Şimdi Ara

Ekran Kartına Yük Bindikten Sonra PC Kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk olarak bilgisayarı açtığımda, 1 saat, bazen 2 saate yaklaşıyor, kesintisiz olarak çok da yük binmeden oyun oynayabiliyorum ve sonrasında bilgisayar kilitleniyor, herhangi bir müdahale yapamıyorum, öylece kalıyor. Hemen ardından kasadan kapatıp açınca bu sefer de yaklaşık 30 dakika aynı işi yapabiliyorum ve tekrar kilitleniyor, HDMI kablosunu çıkarıp taktığımda ise ekran yeşil oluyor. Yaklaşık 3 ay öncesinde yükte çalıştırmadığım halde 30-40 saniyelik bir donma gerçekleşiyordu, ekran kartının yerini değiştirdim ve bu sorunum çözülmüş oldu ancak son 3 haftadır bilgisayarım böyle kilitleniyor ve müdahale edemiyorum.

PSU elimi yakacak kadar ısınıyor.

BIOS güncel.

Kasanın tozunu temizledim.

İşlemcim bir tık eski olduğundan macunu yeniledim.

RAM'lerin yerini değiştirdim.

Formatlayıp tekrar Windows 10 kurulumu yaptım.

AIDA64 ile ekran kartıma stres testi yaptığımda, 15-20 dakika sonrasında kilitleniyor, müdahale edemiyorum ve hemen ardından tekrar testi başlattığım zaman en fazla 10 dakika sonra kilitlenme tekrar oluyor. Kasadan kapatıp tekrar açtığımda, ekran kartının galiba, fanı birkaç saniye için çok hızlı çalışıp eski hızına dönüyor.

Bilgisayar kilitlendiği andaki verileri ekledim.

Ekran kartını alalı yaklaşık 2 yıl oldu diğerleri ise 6 yıl oldu

İşlemci: AMD FX-6100 3800MHz

Anakart: ASRock 990FX Extreme3

Çipset: AMD990FX, AMDK15

Ekran Kartı: Sapphire RX570 PULSE ITX GDDR5 4GB 256Bit

RAM: 4+4 GB

PSU: Seasonic ss-620gm 620W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperergin1 -- 18 Mayıs 2021; 3:38:31 >

• PSU yetersiz kaliyodur yada kart bozulmak uzere

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorun büyük ihtimal PSU’da.
  • Ekran kartının da macununu yenileyip deneyin bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemo94

Sorun büyük ihtimal PSU’da.

Katılıyorum PSU ile ilgili bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş PSU marka modeli nedir ve kaç yıllık bir PSU sorun büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor

• By_SeDo kullanıcısına yanıt

PSU'm Seasonic Ss-620gm. 6 yıldır kullanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pisrabbit kullanıcısına yanıt

Evet, aklımda ancak garanti süresi dolmadı henüz. Son çare garantiye gönderirim.

• Bios guncellemesi bakin. islemcinin fanı stok fan ise daha fazla tdp degeri olan bir soğutucu ile deneyin. hem ekran kartı hem islemci aşırı ısıda görünüyor. bakılması lazım.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt

BIOS'u güncelleyeli 1-2 hafta oldu zaten, hatayı aldıktan sorna güncelledim bir şey değişmedi. Gördüğünüz sıcaklık değerleri yaklaşık 20 dakikalık stres testindeki, donduğu andaki değerler.

• Kardeş stres testi esnasında paylaştığın veriler normal işlemci ısısında veya ekran kartı ısısında herhangi bir sorun görünmüyor bence sorunun nedeni güç kaynağı sistemin yük altına girdiğinde şebekeden yeterli güç çekemiyor furmark testinde 80 dereceyi görüyor benim ekran kartı ama hiç bir sorun olmuyor pc kilitlendiginde mavi ekran hatası aldın mı başka bir psu ile denersen düzelecek büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_SeDo -- 19 Mayıs 2021; 1:3:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.