Şimdi Ara

Ankara Hukuk mu İstanbul Hukuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
10.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul ve Ankara Hukuk arasında kalana hangisini önerirsiniz arkadaşlar? Nedenleriyle birlikte yazarsanız daha güzel olur.
    Akademik kadro olarak İstanbul Hukuk’ta daha fazla profesör ve öğretim üyesi var. Nicelik olarak İstanbul Hukuk önde gibi ama nitelik olarak?

Bu da Ankara Hukuk’un akademik kadro üyesi sayıları:

Şehir olarak bakacak olursak İstanbul’da sosyal hayat daha fazla haliyle. Yurt çıksa bile okula ulaşım ne kadar sürüyor? Anne baba ayrı,KYK yurdu çıkmama olasılığı var mı?

Sıralama olarak bakacak olursak İstanbul Hukuk son olarak 4090. kişiyi alırken Ankara ise 3469.yu almış. Her ikisi de çok kalabalık yaptığım araştırmalara göre. Bu nedenle hocalarla iletişim vs. çok sıkıntıymış. Dil neredeyse her ikisinde de yok,öğrencileri dışarıdan hazırlıyor kendilerini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ankara hukuk 3.sınıfım ve şunu söyleyim hangisi yazarsan yaz pişman olmayacaksın. İstanbul hukuk çok çok daha zor bize göre. Ancak ben bu kadar zorluğun öğrenciye fayda değil zarar verdiğini düşünüyorum. Nitekim geçenlerde twitter'da iühfmağdur diye tag açmışlar girdim okudum ve cidden üzüldüm. 7 sayfa sınava 2 saat süre verilmiş. Öğrenciler 10-15 alarak dersten kalmışlar. Çoğu derste durum bu şekilde olmuş online sınavda. Bizde orta - zor arası test yapıldı. Sınavlarda kasma donma olmadı sadece saatler biraz sıkıntıydı (misal 2. sınıflar akşam 7de sınav oldu) sonuçlar sınav bitiminde açıklandı çoğunlukla.

Prof sayısına gelecek olursak iühfde fazla olması çok normal. iühfde 8k öğrenci var aühfde 3.8k. İühfde 1.öğretim + 2.öğretim olmak üzere 16 sınıf var bizde 9 sınıf. Yani oransal olarak baktığında iühfde sınıf başına 2,5 prof düşerken aühfde 3 düşüyor
    Arkadaşlar tam da yeniçeri06 yazmadan buraya iühf’yi yazayım dicektim ama adam benden hızlı davranmış. Her yerde aühf’yi savunur. Çok duygusal davranıyor aühf konusunda. Verdiği bilgiler konusunda da temkinli olun ama dikkate de alın. Şunu da unutmayın bir olaya duygusal yaklaşan kişiler, duygusallığını size de bulaştırmasın.

iühf’nün kampüs, konum ve iü rektörlüğü nezdindeki konumu yönünden birçok avantajı var. Koç hukuk’un medeniyet hukuk’un ya da taü hukuk’un akademik kadrosuna baktığımızda iühf mezunu akademisyenler çok fazla. İühf sadece avukat değil akademisyen de yetiştiriyor. Aühf ise ankaraya yakınlığının bir avantajı var. Sınavlar tam bir adli idari yargı sınavlarına benzer. Onun büyük avantajı var. Aühf’den mezun bir tane adam geçen sene vergi rekortmeni oldu. Tabii listede iühf mezunu birçok avukat da var.

Ankara sıkıcı şehirdir. Ne uzarsınız ne kısalırsınız. İstanbul aksiyon dolu şehirdir. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi şehir seçin.
    Not: iühf sınavları aşırı kasıntılı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hukuk eğitimi almak isteyen pek çok öğrenci, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi arasında seçim yapmakta zorlanıyor. İki kurum da Türkiye'nin en prestijli hukuk okulları arasında yer alsa da, kendilerine özgü avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

• Türkiye'nin en eski ve en köklü hukuk okullarından biridir.
    • Geleneksel bir eğitim anlayışına sahiptir ve teorik bilgiye ağırlık verir.
    • Ankara'nın başkent olması nedeniyle, hukuki staj ve iş imkanları açısından avantajlıdır.
    • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne göre daha düşük bir öğrenci kontenjanına sahiptir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

• Ülkenin en büyük ve en kalabalık hukuk okullarından biridir.
    • Pratik eğitime daha fazla önem verir ve öğrencilerine çok sayıda klinik deneyim sunar.
    • İstanbul'un hukuk merkezi olması nedeniyle, hukuk firmaları ve mahkemelerle güçlü bağlantılar kurmuştur.
    • Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne göre daha yüksek bir öğrenci kontenjanına sahiptir.

Sonuç olarak, "Ankara Hukuk mu İstanbul Hukuk mu?" sorusunun cevabı, kişisel tercihlerine, eğitim tarzına ve kariyer hedeflerine bağlıdır. Geleneksel bir eğitim ve başkentteki fırsatlardan yararlanmak istiyorsan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi iyi bir seçim olabilir. Pratik eğitime ve hukuk merkezinin sunduğu imkanlara ağırlık veriyorsan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi daha uygun olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• .

• İstanbul Hukuk'taki arkadaşlarım İstanbul övüyor, Ankara gereksiz şişiyor diyor, Ankara'dakiler İstanbul gereksiz şişiyor, hukuk AÜHF'de okunur diyor Sıfır abartıyla söylüyorum bunu, hakikaten durum bu. Biri birini diğeri ötekini övüyor. Sanırım iki yer birbirine yakın. Şehir seçmeyi deneyebilirsin.
  • Up
  • hocam ankara'daysan istanbul'u, istanbul'daysan ankara'yı yaz aile evinde üni okunması taraftarı değilim ben. bu ikisinden farklı bi şehirdeysen ankara bir markadır ben ankara derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Online sistem devam edecekse Ankara, yoksa fark etmez. Şehir seçmek daha mantıklı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara Hukuk’la Bilkent Hukuk
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • istanbul gibi bir gerçek var
  • Çok kararsız kaldım

• Bence şehir seçmelisin birbirlerine oranla çok farklı okullar değil. Ben ankarada okuyacağım için Aühf seçmiştim istanbulda olsaydım iühf seçerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceledenickyok -- 22 Temmuz 2020; 21:16:57 >
  • Up.

• hocam ankara hukuk 3.sınıfım ve şunu söyleyim hangisi yazarsan yaz pişman olmayacaksın. İstanbul hukuk çok çok daha zor bize göre. Ancak ben bu kadar zorluğun öğrenciye fayda değil zarar verdiğini düşünüyorum. Nitekim geçenlerde twitter'da iühfmağdur diye tag açmışlar girdim okudum ve cidden üzüldüm. 7 sayfa sınava 2 saat süre verilmiş. Öğrenciler 10-15 alarak dersten kalmışlar. Çoğu derste durum bu şekilde olmuş online sınavda. Bizde orta - zor arası test yapıldı. Sınavlarda kasma donma olmadı sadece saatler biraz sıkıntıydı (misal 2. sınıflar akşam 7de sınav oldu) sonuçlar sınav bitiminde açıklandı çoğunlukla.

Prof sayısına gelecek olursak iühfde fazla olması çok normal. iühfde 8k öğrenci var aühfde 3.8k. İühfde 1.öğretim + 2.öğretim olmak üzere 16 sınıf var bizde 9 sınıf. Yani oransal olarak baktığında iühfde sınıf başına 2,5 prof düşerken aühfde 3 düşüyor

• Arkadaşlar tam da yeniçeri06 yazmadan buraya iühf’yi yazayım dicektim ama adam benden hızlı davranmış. Her yerde aühf’yi savunur. Çok duygusal davranıyor aühf konusunda. Verdiği bilgiler konusunda da temkinli olun ama dikkate de alın. Şunu da unutmayın bir olaya duygusal yaklaşan kişiler, duygusallığını size de bulaştırmasın.

iühf’nün kampüs, konum ve iü rektörlüğü nezdindeki konumu yönünden birçok avantajı var. Koç hukuk’un medeniyet hukuk’un ya da taü hukuk’un akademik kadrosuna baktığımızda iühf mezunu akademisyenler çok fazla. İühf sadece avukat değil akademisyen de yetiştiriyor. Aühf ise ankaraya yakınlığının bir avantajı var. Sınavlar tam bir adli idari yargı sınavlarına benzer. Onun büyük avantajı var. Aühf’den mezun bir tane adam geçen sene vergi rekortmeni oldu. Tabii listede iühf mezunu birçok avukat da var.

Ankara sıkıcı şehirdir. Ne uzarsınız ne kısalırsınız. İstanbul aksiyon dolu şehirdir. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi şehir seçin.
    Not: iühf sınavları aşırı kasıntılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reutersakonusanyetkili -- 22 Temmuz 2020; 22:11:19 >

• eleştiriniz için teşekkür ederim hocam ancak bu konuya yazdığım yorumda aühf konusunda duygusallık yapmadığımı hatta nesnel şeylere değindiğimi düşünüyorum. Sınavların zorluğu, sınıf sayısı, öğrenci sayısı, oransal olarak sınıf başına düşen prof sayısı (hatta hesap makinesinden yaparsan 2,4 düşüyor ama ben 2,5a yuvarladım) ayrıca iki tercihin de pişman etmeyeceğini belirttim
  • Hocam sen bu sene Ankara Hukuk'u uçuracaksın cidden.

• Sanmıyorum hocam ankara hukuk istanbul hukuk gibi kalabalık kitle alan okulların belirli bir sıralama potansiyelleri vardır onu aşamazlar. Zaten lys sistemine bakarsan ilk 5kdaki hukuklar hep geriliyordu ancak bu sistemde sıçrama yaptı. Herkes için hayırlısı olur inşallah. Ancak ''şehir'' tercihini doğru bulmayanlardanım ben. Bana ankara mı istanbul mu diye sorsan hiç düşünmeden istanbul derim. Ancak ankara hukuk mu istanbul hukuk mu dersen bu konuda araştırma yapıp çok düşünüp ankara hukuk tercih ettim. Çünkü istanbul = istanbul hukuk değil tabiki. Şehir çok güzel fakat iühf o kadar zor bir okul ki bende heves falan bırakmazdı. Zaten zorlu bir üniversite sınav sürecini yaşamışım bir de üniversitenin zorlamasına gelemezdim Ancak çalışma hayatımın istanbulda olmasını isterim

• Hocam tercih doneminde bir tane konunuz vardı Ank hukuk için onu uplamaniz yeterli cidden

• Şimdi ona ''neden hukuk'' diye bir kısım ekleyip yalnızca hukuk mezunlarının yapabileceği meslekleri ve Yüksek lisans programlarını ekleyeceğim hocam, yorumunuz için çok teşekkür ederim
  • Ankara hukuk mezunu olarak iühf diyorum. Arkadaşların da dediği gibi aman aman fark yoktur. Şehre karar ver. Ben Ankara’yı sevmedim. Bi daha yazacak olsam iühf yazardım İstanbul için. Sorun olursa sorabilirsin. Hakkında hayırlısı olsun tebrik ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.