Şimdi Ara

MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
5
Favori
2.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

27k var ceng ya da yazılım istiyorum istanbul olsun diye tercihe yazdım fakat mat derslerinin zor olduğunu duydum ve dediğiniz gibi mekanik gibi saçma dersler var yazılım dersi az ve seçmeli muhabbeti sıknıtıymış. açıkcası pek hocalarla uğraşmak istemiyorum . sizin gibi okuyan birinden bilgi almanın en doğru bilgi olacağını düşünüyorum.

• Harrylime01 kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim cevabınız için.

Hocam bu sıralamarda olan cengler emin ol çok çok daha büyük sıkıntılarla uğraşıyor.Hiç ingilizce bilmeyen hocalarla uğraşıyorlar. Çoğu hocaları dışarıdan geliyor.isimleri bile duyulmuyor.O yüzden bizim bölümün hocaları hep mat muh kökenli olduğu için sektörden geri olmaları normal.Ama yine emin olun bu sıralamalarda tolere edilebilecek sıkıntılar bunlar.Ayrıca %100 de bu sıkıntı nispeten daha az yazılım hocaları sektörün içinde olan insanlar çünkü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. peki mezunların başlangıç maaşları ortalama ne kadar oluyor acaba ? bir veri bilimcisi ne kadar kazanır ?

Tabi ki haklısınız o kandirilmislik hissi bende de var.Ama gördüğüm kadarıyla cengde de ayni sıkıntılar var veya başka başka sıkıntılar da var.Bir de bölüme girerken beklenti yüksek olunca sonradan düşünülüyor böyle şeyler.Bilmiyorum ben bölüme biraz daha mezuniyet sonrasındaki imkanlar tarafından bakıyorum çünkü bölümde 4 sene geçiriyoruz ve sonrası bizim için daha önemli diye düşünüyorum.Bir de burasının Türkiye olduğunu unutmamak gerek.Şu anda koç veya Boğaziçi'nde ceng okuyanlarla konusalim onların da şikayetçi olduğu noktalar vardır.Ama dediğiniz gibi insanların neyle karsilasacaklarini bilerek gelmeleri güzel bisey

• Hocam bu sorunun belli bir cevabı yok.Herkesin yöneldiği alana çalıştığı firmaya ve okurken neler yaptığına göre çok değişir.Küçük firmaya girip firmayla beraber yükselen insan da var büyük firmada yıllarca Junior olarak çalışan da var.Bugün büyük firmadaki çok alır belki ama 5 sene sonra küçük firmadaki çok alır.yeni mezun olarak da herkesin beklentisi farklıdır.Her çalışan kendisini bilir.Hakettigi maasi da bilir.Firmalarin bazıları da bu hakkı cidden verir.Bazilari hakkından fazlasını da verir.Ama çoğu beklentinin altında başlatır.Ama sektörde genel olarak maaşlar hızlı artar.mesela benim geçen sene 5k ile işe başlayıp şu anda 15k alan bir arkadaşım var.Gecen sene 10 k ile başlayıp şu anda 15 alan da var.Tamamen sana bağlı maaş işi yani

hocam yok ya reklamı okulun kendisi de yapmıyor. YTÜ reklam konusunda rezalet. mat mühle alakalı da mezunlar ve okuyanlar dışında hiçbir şey görmedim okumadım.

ben açıkçası yazılım ve veri bilimiyle ilgilenmek istiyorum ve üniversitelerin (boğaziçi odtü de dahil) yeterli yazılım dersi vermediğini düşünüyorum. gelişmek öğrencinin kendisine kalıyor çoğunlukla. bu yüzden öğretmen ve ders kalitesini çok dert etmiyorum ki %100 daha iyiymiş hoca konusunda.

• Yeterli yazılımı dediğiniz gibi çoğu okulda alamıyorsunuz fakat sizi neyle oyaladıklarına bakmak gerekiyor hocam.

Hocam reklam yapmamız gerekiyor evet ve sizin dediğiniz gibi kötü yanlarını da söylememiz gerekiyor.Ama sizin yaptığınız gibi başka bölümleri sunmak da kötü reklam oluyor.Ben sadece olanları söyledim iyisini de kötüsünü de.Ama gidip de başka bir bölümü seçin veya seçmeyin demedim kimseye.Çunku başka hiç bir bölüm hakkında kendi bölümüm kadar bilgi sahibi olmam mümkün değil.Ayrıca sizin dediğiniz yazılım dersi eksikliği ytu ceng derslerine bakarsanız orada bile var.%30 hocalari sıkıntılı evet ama bu bölümü yermek için veya seçmeyin demek için bir neden degil bence.Bizim sıkıntılı dediğimiz hocalar turkiyedeki birçok hocadan kat kat iyi hocalar.30 35 k daki ceng lerde prof hoca yok çoğu okulda.Ve siz bunlarla kıyaslama yapıyorsunuz

• Hocam peki %30 ing de bizim seçtiğimiz derslerle bu oran yükseliyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tari1907 T kullanıcısına yanıt

Evet mezun olana kadar en az yüzde 30 krediyi ingilizce seçip vermek zorundasınız. Bölüm açtığı derslerle 30u yakalatmaya çalışıyor

• Savunma sanayisinde iş imkanları nasıl hocam??

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sebastianoldusivas S kullanıcısına yanıt

istatistik ile mat müh çok farklı, puan yetiyorsa mutlaka mat müh öneririm.

IT sektöründe mat müh çok daha fazla bilinen ve tercih edilen bir bölüm.

Hocam ben dediklerinize katılıyorum eksikliklerin ben de farkındayım ama sizinki olan eksiklikleri ve kötülükleri söylemekten ileri gidiyor.Ben de öğrencinin yanındayım ama bizler için uğraşan gercekten güzel eğitim veren hocaların hakkını da yiyemem.Ayrıca algoritma mantığını oturttuktan sonra kod yazmasını tabiki bize bırakacak hocalar.Ben python'da yazmak isterim o kodu siz C#'da yazmak istersiniz.Türkiye'de hangi okulda oturup satır satır kod yazdiriliyor özellikle bu siralamarda acaba?O dediğinizi 1.sinifta C dersinde yaptılar birtek onda da zaten algoritma mantığını oturtmak amaçlanıyor.Ha bir de Aydın hoca MVC Dersinde yaptı.2 3 hocanın zihniyetini bölüme yıkamazsınız.Acaba burada yazdıklarınızı kaç tane hocaya eleştiri veya öneri olarak sundunuz merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.