Çünkü ofiste tün gün oturursunuz ve böylece, basur, bel ve boyun fıtığı olma ihtimalleriniz her geçen gün artarken, mouse kullana kullana el bileğiniz de bu duruma kayıtsız kalmayacaktır. Göz olayına ise hiç girmiyorum. İster içerde ister dışarda sürekli hareket halinde ve oturma imkanının da mevcut olacağı bir iş, sağlık açısından daha iyi |
Masa başı işi, en kötü işlerden biridir
-
-
Masa başı çalışmak çok kötü saha daha iyi bence -
Bileğim pert oldu, ayrıca sırtım ve dizlerim de sürekli ağrıyor ama bu tür problemlerin önlemi çok kolay aslında. Biz üşengeçliğimize hep bu sıkıntıları yaşıyoruz. Gözler için yarım saatte bir ekrandan uzağa, camdan dışarı falan bakmak hiç de zor değil. Aynı şekilde saatte bir kalkıp iki adım yürüsen ofis içinde o da kolay ya da öğle molasında yürüyüşe çıkmak. Bilek için de ergonomik fareler var. Aslında yazdığınız tüm problemlerin çözümü insanın üşenmemesine bağlı oldu için masa başı iş kötü falan değil. Biz üşendiğimiz için kalkıp da hareket etmiyoruz ve sağımız solumuz yamuluyor. Ama sahada çalışanın oturma imkanı olmadığı için perti çıkıyor. İkisi çok farklı şeyler.
Masa başı çalışıyorsanız ve vücudunuz alarm veriyorsa kendinize dikkat edin. Bir an önce önleminizi alın.
-
Markette reyonculuk yapmış biri olarak masa başı candır diyorum. -
Sürekli ayakta kalan için masabaşı, masabaşıcı için de ayakta çalışmak çok iyi bir iş gibi geliyor o an ama aslında işin özüne bakmak lazım. Ben de reyonculuk yaptım ve senin gibi masabaşı, büro işi hayalleri kurdum. Ama sana getirdiklerinden çok götürdükleri olunca, kalsın dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Ocak 2023; 18:55:12 > -
o kısımları da düşündüm ama öğle yemeği zamanındaki bir miktar yürüyüş yeterli gelmeyecektir. ofis ortamında kendi işin olsa kurtarır ama el işi olunca gözleri dinlendirmek veya 3 - 5 gerinme esneme hareketi yapınca ofis şefi başında dikilir ve rahat olamazsın. İstisnaları vardır ama masabaşı işi gene olarak iyi değildir. İnsan vücudu sürekli oturmaya yani masabaşı işi yapmaya uygun değildir. Masabaşı işini komple tekerlekli sandalyeli kişilere bırakmalı.
-
En güzeli postacı olmak, bütün gün gez posta dağıt. Elektrikli scooter filan veriyorlar artık eskisi gibi de her yere yürümüyorlar.
-
Evet bu iyi, yorulunca bi cafeye oturup dinlenebiliyorsun. kimse sana karışmıyor. yürümek, sukutıra binmekten eyidir
-
Bazen aynı yağmur altında iş nedeniyle arabada olmak da aynı duyguları hissettirebilir
-
konu sahibi saçmalamış. oturmak kadar güzel bişey yok.
-
En güzeli hiç çalışmamak -
en iyisii imamlıktır. 5 vakit ezan oku,namaz kıldır. hem dünyalığını yap hem öteki dünyalığını. hem de gün içi istediğin işi yap. köy imamları ezan okuyup köydeki bağ bahçe işlerine devam edebiliyorlar.
-
o dahi kötüdür. boş boş oturanın arkadaşı şeytan oluyor. Allahü tealanın yarattığı sistemde boşluk yoktur
-
Bu tür şeylere inancım yok hocam -
hitap şekli için olsa bile bana sakın hocam deme.
inancının olmaması, şeytanın sana musallat olmasına mâni değil.. hatta onun daha çok hoşuna gider
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Ocak 2023; 16:29:35 > -
Pekala -
En iyisi din adamı olmak
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Markette reyonculuk yapmış biri olarak masa başı candır diyorum.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X