Şimdi Ara

MASAÜSTÜ PC İÇİN DDR3 ANAKART ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
52
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masaüstü bilgisayarımda AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor 3.50 GHz işlemci kullanıyorum.Bu işlemci 2012 çıkışlı baya eski bi işlemci,INNO3D GEFORCE GTX 1650 ekran kartı ve 8+8 ram,ana kart olarakda Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-78LMT-S2 kullanıyorum.

Knight Online oynuyorum,bilgisayarım kalabalık yerlerde aşırı kasma yapıyor.İntel işlemcilerin Knight için daha iyi olduğunu öğrendim.İşlemciyi Intel Core i7 3770 3,4 GHz 8 MB Cache 1155 Pin İşlemci ile değiştirmek istiyorum(ddr3 olarak en iyisi buymuş)

İntel işlemciye geçince anakartıda değiştirmek zorundaymışım forumları biraz araştırdım.

Bütçem 3-4kyı geçmez şuanda.Sıfır olarak işlemci 2kya buldum, 1-2klıkda bir anakart bakıyorum ama hiçde anlamıyorum.

Sorum; Sadece işlemci ve anakartı değiştirsem diğer parçaları değiştirmeye gerek varmı 3-4kya bu işi halledebilirmiyim? işlemci ve anakartı değiştirmeye değermi çok fark olur mu ? değerse bana anakart önerirmsiniz? link olarak atarsanız çok sevinirim şu pcyi biraz yükseltmem lazım

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrii11 -- 1 Nisan 2025; 20:38:17 >

• İ7 3770 bir işlemciyi sıfır bulabilmeniz ilginç pek ihtimal veremiyorum ama size önerim sistemle uğraşmayın birikime başlayın ve Am5 bir sisteme yada en azından Am4 bir sisteme geçin...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam onlar çok para,şu oyunu kasmadan oynayabilecek bi sistem olsa şuanda yetecek bana.İleride dediğiniz gibi birikim yapıp çok daha güzel bi pc alacağım

• Teknobiyotik tarafından satılan mini pc ler belkide size uygun ürünler olabilir...

• fahrii11 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz elinizdeki pcden sadece ekran kartınızı söküp satın yeni ddr3 ddr4 giriş seeviyesi ikinci el ekran kartsız pc bakın ofis pc tarzında kasalara i5 i7 3 4 . Nesil gibi veya r51600 am4 olursa süper olur hic bir özelliğine bakmayın ekran kartsız olsun işlemci r5 1600 2600 gibi olsun veya işlemci sağlam olsun pc çalışsın yeter.

3 4 k gibi bir bütçeye rahatlıkla bu tarz bir ekran kartsız kasa bulursunuz ikinci el platformları fln gezin eski kasanızıda 1 2 k artık ne ederse elden çıkarırsınız sonra elinizdeki ekran kartını yeni pcye takıp devam edersiniz ddr4 h110m tarzı anakartlı pclerde olur bitpazarı flnda kovalayabilirainiz arayacağınız şeyleri anlatabildim umarım mümkün mertebe ddr olsun çalışsın kafi.

Biosu güncelle ve Fx 8300 (95w) bulup takabilirsin.

ayrıca ( profiliniz kapalı ) 125 w fx cpu lar takarak üst modele geçme imkanı da olabilir.

Ekran kartın da çok üst seviye bir şey değil ( işlemcinizle denk olsa da )

Elindeki anakart işlemci ramleri satarak ,

AMD AMD Ryzen 5 1600AF / 8+8 ddr4 ram / 512 gb m2 nvme ve A320 bir ddr4 set alarak mevcut ekran kartınla çok rahat yükseltme yapabilirsiniz.

1155 1156 hatta 1150 set almanız şimdilik mantıksız olacaktır.

İntel 1150 ddr4 desteklese de çok fazla cpu çeşidi var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler herkese

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.