Şimdi Ara

Ankara Tıp Hakkında Bilgi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
8
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle herkese gecmis olsun. nohouse gayet net anlatmis. Ben de 2. Sınıfı bitirdim. Benim aklima ekstra olarak gelen okulun eskiden olan ve simdi yeniden uygulamaya koydugu ve baraj adi verilen bir uygulamasi var. Ama gozunuz korkmasin baraj notu 50. Az calisanlar veya hic calismayanlari vuran bir sistem ayni zamanda final donemi zaten var olan strese biraz ekleme yapiyor. Ama merak etmeyin donem tekrari yapmak icin ciddi caba harcamaniz lazim :) zira okulun belirli ders ve sinavlarla sagladigi ekstra puanlar sene sonu puaniniza pozitif anlamda bi hayli etkili. Bir de diger okullarda var midir bilemem ama okulumuzda sinavlara calisirken belki de isinize en cok yarayacak sey olan baya koklu bir not grubu sistemi var. Simdilik cok faydali oldugunu ve hatta derse devam etmeyen ogrencinin her seyi oldugunu bilin yeter. Ha bir de donem icindeki dayanisma yardimlasma cok okulda goremeyeceginiz kadar iyi. Bunlar kucuk ayrintilar sayilabilir ama aslinda cok cok onemli olmazsa olmaz noktalar.

Okulumu bu kadar ovecegim aklima gelmezdi. Çünkü okurken lanet ediyorsunuz bu bir tip gercegi okulla bagdastirmiyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayykko

bende okuduğum okulu bıraktım 23 yaşındayım geçen sene okulla bırlıkte 24 bın yapmıştım bu sene gece gündüz çalıştım 20 bin oldu naısl bukadar berbat oldu anlamıyorum tekrar hazırlanmak çok yorucu bunalıma gırdım benim yaşıtım çokmu memnunlar mı herkesi karşıma alıp tekrar mı gırsem ne yapacağımı bılemiyorum başka hiçbi meslekte tatmın olamıcam

Uzulme bence. Ben de okudugum okulu bıraktım. Tekrar hazirlandim. Ilk girdigimde 40bindim Ankara tipa 2 binle girdim. Arada 2 yil var sen hesap et. Seninki sanirim sanssizlik olmus ama su an 23 yasimda 2.sinifi bitirdiysem (hazirlik da okudum kaldirilmadan önce) aramizda pek fark yok demektir. Hakkinda en hayirlisi olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• GuideDr019 G kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürederim bende böyle içimi ferahlatcak birini arıyodum peki şu an memnunmusun iyiki girmişim diyomusun yoksa gerek yoktu okadar uğraşmama mı diyosun çok zor durumdayım iki gündür gözümde yaş kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayykko

çok teşekkürederim bende böyle içimi ferahlatcak birini arıyodum peki şu an memnunmusun iyiki girmişim diyomusun yoksa gerek yoktu okadar uğraşmama mı diyosun çok zor durumdayım iki gündür gözümde yaş kalmadı

Evet memnunum ve kesinlikle pisman değilim. Ben aslinda hep tipi ideal olarak belirledim kendime ama gercekte ne istedigim konusunda hep kararsizdim. Bu yuzden baska bi okulda okudugum 1 yillik muhendisligi hicbir zaman kayip olarak görmedim aksine baya faydali bi tecrube oldu. Biraralar ogretmen olsam nasil olurdu diye düşündüm anlatmayi birilerine bir seyler ogretmeyi cok seviyorum çünkü. 1 sene boyunca dershanede etut ogretmenligi yaptim ozel ders verdim yani anlayacagin ogretmenligi de ucundan gördüm. Simdi olmak istedigim yerde hissediyorum ve doktorlugun hayatimin geri kalaninda yapmak istedigim meslek biraz teecrubeyle sabitledim :) kafamda soru isareti yok. Bir seyi gercekten istedigini bildiginde engelleri kaldiriyorsun. Bence kendini uzme icinden geleni yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GuideDr019 G kullanıcısına yanıt
    teşekkürederim cevapların için içimi çok rahatladın derslerinde başarılar dilerim
  • Ankara tıp karşı antipatim var ygs lys doneminde kutuphane bos olmasina ragmen bizi sirf ygs lys ogrencisi oldugumuz icin sikayet eden tıp ogrencilere burdan selam yolluyorum.

• nohouse güzel aydınlattın teşekkürler de hazırlık neden kalkmış? o kötü olmuş

edit:zorunlu hazırlık sınıfı kaldırılmış. bilgilendirme maili attım şuan. daha cevap gelmedi ama benim tahminim hazırlığın isteğe bağlı olduğu yönünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolofinwe -- 3 Temmuz 2015; 13:19:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nolofinwe

nohouse güzel aydınlattın teşekkürler de hazırlık neden kalkmış? o kötü olmuş

edit:zorunlu hazırlık sınıfı kaldırılmış. bilgilendirme maili attım şuan. daha cevap gelmedi ama benim tahminim hazırlığın isteğe bağlı olduğu yönünde.

evet bence de isteğe bağlı hazırlık duruyordur.ben hazırlık okumadım ama hazırlık okuyupta memnun olan kişiye pek rastlamadım.genellikle dinlenebileceğin bir yıl olarak düşünebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GergedanGörünümlüAyı

Ankara tıp karşı antipatim var ygs lys doneminde kutuphane bos olmasina ragmen bizi sirf ygs lys ogrencisi oldugumuz icin sikayet eden tıp ogrencilere burdan selam yolluyorum.

bunun hakkında bilgim yok. belki o dönemde birinin telefonu çs de kaybolmuştu. buna ek olarak sınavların yaklaşmasından ötürü buralarda çalışacak olanların rezerve yapmasından dolayı yer kalmaması da olabilir.
    buraların girişine de sadece öğrenci kartıyla geçilebilecek otomatik giriş yaptılar.
  • Hocam size zahmet Ankara Tıp ile Hacettepe arasında genel bir kıyas yapabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autf2021 -- 3 Temmuz 2015; 16:12:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thisiscarcosa

Hocam size zahmet Ankara Tıp ile Hacettepe arasında genel bir kıyas yapabilir misiniz?

ikisi de çok iyi. açıkçası Hacettepe yi kıl payı kaçırdım gelseydi ona giderdim şöyle bir laf vardı: Hacettepe gerekli şeyleri, Ankara gerekli gereksiz her şeyi gösterirmiş.belki bu durumu özetler. Hacettepe de zor bir okul.Ankara tıp gibi Hacettepe nin de kalabalıklığından şikayet var. ben ikisinin de iyi ve öncelikli gidilebilecek okullar olduğunu düşünüyorum.
    ben sadece okulda olan durumları söylemeye çalışıyorum olumlu olumsuz.herkesin düşüncesi farklı o nedenle araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohouse -- 3 Temmuz 2015; 16:21:16 >
  • hocam peki ankara veya hacettepe türkçe'yi okuduktan sonra yurtdışında çalışma imkanımız nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nolofinwe

hocam peki ankara veya hacettepe türkçe'yi okuduktan sonra yurtdışında çalışma imkanımız nasıl olur?

İngilizce niz yeterliyse USMLE sınavlarına girebilirsiniz. başka bir bilgim yok
  • saçlarınız mı dökülsün istiyorsunuz? hayat size çok mu basit geliyor?

buyrun tıp için kapımız açık
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerh

saçlarınız mı dökülsün istiyorsunuz? hayat size çok mu basit geliyor?

buyrun tıp için kapımız açık

• 2519 sıralama + okul birinciliği kontenjanıyla gelir demi hocam? Neyin ne olacağı belli olmuyor da pek. Hazırlığın derslerinin ilk birkaç yıla dağıtıldığını duydum ama ayrıntısını bilmiyorum.

Neyse sorularımı sorayım.

Hafta içi her gün ders oluyor mu? Ve dersler genelde kaçta başlayıp kaçta bitiyor? Ben Ankara'nın başka bir ilçesinden gidip geleceğim. Erken ders olma durumu beni çok yorar mı?

Aklımıza bir şey takıldığında veya bir sorunumuz olduğunda falan hocalarla rahat iletişime geçebiliyor muyuz, rahat yardım isteyebiliyor muyuz?

Kan, ölü gibi olaylar beni şimdiye kadar çok etkilememiştir ama yine de tereddütüm var. Alışması kolay oluyor mu?

Sonuçta ezber çok. Zamanla unutulmuyor mu? 6 yıllık ders cidden göz korkutucu. :(

İleride cerrahi açıdan herhangi bir başarısızlığımız olursa dalga geçerler mi? Yoksa ben mi çok Doktorlar izledim? :D İlk deneyim hasta üzerinde değildir herhalde.

Aklıma gelirse başka sorular da sorarım hocam şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

2519 sıralama + okul birinciliği kontenjanıyla gelir demi hocam? Neyin ne olacağı belli olmuyor da pek. Hazırlığın derslerinin ilk birkaç yıla dağıtıldığını duydum ama ayrıntısını bilmiyorum.

Neyse sorularımı sorayım.

Hafta içi her gün ders oluyor mu? Ve dersler genelde kaçta başlayıp kaçta bitiyor? Ben Ankara'nın başka bir ilçesinden gidip geleceğim. Erken ders olma durumu beni çok yorar mı?

Aklımıza bir şey takıldığında veya bir sorunumuz olduğunda falan hocalarla rahat iletişime geçebiliyor muyuz, rahat yardım isteyebiliyor muyuz?

Kan, ölü gibi olaylar beni şimdiye kadar çok etkilememiştir ama yine de tereddütüm var. Alışması kolay oluyor mu?

Sonuçta ezber çok. Zamanla unutulmuyor mu? 6 yıllık ders cidden göz korkutucu. :(

İleride cerrahi açıdan herhangi bir başarısızlığımız olursa dalga geçerler mi? Yoksa ben mi çok Doktorlar izledim? :D İlk deneyim hasta üzerinde değildir herhalde.

Aklıma gelirse başka sorular da sorarım hocam şimdiden teşekkürler.

geçen seneye göre sıralaman tutuyor. kılavuzu incelemelisin. geçen sene hazırlık olmasına rağmen 1. sınıfta
    İngilizce vardı. ama derslerine gitmedim sınavlarında yardımcı olurlar.
    başlarda hafta içi her gün var ancak zamanla bazı günler olmayabiliyor. normal dersler 8:30 da başlıyor.
    bir sorunun olursa tabi ki hocalarla iletişime geçebilirsin. ilk sınıfta fazla kanlı olaylarla ilgilenilmez görünce de alışıyorsun.
    öğrendiklerini tekrar yapmak lazım derslere alışıyorsun.son soruna cevap veremeyeceğim henüz o döneme gelmedim

• Gazi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Hedefim Ankara idi lakin olmayacak gazi düşünüyorum.

• nohouse kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi anlayamadım ben kaldırıldı denilen hazırlık zorunlu değil miydi varken? Ve neyin hazirligiydi bu bölüm turkce değil mi? Şu an durum nedir?bu yıl gelecekler için yani.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.