Şimdi Ara

Masaüstü bilgisayarımın internet kafe bilgisayarı gibi kullanışlı olmasını istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

masa üstü pc min özellikleri = Derecelendirme 5,9

İşlemci : amd fx tm 6300 six core processor 3.50 ghz

yüklü ram : 4,00 gb

sistem türü : Windows 7 ultimate 64 bit işletim sistemi

bağdaştırıcı dizesi : amd radeon hd 7800 series

toplam kullanılabilir grafik belleği : 3814 mb

ayrılmış video belleği : 2048 mb

sistem video belleği : 0 mb

paylaşılan sistem belleği : 1766 mb

c diski : 195 gb

d diski : 736 gb

arkadaşlar internet kafeye gittiğim zaman oturduğum pc nin özellikleri veya kafedeki tüm pc nin özellikleri benim pc özelliklerimin alt değerlerinde.

fakat bakıyorum 20-30 tane oyun var. hepside grafikli fps li cartlu curtlu kaliteli oyunlar. açıyorum oynuyorum donma yok 0 .

mp3 ler yüklü , çeşitli proıgramlar yüklü. en aşşağı 2 tarayıcı yüklü mozilla chrome.

yani ağzına kadar oyun çakılı program dosya çakılı ve tek bir donması yok.

şaşıp kalıyorum.

ben bilgisayarıma format attım. sadece knight online yükledim. oyunda karakter yürürken donuyor duraklıyor karakterim donmadan.

sadece tek oyunda bu oluyor. olacak iş değil.

bana bu işin formülünü söyleyebilecek var mı ? bende istiyorumki interent kafe pc si gibi kullanışlı oyun çakılı olmasına rağmen donmayan bi pc m olsun istiyorum.

bu konuda yardımcı olacak biri olursa eğer bunu başarabilirsem çok teşekkür edicem :)

• Deep Freeze programı kullanıyorlar. Nedir diye soracak olursan internette araştırıp detayını öğrenebilirsin. Ev kullanıcıları için pek tavsiye edilmez ama.
  • Bilgisayarın bakımı yapılıyor mu? Fan temizlikleri felan. İşlemci sıcaklıkları nasıl yüksek mi? En son ne zaman işlemcinin termal macunu yenilendi.
    Bakım yapıldıktan sonra işlemcinize overclcok deneyin soğutucunuz iyi ise tabi ki.
  • Hocam internet cafe işletiyorum. Durum aslında tam dediğiniz gibi değil maalesef. Size kısaca şöyle anlatayım. Genelde bilgisayarın kasmayacağı ayarlarda oyunlar kuruyoruz. Mesela Call of Duty 4 düşük ayarlarda bizim bilgisayarlarda gayet akıcı oynanıyor. En azından iş görüyor. Kasma donma yok. Tabi kaliteli bilgisayarlarda ayarı otomatik yaptığı için belli bi seviyeden sonra kasılma olabilir ancak siz hepsini low ayara alırsanız full kasıntısız oynarsınız. Onun dışında mesela bizim bilgisayarlarda sorun çıkar uğraştırırsa hemen yedek imajlardan klonlama ile sıfırlıyoruz. Ancak ev kullanıcısı öyle her sorunda bunu yapamaz. Bizim tüm dosyalar film mp3 vb. müşteriye sunulan hizmetler server üzerinden verilir paylaşımla. Direk o bilgisayarlara yüklenmez. Ve harici ya da ikincil hddlerde yüklüdür bu dosyalar. O yüzden clinet makinalara klon ile imaj kurmak sorun olmuyor. O da zaten 1 bilgisayar için maksimum 20 dkk falan sürüyor.

Haricinde en önemli noktalardan bi kaçı ise tüm güvenlik önlemleri devre dışı bırakılıyor. Örneğin windows güvenlik duvarı tamamen kapalı. Ayrıca hiçbir antivirüs programı da client masalarda kullanılmıyor. Sadece deepfreeze veya benzeri bi program kullanıyoruz o kadar. Hiçbir şekilde antivirüs veya firewall'lerin bilgisayarın kasmasına sebep olacak sorunlarını yaşamıyoruz. Ancak ev kullanıcısı için bu çokta mümkün olmuyor. Sadece deepfreeze kullanmak isteyen bir ev kullanıcısı kaydetmek istediği herşey için defalarca bilgisayarı aç kapat yapmak istemez ve gerekte yoktur zaten.

Diğer önemli nokta ise şudur; bilgisayar kurulumu tüm herşeyi ayarları yapılır en stabil hali ile yedeği alınır ve deepfeerez veya benzeri bi program ile işlem tamamlanır. Bi müşteri bilgisayarı istediği gibi kullanır yükler siler kayıt yapar ve o kalktıktan sonra bilgisayar kapatılır ve tüm o yapılan işlemler silinmiş olur. Böylece bilgisayar ilk kurulduğu gibi tertemiz diğer müşteriye sunulmuş olur.

Ayrıca bilgisayarı rahatlatacak tüm windows ve sistem ayarları ile program ayarları format sonrası ilk kurulumda yapılır. Mesela animasyonlar kapatılır tarayıcı forum kayıtları kapatılır program kayıtları kapatılır vs daha bi çok ufak tefek ayar yapılır. Böylece sade ama hızlı bi sistem elde edilmiş olur. Ancak deepfreeze gibi programlar ise genelde açılışta kasmalara sebep olabiliyor.

Tabi günümüz sistemleri daha da gelişti sadece müzik film programlar değil oyunlarda server üzerinden veriliyor. Client masalarda sadece kısa yolları oluyor ve kurulumlar server üzerinde yapılıyor. Client masadan girilip sadece oynanıyor. Doğal olarak neredeyse sadece zaruri programlar yüklü oluyor o masalarda ve böylece stabil bi sistem elde edilmiş oluyor.

Yani normal bi ev kullanıcısının neredeyse kullanmayacağı bi sistem. Ben bile evimde öyle bi sistem kullanmıyorum. Çünkü o sistem hiçbir kayıt yapılmayan sadece anlık işlerin yapılması için kullanılan zaman geçirmek için kullanılan sistemler.

Yinede illa benimde bilgisayarım öyle olsun derseniz. Kısaca yapmanız gerekeni söyleyeyim.

Sıfırdan temiz bi windows kurulumu yapın. Windows ayarlarını,sistem ayarları ve program oyun ayarlarını en stabil ayarlara alın. Windows güvenlik duvarını tamamen kapatın. Anti virüs falan kullanmayın. Malware programları bilgisayar bakım programları dahi kullanmayın. Sadece ihtiyacınız olan program ve oyunları kurun. Deepfreeze veya benzeri bi program kurun. ( Ben cafede timefreeze kullanıyorum ) . Tabi oyunlar save ( kayıt ) yapsa bile silinecek hep sıfırdan başlayacaksınız. Ya da oyunu oynarken deepfreeze devre dışı olacak reset atacaksınız sonra oyun bitince tekrar aktif edip reset atacaksınız. Her kayıt işleminde film müzik dosya vs. işlemlerinizde bunu sürekli yapmak zorunda olacaksınız. Ve en temiz hali tam istediğiniz şekilde kurulmuş olan sistemin imajını alacaksınız.

Ancak bu anlattıklarımıda yapacağınızı pek sanmıyorum. Dedim ya ben bile evimde öyle bi sistem kullanmıyorum. Çünkü o sistem ev kullanıcısına uygun bi sistem değil.

Umarım az çok yardımcı olabilmişizdir. Yinede bu konuda ısrarcı iseniz her aşamasında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Merhaba ustam. bu pc hızlanma oyun çakılı olma mevzsunu sonraya bırakalımda. battlefield vietnam 1 ve 2 . bu oyunlar internet cafede açılıyor.

evimdeki masaüstü pc m de açılmıyor. kaç kere format attım. yeniden yükledim hatalar benzer. siyah ekran geliyor açılmıyor veya abuksubuk bi yazı çıkıyor. bıktım yani.

çözüm nedir int kafede olup benim pcde olmayan şey nedir ?
  • alp_1147 kullanıcısına yanıt
    Sisteminiz bu oyunları rahatlıkla kaldırır. İndirdiğiniz dosyalarda eksiklik vardır ve oyunu kurarken crack yaparken antivirüs programınız devre dışı olsun. Tavsiyem torrent ile zamunda.net ten indirmeniz. Onun dışında ismi sağlam ile başlayan yerli bi site daha var. Oranında dosyalarında sıkıntı yaşamazsınız. Ve eski kurulumdan kalan dosyaları kalıntıları ile silip öyle yeni kurulum yapın..
    https://saglamindir.net/battlefield-2-full-turkce-indir-download bu adresten indiriyorum. büyük ihitmal yine bir problemle karşılaşıcam. size yazarım ustam :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    zamunda.net torrentten indirdim kurdum. masaüstü simgesinden oyunu açmaya çalışıyorum. oyun açılır gibi oluyor siyah oluyor ekran sonra geri masaüstü geliyor yani hata koduda yok oyun açılmıyor ?

benım monitör tüplü onla alakası olabilir mi? dell marka eski.
    Crack yaptınız mı yoksa otomatik cracklimiydi.
    şimdi şöyle : image dosyasını demon tools ile açtım setup exeden oyunu kurdum. bunun dışında klasördebirde bf2 keychanger vardı ordanda key yaptım done dedım.

başka yapmam gereken birşey varmıydı ?
    Hocam siz bana özelden oyunun ismini linkini falan atın ben kurup bakayım bi. Normalde ben rar ile dosyayı açıp içindekileri bi klasöre çıkarıp öyle kurulum yapıyorum. Siz bana oyunu bi link olarak atın özelden kurup bakayım sizede kurulum ve sonuç hakkında bilgi veririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.