Şimdi Ara

Mass Effect 3 Sonları ?(Spoiler içerir) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
6.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Sentez sonunda tüm canlılar yarı organik, yarı sentetik bir hale geliyor ve bu kararı vermek bence 1 kişiye düşmemeli. İnsanlık hayatta kalıyor ama insanlıklarını kaybediyorlar. Sentezin de şöyle bir riski var Saren ve Paul Grayson bu sonda ne olacağını özetliyor aslında ucunda Reaper kölesi olma ihtimali var.

Kontrol sonu güzel bir son Shepard daha üstün bir varlığa dönüşerek Reaper'ların lideri oluyor. Burada da şöyle bir risk var ya tam olarak kontrol edemezse veya yozlaşırsa ne olur? Burada Paragon/Renegade seçimlerinin etkili olmasını isterdim aslında Paragon Control sonun güzel ama Regenade Control sonun sadece Shepard için güzel olmasını isterdim.

En temiz son destroy. 3 oyundur savaştığımız şey buydu zaten ve Reaper'ların verdiği hasar da ortada. Riske atmadan görevi tamamlamak için en uygun seçenek bu gibi gözüküyor ve EMS puanı yüksekse Shepard hayatta kalıyor. Bu sonun tek kötü yanı -bence bu baya kötü bir durum- sadece Reaperlar değil tüm sentetikler ölüyor.

Paragon Shepard'ın yapacağı seçim muhtemelen kontrol olacaktır Destroy sonunda tüm sentetikler ölüyor, Sentez sonunda insanlık hayatta kalıyor ama bedeli yüksek oluyor. Kontrol sonunda da barış oluyor.

Renegade Shepard'ın seçimi de muhtemelen Destroy olur hem görevi bitirmek istiyor hem de hayatta kaldığı tek son bu. Ben Paragon ağırlıklı oynasam da Shepard'ın ölmesini istemediğimden Destroy, Kontrol'den bir tık önde geldi.

Alıntıları Göster
    Benim için Shepard'ın ölmesi daha bir "Son" oldu. Hani ölmese ne olacak? Savaşacak bir şey kalmadı, emekli olacak sonra gidip "O shuttle'ı oraya park etme" diye millete salça olacak.

Şakası bir yana, bence Shepard'ın başına gelenler yeter, öldü, dirildi, Reaper'a maruz kaldı, Leviathan'a maruz kaldı. Kendisi de "Ölünce dinlenirim artık" diyordu. Ha hayatta kalmasına hayır demem ama ölmesi de seriyi altın bir şekilde noktalar bence.

Kontrol dediğim gibi bana ters gelen bir sondu, Destroy'da ateş ederkenki o kararlı bakış bile yetiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Benim için Shepard'ın ölmesi daha bir "Son" oldu. Hani ölmese ne olacak? Savaşacak bir şey kalmadı, emekli olacak sonra gidip "O shuttle'ı oraya park etme" diye millete salça olacak.

Şakası bir yana, bence Shepard'ın başına gelenler yeter, öldü, dirildi, Reaper'a maruz kaldı, Leviathan'a maruz kaldı. Kendisi de "Ölünce dinlenirim artık" diyordu. Ha hayatta kalmasına hayır demem ama ölmesi de seriyi altın bir şekilde noktalar bence.

Kontrol dediğim gibi bana ters gelen bir sondu, Destroy'da ateş ederkenki o kararlı bakış bile yetiyor.

Alıntıları Göster
    Alliance'ın başına geçer hocam kurtardığı dünyanın keyfini çıkartır. Artık oyuncu kimle romance yaptıysa alır onu da yanına aile kurarlar arada Garrus'ı arar o da kalibrasyonun ortasında olduğu için cevap vermez ama sonradan görüp mesaj atar. Sıkıntı sonlardan çok sonların işlenme biçiminde aslında. Kahramanca çok son gördüm ama Shepard'ın tam olarak ne yaptığını kimse bilmiyor sıkıntı biraz da burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Alliance'ın başına geçer hocam kurtardığı dünyanın keyfini çıkartır. Artık oyuncu kimle romance yaptıysa alır onu da yanına aile kurarlar arada Garrus'ı arar o da kalibrasyonun ortasında olduğu için cevap vermez ama sonradan görüp mesaj atar. Sıkıntı sonlardan çok sonların işlenme biçiminde aslında. Kahramanca çok son gördüm ama Shepard'ın tam olarak ne yaptığını kimse bilmiyor sıkıntı biraz da burada.

Alıntıları Göster
    Shepard Anderson ile son manzarayı izlerken ölüyor veya bilinci bedeninden ayrılıyor gibi bir durum var. Tam ifade edemedim ama, Crucible Citadel ile birleştiğinde Admiral Hackett Shepard'a sesleniyor, orada Shepard'ın konuşması ile sızlanması arasında fark var, sızlanması daha bir -arkadan- gelirken konuşmaya çalışması daha net ve tok duyuluyor. Sonra Shepard bayılıyor ve orada -görüntüde- bedeni yükseliyor. Yani orada Harbinger ile olan konuşmalar tamamen Shepard'ın zihninde olabilir, dışarıdan bakan bir gözlemci sadece baygın -ya da ölü- yatan bir Shepard görebilir. Crucible'ın nasıl davranacağı ise yine tamamen Shepard'ın zihninde olup bitenlere göre şekilleniyor olabilir, Crucible çalışma sinyalini Shepard'ın zihninden alıyor olabilir (Reaper'lar zihin kontrol konusunda gayet iyiler, sizin zihninizde istedikleri gibi görünüp bu şekilde iletişim kurabilirler, bunu da Leviathan'dan çok iyi biliyoruz (Bizimle iletişime zihnimiz aracılığı ile geçmişti, bizi olduğumuz ortamdan tamamen soyutlamıştı). Prothean'ların da direk zihne hitap edebildiğini biliyoruz. Zaten Control ve Destroy sonuna giden yollar da sonradan yoktan var olur gibi geliyor, kurulmuş sistematik bir makine gibi değil. Control Ending iki tane kumanda kolu, Destroy ending silahla patlatılacak bir kondüvit hattı, Synthesis ise bedenini ışına karıştıracağı bir boşluk. Bunların hepsi insan zihninin algılayabileceği şekilde "Anlamlandırılması", Legion'un bizi Geth zihnine soktuğunda elimize bir silah vermesi gibi. Yani ne yaptığı konusu, bedenen öylece yattığı halde zihni çalıştı diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Shepard Anderson ile son manzarayı izlerken ölüyor veya bilinci bedeninden ayrılıyor gibi bir durum var. Tam ifade edemedim ama, Crucible Citadel ile birleştiğinde Admiral Hackett Shepard'a sesleniyor, orada Shepard'ın konuşması ile sızlanması arasında fark var, sızlanması daha bir -arkadan- gelirken konuşmaya çalışması daha net ve tok duyuluyor. Sonra Shepard bayılıyor ve orada -görüntüde- bedeni yükseliyor. Yani orada Harbinger ile olan konuşmalar tamamen Shepard'ın zihninde olabilir, dışarıdan bakan bir gözlemci sadece baygın -ya da ölü- yatan bir Shepard görebilir. Crucible'ın nasıl davranacağı ise yine tamamen Shepard'ın zihninde olup bitenlere göre şekilleniyor olabilir, Crucible çalışma sinyalini Shepard'ın zihninden alıyor olabilir (Reaper'lar zihin kontrol konusunda gayet iyiler, sizin zihninizde istedikleri gibi görünüp bu şekilde iletişim kurabilirler, bunu da Leviathan'dan çok iyi biliyoruz (Bizimle iletişime zihnimiz aracılığı ile geçmişti, bizi olduğumuz ortamdan tamamen soyutlamıştı). Prothean'ların da direk zihne hitap edebildiğini biliyoruz. Zaten Control ve Destroy sonuna giden yollar da sonradan yoktan var olur gibi geliyor, kurulmuş sistematik bir makine gibi değil. Control Ending iki tane kumanda kolu, Destroy ending silahla patlatılacak bir kondüvit hattı, Synthesis ise bedenini ışına karıştıracağı bir boşluk. Bunların hepsi insan zihninin algılayabileceği şekilde "Anlamlandırılması", Legion'un bizi Geth zihnine soktuğunda elimize bir silah vermesi gibi. Yani ne yaptığı konusu, bedenen öylece yattığı halde zihni çalıştı diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Teorilere girersek finalden daha güzel şeyler ortaya çıkıyor özellikle Indoctrination Theory harika.
    Şimdi sentez ve kontrol sonlarında Shepard ölüyor ve sadece kaskı gözüküyor ama destroy sonunda duruma bağlı olarak sadece kaskı da gözükebiliyor sonda nefes aldığı yer de gözükebiliyor. Bu kısmı dikkate alınca Shepard platformu kullanıp çıktı da diyebiliyoruz tabii o sırada bilincini kaybediyor yukarı çıktığında bedeninde olmayabilir. Destroy sonunda yüksek puan alınca tüm yapay zekalar ölüyor Catalyst de buna dahil ve o da ölünce Shepard bilincini geri kazanıyor diye yorumlanabilir. Finalin kötü yanı hep tahmin yapmak zorunda kalıyoruz şöyle oldu demiyor.

• Remaster geliyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 15 Kasım 2020; 12:45:45 >
  • mass effect serisinin sanki değeri fazla bilinmiyor,

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.