Selamlar, Laptoptan hiç hazzetmem, bu sene hayalim 2500tl'ye güzel ve yeni bir masaüstü sistem kurmaktı, fakat işler değişti, bir sene göçebe yaşamam gerekecek bu nedenle bir laptop almam lazım.
Bir sene tek bilgisayar olarak laptop kullanacağım, bir sene sonra da masaüstü almayı ve dizüstünü sadece gezerken ve iş için kullanmayı düşünüyorum.
2500tl verdim mi de en az 5 yıl randıman beklerim. Yani masaüstü sistemin 5 sene oyunları oynatabilmesini, dizüstünün 1 sene oyunları oynatabilmesini 4-5 sene de internet ve ofis programlarında sorun çıkarmamasını beklerim. (Nitekim 5 sene önce $1.000'a topladığım bilgisayar 5 sene oyunları oynatmayı başardı, bu sene sadece bir ekran kartı değişimi ile ömrü 2 sene daha da uzayabilirdi.)
Hal böyle olunca dizüstüne şimdi ne kadar bütçe ayırırsam masaüstüne o kadar az bütçe kalacak. Gene tabii ki masaüstünü alana kadar 500tl daha ekleyip toplam bütçeyi 3.000'e yakın da düşünebilirsiniz.
FİYAT/PERFORMANS/KALİTE olarak düşünüldüğünde hangisini seçmeliyim? gt 645m ile hd 8750m arasında ne kadar performans farkı olur?
Yada hepsini bırakıp, masaüstünü de sallayıp 2500TL'ye oyuncu dizüstü mü almalıyım? eğer 2500tl'yi dizüstüne bayılırsam o oyuncu laptopu, kendi amacı olan oyun oynatmayı ne kadar süre becerebilir?
Yorumlarınızı bekliyorum, haftasonu içinde alacağım, teşekkürler.
domaingateD
kullanıcısına yanıt
İçlerinden z500 serisini öneririm. Ekran kartı, diğer modellerdeki kartlardan biraz daha yüksek ve uzun vadede biraz daha iyi iş görür. Oyun için de masaüstü toplaman daha yerinde olur. Z500 hem oyunlarda hem de diğer işlemlerde yeterli olacaktır.