Şimdi Ara

Masaüstü bilgisayari otobüste taşırken ekran kartı sökülmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda yeniyim konuyu doğru yere açmışımdır umarim.
    Ben üniversite öğrencisiyim bu sene topladığım masaüstünü yarıyıl tatilinde memlekete giderken yanımda götüreceğim.Doğal olarak otobüste getireceğim.Kasayı kutusuna koyarken ekran kartını söküp kendi kutusunda mı götürmeliyim yoksa çıkarmama gerek yok mu?
    Bir de eğer çıkarmama gerek varsa ne şartlarda taşımalıyım ekran kartını kutusu ve statik poşetini atmadım hala açılmış statik poşete tekrar konurmu onu da bilmiyorum.Ekran kartım MSİ GTX 1060 6GB versiyonu.Bir de ilk kez yolculukta masaüstü taşıyacağım mönitör dahil.Taşıma konusunda önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim.5000 tl harcadım zarar görsün istemiyorum.

• dostum tavsiyem ekran kartını sök öyle götür çünkü herhangi bir sarsılmadan dolayı anakart zarar görebilir.bana kalırsa otobüsle de uğraşmam kargo ile götürürüm.
  • Ekran kartını çıkar statik poşetine koy sorun olmaz, kasanın da kutusunu sağlama al köpükleri ile. Bagajda da destekle iyice tamamdır.
  • ComputerEngineer8 kullanıcısına yanıt
    Kargoculara güvenemiyorum malesef kargolari atıp fırlatıyolar falan o yüzden.Nasıl bi güvenceyle kargoya verebilirim ve ne kadar tutar acaba fikriniz var mi?
  • RASP kullanıcısına yanıt
    Kasa bagajda sarsılsa zarar görürmü yani anakart işlemci falan? Benim bildiğim tek sıkıntı ekran kartı ama yinede tereddütlüyüm.Bir de monitörü valize etrafını kıyafetlerle yumuşatıp koymayı düşünüyorum bu da sıkıntı olmaz herhalde.
  • szrtsc kullanıcısına yanıt
    kargo biraz pahalı olur.kargoculara güvenmiyorsun ama internetten toplanan pc leri kargo ile getiriyorlar.Dediğin gibi parçalara daha büyük zarar gelebilir atıp tutarken.o yüzden üstteki arkadaşın dediği gibi köpükle felan kutuya koy sıkı şekilde ekran kartınıda koy çantana dostum kutusuyla tabiki poşetinin içinde sıkıntı olmaz takma bu kadar kafana ama kasayı iyi sar.ekran kartı çantanda olur çantayıda kucağına koyarsın hiç bir sıkıntı olmaz.
  • ComputerEngineer8 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İşte ilk kez taşıycak olunca insan endişeleniyor. Bie de kendi ellerimle topladım daha da bir değerli oluyor o zaman zarar görürse bidaha alamam o da var son bisey daha sorsam kasayi sigarsa valize koyup kopukleriyle etrafini kiyafetlerle sabitlesem nasil olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kule tipi işlemci soğutucusu varsa onu da sökün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • szrtsc kullanıcısına yanıt
    O da olur dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: szrtsc

Kasa bagajda sarsılsa zarar görürmü yani anakart işlemci falan? Benim bildiğim tek sıkıntı ekran kartı ama yinede tereddütlüyüm.Bir de monitörü valize etrafını kıyafetlerle yumuşatıp koymayı düşünüyorum bu da sıkıntı olmaz herhalde.

Sarsılacak doğal olarak ama, kutunun ordan Oraya kayması, ani fren de takla atmasını vs gibi büyük hareketleri engellemek icin destekleyin.
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Yok normal stok soğutucu var i5-6500 zaten Teşekkürler.
  • Benim böyle bir tecrübem oldu. Kocaman 2 tane poşet buldum kasayı onun içine koydum. Kasanın ağırlığı 10 kiloyu buluyordu. Büyükçe bir el çantam vardı monitörü de sığdırdım. Şansıma otobüs boş olduğu için muavinlere söyleyip kasa ile monitörü yan koltuğa almıştım. İlk başta bagaja koyalım dediler ama daha önce hasar gördü zaten otobüs boş ben bunu yanıma alacağım dedim bir şey demediler.
  • Bütün parçaları sök. Ekran kartı zarar görecek de diğerleri sağlam mı kalacak? Özellikle hard diski yanında taşı. Sarsıntıya çok dayanıksızlar.

Her bir parçayı ayrı ayrı kendi kutularına koy. Köpükle sağlamlaştır. Kasanın kendi kutusu içine sığdırabildiğin kadar parça sığdır. Sığdıramadıklarını da ayrı bir poşette bagaja koyabilirsin. Boş kasayı büyük bir poşetin içine koy. Muavini de uyar. Senin poşetlerinin üstüne başkasının bagajını koymasın. Hard diski montunun iç cebinde taşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_4321 -- 12 Ocak 2017; 13:57:19 >
  • Bunu yapmam malesef imkansiz cok kalabalik bir hatta yolculuk yapiyorum ve fazla sayida bagaja izin verilmiyor anca ekran karti ve harddiski sokebilirim ki haddiski soksemde cepte ne kadar korumali olur orasida muamma.
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Boş bi hatta yolculuk yapsam neyse de konya-ankara-karabük seklinde otobusler genelde tam dolu oluyo bir de tatil baslangici olunca.kasayi bende yanima almak isterim de anca bagaj yapacak bisey yok.bir de monitor valize kiyafetlerin arasina koyarim anca onu da riske atamam.
  • Aynı sorun bende de var önce uçakla sonra da otobüsle. Otobüs neyse de uçaktan sonra valiz bantinda takla ata ata yuvarlanislari oluyor, şimdiden kara kara düşünüyorum. kasanın icinde ekran kartının olduğu kısımları gazete parçalarıyla iyice desteklersem sanırım sorun olmaz diye düşünüyorum... Siz de gazete parcalariyla içini destekleyebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 12 Ocak 2017; 23:34:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok pc taşıdım hiç bir parcasını sökmedim açıkçası
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Sökmemeye devam et.
  • Ekran kartını sök kasayıda yatık olarak olarak koy ekran kartını güzel bir kutuya yerleştir işlem tamam
  • Şehirler arası yolculuk yapacaksın,kesinlikle sök,günümüz kartları zaten oldukça ağır,sallanma durumunda anakartın anasını ağlatır...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.