Şimdi Ara

Marmara üniversitesi teknoloji fakültesi bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisi olan arkadaşlar nasıl bir yer olduğunu anlatabilir mi??? Anadolu lisesi çıkışlıyım. Siralamam en kötü 45 bin gelir diye düşünüyorum. Bölüm hakkında yorumlarinizi ve önerilerinizi bekliyorum. 🙂

• boş atışmalar yaşanmış bu konu hakkında bildiklerimi aktarayım. marmara üni. teknoloji fakültesinde ingilizce eğitim yok kendiniz öğrenmek zorundasınız. akademik kadrosuna bakarsanız bir kişi hariç diğerleri teknik öğretmen yani bu meslek liselerindeki öğretmenler gibi düşünün.(http://blm.teknoloji.marmara.edu.tr/akademik-kadro/ogretim-elemanlari/) geçen yıl ilk defa öğrenci alımı yapmış yani daha yeni bi bölüm ve en kötü 44k dan almış. belki üni adından dolayı yazılabilir mi bilmem ama ben önermiyorum o sıralamaya gtüyü yazıp daha iyi bi eğitim alabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin önde gelen ve saygın bir bilgisayar mühendisliği programıdır. Fakülte, sektörün ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi ve uygulamalı bir eğitim sunar.

Bölümün öğretim kadrosu, alanlarında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır. Öğrencilere, bilgisayar biliminin temel kavramlarından en son teknolojik gelişmelere kadar kapsamlı bir eğitim verilir. Program, teorik bilgi ile uygulamalı deneyimi dengeleyerek öğrencilerin sektörde başarılı olmaları için gerekli becerileri kazanmalarını sağlar.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrencilere aşağıdaki avantajları sunar:

• Sektörün önde gelen uzmanlarından oluşan deneyimli bir öğretim kadrosu
    • En son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlar
    • Çeşitli araştırma fırsatları
    • Öğrenci kulüpleri ve etkinlikleri
    • Uluslararası değişim programları

Mezunlar, yazılım geliştirme, veri bilimi, siber güvenlik, bulut bilişim ve daha birçok alanda kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrencileri bilgisayar mühendisliği alanında başarılı ve yenilikçi profesyoneller olmaları için hazırlar.

Bölüm, öğrencilere yalnızca teknik bilgi değil, aynı zamanda problem çözme, kritik düşünme ve iletişim becerileri gibi önemli yaşam becerileri de kazandırır. Bu beceriler, mezunların işyerinde ve ötesinde başarılı olmalarına yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up normal bilgisayardan farkı nedir?
  • Ben de internet ten gördüğü m kadariyla biliyorum ama teknoloji fakültelerinde uygulamaya dönük daha cok eğitim veriliyormus ,staj süresi daha fazlaymis. Ayrica marmarada mühendislik fakültesindeki bilgisayar ingilizce bu Türkçe ve eğitim kadrosu tamamen farkli ama ikisini de okuyunca mühendis oluyorsun
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Ve tabiki puani daha düşük ama yazmali miyim bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Munfeyri -- 1 Temmuz 2019; 12:20:54 >
  • O sıralamalara ne geliyor bilmiyorum ama başka seçenekleri düşünün bence,şahsen yazmanızı önermem.Akademik kadro cidden iyi değil.Şu linki incelerseniz öğretim üyelerinin çoğu sadece Marmara Üniversitesi'nde eğitim almış,başka bir ekol görmemişler.Yani eğitim kalitesinin nasıl olduğunu sizin takdirinize bırakıyorum.
    blm.teknoloji.marmara.edu.tr
    Öğretim Elemanları - Bilgisayar Mühendisliği - Marmara Üniversitesi
    http://blm.teknoloji.marmara.edu.tr/akademik-kadro/ogretim-elemanlari

Yüksekokul mantığı var,ayrıca mühendislik fakültesi 4 binadan oluşurken teknoloji fakültesi sadece 1 binadan oluşuyor.Belki ek bina vardır ama benim gördüğüm sadece bir bina vardı,ama Göztepe Kampüsü içinde olduğu için kampüs ortamı var sonuçta.Bu sene mühendislik fakültesinde imza falan toplanıyordu teknoloji fakültesi mezunları mühendis sayılmasın diye,ben bir şey olacağını sanmam ama yine de mühendis olarak mezun olmayabilirsiniz.

• Teşekkürler
  • Hocam Diploma farkı oluyormu?
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Diplomalarda fakülte yazıyor değişmediyse,yani bilgisayar mühendisi yazsa da Teknoloji Fakültesi diye belirtilir diplomanın üstünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019Rank1

O sıralamalara ne geliyor bilmiyorum ama başka seçenekleri düşünün bence,şahsen yazmanızı önermem.Akademik kadro cidden iyi değil.Şu linki incelerseniz öğretim üyelerinin çoğu sadece Marmara Üniversitesi'nde eğitim almış,başka bir ekol görmemişler.Yani eğitim kalitesinin nasıl olduğunu sizin takdirinize bırakıyorum.
    blm.teknoloji.marmara.edu.tr
    Öğretim Elemanları - Bilgisayar Mühendisliği - Marmara Üniversitesi
    http://blm.teknoloji.marmara.edu.tr/akademik-kadro/ogretim-elemanlari

Yüksekokul mantığı var,ayrıca mühendislik fakültesi 4 binadan oluşurken teknoloji fakültesi sadece 1 binadan oluşuyor.Belki ek bina vardır ama benim gördüğüm sadece bir bina vardı,ama Göztepe Kampüsü içinde olduğu için kampüs ortamı var sonuçta.Bu sene mühendislik fakültesinde imza falan toplanıyordu teknoloji fakültesi mezunları mühendis sayılmasın diye,ben bir şey olacağını sanmam ama yine de mühendis olarak mezun olmayabilirsiniz.
    mühendislik fakültesi hiç ağlamasın hocam hiçbir şey olmaz yıllardır ağlıyorlar :D

• teknoloji fakültesi hocalarının büyük kısmı mühendislik mezunu değildir. tek. fakülteleri, teknik eğitim fakültelerinin kapatılması sonucu kurulmuştur ve ayni kadrolarla devam ediyorlar. yani ara eleman ve öğretmen yetiştiren fakülteler şimdi "mühendis" yetiştiriyor. şunu da eklemek gerekir meslek liselesi mezunları mtok ile tek.fakültelerine yerleşirler. matematik fizik görmemiş adamlar mühendis oluyor :) istedikleri kadar hazırlık okusunlar...
  • CaimaN kullanıcısına yanıt
    velede bak sen

teknoloji fakültesinde böyle tipler var işte gençler. meslek liseli heralde acısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 4 Temmuz 2019; 8:0:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vioman

velede bak sen

teknoloji fakültesinde böyle tipler var işte gençler. meslek liseli heralde acısı var.
    Aynen ayneeen 25 ayt mati deden yapti zaten hic gormedigi halde ya arkadas zaten tek amaciniz su dersleri yapmak baska bir vasfin yok yapamazsan bittin 4 sene onlari gordun onu yapinca da övünmezsin
  • CaimaN kullanıcısına yanıt
    bunlar yeni türemiş seviyeye bak

ben kazanalı çok oldu övünen yok

hükümetin uydurduğu mühendis olmayanın mühendis yetiştirdiği teknoloji fakültesini gelmiş mühendisler ağlıyor diye savunuyorsun. kimsenin ağladığı yok.puanın yetmiyorsa mühendislik fakültesine sen ağlamayacaksın. Bölüme bi girde bakalım sonra görürsün matematik neymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 4 Temmuz 2019; 11:29:48 >
  • Biri de çıkıp detaylı bilgi versin akademik kadrosu vs. olanaklarını anlatsın ne boş kavga ediyorsunuz kardeşim?
  • boş atışmalar yaşanmış bu konu hakkında bildiklerimi aktarayım. marmara üni. teknoloji fakültesinde ingilizce eğitim yok kendiniz öğrenmek zorundasınız. akademik kadrosuna bakarsanız bir kişi hariç diğerleri teknik öğretmen yani bu meslek liselerindeki öğretmenler gibi düşünün.(http://blm.teknoloji.marmara.edu.tr/akademik-kadro/ogretim-elemanlari/) geçen yıl ilk defa öğrenci alımı yapmış yani daha yeni bi bölüm ve en kötü 44k dan almış. belki üni adından dolayı yazılabilir mi bilmem ama ben önermiyorum o sıralamaya gtüyü yazıp daha iyi bi eğitim alabilirsiniz.
  • Teşekkürler
  • anlattik kardes birileri gelip kendince dalga geçmeye kalkti. boş kavgayi ona soracaksın. o kadar verdiğimiz bilgiden sonra yazacak varsa da diyecek bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vioman

velede bak sen

Pardonda normal ingilizce bmnin tabanı 22bin , türkçenin 40 bin , türkçenin tavanıda 20 bin yani öğrenci skalası çok mu farklı 4-5 soru fazla yapıldı diye?35 ayt mat yaptım 40 soruda , 20 fen yaptım(biyoloji yapmadım) yani neden meslek liseli falan diyorsunuz anlamadım, bu arada fen lisesi mezunuyum.Kaçırdığm nokta neresi söylerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 7 Temmuz 2019; 14:27:15 >
  • baris7777 B kullanıcısına yanıt
    teknoloji fakültelerinde normal kontenjan harici mtok kontenjanları vardır. mesela marmara bilgisayarda 12 kişilik kontenjan var 122 binle almışlar.asıl nokta bu değil zaten asıl olan hocaların mühendislik mezunu olmamaları ve fakültenin başka bir şeyden evrilmiş bir fakülte olması. benim meslek liselilerle sıkıntım yok. trolün teki gelip bize sallayınca laf ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 7 Temmuz 2019; 15:5:50 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.