Şimdi Ara

mat mı parlak mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Drahmizm

2 Ekranıda kullanan biri olarak kesinlikle matı tavsiye ederim, daha güzel ve canlı. Evin dışında da kullanırken parlak ekranda görüntü çok zor belli oluyor. Mat ekran aynı TV lerin ekranı gibi.

Alıntıları Göster
    Mat ekran daha cazip geliyor ama kullandığın yere bağlı olarak değişir tabi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberteror

Mat ekran daha cazip geliyor ama kullandığın yere bağlı olarak değişir tabi .

Alıntıları Göster
    mar +1
  • Dışarda da kullanacaksan mat ekran alabilirsin fakat genelde kapalı mekanlarda kullanacaksan mat yerine ssd alman daha mantıklı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Dışarda da kullanacaksan mat ekran alabilirsin fakat genelde kapalı mekanlarda kullanacaksan mat yerine ssd alman daha mantıklı.
    Ekranı değiştirmek çok maliyetli olur. SSD'yi daha sonra da alabilirsin. 160 lirayı sonuna kadar hak ediyor.
  • Ayrıca mat ekran kullanmak ayrı bir zevk veriyor. Ortam ne olursa olsun parlak ekranla kesinlikle kıyaslanamaz. Ekrana bakınca kendinizi görmek istiyorsanız parlak ekran alın. Parlak+ssd mantıklı gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ayrıca mat ekran kullanmak ayrı bir zevk veriyor. Ortam ne olursa olsun parlak ekranla kesinlikle kıyaslanamaz. Ekrana bakınca kendinizi görmek istiyorsanız parlak ekran alın. Parlak+ssd mantıklı gelmiyor.
    Monster mat ve parlak ekranları arasında görme açısının daha iyi olması gibi fark var mı? mat ekran kullanan varsa memnun mu çok bozulma oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyw@lker

Monster mat ve parlak ekranları arasında görme açısının daha iyi olması gibi fark var mı? mat ekran kullanan varsa memnun mu çok bozulma oluyor mu?

fokus shop'da ikisini de yan yana gördüm evet parlakta renkler canlı gözüküyor ama doğal değil ayrıca herhangi bir ışık altında direk yansıma yapıyor mat kesinlikle tercihin olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnccp

quote:

Orijinalden alıntı: skyw@lker

fokus shop'da ikisini de yan yana gördüm evet parlakta renkler canlı gözüküyor ama doğal değil ayrıca herhangi bir ışık altında direk yansıma yapıyor mat kesinlikle tercihin olmalı

Alıntıları Göster
    parlak ekranda renkler daha canlıdır mat ekranda soluk renk alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem650

Bende HP DV7 var mat ekran ve renkleri hiçte soluk değil aksine aynı LCD TV deki gibi kaliteli gösteriyor. Canlılık konusunda tam kırmızı, mavi, yeşil resimlere bakıp parlaklığı açtığınızda gözünüz canlılıktan dolayı rahatsız bile oluyor. Parlak ekranlarda beyaz renk biraz gri tonunda oluyor mat ekranda öyle değil gerçektende beyaz tonunu veriyor.

Ekleme: Parlak ekranlarda ekran aydınlatması matlar kadar açılmıyor zaten nasıl daha canlı olabilir ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 27 Ağustos 2012; 0:21:52 >
  • quote:

• quote:

quote:

Bende HP DV7 var mat ekran ve renkleri hiçte soluk değil aksine aynı LCD TV deki gibi kaliteli gösteriyor. Canlılık konusunda tam kırmızı, mavi, yeşil resimlere bakıp parlaklığı açtığınızda gözünüz canlılıktan dolayı rahatsız bile oluyor. Parlak ekranlarda beyaz renk biraz gri tonunda oluyor mat ekranda öyle değil gerçektende beyaz tonunu veriyor.

Ekleme: Parlak ekranlarda ekran aydınlatması matlar kadar açılmıyor zaten nasıl daha canlı olabilir ???

Alıntıları Göster
    mat ekran birçok konuda daha kullnışlı renkler denildiği gibi de soluk değil ona bakarsanız parlak ekranıda son parlaklıkta kullnamanız gözlere zarar verebilir parlaklığı düşürdüğünüzde renklerdende feragat etmiş oluyorsunuz.Her iki ekranı kullnmış biri olarak konuşuyorum renkler hiçde soluk değil kim uyduruyorsa,şimdi birde mat ekranda 400nit parlaklık olanlar var canlı renk istiyorsanız onlara bakın mat ekran soluk yapıyor mu?parlak ekran yanında hiç birşey değil.

• Mat ekran bir laptopta 4 kisi pes oynayalim dedik ama maalesef saginda solunda oturup laptopa bakinca ekran gorunmuyor. Aci olayi cok kotu. Parlak ekran laptoplarda bu sorun yok. Ben kesinlikle mat ekrana para vermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Mat ekran bir laptopta 4 kisi pes oynayalim dedik ama maalesef saginda solunda oturup laptopa bakinca ekran gorunmuyor. Aci olayi cok kotu. Parlak ekran laptoplarda bu sorun yok. Ben kesinlikle mat ekrana para vermem.

Sağından solundan bakınca ekran görünmüyor mu ?
    Parlak ekranlarda böyle sorun yok mu ?
    Mat ekrana para vermez misiniz ?

Tüm düşüncelerimin tam tersi. Mat ekran dediğiniz dizüstünün modeli nedir acaba çok merak ettim, belki markadan markaya ekran özellikleri değişiyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Mat ekran bir laptopta 4 kisi pes oynayalim dedik ama maalesef saginda solunda oturup laptopa bakinca ekran gorunmuyor. Aci olayi cok kotu. Parlak ekran laptoplarda bu sorun yok. Ben kesinlikle mat ekrana para vermem.

Tüm düşüncelerimin tam tersi. Mat ekran dediğiniz dizüstünün modeli nedir acaba çok merak ettim, belki markadan markaya ekran özellikleri değişiyordur.

Samsung marka. i5 işlemci ivy bridge - 6gb ram - gt620m vardı. Yeni çıkmış modelini bilmiyorum.

O ortamda bulunan başka bir marka laptop daha vardı hp marka. Onun ekran parlaktı. Oynadığımız yere güneş ışığı gelmiyordu. Pencere var ama laptoplar cama bakmıyordu yani. Her 2 laptopa da yan açılardan baktığım zaman hp daha iyi görünüyordu. ( 2 yıllık laptop ) Oyuncular,menü seçenekleri, top vs vs iyi seçiliyor ama mat ekranda yanar dönerli gözüküyor hiç bir şey belli olmuyor. Tabi, eğer güneş ışığı ekranlara vurursa bu durumda da hp'de kendimizi görecektik bu durumda var. Fakat ben kullanacağım ortamı baz alarak her 2 ekranı da bizzat karşılaştırdığım için mat ekran hiç bana göre değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Samsung marka. i5 işlemci ivy bridge - 6gb ram - gt620m vardı. Yeni çıkmış modelini bilmiyorum.

O ortamda bulunan başka bir marka laptop daha vardı hp marka. Onun ekran parlaktı. Oynadığımız yere güneş ışığı gelmiyordu. Pencere var ama laptoplar cama bakmıyordu yani. Her 2 laptopa da yan açılardan baktığım zaman hp daha iyi görünüyordu. ( 2 yıllık laptop ) Oyuncular,menü seçenekleri, top vs vs iyi seçiliyor ama mat ekranda yanar dönerli gözüküyor hiç bir şey belli olmuyor. Tabi, eğer güneş ışığı ekranlara vurursa bu durumda da hp'de kendimizi görecektik bu durumda var. Fakat ben kullanacağım ortamı baz alarak her 2 ekranı da bizzat karşılaştırdığım için mat ekran hiç bana göre değil.

Alıntıları Göster
    kafanıza göre takılın bilader banane yaa. off size dertmi anlatıcam şimdi.

• quote:

Mata soluk diyen zihniyet de bitmedi gitti eğer kaliteli bir mat ekran kullandıysan ve bunun yanı sıra tablet ve photoshop türevi programlar kullandıysan fark edersin ki renkler soluk değil DOĞAL. Forumda bir şeyler anlatmak istiyorsan bu yolu seçmelisin. Sen kendini doğru düzgün bir dille açıklayamıyor isen zaten yerin burası değil.
  • quote:

insan inanmak istemiyorsa yapabileceğin bişey yok,
    sen bilgini ortaya koyarsın isteyen faydalanır hocam

@metallurgy
    sağdan soldan bakınca görünmemesi mat veya parlak olmasıyla alakalı bir durum değil, üretim (panel) kalitesiyle alakalı.
    aynı marka ve modelin parlak ve mat ekranlarını kıyaslarsanız daha isabetli sonuç elde edersiniz.
  • Ben mat ekranı önerirken özellikle bende 2 tane HP DV7 var biri mat diğeri parlak ekran ve kıyaslamasını ona göre yaptım. Mat ekranda LG panel kullanılmış ve kesinlikle parlaklardan her açıdan üstündür. Yandan bakınca renklenme gibi bir durum yok.

• quote:

Ben mat ekranı önerirken özellikle bende 2 tane HP DV7 var biri mat diğeri parlak ekran ve kıyaslamasını ona göre yaptım. Mat ekranda LG panel kullanılmış ve kesinlikle parlaklardan her açıdan üstündür. Yandan bakınca renklenme gibi bir durum yok.
    ben parlak ekranlı aldım ama hıc yansımıyor balkonda rahat rahat oyun oynayıp fılm ızleyebılıyorum galıba benım kını yanlısıkla mat ekran yaptılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: berein

ben parlak ekranlı aldım ama hıc yansımıyor balkonda rahat rahat oyun oynayıp fılm ızleyebılıyorum galıba benım kını yanlısıkla mat ekran yaptılar

Alıntıları Göster
    senin makine nedir belkide mat ekranda haberin yoktur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.