Şimdi Ara

Ankara Tıp Hakkında Bilgi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
8
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam niye gazi yerine ankara yazalım ankara tıp ın gazi ye göre avantajı nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliErdem46

Gazi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Hedefim Ankara idi lakin olmayacak gazi düşünüyorum.

Gazi tipta iyi bir okul.Ankara ya gore daha az zorlayici oldugunu dusunuyorum..
    Simdiden hakkinda hayirlisi olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

Hocam şimdi anlayamadım ben kaldırıldı denilen hazırlık zorunlu değil miydi varken? Ve neyin hazirligiydi bu bölüm turkce değil mi? Şu an durum nedir?bu yıl gelecekler için yani.

evet kaldirilan zorunlu hazirlik. bircok okul Turkce olmasina ragmen zorunlu hazirligi da vardi.bircok okulda var bu durum.neyseki bazilarini kaldirmislar bu yil...

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

Hocam niye gazi yerine ankara yazalım ankara tıp ın gazi ye göre avantajı nedir ?

ben bunu yazin veya bunu yazmayin tarzinda konusmak istemiyorum ki zaten boyle konusanlara da fazla katilmiyorum. birbirine yakin siralamalardaki okullarin genelde egitimi benzer duzeyde olur. sadece sehir veya secime gore sekillenir. belki Ankara nin Gazi ye kiyasla yuksek olmasini Ankara daki ilk tip fakultesi olusu veya Hacettepe nin Ankara dan ayrilisi olarak siralayabiliriz. bu nedenle Gazi ye gidenlere soru sorup fakulteleri kendin kiyaslamalisin..

• merhaba ankara tıp yazacağım, sıralamam 2400, ankara tıp 3400le kapatmıs geçen yıl ama kontenjan azalmaları gözümü korkutuyor açıkçası, sizce gelir mi?

birde sizce çapa ve cerrahpaşadan farkı var mı?

intern dönemde tusa çalışacak vakit kalıyor mu?

sizce imkanları nasıl okulun yani materyalleri kadavralar vs yeterli mi?
  • nohouse kullanıcısına yanıt
    Sizinde fikrinizi almak istedim hocam sonuçta ankarada ki tıpları gözlemlemiş birisiniz

peki ankara tıpta her yıl kaç kişi sınıfta kalıyor mesela bu yıl kaç kişiydiniz kaçı sınıfta kaldı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

Sizinde fikrinizi almak istedim hocam sonuçta ankarada ki tıpları gözlemlemiş birisiniz

peki ankara tıpta her yıl kaç kişi sınıfta kalıyor mesela bu yıl kaç kişiydiniz kaçı sınıfta kaldı ?

bu yil henuz butler olmadi.. ama gecen yil 30-40 kisi kaldi diye biliyorum.bunlarin icinde devamsizligi cok olanlar da var

• quote:

Orijinalden alıntı: kiraz çiçeği

merhaba ankara tıp yazacağım, sıralamam 2400, ankara tıp 3400le kapatmıs geçen yıl ama kontenjan azalmaları gözümü korkutuyor açıkçası, sizce gelir mi?

merhaba, çok büyük bir kontenjan değişimi olmazsa gelir. ancak kimse garanti veremez.
    İstanbul daki tıplarda daha esnek davranılıyor.Tabi şehir faktörü önemli. Hepsi alanında iyi okullar.
    İntern döneminde neler olacağını şimdiden söylemek zor.Ama okulun tus başarısı iyi tabi bunda okul sınavlarına çalışmanında etkisi büyüktür.
    Açıkça konuşmak gerekirse ben yok kadavradır materyallerdir pek önemi olmadığını düşünüyorum.Sonuçta kadavradan gösterilebilecek konular oldukça kısıtlı zaten bundaki amaç ilerde canlısına alışmayı sağlamak. Yoksa kimse kadavralardan çok iyi şeyler öğrendim demez.(bir kadavra bacağını alt üst ettim ama yine de teoriğini bilmezsen bir işe yaramıyor) Ama okul kıyaslamasında çok kullanılıyor ben bunu saçma buluyorum. Soruya gelirsek imkanları yeterli.(mesela Gazi ye gönderilecek kadavranın hazırlanmasını Ankara da yapmış hocamız) Tabi seçim yaparken bunları da göz önünde bulundurmalısınız ancak bundan daha önemli okulun eğitimi, eğitim sistemi, sizin okulu ne kadar beğendiniz vs yoksa tıp tıptır..

İsabet olmuş bencede kalkması. Peki bu yıl kazanıp gelenler direk dönem1e başlıyor değil mi? Hazırlık geçmek için sınava falan gerek yok yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

İsabet olmuş bencede kalkması. Peki bu yıl kazanıp gelenler direk dönem1e başlıyor değil mi? Hazırlık geçmek için sınava falan gerek yok yani?

zorunlu hazirlik kalkinca hazirlik sinavi olmaz donem 1 e direkt baslanir..

Anladım teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohouse

quote:

merhaba ankara tıp yazacağım, sıralamam 2400, ankara tıp 3400le kapatmıs geçen yıl ama kontenjan azalmaları gözümü korkutuyor açıkçası, sizce gelir mi?

merhaba, çok büyük bir kontenjan değişimi olmazsa gelir. ancak kimse garanti veremez.
    İstanbul daki tıplarda daha esnek davranılıyor.Tabi şehir faktörü önemli. Hepsi alanında iyi okullar.
    İntern döneminde neler olacağını şimdiden söylemek zor.Ama okulun tus başarısı iyi tabi bunda okul sınavlarına çalışmanında etkisi büyüktür.
    Açıkça konuşmak gerekirse ben yok kadavradır materyallerdir pek önemi olmadığını düşünüyorum.Sonuçta kadavradan gösterilebilecek konular oldukça kısıtlı zaten bundaki amaç ilerde canlısına alışmayı sağlamak. Yoksa kimse kadavralardan çok iyi şeyler öğrendim demez.(bir kadavra bacağını alt üst ettim ama yine de teoriğini bilmezsen bir işe yaramıyor) Ama okul kıyaslamasında çok kullanılıyor ben bunu saçma buluyorum. Soruya gelirsek imkanları yeterli.(mesela Gazi ye gönderilecek kadavranın hazırlanmasını Ankara da yapmış hocamız) Tabi seçim yaparken bunları da göz önünde bulundurmalısınız ancak bundan daha önemli okulun eğitimi, eğitim sistemi, sizin okulu ne kadar beğendiniz vs yoksa tıp tıptır..

Peki benim kafami karıştıran bir nokta var, gecen yil aütf de hazirlik okuyan 200 kisi var diyelim bu yil da yeni gelen 200 kisi olacak okula. yani bu dönem 400 kişi başlamış olacak, bu sıkıntı yaratmaz mi okulda, amfilerde derslerde vs cok kisi olur mu? Normalde kaç kişi oluyor bir derste?

Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nohouse

quote:

Peki benim kafami karıştıran bir nokta var, gecen yil aütf de hazirlik okuyan 200 kisi var diyelim bu yil da yeni gelen 200 kisi olacak okula. yani bu dönem 400 kişi başlamış olacak, bu sıkıntı yaratmaz mi okulda, amfilerde derslerde vs cok kisi olur mu? Normalde kaç kişi oluyor bir derste?

Teşekkürler

gecen yildan 80-100 kisi civarinda gelecegini dusunuyorum. toplam 400-440 kisi olabilir seneye.
    bu yil 430 civarinda kisi gorunuyordu.iki amfiye bolundu. yani ortalama 200 kisi amfideydik. baslarda kalabalik oluyor ama zamanla sayi azalir. ama kalabalik olunca da seni fazla etkilemez.

• benim sıralamam 3160 fakat kontenjanlar düştü ankara gelir mi yoksa kendimi gazi tıp a hazırlayayım mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kol bozuk

benim sıralamam 3160 fakat kontenjanlar düştü ankara gelir mi yoksa kendimi gazi tıp a hazırlayayım mı

her ikisine de hazırla. ama öncelikle kendini tıpa hazırla
    hangisi gelirse gelsin iyi birer okula gideceksin. hakkında hayırlısı olsun
  • Ben de ankara tıptayım, dönem 3 oldum. Bilgilenmek isteyenler ulaşabilir.

• hadi hayırlı olsun
  • Eveet artık kesinleşti. Ankara Tıp
  • kol bozuk K kullanıcısına yanıt
    Hangisi geldi hocam?

• Gazi tıp ankarati 0.9 puanla kacırdım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.