Şimdi Ara

Masaüstünün, Sadece İnternete Bağlı İken, Sadece Resim Dosyaları Açıldığında Donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Windows 8.1 Single Language kullanıyorum.
    Intel Core i5 4200U CPU @1.60 GHz 2.30 GHz x64 tabanlı işlemci, 8 GB RAM kullanan laptopum var.
    Bir süredir karşılaştığım sorun Masaüstü’mün belirli durumlarda donması ile ilgili.
    Durum 1:
    Masaüstünde bulunan bir resim dosyası açtığımda, dosya sorunsuz açılıp, izlenip, kapatılabiliyor. Ancak masaüstü’ne geri döndüğümde masaüstü’nü donmuş durumda buluyorum. Simgelere tıklanmıyor. Birkaç kez tıklamayı denediğimde ekran pasif beyaz haline geçiyor ve ESC’e bastığımda yenileniyor. Bu yenilenme neticesi, eğer öncesinde simgeleri düzenlemişsem, tüm simgeler düzenlemeden önceki eski yerlerine gidiyor. Dil seçeneği önce ENG sonra oturum açtıktan sonra yeniden ayarladığım TUR’e dönüyor.
    Bu olay sadece resim dosyası açtığımda oluyor. PDF, EXE, DOC, XLS dosyaları açıldığında masaüstünün donması gibi bir sıkıntı yok.
    Bu olay sadece masaüstünden bir resim dosyası açtığımda oluyor. Bir klasör içinden açtığımda sıkıntı yok.
    Başlangıçta Microsoft Hizmeti olmayan tün programları devre dışı bıraktığımda da aynı sorun mevcut.
    Bilgisayarımın hard diskinin yarısı boş, güç ayarları tam performansa ayarlı, zaten başka bir durumda bu sorun oluşmuyor.
    Tüm sürücüler sorunsuz çalışıyor.
    İnterneti kesmem sorunu ortadan kaldırıyor, wi-fi’yi kapatmıyorum, sadece ağa bağlantısını kesiyorum.

Durum 2:
    Bir belgeyi (resim, Word vs.) farklı kaydetmek istediğimde karşıma gelen pencerede Masaüstü’nü seçtiğimde uzun süre Masaüstü’nde hali hazırda mevcut olan simgeleri göremiyorum. İnternete bağlı iken bu çok daha uzun sürüyor, internete bağlı değilken de 5 sn kadar.
    Kaydetmek için farklı yerler seçtiğimde bu sorunu yaşamıyorum. Tıkladığım anda tüm içerikleri ile beraber klasörleri görüntüleyebiliyorum.

Bu sorunun sebebi nedir, nasıl düzeltilir?
    Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.

• http://youtu.be/M6uqisyz6ZA videosu da burada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka mecralarda gelen tavsiyeler üzerine farklı kullanıcı ile girdiğimde aynı sorunu yaşamadığımı keşfettim. Bunun üzerine desktop'taki simgelere yoğunlaştım. Simgelerin hepsini farklı bir klasöre alıp masaüstümü temizlediğimde, artık bu sorunun yaşanmadığını gözlemledim.

Ancak bu seferde yarattığım farklı klasörde-internete bağlı iken-win fotoğraf görüntüleyicisi ile resim açtığımda, masaüstü yerine bu farklı klasör donuyor - yanıt vermiyordu.

Sorunun bu klasöre taşıdım simgeler ile ilgili olduğuna karar verdim. Bu simgelerden internet ile etkileşimi olabilecek aşağıdaki üç İnternet Kısayolu'nu sildim.

WD My Cloud Genel Paylaşım

WD My Cloud Öğrenme Merkezi

WD My Cloud Pano

Sorun ortadan kalktı.

Tespit: Windows 8.1 Win Fotoğraf Görüntüleyicisi, İnternet Kısayolu içeren klasörlerden açtığı fotoğraflardan sonra klasörün yanıt vermesini engelleyen bir işlem gerçekleştiriyor. Konunun sorunlu bir dll ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.