Şimdi Ara

Maslak'ta staj yapacağım nerede kalmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Beşiktaştan ulaşımın tek otobüs/minibüs olsa da ev kirasından belini baya büker, o parayla gezersin hiç gereği yok.
    Mecidiyeköyden metroyla direk gelirsin işine (tam emin değilim ama Finanskulenin metroya ulaşımı basittir herhalde). Arkadaşlarım 800 ila 1.250 tl dolaylarında kiralara oturuyorlardı yanılmıyorsam.
    4.Levent, Sanayii Mahallesi yine aynı şekilde metroyla rahat ulaşım sağlar, hatta 1 veya 2 durak gidersin metroyla o kadar yakın Evler diğer semtlere göre ucuzdur, 600-1.000 tl aralığında kira bulunabilir. Ve taktir edersin ki bir Beşiktaş değil yani buralar Seyrantepe bu ikisine kıyasla daha seçilebilir biryer bence. Lisem ordaydı olayımız eksik olmazdı ama olsun iyi yer sayılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

quote:

Orijinalden alıntı: Böck

quote:

Hocamlar etraf sağ sol soruşturdum bana şuraları önerdi insanlar hepsini yazayım " Beşiktaş, Mecidiyeköy, 4.Levent, Seyrantepe, Sanayi Sitesi, Rumeli Hisarüstü, Reşitpaşa, Emniyetevler, Ayazağa, Çeliktepe, Mecidiyeköy/Şişli
    Bu söylenen yerlerden hangileri sizce benim için en uygun yaşam/ulaşım imkanını makul fiyatlarda sağlamama imkan tanır?
    Ayrıca Beşiktaş ve Şişli ilçeler ve her yerinden aynı zamanda ulaşamam Maslak'a değil mi yoksa gözümde mi büyütüyorum?
    Arkadaşlarım Seyrantepe ve Sanayi sitesi için pek hoş yerler değil dediler ayrıca :)
    Neler dersiniz?

Beşiktaşta evler çok pahalı geç onu öncelikle. Ben olsam Sanayi mahallesinde veya reşitpaşa da bakardım. Uygundur diğer yerlere göre. Çeliktepede evler kötü baya mahallede öyle nezih falan değil. Sen sanayi mahallesine bak bana kalırsa

Hocam zaten kendime ev bakar gibi bakmayacağım burada kurulu bir öğrenci evi vs gibi olanağı değerlendirmeyi düşünüyorum. Onun için çıksan seçnekleri semt, muhit olarak eleyeceğim.
    Ama yerlisi değilim belki de siz de haklısınızdır Beşiktaş ne kadar pahalı oda kirası 1000 lira filansa yok yani artık

Beşiktaş ciddi anlamda pahalı 60 metrekare 2+1 evleri 2000'den açıyorlar. 1000 liraya falan gelir sana onu ele yani

• Ayazaga yabakabilirsin hocam ulasim trafikte sikinti ama bir yamugunu gormedim uc senedir.Sanayi mahhallesi olur sisli taraflari olur ucuza bulursun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocamlar etraf sağ sol soruşturdum bana şuraları önerdi insanlar hepsini yazayım " Beşiktaş, Mecidiyeköy, Beyoğlu, 4.Levent, Seyrantepe, Sanayi Sitesi, Rumeli Hisarüstü, Reşitpaşa, Emniyetevler, Ayazağa, Çeliktepe, Mecidiyeköy/Şişli
    Bu söylenen yerlerden hangileri sizce benim için en uygun yaşam/ulaşım imkanını makul fiyatlarda sağlamama imkan tanır?
    Ayrıca Beşiktaş Şişli ve Beyoğlu ilçeler ve her yerinden aynı zamanda ulaşamam Maslak'a değil mi yoksa gözümde mi büyütüyorum?
    Arkadaşlarım Seyrantepe ve Sanayi sitesi için pek hoş yerler değil dediler ayrıca :)
    Neler dersiniz?

dostum bence de seyrantepe ve sanayii sitesi mevkileri pek tekin yerler değiller fakat buralar en ucuzları. şişli/mecidiyeköy taraflarından ucuza ev bulabilirsen deme keyfine.

• quote:

Orijinalden alıntı: partypat

quote:

Hocamlar etraf sağ sol soruşturdum bana şuraları önerdi insanlar hepsini yazayım " Beşiktaş, Mecidiyeköy, Beyoğlu, 4.Levent, Seyrantepe, Sanayi Sitesi, Rumeli Hisarüstü, Reşitpaşa, Emniyetevler, Ayazağa, Çeliktepe, Mecidiyeköy/Şişli
    Ayrıca Beşiktaş Şişli ve Beyoğlu ilçeler ve her yerinden aynı zamanda ulaşamam Maslak'a değil mi yoksa gözümde mi büyütüyorum?
    Neler dersiniz?

dostum bence de seyrantepe ve sanayii sitesi mevkileri pek tekin yerler değiller fakat buralar en ucuzları. şişli/mecidiyeköy taraflarından ucuza ev bulabilirsen deme keyfine.

Haritadan bakarak metroya yakınlıkların göre ilçe ve semtlerini işaretledim.
    En uygun yer sanırım şişli içindeki mahalleler oluyor sanırım.
    Mecidiyeköy, Merkez, 19. Mayıs, Esentepe, Gülbahar, Fulya, Duatepe, Cumhuriyet, Meşrutiyet Halaşkar Gazi mi ne
    Beşiktaş dediğiniz gibi aşırı pahalı ise hepten es geçeyim zaten
    Beyoğlu'nda kimi yerlere baktım harita üzerinden düzgün duruyor ama oralarda öğrenci evimsi ya da yaşanılan evler var mı cidden?
    Mesela Gümüşsuyu, Kocatepe, Bereketzade, Emekyemez, Şahkulu, Evliya Çelebi, Bedrettin, Çatma Mescid, Asmalı Mescid filan

Seyrantepe ve Sanayi Sitesi'ni es geçiyorum o zaman hemen. Bir de ek olarak bu arkadaşların söylediği 4.levent, Reşitpaşa ve Emniyetevler nasıldır peki?

@Böck Başlarım Beşiktaş'ına o zaman

• Hocam sizin semtten bir beklentiniz var mı? Bunu bilirsek daha sağlıklı olur. Sabah işime giderim akşam uyumaya gelirim, boş zamanlarımda da istanbul kazan ben kepçe gezerim modundaysanız bence evin yerleşkesinin çok çok önemi yok, ekonomik değerlendirin derim
  • Ben İTÜ'de okuyorum ve senin staj yapacağın yere çok yakın bir yerde(maslak plazalarda) yarı zamanlı çalışıyorum. Biz de şu sıralar fellik fellik ev arıyoruz Ama senin gibi 2 aylığına kalmaya değil tabi çıktık mı 2 sene kalırız.

Neyse konumuz o değil tavsiyelerimi vereyim, Sanayi mahallesi önerilmiş ama tavsiye etmem. Geceleri sokakları pek tekin olmuyor ve sağına soluna karışacak bolca tip mevcut. Ulaşım kolay olsun istiyorsan ve para çok fazla sorun olmaz diyorsan Fulya'yı veya Osmanbey'i tavsiye ederim. Biraz daha uygun fiyatlı olsun diyorsan Ortabayır da seçeneklerin arasında olsun, her ne kadar ara sokaklar leş olsa da ana cadde üzeri sıkıntı çıkmaz. Aynı zamanda Mecidiyeköy profilo avm'nin dibinde de ara ara uyguna evler görüyorum. Ayazağa'yı öneren olursa koşarak uzaklaş zira koca bir köy. Akşamları da ulaşım sıkıntı olabilir.

Tabi senin daha önceden eve çıkmış öğrenci arkadaşların yanına çıkman gerekiyor sanırım Bu durumda bizim itü öğrenci sayfalarına gir bir an önce. İtü Aktüel ve İtü sosyal'a girip biraz takip edersen normal dönemde kalan ancak yaz okulu için yerine kalcak birini arayan birilerini bulabilirsin. Çok da mantıklı olur.

Öyle çok sıkışırsan yada sorcağın bir şey olursa mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

Hadi kolay gelsin, stajında da başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: DgnByz

Hocam sizin semtten bir beklentiniz var mı? Bunu bilirsek daha sağlıklı olur. Sabah işime giderim akşam uyumaya gelirim, boş zamanlarımda da istanbul kazan ben kepçe gezerim modundaysanız bence evin yerleşkesinin çok çok önemi yok, ekonomik değerlendirin derim

Semtten beklentim nasıl diyeyim. Güvenlik sorunu olmasın gece yürürken dolanırken başıma bir şey gelmesin. Merkezi olsun merkeziden kastım merkezde değil ulaşım ağına yakın olsun yani Maslak'a rahat gideyim işten çıkıncada eve rahat dönüp İstanbul'da güzel yerlerde sürtmeye dolanmaya vaktim olsun.
    Yürümeyi dolaşmayı, manzaraya bakmayı, tarihe bakmayı severim yani, vaktim yolda ölmezin gezerek dolaşarak öldüreyim ama bunu yaparken de gidip kira diye 1000 lira vermeyeyeyim yani .
    Sabah iş akşam uyku olmasın yani

• Bi50likdaha B kullanıcısına yanıt
    Seyrantepeyi, Sanayii Mah. falan eleyelim öyleyse, hele Ayazağa harita üstünde yakın olsa da ulaşımı problem. Hem gece muhakkak canını sıkan olur, 25 yıldır burda yaşıyorum bazı geceler ben bile tırsmıyor değilim. Hocam İstanbulun "tekerlekli toplu taşıması" tam şans işi, genelde trafiğe takılırsın çok zamanın gider. Stajın metro hattına yakın bir lokasyonda, evini de aynı paralellikte ayarlarsan mutlu olursun. Eğlenmeye Taksim veya Civarına giderken de metronla gidersin, Tarihi Yarımadaya yine metroyla gidersin zamanın sana kalır vs.
  • sanayi mahallesi öyle anlatıldığı gibi bir yer değil ki. yüzlerce öğrenci evi vardır belki orada. başına birşey gelmez merak etme. seyrantepe de öyle. polis lojmanları var zaten seyrantepede. hem bu iki yer ucuz da olur
  • taksimde aylık 300 liraya yerler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

taksimde aylık 300 liraya yerler var

Oralarda yaşanılabilecek evler var mı?
    Metroya yakınlığı açısından beyoğlu'nda bolca mahalle var ama yer yurt olarak uygun mu değil mi anlayamadım pek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Ben İTÜ'de okuyorum ve senin staj yapacağın yere çok yakın bir yerde(maslak plazalarda) yarı zamanlı çalışıyorum. Biz de şu sıralar fellik fellik ev arıyoruz Ama senin gibi 2 aylığına kalmaya değil tabi çıktık mı 2 sene kalırız.

Neyse konumuz o değil tavsiyelerimi vereyim, Sanayi mahallesi önerilmiş ama tavsiye etmem. Geceleri sokakları pek tekin olmuyor ve sağına soluna karışacak bolca tip mevcut. Ulaşım kolay olsun istiyorsan ve para çok fazla sorun olmaz diyorsan Fulya'yı veya Osmanbey'i tavsiye ederim. Biraz daha uygun fiyatlı olsun diyorsan Ortabayır da seçeneklerin arasında olsun, her ne kadar ara sokaklar leş olsa da ana cadde üzeri sıkıntı çıkmaz. Aynı zamanda Mecidiyeköy profilo avm'nin dibinde de ara ara uyguna evler görüyorum. Ayazağa'yı öneren olursa koşarak uzaklaş zira koca bir köy. Akşamları da ulaşım sıkıntı olabilir.

Tabi senin daha önceden eve çıkmış öğrenci arkadaşların yanına çıkman gerekiyor sanırım Bu durumda bizim itü öğrenci sayfalarına gir bir an önce. İtü Aktüel ve İtü sosyal'a girip biraz takip edersen normal dönemde kalan ancak yaz okulu için yerine kalcak birini arayan birilerini bulabilirsin. Çok da mantıklı olur.

Öyle çok sıkışırsan yada sorcağın bir şey olursa mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

Hadi kolay gelsin, stajında da başarılar

Kardeşim Ayazağa'daki İtü yurtları nasıldır? Arayıp fiyat aldım ama fiyatlar yüksek Vadi için 480 Gölet için 900 lira dediler. Vadi sanırım 3 kişilik Gölet 2 kişilik aldığım fiyatlar fakat açık seçik anlatılmamış hiç bir şey. Kaç metrekare ne imkanlar var, internet sıcak su vs sordum bilmiyormuş.
    Yemekhane ve spor imkanlarından faydalanabiliyor muyum diye sordum, misafir öğrenci olarak olunmuyor filan dedi. Ayrıca giriş çıkış saatleri filan da var mı?
    Belli saatten sonra rahat ulaşılabiliyor mu Ayazağa'ya kafamda deli sorular.

Bu arada yurtlarınız ne kadar pahalı ya Odtü baya hesaplıymış

• maslak 1453
  • quote:

Orijinalden alıntı: trouble48

maslak 1453

Hocam kuleden mi alayım terastan mı alayım hangisi daha hesaplı olur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.