Şimdi Ara

Masaüstü PC Kablosuz Bağlantı İçin Wireless Ethernet Kartı mı USB Adaptör mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masaüstünü evdeki düzen değişikliği nedeniyle yan odaya alıyorum. Mesafe kısa olsa da görüntü kirliliği nedeniyle kablo çekmek istemiyorum. Biraz araştırdım ama genelde eski yıllardaki konulara denk geldim. O zamanlar internet hızı 1-2 Mbps olduğu için USB adaptör ve ethernet kartı arasında performans kaybının olmadığı söylenmiş. 35 Mbps tarifesindeyim. Powerline adaptörleri uçuk fiyatlı olduğu için düşünmüyorum. Bu iki çözümden hangisi benim için daha sağlıklı olur ?

Teşekkürler...

Düzenleme :
    Şuan önceki kablosuz Pikatel airmax101 modemimin durduğunu hatırladım ve 54 Mbps desteği olduğu yazıyor. Eğer sorun çıkmazsa iki modemi birbirine bağlamayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 18 Ocak 2014; 23:08:18 >

• Modeminizin marka ve modeli nedir ? ne yapmak istiyorsunuz ben tam anlamadım nasıl bir kablosuz bağlantı?
  • Hocam öodemim Huawei HD655d.

Yan odada telefon hattı yok. Bu yüzden modem yerinde kalıcak. Masaüstü bilgisayarımın anakartında wireless desteği olmadığı için de ; ya yan odaya ethernet kablosu çekicektim ya da yukarıda bahsettiğim gibi wireless ethernet kartı veya wireless usb adaptör alıcaktım. Yalnız sonradan aklıma geldi ki eski kablosuz modemim duruyor. İkisi arasında bağlantı yapıcam yarın.
  • Pikatel AirMax101'i arayüzüne gir DHCP'yi kapat modemi ethernet ile modeme bağla + bir ayar var mı bilmiyorum ama bağlantı vermesi lazım.
  • Bugün iki modemi kablosuz olarak bağlamak için masaya oturdum ki eski modemim bozuldu. Sonradan pikatellerde adaptörün bozulmasından dolayı böyle bir sorun olduğunu okudum. Ama iş işten geçti , adaptör alsam bile modemi çalışmayacak hale getirdim. Sonuç olarak yine usb adaptör veya ethernet kartı alıcam. Duruma göre 2.el kablosuz modem bile olur.
  • Arkadaşlar yarın halletmem gerekiyor bu işi. Telefondan hotspot ile geçici olarak bağlantı sağlıyorum.
  • Dükkanımda 1 günlük TP-Link TL-WN881ND PCIe Wireles kartı var ilgini çekerse eminim işini fazlası ile görecektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hocam. PM atıcaktım fakat özel mesajı kapatmışsınız.

Zaten usb'dense pci kart almayı düşünüyordum. Ürünün piyasa fiyatı 40-50 TL arası değişiyor. Yanlış anlamazsanız zaten 2 sokak ileride Vatan Bilgisayar var. Kargo ile uğraşmadan gidip ordan elden alırım. Bu yüzden fiyatta orta yolu bulabilirsek sevinirim.
  • Pci her zaman iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nquney1

Pci her zaman iyidir

aynen katılıyorum
  • Dikkatimi çekti de şimdi benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni masaüstü pc aldım. Evimde internetim yok. Telefondan usb ile giriyorum. Komşumda ise wireless var. Arada sadece bir bina var ama onun dışında bir sokak yolu var. Kablo ile uğraşılmaz ve sağlıklı da olmaz kanaatindeyim. Ben bu komşumdan kablosuz bir şekilde nasıl internet alırım? Hangi ağ araçlarına ihtiyacım var?
  • Mesafe kaç metre? Arada kaç duvar var minimum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.