Şimdi Ara

Mat 1 sayı problemleri yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben sayı problemlerinde kitap okuma sorularını çözemiyorum. Bana tekniğini gösterecek biri var mı. Örnek soru
    gizem 344 sayfalık kitabı hergün bir önceki gün okuduğundan 1 sayfa daha fazla okuyarak 16 günde bitiriyor. Buna göre gizem 2.gün kaç sayfa okumuştur? Cevap 15

• ilk gün x sayfa okusun, 2.gün 1 syfa fazla okuyacak x+1 okur 3.gün x+2 okur bu gider gider taaa 16.günde x+15 okur...

bu sayıları toplayıp 344e eşitleyip x'i buldunmu soru bitmiş demektir... 2.gün x+1 syfamı okumuştu, x'i yerine koyup 2.gün kaç sayfa okduğunu bulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylant09 -- 11 Mart 2011; 23:44:46 >
  • 15den 1e kadar sayıları toplayıp x+15i ekleyip 334e eşitlemek çok uzun ya
  • orda toplam 16x+120 tane sayfa vardır... bunları toplamak okadar zor olmasa gerek... 16x+120=344 , x=14 çıkar 2.gün x+1 idi 14+1=15 sayfa..

Bunu yapmak uzun geliyorsa diğer problemlere hiç bulaşmayın derim ozaman:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylant09 -- 12 Mart 2011; 0:00:55 >
  • :) hayır. Bu çözümü biliyordum ama daha farklı ve daha kısa çözmeyi sağlayAcak bir yöntem varmı diye demiştim
  • kısa yoldan şunu yapabilirsin -->

* Ardışık Sayma Sayılarının Toplamı:

1 + 2 + 3.... + n = n.(n + 1) / 2

bizim n'imiz 15idi 15.16/2=120 yapar kısayoluda budur ama formül aklına gelmezse mecburen uzun yoldan yapıcaksın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Basit Mat-1 Sorularım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.