Şimdi Ara

Marmara Hukuk merak edilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşünenler varsa sorularını bu başlık altında iletebilir, elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Not: 4.sınıftayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 13 Temmuz 2018; 18:36:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok zorluyor mu, fakülte binasından memnun musunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzuryum -- 13 Temmuz 2018; 18:38:9 >
  • Fakülte taşınancak mı? Taşınacaksa daha iyi bir yere mi yoksa silivri gibi yerlere mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzuryum

Çok zorluyor mu, fakülte binasından memnun musunuz
    Okulun akademik kalitesinden ötürü bir zorluk söz konusu. Sınavlar ve sınav dönemleri ciddi anlamda yoruyor. Üniversite hazırlık dönemini mumla aratacak düzeyde bir çalışma temposunda sınavlara hazırlanıyoruz. Hocalar ekol oldukları için kendilerine ait kitapların mutlaka okunması gerekiyor. Tabi bu yüksek harf notu düşürebilmek için geçerli. Sadece ders geçmeye odaklananlar için bulunmaz nimetlerimiz var. 3 adet ders notu satan yerler var. Her hafta her ders için hocanın derste anlattığı herşey kayıt altına alınıp, düzgün bir şekilde yazıya aktarılıyor. Muhteşem bir çalışma kaynağınız olmuş oluyor. Devamsızlık da olmadığı için hiçbir derse gelmeyip sınıf geçenlerin sayısı azımsanamayacak derecede yüksek. Tabi okula gelmemek yan gelip yatıldığı anlamına gelmiyor. Ocak, Mayıs ve Haziran ayları sosyal bir aktiviteniz dahi olmuyor. Ondan önceki aylarda da yine yoğun bir çalışma temposu mevcut.

Kampüse gelirsek. Şu an için maalesef memnunum diyemeyeceğim. Kampüs 2015 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredildi. Şu an okul onlara ait. Biz okulun sol cephesinde devam ediyoruz ama ne adam akıllı okulun Marmara Hukuk olduğuna dair bir tabela var ne de Marmara Üniversitesinin sağladığı sosyal bir imkan. Yüksek ihtimalle gelecek yıl Göztepeye geçilecek. Göztepe Marmara Üniversitesinin merkezi olduğu için sosyal olanaklar daha geniş şekilde mevcut.

Bu arada Haydarpaşadaki bu durumun sebebi Marmara Üniversitesi değil siyasi iktidardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: KergitCCC

Fakülte taşınancak mı? Taşınacaksa daha iyi bir yere mi yoksa silivri gibi yerlere mi?
    Kesin taşınacak. Seneye geçilecek şeklinde söylentiler mevcut ama seneye de devam edilecekse son sene olacağı garanti.

Silivri değil Göztepeye geçilecek. Bina inşaatı devam ediyor.

• Up

• Hocam kalacak olanakları nasıldır , yurtlar vesaire evler filan .

Maramara hukuk değilde başkası olsaydı nereyi okurdunuz ?

Sosyal ortamı nasıldır ?

Başka namını duyduğunuz üniler hangileri yani hukuk için tavsiye edebileceğiniz marmaradan düşük sıralaması tabi

Akdeniz hukuk hakkında bilginiz varmı ?

Çok soru oldu kusura bakma teşekkürler şimdiden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MotoruBozulanMotor

Hocam kalacak olanakları nasıldır , yurtlar vesaire evler filan .

Maramara hukuk değilde başkası olsaydı nereyi okurdunuz ?

Sosyal ortamı nasıldır ?

Başka namını duyduğunuz üniler hangileri yani hukuk için tavsiye edebileceğiniz marmaradan düşük sıralaması tabi

Akdeniz hukuk hakkında bilginiz varmı ?

Çok soru oldu kusura bakma teşekkürler şimdiden
    Okulun sağladığı bir yurt imkanı yok. Kyk yurtları var. Biri Maltepe diğeri Esenlerde. Esenlerdeki FSM Yurdu galiba. İkisi de okula uzak ama metro ve Marmaray sayesinde kısa sürede ulaşılabiliyor.

Ev olarak ilk sene önermem. Önce bir İstanbul'u tanımak gerekiyor. Yurt ilk sene için ideal.

Marmara Hukuktan sonraki tercihim Türk Alman Hukuktu. Son yıllarda yükselen bir grafiği var ama kampüsü berbat, Beykozun dağlık arazisinde. Araştırabilirsin. Yine imkanım olsa Marmara Hukuk seçerdim ama Türk Alman da olabilirdi.

Sosyal ortam olarak okul çok şey vaad etmiyor. Hiçbir hukuk fakültesinde sosyal ortam bulamazsın. Sürekli ve yoğun bir ders çalışma durumu söz konusu, dolayısıyla ancak kişisel aktiviteler ile boş vakitleri değerlendirebilirsin. Fitness olabilir, arkadaşlarla birşey yapılabilir, kulüplere katılabilirsin vs. Hemen belirteyim bizim kampüste sadece hukuk kulüpleri var. Tiyatro, dağcılık, yüzme vs. gibi kulüpler Göztepede. Gidip katılmak serbest.

Diğer okullar hakkında çok şey söyleyemem, bilgim olmayan konuda yanıltmak istemem ama Medipol'ü önermem. Seviyesi düşük bir okul.

Şunu da not düşeyim, bu bana İstanbul Çağlayan Adliyesi Başsavcısının öğüdüdür. En kötü devlet üniversitesi en iyi vakıftan evladır. Devlet üniversitesi tercih etmeni tavsiye ederim. Hele hele hakimlik/savcılık düşünüyorsan hiç düşünmeden devlet tercih et.

Estağfurullah her türlü soruya açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Okulun sağladığı bir yurt imkanı yok. Kyk yurtları var. Biri Maltepe diğeri Esenlerde. Esenlerdeki FSM Yurdu galiba. İkisi de okula uzak ama metro ve Marmaray sayesinde kısa sürede ulaşılabiliyor.

Ev olarak ilk sene önermem. Önce bir İstanbul'u tanımak gerekiyor. Yurt ilk sene için ideal.

Marmara Hukuktan sonraki tercihim Türk Alman Hukuktu. Son yıllarda yükselen bir grafiği var ama kampüsü berbat, Beykozun dağlık arazisinde. Araştırabilirsin. Yine imkanım olsa Marmara Hukuk seçerdim ama Türk Alman da olabilirdi.

Sosyal ortam olarak okul çok şey vaad etmiyor. Hiçbir hukuk fakültesinde sosyal ortam bulamazsın. Sürekli ve yoğun bir ders çalışma durumu söz konusu, dolayısıyla ancak kişisel aktiviteler ile boş vakitleri değerlendirebilirsin. Fitness olabilir, arkadaşlarla birşey yapılabilir, kulüplere katılabilirsin vs. Hemen belirteyim bizim kampüste sadece hukuk kulüpleri var. Tiyatro, dağcılık, yüzme vs. gibi kulüpler Göztepede. Gidip katılmak serbest.

Diğer okullar hakkında çok şey söyleyemem, bilgim olmayan konuda yanıltmak istemem ama Medipol'ü önermem. Seviyesi düşük bir okul.

Şunu da not düşeyim, bu bana İstanbul Çağlayan Adliyesi Başsavcısının öğüdüdür. En kötü devlet üniversitesi en iyi vakıftan evladır. Devlet üniversitesi tercih etmeni tavsiye ederim. Hele hele hakimlik/savcılık düşünüyorsan hiç düşünmeden devlet tercih et.

Estağfurullah her türlü soruya açığım.

Alıntıları Göster
    Şimdi hakim savcılık için devlet en iyisi diyince beni canevimden vurdun, hedef savcılık, devlet diyorsun yani o işler için . birde bişey soracağım başka bölümden okuyup hakim olma konusunda neler biliyorsun ne öneriyorsun

• Devamsızlık nasıl ve 2. Öğretimler sabahta gelebiliyolarmış diye duydum doğrumudur?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Şimdi hakim savcılık için devlet en iyisi diyince beni canevimden vurdun, hedef savcılık, devlet diyorsun yani o işler için . birde bişey soracağım başka bölümden okuyup hakim olma konusunda neler biliyorsun ne öneriyorsun

Alıntıları Göster
    Başka bölümden hakim olma durumu sadece idari yargı hakimliği için söz konusu. İdari yargı hakiminin görevi ayrıdır adli yargı hakiminin görevi ayrıdır. İdari yargı hakimliğini diğer bölümlere açma durumunu üzüntüyle karşıladım. Liyakatsizlikte çığır açmış ülkemizde gün geçmiyor ki güzel haberler alalım. Şimdi ilahiyat mezunu olduğunu düşün, hakim olacaksın, adalet mi? Bu vicdanlara bırakılmış bir konu. Ben 4.sınıfa kadar tırnaklarımla geldim, sayısız uykusuz gece geçirdim ama benim hakkım olana başkaları ortak oldu. Kesinlikle kabul etmiyorum ama yapacak birşey yok maalesef. İdari yargı hakimliği ve adli yargı hakimliği arasındaki farkları araştırabilirsin.

Hakimlik/savcılığa giden yol devlet okullarından geçer. Elbette vakıflardan da çıkanlar vardır ama kolay olmaz o iş. Mülakata giriyorsun, yazılı sınav yetmiyor, mülakatta okulun referansın olabilir. Mesela Marmara Hakimlik/Savcılık konusunda başarılı. Bir dönem Selçuk iyiydi. İstanbul iyi. Ancak ben hiç Medipol, Doğuş Hakimlik/Savcılık sayısında rekor kırıyor şeklinde haber duymadım.

Devlet okulu tercih etmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: lebowski14

Devamsızlık nasıl ve 2. Öğretimler sabahta gelebiliyolarmış diye duydum doğrumudur?
    Devamsızlık yok bütün sene hiç okula gitmeden sınıf geçenler var.

2.öğretimler istediği saatte derse girebilir. Tek farkı yıllık 1100 küsur lira harç. Bir de bazı derslerde 1.öğretimlerin sınavı farklı 2.öğretimlerin farklı oluyor.

• UP.

• Peki sence en sıkıntılı yılın hangisiydi ders zorluğu olarak

Bölüm seçme gibi bi tarz şeyler var mı ?

İleride avukat mı olarak devam etmeyi planlıyorsun

Savcı olmak isteyen birine hukuk okurken tavsiye ettiğiniz bişey varmı veya şumu yapmalısın dediğiniz birşey varmı

Yani üstteki soruyu açayım , savcı olmak isteyen arkadaşlarınız varsa sırf onun için ek birşey yapıyorlar mı

Yurtlar pek yok dediniz , siz evde mi kalıyonuz , kiralar ne kadar oluyor peki

Gene sordum baya :(

• quote:

Peki sence en sıkıntılı yılın hangisiydi ders zorluğu olarak

Bölüm seçme gibi bi tarz şeyler var mı ?

İleride avukat mı olarak devam etmeyi planlıyorsun

Savcı olmak isteyen birine hukuk okurken tavsiye ettiğiniz bişey varmı veya şumu yapmalısın dediğiniz birşey varmı

Yani üstteki soruyu açayım , savcı olmak isteyen arkadaşlarınız varsa sırf onun için ek birşey yapıyorlar mı

Yurtlar pek yok dediniz , siz evde mi kalıyonuz , kiralar ne kadar oluyor peki

Gene sordum baya :(
    Net 3.sınıf, öğrenim hayatımın en zor senesi oldu. Üniversite hazırlık dönemini mumla aratan bir çalışma temposu vardı.

Ne bölümü? Çalışmak istediğin alanı kast ediyorsan bunu mesleğe atıldığında kendin seçeceksin.

Avukat olacağım.

Derslerini çok sıkı çalışmalı, dersleri ders geçmek için değil, felsefesini öğrenmek için çalışmalı. Hem 4 sene sonunda yazılı sınavda başarılı olmak hem de sürekli teoriye ihtiyaç duyulacak bir meslek olan hakim/savcılık için sağlam bir temel atmak için çalışılmalı.

Ek birşey yok, diploma alıyorsun, sınava giriyorsun, mülakata giriyorsun. Mülakatta torpil işleri dönüyor belirteyim.

Ailemin yanında kalıyorum. Kiralar 1000-1200 lira civarı olur. Arkadaşlarınla çıkarsan bölüşürsünüz.

• Hukuk okuyan bir arkadaşım şunu söylüyor hep

Okulda asla siyasi görüşlerini söylememelisiniz filan , görüş derken parti olarak değilde yani kamu ile ilgili yapılan değişiklikler ile ilgili görüşlerini söylememelisiniz diyor . sürekli tarafsız ve görüş belirtilmemeli diyor .

Ben ise tam tersine hukuk okurken daha çok görüşlerimi söylemeyi ve yaymayı düşünüyorum , yani bu görüşler derken hayat felsefelerinden oluşuyor . bunları belirtmenin bi sıkıtı oluşturacağını ben düşünmüyorum zaten herhangi bir parti ile işim yok zaten .

Yani 4 yıldır okuyan biri olarak neler ile karşılaştın bu durumla alakalı veya ne demek istersin bu konuda

• quote:

Hukuk okuyan bir arkadaşım şunu söylüyor hep

Okulda asla siyasi görüşlerini söylememelisiniz filan , görüş derken parti olarak değilde yani kamu ile ilgili yapılan değişiklikler ile ilgili görüşlerini söylememelisiniz diyor . sürekli tarafsız ve görüş belirtilmemeli diyor .

Ben ise tam tersine hukuk okurken daha çok görüşlerimi söylemeyi ve yaymayı düşünüyorum , yani bu görüşler derken hayat felsefelerinden oluşuyor . bunları belirtmenin bi sıkıtı oluşturacağını ben düşünmüyorum zaten herhangi bir parti ile işim yok zaten .

Yani 4 yıldır okuyan biri olarak neler ile karşılaştın bu durumla alakalı veya ne demek istersin bu konuda
    Hukuk öğrencisi sosyal, araştıran, sorgulayan bir öğrenci olmak zorundadır. Her türlü siyasi gelişmeyi takip edip, buna yorum getirme kabiliyetine sahip olmalıdır. Yorum getiremeyenden zaten hukukçu olmaz. Ancak bunun sınırı ucuz muhalifler gibi davranmamaktır. Bir Twitter hesabı açıp sürekli Cumhurbaşkanına Hükümete sallayacaksan bu seni gelecekte zora sokar. Hukukçu devlet ile halk arasındaki köprüdür. Köprünün bir tarafı koparsa hukukçu da denize düşer, boğulur. O yüzden ne tam devlet karşıtı olacaksın ne de tam hükümet yalakası. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceksin. Mesela idari hakimliğin diğer bölümlere de açılması gayet tabi eleştirilebilir, Cerrahpaşanın durumu eleştirilebilir ama Hukukçu bu konuda ağır davranmak zorundadır. Gerekçeli ve olgun bir üslupla zeka dolu bir eleştiri getirmelidir ve en önemlisi bir çözüm üretmelidir. Senin eleştirdiğin olaya ilişkin çözümün ne olurdu dile getirmelidir. Doğru şeyler olursa bunları da övmelidir. Bu dediklerime dikkat ettiğin sürece görüş açıklamada beis yok.

Benim yaşadığım bir olumsuzluk söz konusu değil. Bahsettiğim şekilde yaşamaya gayret ediyorum. Eleştirilerimi olgun bir üslupla, gerekçeli ve zeka dolu dile getiriyorum. Çözümlerim varsa bunları yazıyorum. Ancak bazı arkadaşlarım bakıyorum gece gündüz eleştiriyor, üslup bozuk, çözüm de getirmiyor, bu kişilerin gelecekte devlette çalışması zor. Çünkü devlet herşeyi araştırıyor, kendisine sürekli eleştiri getiren, üslubu bozuk birisiyle çalışmak istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 15 Temmuz 2018; 17:49:53 >

• Hedef ne peki ileride

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.