Şimdi Ara

Marmara Hukuk merak edilenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hukukçu Bey

Üniversite hazırlık donemini mumla aratan bir sene oldu yazmissiniz da oyle anladim ben de.
    Üniversiteye hazırlık yazmam lazımdı. :) YGS-LYS senesini kast etmiştim. Yanlış anlaşılma olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Tamamdır
    Çağın gereklerine göre kendini yenileyip hareket edemeyen, beyni fosilleşmiş, haksız yere birilerinin bir yerlere gelmesine vesile olan her kim olursa olsun gavattır,şerefsizdir. İşini dürüst yapanlara lafım yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşimize gelince torpil işimize gelmeyince “ya aynn ya ehliyet liyakat çok önmli .s “ diye diye bu ülkenin nereye varmasını beklicez. Bunları normal karşıladıkça kendi ayağımıza sıkarız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up.

• Hocam ben DEÜ ya da Anadolu istiyorum, ailem ise Selçuk diyor. Ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lars Mikael Akerfeldt

Hocam ben DEÜ ya da Anadolu istiyorum, ailem ise Selçuk diyor. Ne düşünüyorsunuz?
    Hocam sen mf değil misin

• Henry Kissinger kullanıcısına yanıt
    MF tercih etmeyi düşünmüyorum. 26k muhendislik yerine yeteneğim ve birazcık da ilgim olan 14k hukuk daha mantıklı geliyor. Maalesef ülkemizde matı iyi olan MF olur diye bir algı var ben de ona kurban gittim.

• istanbul hukuk ile arasında kalsanız tercihiniz ne olurdu.

2. öğretim nasıl birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa0120

istanbul hukuk ile arasında kalsanız tercihiniz ne olurdu.

2. öğretim nasıl birşey
    Bu tartışma forumda yıllardır yapılıyor. Marmara ile İstanbul İÖ yaz google'a DH'de bu konu hakkında yapılmış sayısız tartışmayı bulabilirsin. :) Bu kadar tartışılan bir konunun da maalesef net bir sonucu hiç çıkmadı. İkisi de kaliteli okullar, kaliteli fakülteler. Sana bu konuda net farklar söyleyemem, çünkü olağanüstü bir fark yok. Sadece 2 konudan bahsedeceğim, kararına yardımcı olabilir.

1-Kampüs: Marmara Hukuk şu an Haydarpaşa Kampüsünde eğitim veriyor. Daha önce gördüysen eşsiz bir bina ama maalesef bu bina Sağlık Bilimleri Üniversitesi adında başka bir okula devredildi ve şu an eğitim de veriyor. Yani içinde bu okula ait öğrenciler var. Marmara Hukuk şu an sadece binanın küçük bir bölümünde faaliyet gösteriyor. Marmara Hukuk olduğuna dair adam akıllı bir tabelası dahi yok. Sağlık Bilimleri Üniversitesi binanın her tarafını kendi tabelalarıyla süsledi. İlk bakışta Marmara Hukuk da burada var demek biraz zor yani. Ancak bu durum geçici, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde yeni bir binamız inşa ediliyor. Tabi Haydarpaşanın yanından geçemez ama yapacak birşey yok. Bu binaya bu yılın başında, ikinci döneminde ya da en geç gelecek yıl kesin geçilecek. Net bir tarih yok.

İstanbul Hukuk ise Beyazıt Kampüsünde. Orası da tarihi bir bina. Ancak bu binanın değişmesiyle ilgili bir konu yok. Onlar orada devam edecekler.

2.Saatler ve harç: Sanırım Marmara Birinci Öğretime puanın tutuyor. İstanbul İÖ ile arasında kalıyorsun. Öncelikle İstanbul İÖ'ye gidersen 1000 küsur lira her sene harç ödemen gerekecek. Birinci öğretimde böyle bir durum yok. Dersler İstanbul İÖ'de akşam 5'te başlıyor. Gündüz derslerine girebiliyor musun bilmiyorum, bizim okulumuzda ikinci öğretimler birinci öğretimlerin derslerine girebiliyor. Eğer gündüz derslerine girme imkanın yoksa bu bir dezavantaj. Akşam 5'te girilen derslerden ne kadar verim alınır, bunun kararını sen ver. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 1 Ağustos 2018; 19:12:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lars Mikael Akerfeldt

Hocam ben DEÜ ya da Anadolu istiyorum, ailem ise Selçuk diyor. Ne düşünüyorsunuz?
    DEÜ kampüs baya kötü. Tınaztepe denilen yeri öven bir kişi bile görmedim, herkes aşırı derecede memnuniyetsiz. Dağın başında diyorlar, bizzat görmedim. Sosyal hayat arıyorsan bu senin için dezavantaj olabilir.

Anadolu Eskişehir'de, Eskişehir üniversite şehri. Sosyal olanakları oldukça geniş, sıkılmazsın.

Selçuk hakimlik-savcılık sınavlarında başarılı ancak baya zor bir fakülte diye biliyorum. Sınavlarında baya gereksiz zorluyorlarmış. Adapte olman kolay olmayabilir.

Ben olsam Anadolu'ya giderdim.

sıralama 7800 istanbul 6900 ile almış geçen yıl. gelme ihtimali var mı bilmiyorum. ayrıca ben mf hazırlanmıştım normalde. böyle arkadaşlarınız var mıydı.
  • quote:

sıralama 7800 istanbul 6900 ile almış geçen yıl. gelme ihtimali var mı bilmiyorum. ayrıca ben mf hazırlanmıştım normalde. böyle arkadaşlarınız var mıydı.
    Çoook var. Çoğu kişi MF'den geliyor ve enteresandır daha başarılı oluyorlar. :)

• Hocam içime su serptiniz bende düşüyordum ki bu adamları silah zoruyla okula getiriyorlar gibi bir durum hayal etmiştim. Hocam hukuk okunmaz diyenlere bı sözünüz var mı

• quote:

Hocam içime su serptiniz bende düşüyordum ki bu adamları silah zoruyla okula getiriyorlar gibi bir durum hayal etmiştim. Hocam hukuk okunmaz diyenlere bı sözünüz var mı
    Ne açıdan okunmaz diyorlar, para mı, itibar mı, zorluk mu? Para içinse kısmen doğru. Rekabet çok arttı. Asgari ücrete çalışan avukatlar var. Burada para kazanmak kişinin kendisine bağlı. Donanımlı olan herkes kazanır. Donanımdan kastım, yabancı dil, iyi bir ortalama, yüksek lisans ve hatta doktora. Bunları yapmak artık şart. Bunları yapanlar kazanıyor. Dil bilmeden, kötü ortalamayla diplomayı alıp direk işe başlayanlar bir zahmet kazanamasın. Hakimlik-Savcılıkta zaten maaş sabit ve garanti. Parasız kalma ihtimali yok.

İtibar olarak ülke zor bir süreçten geçtiği için Hukuka güven sarsıldı. FETO'dan binlerce hakim-savcı atıldı. Bu durum ülkeyle alakalı. Hukuksuz ülke ayakta duramaz. Hukuk her dönemin en kilit mesleğidir. Avukatlıkla ilgili de toplumdaki cahil çomarların yıllardır değişmeyen bir algısı var. Yauv Avukat yalancı oluyor ya da suçluları nasıl savunacaksın ehehhe diyen akrabalar vs. Bunların lafıyla da Avukatlar itibar kaybetmiyor. Boş boş konuşuyorlar. Bunlar kafanı karıştırmasın.

Zorlukla alakalı da samimi olayım, zor. Baya zor. Düzenli, sistemli çalışmayan eleniyor. 4 sene boyunca sistematik geceli gündüzlü çalışacaksın. Okuyacaksın, öğreneceksin. Kimi zaman TYT-AYT dönemini mumla arayacaksın, baya yorucu günlerden geçeceksin. İşini sevgiyle yapacaksın. Bunlara sabır gösterirsen sıkıntı yaşamazsın. Sabır çok önemli. Bir söz vardır, hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez diye, zaten kolay olsaydı herkesin tercihi Hukuk olurdu. Hukuku özel kılan zor olması.

• Up.

• istanbul yada marmara hukuk düşünüyorum 2. öğretim gelirse sabah dersleri girebilirmiyim?bütün sene böyle yapmayı düşünüyorum yapanlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lebowski14

istanbul yada marmara hukuk düşünüyorum 2. öğretim gelirse sabah dersleri girebilirmiyim?bütün sene böyle yapmayı düşünüyorum yapanlar var mı?
    İstanbulda dersler akşam 5'te başlıyor. Marmara İkinci Öğretim 1'de. Marmara'da sabahları girmek mümkün, İstanbuldaki durumu bilmiyorum.

• Up.

• Son kez up.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.