Şimdi Ara

Marmaris’te fahiş kira tepkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeopol

Büyükşehirlerde kulübe kirası o fiyata.
    Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul'da 2.000 liraya Beşiktaş'ta bile daire bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul'da 2.000 liraya Beşiktaş'ta bile daire bulabilirsin.

Alıntıları Göster
    Ankara.

Istanbulda besiktasta herhalde yüzyıllık apartmanın ahı gitmiş vahı kalmış bodrumunda o fiyata daire bulursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ankara.

Istanbulda besiktasta herhalde yüzyıllık apartmanın ahı gitmiş vahı kalmış bodrumunda o fiyata daire bulursun.

Alıntıları Göster
    Eski olabilir ki aralarında öyle eski olmayanları da var Boğaziçi kısmı dışında gayet oturulabilir daireler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Serbest piyasa...
    Serbest piyasanın da kuralları vardır öyle ne hayal edersem yaparım nede olsa serbest piyasa diye bir şey yok. Özelliklerde araba piyasasında iş serbest piyasadan çoktan çıktı kalpazanliga döndü. Bir şeyler yapılması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Büyükşehirlerde kulübe kirası o fiyata.
    Ya of boş yapma abi Ankara'da yaşıyorsun birde. O fiyata Ankara'da istediğin semtte oturursun(sakın gidip beğeni almak için domot çonçon momokto otororson onco yazma)

• Süper yorum. Ben de Muğlanın bir ilçesinde ikamet ediyorum. Son yıllarda ipini koparan buralara geldi. İşi yok, kalacak yeri yok, evden kaçar gibi geliyorlar. Bölgede sezonda çok çalışan alınıyor, hem de yatacak yer veriliyor, sorun olmuyor, ama kışın memleketlerine gitmiyorlar, bölge insanının başına ekşiyorlar. İşte beğenmiyorlar, beğenseler bile kalacak yer istiyorlar.Yazın en basit çalışanlar bile otellerde 3000-3500 maaş alıyorlar, kışın ise narenciye günlük kesiciye 70-80 den aşağı değil, aslında geçim de olur, kira da ödenir, ancak beyler çalışmakta istemiyor. Bir de mülteci olayı var, o da beter.Ben Muğladaki evi yazlık olarak kullanıyorum, eşyalı, aktif kaloriferli, bomboş duruyor, bölge insanı olsa kiraya veririm, ancak bu tiplere asla. Buralarda hava sıcak, sezon uzun, günlük en az 300-350 TL ye kiraya verebileceği 1+1 apart daireyi, 2000 TL ye aylık tutanlar pahalı diyorsa başka yere gitsin. 6-7 günde ev sahibi zaten o kirayı rahatça çıkartır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazım55 -- 26 Ocak 2020; 13:28:17 >

• Ben pek göremedim.

Ya hep eski evler ya da bodrum kat. O da olmuyorsa adım atsan karşı balkona geçeceğin evler var.

Ha tabi Sincanı ankara kabul ediyorsan durum farklı.

Insanca yaşayabileceğin, nezih semt kabul edilen yerlerde o tip evleri bulamazsın.

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    Bu duruma yol açan zaten devletin ta kendisi. Sıfır konut satışında KDV 1% 'i kim yaptı? Kamu bankalarından (Vakıf, Halk, Ziraat) birinde çalışan bankacı arkadaş var, inşaat firması 25 milyon TL kredi talep etti, firmayı inceledik kredi verilmeyecek durumda old için talebi reddettik, ertesi gün saraydan bir telefon geldi ve kredi verildi diyor.

Durum böyleyken, çözümü devlette aramanız düşündürücü. Bu arada Türkiye komunist devlete doğru gidiyor. Herşey devlet kontrolünde. Komunizmin noktası da odur zaten. Herşeyin devlet tarafından kontrol edilmesi.

• Arkadaşlar biz bir çok şey deriz lakin önemli olan yasa ne diyor, hemen bakalım.
    kiraya verilen gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5’idir. Bu durumda biz hesap yapalım.
    Söze konu mesken rayiç bedeli 500.000 tl olsun, bu durumda.
    500.000 %5= 25.000 tl 25.000 rakamını 12 ye bölmeliyiz. 2083 tl aylık bedel çıkmakta.
    Şayet kişinin rayiç bedeli 500.000 tl ve aylık 2000 tl kira alıyorsa. Yasalara göre eksik kira alıyor demektir.

• Marmaris 'te yaşıyorum, kiracıyım, evet kiralar yüksek ama kanunen yapılabilecek bişey yok. Evim olsa ben de yüksek fiyata kiraya veririm, en dandik en 500 600bin çünkü. Burada yaşamanın bir bedeli var. Asgari ücret ile geçinmek burada imkansız. Bu yüzden durumu olmayan burdan gitsin demek doğal oluyor. Balonla yürüyüşle olacak, düzelecek bir şey yok sonuç olarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi güzelde sonuçta marmaris,bodrum gibi yerler turistik yerler kimse gelmesin ve gitmesin diyebiliyoruz. Normaldir. Ama genede TL alım gücünün düşük olduğu aşikardır. Parası olmayan yada vasat gelirli insanları sahil şeridinden uzak tutmak ve beton yığını olmuş şehirlere ve kasabalara tıkmak da bir yere kadar. Zaten insanların mutsuz ve depresif olmasının sebebide budur. Ne orman kaldı nede parasız sahillerimiz...
  • quote:

Ben pek göremedim.

Ya hep eski evler ya da bodrum kat. O da olmuyorsa adım atsan karşı balkona geçeceğin evler var.

Ha tabi Sincanı ankara kabul ediyorsan durum farklı.

Insanca yaşayabileceğin, nezih semt kabul edilen yerlerde o tip evleri bulamazsın.
    Yahu 0 villa mı bekliyorsunuz 2000tlye eryamandan düzgün bir ev bulabilirsiniz veya Yenimahalle etlikten yapılı dubleks ev.

• Şu kira pahalı yok bizim orada oturma hakkımız yokmu.
    Yok kardeş. Paran yoksa oturma hakkınız yok. Başka yerlere bakın.
    Kim evini kaç paraya kiralıyorSa kiralar.kafana yatarsa oturursun yatmazsa başka yere bakarsın.

• Eryaman Ankara değil.

Kırıkkale daha yakındır

• quote:

Orijinalden alıntı: VeterözeR

Marmaris 'te yaşıyorum, kiracıyım, evet kiralar yüksek ama kanunen yapılabilecek bişey yok. Evim olsa ben de yüksek fiyata kiraya veririm, en dandik en 500 600bin çünkü. Burada yaşamanın bir bedeli var. Asgari ücret ile geçinmek burada imkansız. Bu yüzden durumu olmayan burdan gitsin demek doğal oluyor. Balonla yürüyüşle olacak, düzelecek bir şey yok sonuç olarak.
    Birbirine karşı da böyle acımasız bencil bir statü toplumuyuz işte

• quote:

Eryaman Ankara değil.

Kırıkkale daha yakındır

• He sonra ipini koparan suriyelisi doğulusu gelsin değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: 9090XWB

Serbest piyasanın da kuralları vardır öyle ne hayal edersem yaparım nede olsa serbest piyasa diye bir şey yok. Özelliklerde araba piyasasında iş serbest piyasadan çoktan çıktı kalpazanliga döndü. Bir şeyler yapılması lazım.

Alıntıları Göster
    Nasıl kuralı varmış?

• Şehirde kat sınırı var ne yapacak adam 500 liraya mı kiraya verecek? Marmaris'e 15-20 dk uzaklıktaki köylerde 800-1000 liraya gayet rahat kalınabiliyor. Hem okuluna, işine, denize 10 dakika mesafede kalacaksın, hem ucuz kira isteyeceksin. Nasıl olacak bu iş?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.