Şimdi Ara

MARMARA TIP HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SADECE İNGİLİZCE EĞİTİM VAR. BUNU BİLİYORSUNUZ ZATEN...

*ingilizce olması gözünü korkutmasın hazırlık okuyabilirsin.ben hazırlık okudum faydası olduğunu düşünüyorum. ama bence çalış sene kaybetme

*hazırlıkta her gün 5 saat ingilizce görülüyor.gramer, listening,writing çalışmaları yapıyoruz.hazırlıkta tıbbi ingilizce yoktu benim dönemimde şu an var mı bilmiyorum. faküitenin birinci senesinde yeterlilik sınavı yapıyorlar ama tıbbi ingilizceden.kolay bir sınav bir haftalık çalışmayla geçiliyor.geçemezsen normal 1.sınıf derslerine ek olarak tıbbi ingilizce dersi alıyorsun.ilk sene.

*okulun ilk 2-3 aylık dönemi alışma döneminden sonra ekstra zorluk olmadı benim için. tam tersine memnunum . yabancı dilde eğitimin çok faydası oluyor. olaya dahil oldukça anlayacaksın faydalanılan kaynakların çoğu ingilizce.

* her ne kadar okulumu sevsem de özellerin imkanları daha iyi ve hocalarının daha ilgili olduğunu söyleyebilirim.medipolde okuyan bir arkadaşım var o benden daha çok hocaya ulaşma imkanına ve hocayla birlikte çalışma yürütme şansına sahip. bizim hocalarımızda ilgilidir ama çalışma yapma anlamında özeller bi tık daha önde sayılabilir.

MARMARANIN FARKLARINI SAYAYIM

- bizde final yok. geçme notumuz 45. 45 altı direk o sınavdan kalıyor. üstü ise çan sistemine dahil olarak not alıyor. yani harflerle AA , BB gibi.

-sınavlarımız komite sisteminde ilerliyor.komiteden kalırsan kaldığın sınavın bütune giriyorsun.

-final olmaması büyük rahatlık.okul dışı pek çok şeye vakit ayırabiliyorsun.ve en önemlisi final stresi yok.

- hastanemiz çok güzel imkan bakımından da hasta potansiyeli açısındanda

*marmara da her sen ICP programı adı altında gruplar halinde akademik araştırma yapmak ve bunu sunmak zorundasın.bu çok güzel bir şey. çünkü pek çok öğrenci bunu ya okulun son senesinde ya da okuldan sonra yapıyor. hacalarımızın tıp kongrelerinde sunduğu çalışmalarının temel eğitimini bize okul kendi veriyor.bilimsel araştırma nasıl yapılır literatür nasıl taranır vs bunları öğreniyoruz.

özel tıplar proje yarışmaları tarzı şeylerle övünüyor. işte öğrencilere şu imkanı sağlıoruz bu imkanı sağlıyoruz diye. marmara da olay nasıl işliyor. hocalar yardımcı oluyor mu?

*tabi ki bizde icp ile kongrelere proje hazırlamayı öğreniyoruz. ayrıca bizim de MaSCo adı altında bilimsel bir kongremiz var her sene düzenlenen

http://www.masco2015.com/

sorularınızı yazabilirsiniz ben cevapladıkça güncellerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asima -- 28 Haziran 2015; 18:17:11 >

• İst'daki digrr tiplarla kiyaslandiginda sinif gecme zorlugu nasil
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilinmeyenekosankiz

İst'daki digrr tiplarla kiyaslandiginda sinif gecme zorlugu nasil
    bunu sordum bana final olmaması örneğini verdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asima

bunu sordum bana final olmaması örneğini verdi :)

Alıntıları Göster
    http://www.inploid.com/t/tip-ingilizce-mi-okunmali-turkce-mi-bir-de-marmara-tip-hakkinda-bilginiz-varsa-yardimci-olursaniz-sevinirim/71290/

ingilizce tıp hakkında takip edebilirsiniz.

• asima A kullanıcısına yanıt
    hocam bana marmata gelir mi önce bakın hele

Ygs : 5 BİN

mat : 37,75
    geo: 20
    fizik : 25
    kimya : 28,75
    biyo : 21,25
    OBP : 91
  • quote:

SADECE İNGİLİZCE EĞİTİM VAR. BUNU BİLİYORSUNUZ ZATEN...

*ingilizce olması gözünü korkutmasın hazırlık okuyabilirsin.ben hazırlık okudum faydası olduğunu düşünüyorum. ama bence çalış sene kaybetme

*hazırlıkta her gün 5 saat ingilizce görülüyor.gramer, listening,writing çalışmaları yapıyoruz.hazırlıkta tıbbi ingilizce yoktu benim dönemimde şu an var mı bilmiyorum. faküitenin birinci senesinde yeterlilik sınavı yapıyorlar ama tıbbi ingilizceden.kolay bir sınav bir haftalık çalışmayla geçiliyor.geçemezsen normal 1.sınıf derslerine ek olarak tıbbi ingilizce dersi alıyorsun.ilk sene.

*okulun ilk 2-3 aylık dönemi alışma döneminden sonra ekstra zorluk olmadı benim için. tam tersine memnunum . yabancı dilde eğitimin çok faydası oluyor. olaya dahil oldukça anlayacaksın faydalanılan kaynakların çoğu ingilizce.

* her ne kadar okulumu sevsem de özellerin imkanları daha iyi ve hocalarının daha ilgili olduğunu söyleyebilirim.medipolde okuyan bir arkadaşım var o benden daha çok hocaya ulaşma imkanına ve hocayla birlikte çalışma yürütme şansına sahip. bizim hocalarımızda ilgilidir ama çalışma yapma anlamında özeller bi tık daha önde sayılabilir.

- bizde final yok. geçme notumuz 45. 45 altı direk o sınavdan kalıyor. üstü ise çan sistemine dahil olarak not alıyor. yani harflerle AA , BB gibi.

-sınavlarımız komite sisteminde ilerliyor.komiteden kalırsan kaldığın sınavın bütune giriyorsun.

-final olmaması büyük rahatlık.okul dışı pek çok şeye vakit ayırabiliyorsun.ve en önemlisi final stresi yok.

*marmara da her sen ICP programı adı altında gruplar halinde akademik araştırma yapmak ve bunu sunmak zorundasın.bu çok güzel bir şey. çünkü pek çok öğrenci bunu ya okulun son senesinde ya da okuldan sonra yapıyor. hacalarımızın tıp kongrelerinde sunduğu çalışmalarının temel eğitimini bize okul kendi veriyor.bilimsel araştırma nasıl yapılır literatür nasıl taranır vs bunları öğreniyoruz.

özel tıplar proje yarışmaları tarzı şeylerle övünüyor. işte öğrencilere şu imkanı sağlıoruz bu imkanı sağlıyoruz diye. marmara da olay nasıl işliyor. hocalar yardımcı oluyor mu?

*tabi ki bizde icp ile kongrelere proje hazırlamayı öğreniyoruz. ayrıca bizim de MaSCo adı altında bilimsel bir kongremiz var her sene düzenlenen

kaçıncı sınıfsın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2A09B98E5

hocam bana marmata gelir mi önce bakın hele

Ygs : 5 BİN

mat : 37,75
    geo: 20
    fizik : 25
    kimya : 28,75
    biyo : 21,25
    OBP : 91
    Marmara'da komitede tek sınav var 45 üstü geçer altı kalır. Bu yönden öğrenci dostu bir sistemi var diyebiliriz. Sene sonunda ayrıca bir final sınavı da uygulanmıyor. 45 üstü alırsan ortalaman da tutarsa geçiyorsun. Ama şu da var 45 altında almak zor da değil sistem öğrenci dostu ama sınav soruları zor oluyor + baraj sistemi var yani her bir derstten en az yarısını yapmak zorundasın yoksa yapamadığın her soru için ayrıca -1 puan yiyorsun kalanlar baraj yüzünden kalıyor.

Sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genç_Adam

quote:

SADECE İNGİLİZCE EĞİTİM VAR. BUNU BİLİYORSUNUZ ZATEN...

kaçıncı sınıfsın ?
    gelebilir mi bilemiyorum ama benim ygs 5700 dü
    mat 40net
    geo 19 net
    fizik 24
    kimya 26
    biyoloji 27 bekliyorum en kötü . obp de 98.44 okuldaki hocamız en kötü 3000 lerde olursun dedi

ben okumuyorum. bir öğrenci buldum ona soruyorum soruları. o da sanırım 5 olmalı

sor işte ona hocam ?
  • nerden bilsin. okula öğrencileri o almıyor ki. sen araştıracaksın bu tarz sıralamam kaç olur tarzı şeyleri :)
    sence kaç olurum
  • ben bu kadar araştırıyorum ama ing okuyup okumamakta kararsız kalıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asima -- 28 Haziran 2015; 19:09:46 >
  • quote:

ben bu kadar araştırıyorum ama ing okuyup okumamakta kararsız kalıyorum .
    https://www.youtube.com/watch?v=AeacL06NvfU

bu da tanıtım filmi
  • biyolojiyi kötü yapmışsın ama bence 4000 e kadar çekebilrisin bilemiyoru :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

bu da tanıtım filmi

hocam ingilizce tıp okurken 1.sınıfa geçtiğimiz de hemen hocalar ingilizce mi ders anlatacaklar ve kitapların hepsi ingilizce mi olacak ? Teşekkür ederim.
  • quote:

biyolojiyi kötü yapmışsın ama bence 4000 e kadar çekebilrisin bilemiyoru :)

4 bin gelsin çok iyi olur benim ygs de 5040 :D heralde gelir .Sizi puanza kaç gösteriyor hocam ?
  • 3 binlerde gösteriyor beklediğim netten birer aşağı yazıp hesapladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tpdr01

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

bu da tanıtım filmi

hocam ingilizce tıp okurken 1.sınıfa geçtiğimiz de hemen hocalar ingilizce mi ders anlatacaklar ve kitapların hepsi ingilizce mi olacak ? Teşekkür ederim.

Marmara'da ilk üç sene tüm amfi dersleri ingilizce. Yani evet ilk derslerde ingilizce. Kitapları ise kendin istediğini alıyorsun zorunlu bir kitap alma olayı yok dersler slaytlardan işleniyor.

• Dr. Surgery kullanıcısına yanıt
    Hocam ; Türkçe tıp okuyanlardan aldığım bilgilere göre , İngilizce Tıp okumak çok zormuş.Konuları çok yüzeysel işliyormuş hocalar.Ve hocaların ingilizce seviyeleri pek iyi değilmiş.O yüzden derslerde yüzeysel anlatılıyormuş ve notlar yüzeyselmiş.İngilizce tıp okuyanlar Türkçe tıp okuyanlardan hep not istiyormuş çünkü inglizce okuyanlar dersi anlamıyormuş pek.Kafam çok karışık ingilizce okumak istiyorum ama pişman olurum diye korkuyorum.Ve hocam son sorum : Şimdi ben inglizce tıp kazansam ama beğenmesem 1 yıl sonra türkçe tıpa geçiş yapabilir miyim ? (tüm tıp fakülteleri için soruyorum)

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tpdr01

Hocam ; Türkçe tıp okuyanlardan aldığım bilgilere göre , İngilizce Tıp okumak çok zormuş.Konuları çok yüzeysel işliyormuş hocalar.Ve hocaların ingilizce seviyeleri pek iyi değilmiş.O yüzden derslerde yüzeysel anlatılıyormuş ve notlar yüzeyselmiş.İngilizce tıp okuyanlar Türkçe tıp okuyanlardan hep not istiyormuş çünkü inglizce okuyanlar dersi anlamıyormuş pek.Kafam çok karışık ingilizce okumak istiyorum ama pişman olurum diye korkuyorum.Ve hocam son sorum : Şimdi ben inglizce tıp kazansam ama beğenmesem 1 yıl sonra türkçe tıpa geçiş yapabilir miyim ? (tüm tıp fakülteleri için soruyorum)

Teşekkür ederim.

Belki dediğin başka ingilizce fakülteler için geçerli olabilir, özellikle yeni açılanlarda. Ancak Marmaranın oturmuş bir sistemi var ve bu sistem üzerinden ilerliyor. Başka tıp fakültesinden not arayan görmedim slaytlar + bazı dersler için textbooklar yeterli oluyor. Bir önceki mesajımda da dediğim gibi sistem öğrenci yanlısı, 45 üstü bir şekilde geçer ancak 45'i de almak kolay değil baraj sistemi var, sorular zor oluyor.

Geçiş yapabilirsin diye biliyorum ancak bu konu hakkında net bir bilgim yok. Başlarda pişman olacak gibiydim ancak bir iki komite sonrası ders dinlerken Türkçe-İngilizce anlatma farkı kalmıyor. Alışıyorsun iyiki ingilizce okuyorum diyorum şimdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.