Şimdi Ara

Ankara Hukuk’la Bilkent Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent ve Ankara Hukuk arasında akademik kadro olarak çok büyük bir fark var mı¿ Bilkent Hukuk’u öne çıkartan unsurun İngilizce eğitim ve referans olduğu söyleniyor. Bu sene Ankara Hukuk geliyor gibi ama Bilkent için 63 obp ile mezuna bırakmak mantıklı mı¿ Yerleştirmede çok fazla geriye atıyor düşük obp. Ankara Hukuk seçip dışardan İngilizce çalışmak mantıklı olur mu¿ Bu arada bu 2. mezun yılım.

• Hocam bu üniversiteleri neye göre karşılaştırıyorsunuz? Eğer karşılaştırma kriteriniz sıralamaysa bir tanesi 550 öğrenci alırken diğeri tam burslu ve yarı burslu olarak sadece 42 öğrenci alıyor. Sıralamalarını karşılaştırmak ne kadar mantıklı?
    Eğer diyorsanız İngilizce eğitim veriyor. Sizin İngilizce bir şekilde eğitim almak istediğiniz hocalar Türkçe eğitim dili olan Ankara ve İstanbul'dan mezun.
    Geriye tek bir seçenek kalıyor o da 1400 tl burs.
    Siz bir sene daha TYT/AYT ile uğraşırken para ile 40 binden giren öğrencileri kafanıza takmayacaksanız kalın mezuna.
    Ben siz kadar bilmiyorum arkadaşlar belki bizim zamanımızda farklıydı bilemicem. Ama şundan eminim ben dişçiye gideyim mesela ya da avukata ilk isim hangi üniversiteden mezun ona bakmaktır.

Geçen dişçiye gittim Dicle üni yazıyordu valla paso dua ettim inşallah hepsini sökmez dişlerin diye. İşin şakası bir yana özel okulda 300puan aldı devleti kazanamadı imajı olacaktır bence.

Ben her türlü Ankara hukuk diyorum. Devlette okumak her zaman avantajdır gençler benden söylemesi.
  • Türkiyede kalacaksan farkı yok. Sadece daha iyi bir öğrencilik hayatı geçirirsin
  • Hocam ankara hukuk 3. sınıfım. ''Akademik kadro'' açısından soruyorsan arada hiçbir fark yok aksine ankara bir tık önde. Zaten bilkent'in sayfasından bakarsan göreceksin ki kadrolu hocalarının neredeyse tamamı ankara hukuktan emekli hocalar, misafir öğretim üyelerinin de tamamı ankara hukuk. Eğitim kalitesi açısından bilkent tabiki daha önde. Ancak sırf bilkent hukuk için de o kadar güzel bir sıralamadan mezuna bırakılmaz. Tabiki keşke puanınız yetse direkt bilkent seçin derdim
  • Ankara Hukuk’lu birisi olarak neden Bilkent’i öneriyorsunuz¿ Eğitim kalitesi derken sınıfların kalabalığı,hocalarla iletişim yönünden mi¿

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 19 Temmuz 2020; 13:36:15 >
  • Ankara Hukuk bir marka hocam ve hukuk okumak istiyorsanız bir sene daha çalışmanın bir mantığı yok.Ha arada çok büyük bir fark olsa kalın derdim ama Ankara gelirken Bilkent için kalmak ve Bilkent'in de seneye kesinlikle geleceği garantisi yokken çok mantıksız bir karar olur
  • hayır, ingilizce eğitimden dolayı. Ankara hukuk da 5 yıl içinde %100 ingilizceye geçeceğini söylemişti dekan. Şu an YÖK komisyonlarıyla görüşmeler yapılıyormuş. Hukuk fakültesini kaliteli yapan şeyler : İyi bir akademik kadro + ingilizce + iyi bir üniversitedir. Ankara hukuk ve türevleri şu anda ingilizce yönünden eksik. Belki ilerde değişim yaşanır tabi
  • Up
  • Up arkadaşlar. Aradaki en büyük farkı İngilizce eğitim anlaşılan. Sırf bu nedenle 63 obp ile mezun bırakılır mı bilemiyorum
  • Hocam bu üniversiteleri neye göre karşılaştırıyorsunuz? Eğer karşılaştırma kriteriniz sıralamaysa bir tanesi 550 öğrenci alırken diğeri tam burslu ve yarı burslu olarak sadece 42 öğrenci alıyor. Sıralamalarını karşılaştırmak ne kadar mantıklı?
    Eğer diyorsanız İngilizce eğitim veriyor. Sizin İngilizce bir şekilde eğitim almak istediğiniz hocalar Türkçe eğitim dili olan Ankara ve İstanbul'dan mezun.
    Geriye tek bir seçenek kalıyor o da 1400 tl burs.
    Siz bir sene daha TYT/AYT ile uğraşırken para ile 40 binden giren öğrencileri kafanıza takmayacaksanız kalın mezuna.
  • NamıkKemaI kullanıcısına yanıt
    Sıralama konusunu tam anlayamadım
  • Up
  • Aslında yukarıdaki arkadaş harika bir söz söylemiş : ''Bilkent hukukta ingilizce eğitim alacağın hocalar da istanbul ankara mezunu'' bu söz zihnime kazındı resmen
  • Hocam merhabalar. Benim de 2 mezun yılım gibi birşeydi bu sene üniversite okurken hazırlandım. Benim de Ankara hukuk (umarım çok felaket yığılmalar olmazsa) ya da Hacettepe hukuk olacak gibi.Bence devlette iyi bir hukukta okumak daha mantıklı isteğe bağlı hazırlık da okuyabilirsin.Ben uluslararası hukuk alanında kendimi ispat etmek istiyorum, o konuda avukatlık yapmak istiyorum, benim İngilizceye çok ihtiyacım olacak mesela o fark kapanıyor, ki siz İngilizceye maruz kaldıkça zaten zorunda kalıyorsunuz ve konuşuyorsunuz tabi girişkenlikle ilgili bu biraz. Bence ben bu konuda devlet özellikle Ankara hukuk taraftarıyım ve tabi bilkent çok iyi bir okul ancak sizde istek ve arzu varsa zaten idealiniz neyse başarırsınız. Umarım herşey gönlünüzce oluru]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melihsen2000 -- 19 Temmuz 2020; 15:40:23 >
  • Siz neden İngilizce olan Bilkent’i düşünmüyorsunuz¿
  • Up
  • Popülist yorumları hiç dikkate almadan, düşünmeden Bilkent Hukuk yazmanı öneriyorum. Benzer ikilemde kalarak İstanbul Hukuk yazan birisi olarak hergün pişman oluyorum.

edit: Mezuna kalma kısmını görmemiştim. Bu durumda da yine iyi özel üniversitelerin hukuk tam burslusunu yazmanı öneririm.Ek olarak ileride kurumsal avukatlık yapmak istiyorsan asla Ankara Hukuk'a bulaşmamalısın. Bilgi, Bahçeşehir, MEF, Kadir Has bunlar fena üniversiteler değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üniversiteliiühf -- 19 Temmuz 2020; 17:1:5 >
  • hocam birde bilkent hukuk ilk 150 sanirim seneye 63 obp ile 150 yapmak zor olabilir.ufak bir aksilik olursa giremezsiniz. ingilizce.icin ankara universitesi tomer var orada halledersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

Popülist yorumları hiç dikkate almadan, düşünmeden Bilkent Hukuk yazmanı öneriyorum. Benzer ikilemde kalarak İstanbul Hukuk yazan birisi olarak hergün pişman oluyorum.

edit: Mezuna kalma kısmını görmemiştim. Bu durumda da yine iyi özel üniversitelerin hukuk tam burslusunu yazmanı öneririm.Ek olarak ileride kurumsal avukatlık yapmak istiyorsan asla Ankara Hukuk'a bulaşmamalısın. Bilgi, Bahçeşehir, MEF, Kadir Has bunlar fena üniversiteler değildir.
    Neden¿ Durumumu da açıkladım ilk entryde,tekrar mezuna bırakmam gerekir 63 obp’yle.
  • O kısmı dikkatli okumamışım hocam pardon. O zaman mezuna bırakman anlamsız olur. Fakat eğer ileride kurumsal hukuk bürolarında çalışmak, adliyelerden uzak durarak sözleşme avukatlığı yapmak istiyorsan iyi özel üniversitelerin tam burslu bölümlerini öneririm. Dava avukatlığı veya hakimlik-savcılık diyorsan devlet iyidir.
  • Ben siz kadar bilmiyorum arkadaşlar belki bizim zamanımızda farklıydı bilemicem. Ama şundan eminim ben dişçiye gideyim mesela ya da avukata ilk isim hangi üniversiteden mezun ona bakmaktır.

Geçen dişçiye gittim Dicle üni yazıyordu valla paso dua ettim inşallah hepsini sökmez dişlerin diye. İşin şakası bir yana özel okulda 300puan aldı devleti kazanamadı imajı olacaktır bence.

Ben her türlü Ankara hukuk diyorum. Devlette okumak her zaman avantajdır gençler benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevilsAdvocte -- 19 Temmuz 2020; 17:8:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.