< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ (2. sayfa)
-
-
hocam istatistik de çok güzel bölüm ve mezunların hemen hemen hepsi veri bilimine yöneliyor.Ama ben şöyle düşünüyorum.İstatistik seçip kendimi tek alanda kısıtlamaktansa mat müh seçip sonradan fikir değiştirebilme şansını verirdim kendime.mat müh'te veri bilimine yönelicem diye gelip çok başka alanlarda çalışan bir sürü insan var.Souçta 18 yaşındaki fikirlerimizle 23 yaiındaki fikirlerimiz aynı olmuyor.
-
Daha mantıklı düşündüğünüz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araştırırken erasmus olarak en iyilerden diye yazıyordu sitelerde
YTÜ en fazla öğrenci gönderen okullardan birisi, kimya metalürji fakültesi de YTÜ deki en fazla öğrenci gönderen fakülte hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ben burayı kesin yazacağım da aklımdaki tek soru işareti gereksiz matematik dersleri. pek çok bölümün gereksiz dersleri var ama mat müh'teki hem zor hem de çoğunlukmuş. hiç size sıkıntı çıkarttı mı bu dersler veya katkısı oldu mu ?
Aynı durumu ben de düşünüyorum
staj olayı tamamen sana kalmış.Okul ayarlamıyor.Ama bu sene bölüm hocaları ve öğrenci işleri beraber çok güzel bi proje yaptı.Wp ve telegram gruplarımız var sadece staj ve iş için.Hocalarımız ve öğrenci işleri bizim bölümün mezunlarıyla iletişime geçip çalıştıkları yerdeki iş ve staj imkanlarını sorduruyorlar ve onlardan bizim için referans olmalarını rica ediyorlar.Onlar da ellerinden geleni yapıyorlar saolsunlar.Ayrıca mat müh giriş dersinde bizim mezunlardan yöneticiler vs getiriyorlar ve seminer veriyorlar.Onlarla da bağlantı kurarak işini çözebiliyorsun.Zaten Linkedin'de bölümdekilerin çoğu aktifitr.Erasmusa gelirsek YTÜ en çok öğrenci gönderen okullardan birisi.Ben pandemiye denk geldiğim için gitme fırsatım olmadı.Pandemiden sonra da pandemi zamanında 1 sınıf olanların ortalamalrı çok iyi olduğu için bizim döneme çok fırsat gelmedi.Ama hem ing sınavından yüksek alman lazım hem de ortalamanın yüksek olması lazım erasmus için çünkü rakiplerin çok sağlam bölümde.Anlaşmalı okullarda genelde güzel okullar.Hatta irlanda var mesela iki dönem gidersen oraya ek diploma alma şansın oluyor.Bazı ülkeler ise dil şartı vs. istiyor.Hatırladığım kadarıyla geçen sene 17 kişi gitmişti bölümden hibeli olarak.
-
hocam peki stajda ortalama maaş ne kadar oluyor ve çalışma koşulları nasıl oluyor kaç gün gidiyorsunuz mesela veya evden mi çalışıyorsunuz ?
Bilgisayar internet gibi imkanları yeterli mi bölümün
sıkıntı çıkarmaya çıkarır hocam bu dersler.Çünkü cidden kolay değil.Hatta çoğu zaman bu benim ne işime yarayacak dersiniz.Hatta matematiği geç 3.sınıfta mekanik diye bir ders var neden koyulduğunu kimse bilmiyor ve en zor derslerden birisi.Çoğu kişi de kaldı.Ben dahil:).Ama matematik derslerinin bazıları için şunu söyleyebilirim.Hani hep yazılımın temeli matematiktir diye bir cümle dolaşıyoya ortalıkta.İşte bu bazı mat derslerinde bunun gerçek olduğunu anlıyosunuz.Yani size direkt bir yazılım dersi öğretilmez bu derslerde ama dersin sonunda falan illaki bir yerde yazılıma bağlanır bu bazı dersler.Amaç algoritma mantığınızı geliştirmektir.Ha bazı derslerde de bu olay da yoktur sadece mat görürsün bi işine de yaramaz zordur da ama eğlencelidir de çoğu zaman
-
stajda çoğu yer maaş vermez zaten biz de beklemeyiz.Veren yerler de 2k falan verir bazı yerler asgari verir.Asgarinin üstünü stajda kimse vermez.Çoğu yemek kartı verir 1000 lira falan.Stajdaki maksat para kazanmak değildir çünkü,mezun olmadan tecrübe kazanabilmek ve mezun olduktan sonra daha iyi bir iş bulabilmek amaçlanır.Ben uzaktan çalışıyorum yazın haftaiçi 5 gün kışın okul olduğu için 3 gün.Zaten çoğu şirket haftasonu çalışmaz.Ofiste çalışmayı zorunlu tutan yerler de var.hybrid çalışanlar da var.Bizim gibi ofise ister gel ister gelme diyen de var.ama çoğunluğu hybrid çalışır yani 2 gün evden çalış 3 gün ofise gel der
-
Yani pc laboratuarları var bölümde çalışma saatlerinde istediğin gibi kullanırsın.Ama çoğu kişi kullanmaz ya kendi pc sini kullanır ya da kütüphane 24 saat açık olduğu için ve internet çok daha iyi olduğu için oradakileri kullanır. Okulun heryerinde wifi var ama bazı yerler de çok iyi çekmez bizim fakültede bu yerlerden birisi ama düzelir heralde.Fiziki olarak fakültede ben priz sıkıntısı görüyorum.amfilerde de normal sınıflarda da 3 4 priz anca var bu konu dile geitirldi ama arkası gelmedi.
-
hocam hangi bilgisayarı önerirsiniz ? paraya kıyıp macbook air m1 alsam mantıklı olur mu ?
Hocam eğer Swift yazacaksaniz çok iyi iş görür ama diğer dilleri yazacaksaniz gerek yok o kadar para harcamaya gidin orta halli ve hafif bir pc alın yeter.Ben mesela ekran karti falan iyi olsun demiştim zamanında hem oyun da oynarim diye gaming almistim 2.5 kilo biyere götürmeye gelmiyor ve bu işte surekli yanında pc bulundurmak her zaman iyidir
o kadar kötü mü gerçekten. çok zaman yiyorlar mı hocalar ?
-
hocam şimdi "orta halli" ve "iyi" pcler ortalama 15-20k dan başlıyor zaten. ben de 2-3k daha verip macbook air m1 alsam hem yatırım hem de uzun gider ve ihtiyaçlarımı fazlasıyla görür diye düşünüyorum. pc fiyatları baya saçmaladı bu aralar.
yazdım da siz böyle diyince sıkıntılı bir bölümmüş baya
-
Hocam benim fiyatlardan pek haberim yok bayadir ya o yüzden öyle dedim bütçene göre alabilirsin güzel tercih olur.Demek istediğim öyle ahım şahım özelliklere gerek yok yazılım için yani.Zaten stajda ve işte şirket bilgisayar veriyor iş için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X