Şimdi Ara

Matematik için ispatlarla anlatan hoca/kitap tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müfredat dışına çıkması sorun olmaz. Tanımları güzelce anlatan, ispatlardan yararlanan kanal/hoca veya konu anlatım kitabı var mı?

My matematik kitapları çok uzun, zamanım yok, daha çok sınava yönelik olan kaynaklar arıyorum.

• Sınava yönelik kaynak arıyorsanız ispatla çok işiniz olmamalı hocam
  • great student onizuka kullanıcısına yanıt
    Bence de
  • Rehber matematik

Evde hanımı, matematikte tanımı unutmayacaksin
  • Neden hocam? YKS Matematik müfredatı ispat temelli olmayabilir ama örneğin fonksiyonlar konusunu müfredata yönelik anlatan bir hoca bazı tanımları temel kavramları daha iyi anlamamız için biraz müfredat dışına çıkıp ispatlardan da yararlansa bu bana ne kaybettirir ki? Video süresi birkaç dk uzar en fazla. Nasıl olsa sonrasında yks matematik kitabı çözücem, cebir textbook'u değil.

Fonksiyonları gerekirse biraz müfredat dışına da çıkıp daha iyi kavramam YKS sorularını çözmek konusunda bana hiçbir şey kazandırmayacaksa vakit ayırmamayı tercih ederim tabii ki. Matematiğe aşık değilim, sınav için öğreniyorum. Ama birkaç derece öğrencisi orda burda tavsiye verirken matematiği mantığıyla öğrenin konuları iyi anlayın falan dediği için kafam karışıyor. Bu arkadaşların mantık dediği temel klasik soru tiplerini iyi öğrenmek mi acaba?

@RamseyBolton

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeniiz -- 12 Eylül 2022; 16:35:9 >

• Forumdan okuduğum kadarıyla yüzeysel anlattığını söylüyorlar ama bakarım yine. Teşekkürler.

• gereksiz bi kaygı ispatla işin yok. mantığıyla öğrenmek demek ispat değil, soru tipi ezberlememek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deeniiz D kullanıcısına yanıt
    Forumda matci_ hocamın önerileri vardı onlara bakabilirsiniz kendisi 21 ayt matı fulleyen 117 kişiden biri

Forumda mehmet hocanin basarisini kiskanan habis insanlar karalama yapiyor hocam.

Abone sayisi zaten her seyi ortaya koyuyor

• İlla ispatlı istiyorsan My mat her şeyi mantıkla açıklar ve ispat yardırır, ama kimse tavsiye etmiyor gördüğün gibi ispatı. Bir bildiğimiz var sanki :D
  • Mantığıyla öğrenmek nasıl oluyor hocam? Çok soru çözüp soru tiplerini ayırt eder, tanır hale gelmek, bir nevi ezberleyerek mi?

• BirZemanHatası kullanıcısına yanıt

Neden kıskansınlar hocam?

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

O bildiğinizi ben de öğrenmeye çalışıyorum.

Öğren işte öneri yaptım. İlla ispat istiyorsan, bundan daha doyurucu bir şey olduğunu ben şahsen zannetmiyorum
    haşa hocam o soru tipi ezberleyip sınavda çözdüklerine benzer gelmesi için dua etmek oluyor

"mantığıyla öğrenmek"in tanımı biraz zor ama bence; kaliteli bi konu anlatımı dinleyip test çözerken de kısayollara tricklere başvurmadan hakkıyla çözmek, yapamadıklarının çözümüne kafa patlatmak, he böyleymiş diyip kesip poşete atıp her gün bakmak gibi fosfor yöntemlere başvurmamak diyebilirim. yöntemden ziyade kafa yapısı MINDSET
  • Kaliteli konu anlatımı önerin var mı hocam? Forumda önerilen Eyüp B'ye biraz baktım yüzeysel anlatıyor gibi geldi.

Eyüp b

kararında anlatıyor bence hocam. gerçi ben tyt izlemedim ayt için konuşuyorum
  • great student onizuka kullanıcısına yanıt
    Bulamadım hocam konuya etiket atar mısınız beni
  • Thorun Kılıcı kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/matci-tavsiye-konusu-ve-soru-cevap-y-say-016--150326084-2

Buranin insani bi garip hocam.

Servet basari mal her seye karsi buranin kullanicilari

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.