Şimdi Ara

Ankara Hukuk mu ODTÜ Psikoloji mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu soru kafamı çok kurcalıyor, bu zamana kadar hep hukuk diyordum ama bu birkaç gündür dokuz eylül, marmara hukuk mezunu kişilerle görüştüm hepsi aklından geçirme diyor. İki bölümü de severek okurum o yüzden kendine göre karar ver demeyin. Mezun olduğumda daha rahat edebileceğim, maddi ve manevi sıkıntı yaşamayacağım bölüm hangisi sizce?

• Türkiyede kime ne sorarsan kendi okuduğu bölümü önermez zaten. Şu zamana kadar hukuk istiyorduysan Ankara Hukuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMechanicalEngineer -- 24 Ağustos 2017; 13:16:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisini de ilgin varsa eğer iki seçenek arasında psikoloji diyorum

• Hep hukuk diyordum diyorsun o yüzden ankara hukuk, kendim de bunu seçerdim.
  • Ben de ankara hukuk ve bilkent psikoloji arasinda kisa bir kararsizlik yasadim ve Ankara hukuk sectim. Bence de hukuk sec. Zaten pskilolojiyi kizlar okuyor genelde. Sınıfın cogu kiz olur psikolojide. Sıkılırsınız...
  • Spermlerle avukatlar arasında bir benzerlik vardır. İkisinde de milyonda bir başarılı olan çıkar

• Bu karşılaştırmayı ankara hukuk net kazanır.

Daha iyi bir kapışma için: ankara hukuk vs boğaziçi psikoloji

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    boğaziçi hukuk gelir mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ediyorum ilginiz için, sağ olun.

• hayalleriyikilan H kullanıcısına yanıt
    Hocam ankara hukuk un sıralaması kaç.

• avukat mı olacaksın psikolog mu yani ne alaka iki bölüm ? ilerde ne yapmak istiyorsan ona göre seç. milletin dediğine kulak asmayın istediğinizi yapın.

bence türkiyede bölüm seçimi sabancıda ki gibi 2. yıl olmalı yoksa 18 yaşına gelmiş adamlar daha ne olacağını bilmiyor. her gün tıp mı mühendislik mi konusu görmekten bıktım...
  • Hocam ikisi de birbiriyle alakasız bölümler senin karar vermen gerek
  • Merhaba,

Konuyu geç gördüm. Eğer avukat olmaya karar verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.

https://www.ankaraavukati.org/

• Merhaba. Tabiki buna kendinizin karar vermesi gerekiyor. Ama size şöyle söyleyeyim; psikoloji malesef ülkemizde gereken değeri gören bir meslek değil. Ruh sağlığı yasası ne durumda tam bilmiyorum ama meslek yasası biraz sıkıntılı. Devlete atanma düşünceniz varsa kpssden oldukça iyi bir puan almanız gerekiyor. Hastanelerde çalışabiliyorsunuz. Formasyonla rehber öğretmen olabilirsiniz. Ama bunlar için oldukça iyi bir puan alınması gerekiyor. Klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapıp klinik açabilirsiniz. Bunun için de hem maddi durum hem de iyi çevre edinmeniz gerekiyor. Ama ben psikoloji okusam büyük bir ihtimalle akademisyenliği seçerdim. Yani bana göre bu alanda araştırma yapmak ve kariyerde ilerlemek oldukça zevkli gelirdi. Hukuk düşünürseniz ankara hukuk bu alanda en iyilerinden biri olan bir yer ve kendinizi bu alanda daha iyi geliştirebileceğiniz bir ortam yaratabilirsiniz. Hukuk sadece avukatlıkla sınırlı değil savcılık, hakimlik vb. alternatifi olan geniş bir alan ve ankara hukuk fakültesini okursanız bu alternatifleri yakalama olasılığınız da oldukça yüksek bence. Başarılar dilerim. Her şey istediğiniz gibi olur inşallah.

• adam yine psikoloji ve hukuk arasında kalmış çok anormal bi durum değil

bkz. Tıp mı yazsam hukuk mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 5 Ocak 2018; 15:33:19 >
  • +

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.