarılı üniversitesi yine marmara.

Yer olarak üsküdar ile kadıköy arasında kadıköy rihtima 5 dakika yani denize 5 dakika metro marmaray vapur ulaşımı rahat. Bina tarihi.

Ben 1. Sınıfı bitirdim. 2. Dönem okula neredeyse hiç gitmedim :) yaz okuluna kaldim tabi olarak :) ama derslere girmeseniz Cenart diye bir not evi var derslerde ses kaydı alınıp yazıya dönüştürülüyor ordan çalışırsınız.

Siralamaniz yetiyorsa bu üniversiteyi bu bölümü öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışma derken Marmara hukukta okuyan bir insan ne zaman ne kadar çalışmalıdır ayrıntılı olarak açıklar mısın rica etsem, şimdiden teşekkürler?
  • Bir ankara bir istanbul hukuk nasil çalışıyorsa öyle, yani özel bir çalışma istemiyor. Korkulacak birşeyi yok, düzenli ders takibi ya da sınavdan 2 hafta önce çalışmaya basla

• feyk_ kullanıcısına yanıt
    Düzenli ders takibi yok diyelim 2 hafta önceden başlamak da yeterli olur mu?
  • fakültenin yıllık sisteme geçtiği doğru mudur?
    dönemlik iken finaller ne kadar sürüyordu?
    size göre yıllık sistemde finaller ne kadar sürer? bir aya yayılma ihtimali var mıdır?
  • Düzenli ders takibi yapma, 2 hafta önceden çalışmaya sağlam şekilde başla yeterli olur ama 1. Sinif için çünkü diğer senelerde ders yoğunluğu artıyor.

Fakülte yıllık sisteme gecti, bunu bizde istedik. Dönemlik sistemde sınavlarla boğuşuyorduk. İlk dönem vize final but ikinci dönem vize final but ugrasiyorduk yani ilk dönem 3 parça ikinci dönem üç parçaya ayrılıyordu ve her sınav donemi de 2 hafta sürüyor. Yilliga geçince ilk dönem sadece vize ikinci dönem sadece final finalde veremezsen but. Bu sistem daha iyi. Finallerde 3-4 hafta sürer yine yillik ta bana gore

@dmt123

@alcgml

• Puanım marmara hukuka da yetiyor fakat gazi hukuk istiyorum.İl seçiyorum diyelim.Sence Ankarada okumak hakim savcı olma açısından daha avantajlı değil midir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe Tıp vs Ankara Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İl ile alakası yok şöyle olur ankara daha sakin ve sosyal aktivite imkanı kısıtlı, daha fazla ders calisirsin zaten mezun olunca özel olarak çalışıyosun hakimlik savcılığa

• hocam barınma işi nasıl olacak ben büyük ihtimal marmaradayım en çok kafama taktığım bu
  • Bende bisy sormak istiyorum bende öğretmenim bu sene sınava girdm marmara hukuk gelecegini düşünüyorum ilkinci öğretm yazıcam devam zorunlulugu ne kadar var diye sorcaktm size ?

• Nuraykacnur N kullanıcısına yanıt
    Devam zorunlulugu yok bizde öğretmen arkadaşlar var sadece sınavlara geliyorlae

• jaywalker78 kullanıcısına yanıt
    Bi sürü yurt var ilk sene yurt tavsiyem, üsküdar ve kadıköy, atasehir ve maltepede yurt çok

• sıralamam 13302 , marmara ikinci öğrenim 15400 ile kapamış geçen sene ama 2012'de de 12 bin küsür ile kapamış, gelir mi ki
  • Rahat gelir, kontenjanlar arttı hukukta

• hocam arttı da devlette 50 arttı o da afyonda marmarayı bağlamaz, özelde de ta burslu 30 arttı yani çok değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: feyk_

Rahat gelir, kontenjanlar arttı hukukta

Kardeş iş olarak sen neyi düşünüyorsun veya arkadaşların falan geçen forumda da epey tartışıldı hukuk mezunları işsiz kalıyor dendi.
  • Olabilir işsiz kalabilirsiniz, garantisi yok. Ha şöyle işsiz kalirsin, en kötü ihtimal vasıfsız birisindir, hiçbir adlı yargı sınavını kazanamazsin ya da cevren yoktur, avukatlikta kimse seni tutmaz. En kötü ihtimal devlet avukatı olursun. Onu da olamazsan işsiz kalirsin. TM'nın en yüksek ve prestijli bölümü hukuk, ben işsiz kalırım felan düşünmüyorum. Hedefim iyi bi ortalamayla okulu bitirmek, dil öğrenmek. Hedefiniz de çoğu kez her yıl değişir, ben okula başlarken savcı olmak istiyordum. Şu an değişti mesela, adlı yargı mesleklerinden çok dış işleri bakanlığında, ya da uluslararası ilişkiler alanında çalışma hedefim. Hukukun iş alanı geniş. Senin vasiflarina, üniversite hayatın boyunca kendini gelistirmene edindiğin çevreye girdiğin sivil ve siyasi platformlara bağlı mezun olunca iş bulma oranın.

• ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yataygecen -- 2 Ağustos 2014; 1:22:21 >
  • yataygecen Y kullanıcısına yanıt
    ben en son öğrenci işleriyle görüştüğümde bu sene ile alakalı değil de 2015 sonrası ihtimaller arası dendi siz bi bilgi aldınız mı okuldan?
  • maltapeye taşınma işi doğrumudur ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.