Şimdi Ara

EKİMİN SONUNDA ÇALIŞMAYA BAŞLAYIP 1K YAPMAK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar babam işten cikarildigi için işe girmek zorunda kaldım günde 12 saat çalışıyorum. Ekimin sonuna kadar kalmak zorundayım.

Sizce başarır miyim ?

• kardesim sen ailene destek olacak,babanin aciklarini kapatacak kadar adam ve azimli olduktan sonra icinden bile gecersin insallah.

yeterki azimini,inancini ve kendini bozma ilk 1000 olmaz ilk 100 olur,100 olmaz 5000 olur bunlar sonranin mevzusu.bunlari dusunmeden simdi devam et yeter ki.
    ekime kadar ama gunde 1 saat bile olsa bir dersi calissan turkce,tarih,cog gibi bitirmis olursun aradan cikar,nacizane tavsiyem
  • sayısal mı
  • bence yapabilirsin hacı kaç k'dan bıraktığına da bağlı sayılır aslında ama umarım başarırsın. kolay gelsin bu arada dikkat edin kendinize
  • temelin varsa olur tabi umut vermek için söylemiyorum
  • kardesim sen ailene destek olacak,babanin aciklarini kapatacak kadar adam ve azimli olduktan sonra icinden bile gecersin insallah.

yeterki azimini,inancini ve kendini bozma ilk 1000 olmaz ilk 100 olur,100 olmaz 5000 olur bunlar sonranin mevzusu.bunlari dusunmeden simdi devam et yeter ki.
    ekime kadar ama gunde 1 saat bile olsa bir dersi calissan turkce,tarih,cog gibi bitirmis olursun aradan cikar,nacizane tavsiyem
  • eşit ağırlığım. mezun değilim, açık liseye geçeceğim. normalde hedefim ilk 100'dü ve 2 ay öncesinden planlarımı yapıp kaynaklarımı almış ve çalışmaya başlamıştım ama her zamanki gibi yoksulluk vurdu yine.
    ilk 100'den boğaziçi, gsü, bilkent falan derken artık itü ekonomi gelirse diye düşünüyorum. mahvoldum.

zaten çalışırken bedensel ve psikolojik olarak çok yıpranıyorum. ekimde nasıl sağlam bir şekilde başlayacağım onu da bilemiyorum.
  • hocam cok rahat yaparsin.ea'da pek sorun degil. zaten edeb-sos kismi son 2-3 aylik. kasim-aralik-ocak-subat-mart bu aylarda tyt ve ayt matematik ilerlersin, son 2-3 ay edeb sos'u da katarsin.

elimden geldigince yardimci olurum sana.ben de bu sene adam akilli calismaya aralikta basladim ham 500-600 bekliyorum.yerlestirme geriye atiyor tabi kirik obp
  • Hocam sınavda belli bir yerden sonrası sınav anına bağlı ancak çok iyi bir şey yapabileceğinizi düşünüyorum.Tek tavsiyem artan zamanlarda az da olsa bir şeyler çalışın imkanınız varsa(paragraf,progblem falan) en azından ders çalışmaktan kopmazsınız ve başladığınızda sorun yaşamazsınız.Ekstra olarak söylemeleyim helal olsun bu arada her gencin yapabileceği bir şey değil bu
  • Ekime kadar TYT Türkçeyi günde bir iki saat bakarak halledersin senin için ekstra kazanç olur yanına problem ekleyebilsen keşke hiçbir şey kaybetmemiş olursun eşit ağırlık için bir iki ay çok büyük sorun değil ki şuan pandemi var emin ol çalışan arkadaşların bile çok kendini veremiyordur.
  • hocam ben en son 2008 de universite sinavina girmistim. mimarlik mezunuyum. babamin israrlari ve mimarlikta sektorun gidisati nedeniyle hukuk okumak icin tekrar sinava girmeye karar verdim, 12 sene sonra..

gecen sene agustos basi gibi calismaya basladim. 1 ay calistim, eylul basindan ekim ortasina kadar calismadim. sonra kasim aralik ocak gibi yine biraz biraz. subattan mayisa kadar yine tamamen bosladim .

hatta calisabildigim her gun calistigim sureyi bir deftere not aliyordum . sinavdan sonra oturdum hesapladim. calistigim toplam sure/calismaya basladigim zamandan beri gecen gun sayisini oranladim. gunluk ortalama calisma surem 45 dakika gibi birsey cikti.

buna ragmen sinavda ilk 5k bekliyorum, iyi ihtimalle de ilk 3k.

hocam ne kadar calistigin elbette onemli ama cok daha onemli seyler var. sahip oldugun temel, calisirken algilarini ne kadar acik tuttugun, ne kadar analitik dusunebildigin, az bilgiyle sana verilen soruyu ne kadar iyi yorumlayabildigin vs. cok fazla faktor var. sinav sonucunda eger hatali bir analiz yapmadiysam ve ilk 3k gelirse "gunluk 45 dakika ortalamayla 3k'ya girmek" isimli bi video cekip nacizane yararli gordugum teknikleri, yontemleri anlatmayi dusunuyorum.

siz ekim degil kasimda bile baslasaniz, kendinizi verdiginiz ve konsatrasyonunuzu yuksek tuttugunuz surece ilk 100 e bile girebilirsiniz. imkansiz degil.

• hocam içinden bile geçersiniz en başta kendinizi kısıtlamayın en önemlisi bu yoksa şimdiden itü ekonomi derseniz boun işletme kazanabilicekken kendinizi geri düşürürsünüz kısıtlamayın kendinizi çok rahat ilk 1k yaparsınız mat asılın yeter
  • Şu an girsen tahminen kaç yapabileceğini düşünüyorsun gerçekçi bir yorum yapmak istiyorum
  • Eşit ağırlıktan giriyorsunuz, anladığım kadarıyla çalışma hevesi de aylardır olan birisiniz. İlk 100 hedefinizi boşvermeyin derim. Eğer Ekim ve sonrasında iyi disiplinle verimli götürürseniz ilk 100 kesinlikle yapılır. Sizin kabiliyetinize kalmış ama zaman bu durumda ölümcül değil diyeyim.
  • Hocam 1 ay aslında aşırı önemli bir kayıp değil. Hepimiz file vererek yapıyoruz bunu. Ben de çalışıyordum. Akşam sevdiğim derse bakıyordum 1 2 saat. Bu sayede dersten soğumuyordum. Sen de böyle yapabilirsin. Bir de hocam kendini sakın şartlama. İlk 100 hedefle ama 5k ya kadar b c d e planın da olsun. Bu stresi minimum düzeye getirir. İyi günler dilerim.
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum moral oldunuz gerçekten.
  • çok çok zor bir iş,ben de geçen sene ekim sonunda başladım,büyük özveri azim kararlılık istiyor. inanırsan günlük 12 15 saatlik çalışma ile derece kovalarsın.
  • Hocam yaparsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.