Şimdi Ara

MASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONU (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
740
Cevap
10
Favori
37.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mass Effect 1-2-3 diye bir üçleme var, Andromeda"nın bunlarla alakası yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, 1 in grafikler iyi görünmese bile bu efsaneyi en azından denemek, görmek istiyorum.
    Andromeda dahil değil derken mass effect sadece 1-2-3 den mi ibaret yeni oyunlar devam oyunu değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Hocam yani 1-2-3 ile Andromeda'da anlatılan hikaye farklı yoksa hepsi ME evreninde geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti Fanboy -- 12 Şubat 2019; 11:15:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

Hocam yani 1-2-3 ile Andromeda'da anlatılan hikaye farklı yoksa hepsi ME evreninde geçiyor
    Çok teşekkür ederim hocam.
  • Arkadaşlar...
    Anthem anthem diye övdükleri yükleme ekranı simülasyonu, o kadar gömülen andromeda'dan daha kötü...
    En azından şimdilik. Andromedayı zamanında 17 TLye almıştım.... Anthemle uğraşmayın güncellemelerle düzeltilen andromedayı alın oynayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgennyk

Arkadaşlar...
    Anthem anthem diye övdükleri yükleme ekranı simülasyonu, o kadar gömülen andromeda'dan daha kötü...
    En azından şimdilik. Andromedayı zamanında 17 TLye almıştım.... Anthemle uğraşmayın güncellemelerle düzeltilen andromedayı alın oynayın...
    Inceleme notları anthem'den çok daha iyi, ortalama 10 15 puan fazla almış her platformda anthem'den. Zaten güncellemeler ile sorunlar da düzeltildi. Özellikle artık çok güzel kadın karakterler yaratabiliyorsunuz. Mesela bu benimki, kim demiş güzel karakter yaratılamaz diye.
    MASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONU

Oyunu yeni oynayacaklar için zevk artırıcı tavsiyeler vereyim o halde.
    -Scott Ryder hem seslendirme hem animasyon olarak Sara Ryder'dan çok daha iyi. Oyun sanki onun için yapılmış gibi duruyor. Sara Ryder oynayacak iseniz oyunun size verdiği karakteri kullanmayın, 10 numaralı yüz tipinden harika şeyler çıkıyor.
    -Oyunda dört tip görev var. En iyi görevler ikincil görevler olan Allies and Relationships bölümünde, Burada gerçekten mass effect oynadığınızı hissediyorsunuz, oyun burada parlıyor. Loyalty missionlar falan hep burada, aynı zamanda oyunun ana seriye burada bağlanıyor. Ondan sonra Priority Ops yani birincil görevler geliyor zevk sıralamasında. Üçüncül görevler ise gezegenin yaşanılabilirlik seviyesini artırmak için kullanılıyor. Yüzde yüz yaptıktan sonra size kalmış. Bu görevler açık dünyalı fakat hikayeye sahip görevler. Dördüncü Additional Task'a hiç mi hiç bulaşmayın.
    -Remnant puzzle'lere internetten bakın hiç uğraşmayın, veya oyun içindeki satıcılardan kilit açmak için bir şey var onu alın.
    -Çoğu kişi 3 yetenek aynı anda kullanıyoruz zannediyor oyunda ama oyunda 4 profil oluşturup menüye girmeden profil değiştirebiliyoruz yani 12 yetenek toplamda. Kullanın bunu.
    -Jaal oyundaki en iyi karakter. İlk seri seviyesinde, koy sırıtmaz hatta en iyilere girer.
    -En iyi romance oyunda Reyes Vidal'in, onu Kadara'da bulabilirsiniz. Kesinlikle oynayın senaryosu ana oyundan daha iyi. (Aynı anda normal romance'nizle devam ederken onunla kaçamak yapabilirsiniz)
    -Deluxe edition'a para vermeyin, tek güzel yani pyjak onu da internetten izleyin. Space hamster var bu arada gene.
    -Maillerinize bakın.
    -Gemide yüzünüzü sonradan değiştirebiliyorsunuz.
    -Kesinlikle güncellemeleri yapıp patch 1.10 da oynayın oyunu. Xbox One X de 4k 60 fps desteği var diye biliyorum. Oyun gene en iyi Xboxda çalışıyor diyorlar.
    -Single seven bir insansanız benim gibi bile multi'yi deneyin, Asari olarak oynamak çok keyifli.
    -Tekrar olacak ama Liam'ın Loyalty Mission'u kesinlikle oynayın. Citadel Dlc'si tadı verdi bana.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar sorusu olan varsa cevaplarım. Yukarı çıkarırsanız sevinirim, millet görsün faydalansın. Arada kaybolmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 25 Şubat 2019; 2:57:17 >

• bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Son haliyle her türlü oynanır.

• dark dragon kullanıcısına yanıt
    Bro bişey dicem yaklaşık 10 yıldır oyun piyasasından uzak kalmış biri olarak boş vakitlerimde seri oyunlara ve iyi rating Alan oyunlara başlama kararı aldım. Mass 1 e başladım yaklasik 2 saat falan oynadım ama lanet oyun beni uyuz etti hikaye cok güzel ama surekli bişey çıkıyor x kişiyi buluyon o anamı bulalim diyo anasini buluyon busefer anasi sene gene geri gonderiyo yani sinirlendim kapattim oyunu. Bide karakterimin upgradeleri yapilmasina rağmen hala çok zayifim bide ekip olarak butun hatunlari aldimki yanima tam eziyet oldu bana atack yapamiyolar. Uzun lafın kisasi ben bu oyuna devam ediyimmi?

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle etmelisiniz.ozellikle bastan basliyorsaniz sanirim 123 ve bu oyun olmak uzere oynayacaksiniz?1 deki secimleriniz 2 ve 3 dekileri etkiliyor bu yuzden devam edin biraz daha sabredin. Hatta canli yayin yaparsaniz izleyedebilirim

• Bugün BioShock serisine basladim bu üçlemeyi bitirip masa effecti bitiricem. Bu arada yaş ilerleyince oyunlar sarmamaya basliyo sanırsam. eskiden 1 bölüm geçmek için PC başında sabahlayan ben şimdi bu ne lan bi oraya bı oraya diye sinirlenip oyunu kapattım. Tavsiye için tekrardan teşekkür ederim

• İngilizce bilmeyen biri oynayabilir mi bu oyunu? Konsol olduğu için yama şansım yok.

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Hocam, eğer animus yaparsa yamayı ps4'de de çıkacaktır. PS4'e yama yüklemek zor değil :)
    Onun dışında hiç mi ingilizceniz yok? Aksiyon olarak oynarsınız sıkılmazsınız da. Fakat rpg manasında ingilizce gerekiyor ama ağır bir ingilizcesi yok oyunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 1 Ağustos 2019; 15:48:0 >
  • nano6824 kullanıcısına yanıt
    PS4'üm de var ama EA Access bedava verdiği için Xbox One X'de oynayacağım. Kırık olmayan konsola Türkçe yama yapılıyor mu ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Electro-Man

PS4'üm de var ama EA Access bedava verdiği için Xbox One X'de oynayacağım. Kırık olmayan konsola Türkçe yama yapılıyor mu ki?
    Evet yapılıyor diye biliyorum. Kırık olmasına gerek yok.
    Xbox One X'e özel geçen sene bir güncelleme yayınlandı 1 sene aradan sonra son güncellemeden. Bir sürü destek geldi konsolun özelliklerine, deneyenler de yağ gibi aktığını söylüyordu bu arada haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 2 Ağustos 2019; 12:52:20 >
  • Mass Effect üçlemesinin büyük bir hayranıyım. Bitirdiğimde büyük boşluğa düşmüştüm ve sonrasında Andromeda duyurulduğunda sevinçten evde halay çektiğimi hatırlıyorum Oyun çıktığında ise özellikle teknik sıkıntılardan ötürü çokça eleştirildi tabii. Ben yine de o zaman da denemiştim ama hem bu sıkıntılardan dolayı, hem kötü optimizasyondan hem de Witcher üçlemesinden yeni çıktığım için Andromeda'nın içine bir türlü girememiştim ve birkaç saat oynayıp ileride tekrar şans vermek üzere köşeye atmıştım.

Vee o ilerisi birkaç ay önce geldi 2020'ye Andromeda ile başladım ve geçen hafta 108 saatte %100 completion ile bitirdim. Bu oyun resmen Andromeda evreninde geçen Mass Effect 1 olmuş. İnsanlar zamanında karakterler ve evrenin orijinal üçleme kadar bağlamadığından bahsediyordu ama zaten üçlemede de kimse öyle Garrus Liara Tali'ye falan ilk oyundan aman aman bağlanmamıştı. Devamında gelen 2 ve 3 bunu sağlamıştı. Veya Reaperların gizemi ilk oyunda çözülmemişti aynı Jardaan ve Remnant'larda olduğu gibi. Andromeda da (umarım devamı bir gün gelecek olan) bir başlangıç yapımı olduğu için böyle bir kıyas bence mantıksız olmuş. Oyun hakkında olumlu ve olumsuz bulduğum yönlerden bahsedeyim biraz da :

+ Öncelikle grafikler muazzam. Çıkalı 3 yıl olmuş olmasına rağmen günümüz için bile göz alıcı
    + Atmosfer yine iç açıcı. Her gezegende çeşitlilik sağlanmış ve keşif hissi üst seviyede
    + Oynanış oyunun belki de en başarılı olduğu yönü. Öncelikle jetpack ve dinamik cover sistemi oynanışa büyük akıcılık ve pratiklik sağlamış. Vuruş hissi ve silah tepkimeleri ilk üçlemenin üstünde. Onun dışında özel yetenekler çok çeşitli ve eğlenceli, aynı zamanda artık sınıf seçmemize gerek kalmadan kendi silahlarımızı ve yeteneklerimizi istediğimiz gibi seçip düzenleyebiliyoruz. Sınıflar sadece özelliklerin etkisini arttırıyor. Akıcı gameplay oyundan sıkılmamı engelleyen en önemli özelliklerden biri oldu
    + Hikayesi evrene giriş için başarılı. Güzel twistler ve gizemler var. Neler olacağını merak ettiriyor. Aynı ME1 gibi bazı soruları cevaplarken pek çok sorunun cevabını da sonraki oyunlara bırakıyor
    + Üçlemeye güzel göndermeler var. Onun dışında Citadel benzeri Nexus olsun, kroganların yine dışlanması olsun Andromeda'daki pek çok unsur üçleme ile iyi anlamda benzerlik taşıyor
    + Oyunda 3 çeşit yan görev var. Bir tanesi ana hikayeyi de ilgilendiren ve ekip loyalty görevlerini içeren yan görevler. Diğeri her gezegende karşınıza çıkan ve yine kendi içinde hikayeleri olan, genelde sadece belli gezegeni ilgilendiren yan görevler. Sonuncusu ise MMO tarzı git şuradan şu kadar şunu topla dedirten yan görevler. Sonuncusu dışında diğer yan görevler beklediğimden iyi çıktı. Tabii bir Witcher 3 kalitesinde değil yine ama çoğu gayet eğlenceliydi
    + Ana gemimizde ekip yapaylıktan son derece uzak. Herkes aktif, sürekli yer değiştiriyor, birbirleriyle farklı diyaloglara giriyorlar
    + Oyunda ilk oyundaki Mako benzeri Nomad isimli, silah gücü olmayan bir aracımız var ve Nomad'in kullanımı ve hissiyatı neredeyse bir araba yarışı oyunu kadar başarılı olmuş. Zaten galiba NFS yapımcılarından yardım almışlardı diye hatırlıyorum, iyi ki almışlar. Gezegenleri Nomad ile keşfetmek oldukça eğlenceli yine
    + Nomad'deki takım arkadaşlarımızın konuşmaları da çok doğal ve güzel olmuş. Her ikilinin bambaşka diyalogları oluyor
    + Zırh ve silah çeşitliliği üst düzeyde. Üçleme bu konuda ilk oyun dışında oldukça kısırdı. Andromeda belki de 3 oyunun toplamından bile daha fazla çeşitliliğe sahip ve hepsi de kullanıldığında farklı hissiyat yaşatıyor
    + Diyalog sistemi artık Paragon ve Renegade yerine casual,emotional,logical gibi duygu veya mantık ağırlıklı cevaplar verebileceğimiz bir hale gelmiş ki üçlemenin en zayıf yanı bence buydu. Diyaloglarda ya bariz iyi ya da bariz kötü oluyordunuz, her şey siyah ve beyazdı. Andromeda'da ise gerçek bir insan gibi farklı cevaplar verebiliyorsunuz
    + Mini oyun olarak Sudoku var. Hoşuma gitti

Şimdi gelelim oyunun zayıf bulduğum kısımlarına :

- Yepyeni bir galaksiye gidiyoruz ve tanıştığımız ırk sayısı sadece 3 ve bunun biri hakkında da zaten doğru düzgü bilgimiz olmuyor. O kadar ''bambaşka galaksi,yeni bir evren'' reklam ve pazarlamalarının sonucu bu olmamalıydı. Tamam bu ırkları tanımak sıkıcı değildi hiç ama daha fazla çeşitlilik beklerdim
    - Ekip kontrolü tamamen kaldırılmış. Yani artık kombo yapabilmek için biz bir güç uyguladıktan sonra istediğimiz karakteri seçip onun yeteneğini kullanmak yerine o karakterin yapay zekası bir yetenek kullandığında bizim ona ayak uydurmamız gerekiyor. İşin taktiksel yanını son derece kısıtlamışlar. Oynanışın akıcılığını bozmamak için böyle bir tercihte bulunmuşlardır büyük ihtimalle ama alışana kadar çoğu zaman bu özelliği aradım
    - İlk oyun kadar felaket olmasa da inventory ve menüler, yan görevler falan karışık ve düzensiz
    - Loading ekranları koymamak için cluster ve gezegenler arası geçiş videoları eklemişler ama bir yerden sonra bunlar acayip sıkıyor. Ayrıca galaxy map'te dolaşmak da üçlemenin aksine zerre zevkli değil
    - Oyun ilk halinin üstüne tam 10 tane güncelleme alsa da hala pek çok teknik sıkıntı barındırıyor. Tamam artık öyle rezalet göz ve mimikler, animasyonlar kalmamış ama hala reload etmemiz ya da oyunu kapatıp tekrar açmamızı gerektiren bug ve glitch'ler var
    - Oyunu PC'de deneyimledim. Optimizasyonu kötü olmasa da çok da başarılı değil. Çok alakasız yerlerde 40-45 fps'lere düştüğü oldu. Ayrıca sinematiklerde de fps sıkıntısı vardı yine. Aynı sinematik içinde bir karakter 60 fps konuşurken ekran diğer karaktere döndüğünde bir anda 30 fps oluyor
    - Crypod puanlarını toplamak için gemiye dönüp crypod menüsüne girmemiz gerekiyor. Hani bunu kim tasarladıysa... neyse bir şey demiyorum
    - Bazı diyaloglar felaket sıkıcı, öyle böyle değil. Ana görev ve en önemli yan görevlerde sıkıntı yok ama diğer yan görevlerde ya da yeni bir gezegendeki sıradan karakterler ile konuşurken bazen sıkıntıdan kafayı yedim
    - Oyunda resmen beyaz insan yok. Tasarımcısının bu konuda problemli olduğunu duymuştum ama bu kadarını beklemiyordum. Ryder'lar ve Cora dışında bir tane beyaz insan hatırlamıyorum. Öehh yani, sjw'nin cılkı çıkmış resmen
    - Üçlemede muazzam müzikler vardı, bazıları hala listemdedir dinlerim hep. Andromeda'da aklımda kalan bir tane bile müzik veya ses efekti bile yok
    - Nomad ile gezegenlerde maden toplama çok sıkıcı. 2'deki gezegenleri taramak çok daha pratikti
    - Bazı yan görevler başladığı gezegende bitmiyor, hatta 3-4 defa gezegen değiştirmemiz gerekebiliyor. Ve üstte dediğim geçiş ekranları kafayı yedirttiği için bu yan görevler çileye dönüşüyor. Artık yan görevi değil de hangi gezegende ne yapılacağını takip eder hale geliyorsun. Öyle olunca da başladığın bir yan görevi saatler sonra bitiriyorsun ve o arada görevde neler olduğunu unutabiliyorsun
    - Hikayedeki bazı unsurlar bildiğin 'ben DLC ile geleceğim' diye bağırıyor. Ancak oyun iyi satmadığı için DLC'ler yapılmadı tabii. Bazıları çizgi roman ya da kitaplarda anlatılsa da bazıları havada kaldı (bu dediklerim devam oyununda olması gereken değil,bu hikayede çözülmesi gereken unsurlardı)

Sonuç olarak Andromeda'yı beğendim ve oynadığıma hiç pişman değilim. Yine de üçlemenin herhangi bir oyunu kadar kaliteli olmadığını da söyleyebilirim. Puanlayacak olursam 100 üzerinden 82 veririm. Üçlemede ise hiçbirine 90'ın altında vermem, aradaki farkı öyle anlatayım. Zamanında çok eleştirildiği için Andromeda'dan uzaklaşmış kişilere ve Mass Effect tadını tekrar yaşamak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Ancak beklentilerinizi yine de aşırı yüksek tutmayın

• Arkadaşlar oyunun İngilizce'si ağır mı? RDR 2'yi İngilizce oynadım, her yeri olmasa da hikayeyi, olayları vs. anladım. Bu oyunu da İngilizce oynasam anlar mıyım acaba yoksa bilim kurgu terimlerinden dolayı hikayeyi kaçırır mıyım?

• DDempseyRoll D kullanıcısına yanıt

Şu an Animus Projesi'ndeki Türkçe yama bitti Beta testinde. Oradan ulaşabilirsiniz. Oyunun ingilizcesi ağır değil ama

• nano6824 kullanıcısına yanıt

Hocam onlar paralı satıyorlar ya. Param da yok zaten şu aralar. İngilizce oynayayım o zaman ağır değilse.

• Oyun güzelmiş aslında, EA bozuk çıkarmasa bu kadar linç yemeyebilirmiş. Gezegen çeşitliliği, grafikler, savaş mekanikleri ve en önemlisi item çeşitliliğin çok fazla olması. Bunların hepsi güzel. Ama en güzel savaş mekanikleri, havaya yükselip düşmanın yanına inmek, özel güçleri kullanmak çok müthiş. Bir Rol yapma oyununda gördüğüm en güzel mekaniklerden.

Ama birşey sinirimi bozdu ve merak ediyorum hep böyle mi? Öyleyse bırakırım bu oyunu.

Gizemli yapılar var biliyorsunuz, bunların içine girip keşfediyoruz, ana görevler hep bu şekilde mi? Bir kaç görev ve yan görevde hep bunlarla uğraştım ve gerçekten sıkıcı, hiç hoş değil, görsellikleri güzel sadece. Birde galiba hızlı seyehat yok buralarda yada ben bulamadım, her seferinde geldiğim yerlerden geri dönüyorum çıkışa.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.