Şimdi Ara

Ankara Tıp Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
8
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ankara tıpta hazırlık kalktı. Ankara nın göbeği sayılabilecek konumda, Hacettepe ile komşu.Genelikle öğrencilerin takıldığı Hamamönüne de çok yakın. Yan yana numune, yüksek ihtisas, İbni sina(Ankara tipin hastane adı) ve Hacettepe olarak 4 hastane var.
    Okulun iki tane hastanesi var. Biri Sihhiyedeki İbni sına diğeri Cebeci’de.
    Öğrencilerin ilk seneleri dersler morfoloji binasında görülüyor. Burada sadece öğrenciler var. Komşu olan Hacettepe gibi hastane komplexinin içerisinde değil. Bir çok kulüp var bunlardan istediğinize girebiliyorsunuz ki okul gerçekten çok sosyal bir okul. Dekanımız iyi tam öğrenci yanlısı. Okulun bir kafesi var ve yetiyor. Geçme notu 60. Sınav sonuçları genellikle 1 haftaya belli olur. (Yeni elektronik sistemle 1 gün sonra açıklanan sınavlar da var)
    Çalışanın yapabileceği sınavlar. Sınavlarda çıkmışlara da yer verililiyor :D
    Dezavantajları Ankara da olmasi, İstanbul ve İzmirden sonra alışma süreci uzayabilir.
    Sınıflar kalabalık.
    Konaklama hakkında maalesef ayrıntılı bir bilgim yok.
    Sorularınızı yazabilirsiniz. Herkese hayırlı olsun
    Cumhuriyetin ilk tip fakültesi :)
    Ankara tıp ve İbni Sina Hastanesi:
    ve de Cebeci Hastanesi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohouse -- 31 Temmuz 2018; 10:19:2 >

• Up
  • 3454 sıralamayla ve okul birinciliğiyle Ankara gelir mi?
  • nohouse kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar.Ben Ankara ile Ege arasında kaldım da.Ankara hakkında birkaç sorum var.Yurt imkanı nedir?Kampüse yakınlığı konusunda.Ortalama masrafınız ne olmaktadır aylık?
    burssuz öğrenci almayan özel tıplar hakkında ne düşünüyorsunuz hocam
    tamamen fikrinizi merak ettiğim için sordum tıpın içinde biri olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: baransezyum

3454 sıralamayla ve okul birinciliğiyle Ankara gelir mi?

okul birinciliginiz en az 300 400 kisi onde gibi dusunursek ben %70-80 gelecegini dusunuyorum. insallah istediginiz olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muamma33

Hocam merhabalar.Ben Ankara ile Ege arasında kaldım da.Ankara hakkında birkaç sorum var.Yurt imkanı nedir?Kampüse yakınlığı konusunda.Ortalama masrafınız ne olmaktadır aylık?

Merhaba.Ankara nin kampusu biraz daginik. tandogan kampusune gore dusunursek sehrin merkezi denebilecek kadar yakin. o civarda cok sayida yurt var diye biliyorum.ben Ankara dayim.bazen sadece ulasim icin masrafim oluyor.maalesef konaklama hakkinda ayrintili bilgim yok. zaten tip fakultesi de kampusten ayri tek fakulte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: baturalpkun

burssuz öğrenci almayan özel tıplar hakkında ne düşünüyorsunuz hocam
    tamamen fikrinizi merak ettiğim için sordum tıpın içinde biri olarak

bana kalirsa artilari olarak sayinin az olmasi dolayisiyla bazi dersleri rahat islersiniz.mesela en buyuk ornek anatomi.maket veya kadavra basinda ne kadar az insan olursa hocayla iletisimin daha kolay oluyor.hatta bazen kalabaliktan hocayi bile goremiyorsun masada burssuz ogrenci almamasi da bayagi olumlu.sonucta kendini neden ben burdayim daha iyilerin arasinda olmaliydim gibi dusuncelerine mani olur.hocalarin ozel okul oldugu icin kendilerini daha baski altinda hissedip ilgili olmasini da bekleyebilirz.bu acilardan imkanlari boldur
    eksileri de bence,ileryen siniflarda ozel hastane olma sebebiyle daha az cesitte vaka gormen ve genel anlamda halkin ozel hastaneye yonelmemesinden kaynakli bir eksiklik olabilir.mecburi hizmet yillarinda bu biraz olumsuz etkileyebilir.bazende sinavlarda kolay gecmeye bagli olarak bilgi birikimde azalmaya sebep olabilir.eger o zamana sistem ayni kalirsa,her ne kadar tus kisisel de dense sonucta uni yillarindaki birikimde onemli.
    bence boyle bir sey dusunuyorsan ozel okulun dekaniyla veya hocalariyla konusma firsatini bulmalisin.

teşekkürler hocam katılıyorum dediklerinize
    Hocam tam anlayamadım şimdi bu kızılaya 5dk denilen tıp hariç olan kampüs mü? Tıp ne kadar uzaklıkta peki? Ve devamsızlık olayı nasıl ,sıkıyorlar mı?
  • quote:

Hocam tam anlayamadım şimdi bu kızılaya 5dk denilen tıp hariç olan kampüs mü? Tıp ne kadar uzaklıkta peki? Ve devamsızlık olayı nasıl ,sıkıyorlar mı?

tandogan kampusu de merkeze cok yakin tip burda degil.tip fakultesi sihhiyede.soyle anlatiyim otobusle veya ankarayla bir durak yani yuruyerek 5-10 dk da kizilaya ulasabilirsin.
    devamsizligi ise soyle anlatiyim;
    amfi derslerinde istisnalar disinda siki degil. hatta arkadasin senin yerine imza atabilir.
    ancak laboratuar ve mesleksel derslerinde devamsizlik onemli ve baskasina attirmiyorlar.
    ancak bu yil devamsizlik sorunu olanlara bakarsak, bu yil baslayan bir arkadas okulun yarisinda gelmemis (raporu da varmis ama belli bir sureyi gecince raporda dahil ediliyor) devamsizlik icinde gorundugu icin finallere giremiyordu. ama okulda ilgililerle gorusmus.isi bir sekilde halletmisler.
    devamsizligi falan kafaya takmaya gerek yok ama tabi kendini garantiye de almalisin
    aklimada gelmisken ilk modulun lab deslerine girince bir eksiklik hissedebiirsin.(yetersiz arac gerec var gibisinden)ama bu ilk lablar onemli olmayan seylerle ilgili. simdiden aklinizda bulunsun

Çok teşekkür ederim hocam.Peki yetersiz gelmesi ilk lablar da önemli değilde sonraları? Yani araç-gereçler eksik mi öğrenci sayısına göre?
  • yaşça büyük öğrenci sayısı ne civarda?
  • quote:

Çok teşekkür ederim hocam.Peki yetersiz gelmesi ilk lablar da önemli değilde sonraları? Yani araç-gereçler eksik mi öğrenci sayısına göre?

hayir ilk lab dersleri gecici olarak goruluyor ve sana lazim olan seyler degiller.ben sahsen ilk baslarda bu durumu yadirgamistim ama asil lab dersleri degilde bizim kaynasmamiz icin yapilan dersler oldugunu anladim diger zamanlarda(kasim-aralik ayi gibi) bu durum degisiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hayykko

yaşça büyük öğrenci sayısı ne civarda?

bu yil 70 li yaslarda bir hoca vardi
    onun disinda 4 yillik okuyup sonra gelen de var, yas olarak cesit cok

bende okuduğum okulu bıraktım 23 yaşındayım geçen sene okulla bırlıkte 24 bın yapmıştım bu sene gece gündüz çalıştım 20 bin oldu naısl bukadar berbat oldu anlamıyorum tekrar hazırlanmak çok yorucu bunalıma gırdım benim yaşıtım çokmu memnunlar mı herkesi karşıma alıp tekrar mı gırsem ne yapacağımı bılemiyorum başka hiçbi meslekte tatmın olamıcam
    Anladim hocam tesekkur ederim bilgiler icin.Ben yine rahatsiz ederim kafama takilirsa Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayykko

bende okuduğum okulu bıraktım 23 yaşındayım geçen sene okulla bırlıkte 24 bın yapmıştım bu sene gece gündüz çalıştım 20 bin oldu naısl bukadar berbat oldu anlamıyorum tekrar hazırlanmak çok yorucu bunalıma gırdım benim yaşıtım çokmu memnunlar mı herkesi karşıma alıp tekrar mı gırsem ne yapacağımı bılemiyorum başka hiçbi meslekte tatmın olamıcam

oncelikle bu duruma kimse karisamaz.ben bunca azime saygi duyarim. siz yasinizi karistirmayin. kimse bununla ilgilenmez gayette memnunlar.kimse de kimsenin yasiyla ilgilenmez. siz gonlunuzu ferah tutun. gayeniz neyse ona ulasmaya calisin.tek olumsuz yonu ikinci okuldan dolayi aile butcesine sorun olmasi bana kalirsa. ki zaten bu da bu bolumu okumaya deger.. insallah her sey istediginiz gibi olur.

teşekkürler cevaplarınız için..
  • @GuideDr019
    bunlara eklemek istediğiniz bir şey olabilir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.