Şimdi Ara

Marmara Hukuk merak edilenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MotoruBozulanMotor

Hedef ne peki ileride
    Daha önce belirtmiştim ama Avukat olacağım. Okul bittikten sonra ülkedeki ekonomik durumda bir düzelme olursa yurtdışında yüksek lisans planlıyorum ama kur durumları malum. Yüksek Lisans ve doktora bitirmek de mutlaka yapacağım işler, birkaç sene sonra olur ama olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP.

• Son kez upluyorum. Kafaya takılanlar sorulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Son kez upluyorum. Kafaya takılanlar sorulabilir.
    Asosyal içe kapanık ama araştırıp sorgulayan, bol bol kitap okuyan birisinden iyi hukukçu olur mu ?
    Referans olmadan hakim ve savcı olma ihtimali çok mu zor ?
    Bir arkadaşım bana hukuk sadece ezberden ibaret değildir demişti siz sınavlara sadece ezber yaparak mı çalışıyorsunuz yoksa başka bir çalışma şekliniz mi var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendarlı Köle Taciri -- 17 Temmuz 2018; 21:45:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendarlı Köle Taciri

Asosyal içe kapanık ama araştırıp sorgulayan, bol bol kitap okuyan birisinden iyi hukukçu olur mu ?
    Referans olmadan hakim ve savcı olma ihtimali çok mu zor ?
    Bir arkadaşım bana hukuk sadece ezberden ibaret değildir demişti siz sınavlara sadece ezber yaparak mı çalışıyorsunuz yoksa başka bir çalışma şekliniz mi var ?

Alıntıları Göster
    Maalesef asosyal ve içe kapanık olarak Avukat olamazsınız. Sosyal bir meslek olduğu için sürekli insanlarla iletişim kurmanız gerekecek. Eğer asosyalliği ve içe kapanıklığı yenemem diyorsanız avukatlığı eleyin.

Hakim ve savcılık da keza insanlarla iletişimin yüksek olduğu bir meslek. Günde onlarca duruşmaya girip insanlarla iletişim kurman gerekecek.

Akademisyenlik desek o da öğrencilerle iletişim gerektiriyor.

Hukuk her yönüyle sosyal bir meslek, içe kapanıklık sizi başarısızlığa iter. Gerekirse psikolojik destek alır, halledersiniz bence. Ancak içe kapanık olarak başarılı olmayı ben şahsen pek mümkün görmüyorum.

Maalesef ülke şartları söz konusu olduğunda realist olmak zorundayım. Hakim ve savcılık için referans şart diyebilirim.

Hukuk tabiki ezberden ibaret değil. Eğer sadece ders geçeyim kafasında olursan tek çare ezber ancak işin özünü, felsefesini öğrenmek istiyorsan dersleri yaşaman gerekiyor. Sorgulaman, araştırman, makale yazman sürekli kendini geliştirmen gerekiyor.

• Up

• hocam 8.5k. önümde 1.5k mfci oldugu söyleniyor. iü olmazsa marmaradayım :)

hazırlık sınıfı var mi? varsa istege mi bagli? lisede zaten 1 sene hazirlik okudum. bir sene daha okumak elbette kayıp olmaz ama bana öyle geliyor. olabildigince hızli bitirmek istiyiyorim. tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: glisalih

hocam 8.5k. önümde 1.5k mfci oldugu söyleniyor. iü olmazsa marmaradayım :)

hazırlık sınıfı var mi? varsa istege mi bagli? lisede zaten 1 sene hazirlik okudum. bir sene daha okumak elbette kayıp olmaz ama bana öyle geliyor. olabildigince hızli bitirmek istiyiyorim. tesekkurler
    Hiçbir devlet hukuk fakültesinde hazırlık bulamazsın. Başka soru varsa beklerim. :) Hayırlı olsun şimdiden.

• Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    hocam marmarada hazırlık sınıfı yoktu diye biliyordum. yökatlasta öyle yazıyordu.
  • hocam çok mu politik bir ortam var burada
    Hocam HS sınavında ist marmara gibi yerlerden mezun olmakla özel üniden mezun olmak aşırı derecede fark ediyor mu ? Mülakatta falan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hukukçu Bey

hocam marmarada hazırlık sınıfı yoktu diye biliyordum. yökatlasta öyle yazıyordu.
    Anlamadım. Ben de zaten yok demiştim ama?

• quote:

Orijinalden alıntı: Henry Kissinger

hocam çok mu politik bir ortam var burada
    Neredeyse hiç yok. Çok nadiren ülkücülerle kürt kavgaları olduğunu duydum, hiç denk gelmedim. Zaten devamsızlık olmadığı için okula giden pek yok. Politik durumlar genelde Göztepe kampüsünde oluyor. Haydarpaşada bir problem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Regina Phalangie

Hocam HS sınavında ist marmara gibi yerlerden mezun olmakla özel üniden mezun olmak aşırı derecede fark ediyor mu ? Mülakatta falan.
    Çağlayan Adliyesi başsavcısından bizzat duyduğum cümleyi aktarayım size. Hakimlik ve savcılık için en kötü devlet okulu en iyi özelden iyidir demişti. Her zaman devlet okulları hakimlik savcılıkta daha başarılı olmuştur. Özellerin katkısı Avukat olmak isteyenlere olabilir.

Ama tek kriter üni olamaz hocam ya devlet özel diye ayırmak da mantıksız aslında. Ortalamaya Cv ye falan bakmıyorlar mı hiç ? Yani koç tan tobbdan mezun olan biri erzincan hukuktan mezun birinden daha mı dezavantajlı ? Hiç mantıklı gelmiyor.

• quote:

Ama tek kriter üni olamaz hocam ya devlet özel diye ayırmak da mantıksız aslında. Ortalamaya Cv ye falan bakmıyorlar mı hiç ? Yani koç tan tobbdan mezun olan biri erzincan hukuktan mezun birinden daha mı dezavantajlı ? Hiç mantıklı gelmiyor.
    Türkiye'de mantık diye birşey yok maalesef, bu sistemin kabahati. Mesela sen kriter devlet, özel olmamalı diyorsun ama devlet okusan bile hakim, savcı olamama ihtimalin var, biraz torpil işleri dönüyor. Adamın sınavı 95, mülakat başarısız. Diğerinin sınav 65, mülakat başarılı. Soruyorsun nasıl oldu diye? İşte yukarıdan bir tanıdık vasıtasıyla oldu diyor. Yani torpil varsa özelden de olursun. Ancak torpil bulamayacaksan geriye tek avantaj devlet okulu mezunu olman kalıyor. Özel okullarda okuyanlar genelde baba parası yiyen, zengin ve şımarık kişiler olarak görülüyor.(tam burslu olsan dahi) Devlet okulunda okuyanların bir disipline sahip olduğuna inanılıyor. Tabiki diğer kriterlere de bakılır, cv ve ortalama gibi ama devlet okulu bitirmeyi daha önemli buluyorlar. Bunlar benim şahsi yorumlarım değil, sistem şu an böyle, ben olanları aktarıyorum size. :)

Türkiye de ki durumun farkındayım da şu mülakatları yapanlar da biraz farkında olsaydı keşke.Tam tersi devlet ve özel. Bir sürü arkadaşım var em devlette hem özelde okuyan. Devlettekilerden okula giden tanımıyorum. Ders sıfır. Sınavdan sınava. Özeldekiker hayvan gibi zorlanıyor. Devam zorunluluğu var bi de. Şu mülakatı yapan gavatlar biraz bu durumları da bilmeli bence. Torpil işine gelince gözlerini kırpmıyorlar.

• quote:

Türkiye de ki durumun farkındayım da şu mülakatları yapanlar da biraz farkında olsaydı keşke.Tam tersi devlet ve özel. Bir sürü arkadaşım var em devlette hem özelde okuyan. Devlettekilerden okula giden tanımıyorum. Ders sıfır. Sınavdan sınava. Özeldekiker hayvan gibi zorlanıyor. Devam zorunluluğu var bi de. Şu mülakatı yapan gavatlar biraz bu durumları da bilmeli bence. Torpil işine gelince gözlerini kırpmıyorlar.
    Maalesef yapılabilecek birşey yok. Zaten hakimlik, savcılık sınavı için baraj kaldırıldı, mülakata ipini koparan gidiyor, o yüzden öncelikle torpillileri ve devlet okulu mezunlarını seçmeye özen gösteriyorlar. Çok büyük bir istisna olmadıkça, mesela okul birinciliği, uluslararası başarılar gibi, özel okul mezunlarını dikkate dahi almadıklarını duymuştum. Bu arada hakaret ettiğin kişiler kamu görevlisi, birisi bimer'e falan yazarsa başın ağrıyabilir. Silmeni tavsiye ederim.

Üniversite hazırlık donemini mumla aratan bir sene oldu yazmissiniz da oyle anladim ben de.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.