Şimdi Ara

Masaüstü bilgisayar interneti görmüyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 2 senedir superonline'ın vermiş olduğu airties modemi kullanıyorum. Geçen gün ev telefonu çaldı ve splitter olmadığı için internet gitti kısa bir süre ancak masaüstüne geri gelmedi.

Evde 2 tane laptop ve telefonlar wireless ile internete bağlı. Ancak masaüstü bilgisayar kablolu internette bir sıkıntı yokken şuan internet göremiyor, sağ altta saatin orada üzerinde çarpı olarak görünüyor.

Araştırdıklarıma göre bir kaç şey söyleyeyim;

1) Laptop'ta kablo ile bağlanmayı denedim ve girebiliyorum internete, demekki kablo sağlam. (masaüstüne wireless ile bağlanma şansım yok, muhtemelen oda çalışmaz)

2) Modemde bir sıkıntı yok. Modemi resetledim, kapattım açtım, superonline'ı aradım bir sıkıntı yok.

3) Bilgisayarıma sağ tıklayıp - aygıt yöneticisine girdiğim zaman sarı ünlem veren hiç bir şey yok ancak modem veya internetle ilgili bir şey de yok.

4) Bios'u resetledim bir sonuç alamadım.

5) Format attım sonuç alamadım.

6) Ethernet driverini yüklerken "The Realtek Network Controller was not found. If Deep Sleep Mode i enabled Please Plug the Cable" diye bir uyarı alıyorum ve yükleme tamamlanamıyor.

Şu an çok çaresiz durumdayım. Sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdas35-5 -- 28 Haziran 2014; 18:26:13 >

• cdas35-5 C kullanıcısına yanıt
    harici ethernet kartı takmayı denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: underdog_pro

harici ethernet kartı takmayı denedin mi ?

Elimde olan bir şey olmadığı için denemedim. Ethernet kartının değişmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz ?
    şu an ki ethernet kartı dahili demi (anakarta monte) ? farklı bir tane ethernet kartı tak sorunun çözülür galiba
  • quote:

şu an ki ethernet kartı dahili demi (anakarta monte) ? farklı bir tane ethernet kartı tak sorunun çözülür galiba

Arkadaşın dediği gibi Başka ethernet kartı dene!
  • quote:

Aynen dahili ethernet şuan. Peki o zaman 2 şey daha sorucam; ethernet kartının markası farkeder mi? uyumluluk gibi bir sıkıntı var mı?
    ikinci sorumda harici ethernet kartı nasıl bir şey oluyo? ondan taksam oluyor mu?
    harici ses kartı gibi ama girişine bak pcı mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha sonradan yazmayı unuttum, sorun ethernet kartıymış. Anakart üzerindeki onboard ethernet kartı dışında ekstra bir tane daha ethernet kartı alıp taktım ve anında düzeldi. Vatanbilgisayar'da 9 tl gibi cüzi bir fiyatı var zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.