Sizce matmuh istatistik bölümleri şu anki konumu nasıl? B tierde Ceng yerine A tier matmuh istatistik yazanlar b tier cengcileri geçebilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Matematik Mühendisliği Over Well Underrated?
-
-
Hak etmedikleri sıradalar bence 50kya gerilemesi lazım hepsinin.
Seçenek olarak da bolu abant izzet baysal makine mühendisligi tercih edilebilir.
(dünki konuya ithafen, konuya gelecek olursak tier b cenglerden geri oldukları falan yok iş kolları ds'ten spesifikleşiyor zaten. sizin için linkedin'e de baktım tier b'den alanda iyi şirkete girmiş insan sayısı daha az. şunu da kabul etmek lazım tier a okulların tier a bölümlerinden çok iyi yerlere gelen insan sayısı hepsinden daha çok çünkü yks ne kadar kabul edilmese de bir ölçüde zekayı, bir ölçüde backgroundu, bir ölçüde matematiğinizi ölçer. bu alan da matematik/yazılım alanıdır. tüm bölümler 4 yıllıktır, stat daha veri temelli eğitim verir ceng daha bilgisayar temelli. top tier ceng okuyanlar bile okul dışında bu alana çok fazla çalışırlar zaten bu çocukları başarılı kılan da budur. bu insanlar başarılı olduğu matematik yapabildiği analiz yapabildiği için top tier cenglere girerler ve orada da kafayı yeme noktasında geleceği düşünüp bu alanlara çalışıp iyi yerlere girerler. kataloğunda bir tane bile veri/ai dersi olmayan makine bölümünden bile çok sağlam mezunlar çıkar bu alanda çünkü bu çocuklar hep çok başarılıdır. öğrenirler kaparlar. bu alanı kim nasıl ceng'in tapulu malı yaptı bilmiyorum ama sırf bu sebeple odtü stat/itü mat müh yerine tier b bir cenge giderseniz fazlaca üzülürsünüz. size düşündüğünüz fırsat sırf ceng okuyorsunuz diye sunulmayacak. olabildiğince okuyan öğrenen bilgili insanlar olun. bölümünüzle öne çıkmaya çalışmayın çünkü okulunuz da iyi değilse çıkamazsınız muhtemelen. bu forumda bugüne kadar "abi bize mühendislikte bi matematik öğertiyorlar yok öyle bir şey." bu matematik derslerini konudaki diğer iki bölüm fazlasıyla alıyor. istatistiğin tüm dersleri veriyle ilgili zaten... sözümü kısaca bitirmem gerekirse top tier üni top tier bölümdeki arkadaşlarımı başarılı kılan şey çok ayrı bir mindsete sahip olmalarıdır. eğer yksde 30k+ bir sıralama yaptıysanız gireceğiniz ceng'e "abi cengdekiler zaten yapay zekanın piri" diye girip az çalışmaya devam ederseniz muhtemelen işin sonunda işsiz kalacaksınız. gittiğiniz ve tier b olduğunu düşündüğünüz okulda bile çok daha zeki olimpiyat geçmişi olan arkadaşlarınız olacak. bu tüm okullarda tüm bölümlerde olacak. kendinizi bu konularla olumlayıp bir şeylerden kaçmak yerine herkes gibi oturun ve 7/24 çalışın. özellikle bu denli rekabetçi bir alanda bir kariyer hedefiniz varsa odtü ceng'deki matematik olimpiyatçısı matematik ile çap yapmayı düşünen adamla yarışmak istiyorsanız ne s** okudğunuz istatistikten/mat mühten avantajlı mı olduğunuz dezavantajlı mı olduğunuz hiç önemli şeyler değil. paso matematik çalışın ml gidecekseniz stat çalışın. ml redditlerine girerseniz durumun ne olduğunu görürsünüz zaten. işin özü şudur. bölümden alakasız yksde iyi sıralama yapan biri ilk 10k yapan biri bilinçli gittiği durumda işsiz kalmayacaktır. çünkü ülkenin 10.000 tane eğitimini, kariyerini düşünen insana ihtiyacı var. sektörün bu tipte insana ihtiyacı var ve hep olacak. bu adamlar kendi yolunu bulur. okuduğu bölüm bir şey genelde belirtmez. odtü stat, itü ytü mat müh bundan 3 sene önce belirtiyordu diğer cenglere göre. çünkü o zamanlar farklı klasmanda eğitim bile verilmeyen bölümlerle yarışıyordu bu bölümler sadece isimleri kallaviydi. aynı şekilde odtü mat, bilkent mat, fizik diğer iyi okullardaki stem alanları zaten bu durumdan dolayı bu kadar yükseldi. şu an ise her şey eşit. ben yine de bazı faktörlerden itü mat müh veya odtü stat okumanın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. özellikle reddit, linkedin gibi yerlerde gezip bir de internette yüzlerce bootcamp görünce. bunun sebebi bu bölümlerin iş kollarının daha herkese hitap etmesi ve çok çeşitli olmasıdır. tabi biraz biased düşünüyor olabilirim. lisansın en önemli şeyi etikettir bu etiketi öğrenci kalitesi belirler. odtü stat'ın etiketi son yıllarda sıralaması gibi çok daha bilinir bir hale ve söylenir hale gelmiştir. itü matematik mühendisliği her gün reklam yapar bölümünü tanıtır. bu iki bölümün ortak özelliği mezunlar bölümünü çok sever ve anlatır. bu tier b okullarda var mı bilmiyorum. neyse mevzu sadece o da değil gerçekten lisansta ne okuduğunuz o kadar da önemli değil. ben şu an odtü stat'ta bir öğrenciyim ama şunu net olarak söyleyebilirim eğer odtü stat çooooook kötü bir bölüm olsaydı bile buraya 10k yapıp gelen adam iyi fırsatları hep bulacak işe de girecekti. üst dönemlere bakıyorum, grad seviyesi ceng derslerini bile çekecek derecede rekabetçi sağlam adamlar var bu bölümde. yani bu okulda kafayı koyduğunuz her şeyi herhangi bir bölümden yapmanız nitekim kolay, genel olarak iletişime ve öğrenciye açık bir bölüm görüyorum. itü'de de yine master seviyesi ders falan alabiliyordun bir şekilde. yani insan aradığı seviyede kovaladığı seviyede bir yaşama/kariyere sahip oluyor. yani benim bölümde print helloworld yazamayan arkadaşım da var. bu adam sırf bu bölümü okuyor diye avantajlı konumda değil. bu yüzden lisans bölümünüze çok bağlanmayın ve sadece çalışmalarınıza bakın. dediğim gibi odtü stat'a veya en beğenmediğiniz odtü bölümüne 5k'dan giren bir adam düşünemediğiniz kadar iyi şartlara erişecek. tabii biraz bölümü sevmesi çalışması ve geri kalmaması lazım. zaten o yüzden 5k diyorum. 5k'yı çalışma azmi olarak diyorum birisi 80k yapmıştır ama o azme sahiptir gelir çok sağlam çalışır o adam da çok iyi yerlere gelir. buradaki metaforda anlatmaya çalıştığım şey odur. bilkent eee ücretliye zamanında 100k'dan girip her yerin anasını ağlatmış adamların çok olduğuna da eminim. yks insanları genel ölçütlere sokup bölümlere yollar. yani 1k yapan 1000 öğrencinin çalışma motivasyonu 30000-31000 yapan aradaki 1000 öğrencinin çalışma motivasyonundan daha yüksektir ama bu her şeyi belirtmez. bu yüzden outlier bulmaya çalışmak, fikirleri çürütmeye çalışmayı denemeyin.)
maddi durumum yoktu okuyamadım yazdığım şeyi :D burayı okuyorsan kısaca bölüm falan s.edin sürekli öğrenin yapay zeka = ceng eşitliğini kuran şeyin top tier cengler olduğunu söylüyorum. bu ceng okuyor olmanın arkasına sığınmak muhtemelen size istediğinizi vermeyecek. ÇOK ÇALIŞIN NE YAPTIĞINIZ, NE OKUDUĞUNUZ ÖNEMSİZ. 2 YILDA BEN BUNU GÖRDÜM. karşı çıkanlar olur saygım sonsuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 15 Ağustos 2024; 22:24:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hadi 10kdan odtü stat yazmak veya 5kdan itüdekine girmek neyse de ytüdeki bölüme 10k ile giren adamın aklından şüphe ederim
-
overrated hafif kalır bence, kafayı sıyırmışlar desek daha doğru
-
Imkansiz gibi bir sey bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2023-2024 sıralamaları kesinlikle abartılı . Çalışacakları katma değerli işler çok kısıtlı . Bilgisayarcılar gibi yazılım ve yapay zeka kısmına yönelmeleri , bilgisayar okuyanlarla rekabet etmeleri çok zor . Çalışacakları potansiyel yerlere girmek için de iibf bölümlerini tercih etmek daha mantıklı en azından EAdan hazırlanınca üni sınavı süreci daha stressiz ve kolay geçer .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balamir. -- 15 Ağustos 2024; 18:49:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hey gidi anılar be. 2022’de forumda mat müh çok popülerdi. O kadar hızlı yükseldi ki kimse bu kadarını tahmin edemezdi herhalde.
Makinenin komun altındayken hepsini solladı geçti. Ben olsam 13 binden ytü mat müh yazmazdım. 20-30 binken okeydi ama şu an başka iyi seçenekler de var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Matematik mühendisliğini seven, fazlasıyla saygı duyan birisi olarak üzülerek söylemek isterim ki yapay zeka ve makine öğrenmesini gelişmesi hem matematik mühendisliğinin hem de endüstri mühendisliğinin sonunu getirecektir. Bu arkadaşlar işsiz kalmaz ama matematik zekalarını başka alanlarda kullanmaya devam edeceklerdir. Ancak şimdikinden çok daha kısıtlı alanda iş imkanı bulacaklardır. Bir an önce robotik, nanorobotik, akıllı ulaşım araçları, nörobilim, bio informatik, rejeneratif tıp, kimya-biyoloji ve biyomühendislik alanlarına yönelmek gerekiyor. Çinle rekabet edilemeyeceği aşikar olduğu için klasik alanlarda kısılı kaldıkça daha da ezileceğiz. Bu sadece bizim sorunumuz değil. Belkide dost ülkeler ile ortak planlama yapmak daha akıllıca olacaktır.
Çok soyut bir mühendislik. Bir iki veri yapıları programlama dersi ile mühendisliğe cevirmisler
7k dan YTÜ mat müh ing yazdık kötü mi ettik yani
Her hatanin bir dönüşü vardir ehm e gel
Sanmıyorum
Uclukalem yapsana ismini
Ppler ne benzer öyle
evet
-
Müfredatı matematik bölümlerinden pek farklı olmayan bir bölüm . Ayrıca üni de çok iyi değil , öğrencisine barınma olanağı bile sağlamayan , kampüsü ve teknik okul geleneği haricinde pek albenisi olmayan bir yer .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balamir. -- 16 Ağustos 2024; 22:41:8 >
Alıntı
metni:Müfredatı matematik bölümlerinden pek farklı olmayan bir bölüm Buna matematik bölümü mezunu olarak fena diyorum.
Alıntı
metni:Ayrıca üni de çok iyi değil neye dayanarak bunu söyledin. sen nerede okuyorsun(kazandın) ona göre cevap vereceğim.
-
iyi üniversitelerin endüstri, bilgisayar mühendisliklerini seçmeyip burayı tercih etmediysen pişmanlığın tartışılır.
bence kötü etmedin. hayırlı olsun.
-
İlk 2kdaki mühendisliklerden birinde okuyorum yani senin mezun olduğun bölümü de mat mühü de herhangi bir unide okuyabilirim .
Karşılaştır bakalım ODTÜ matematikle YTÜ Mat muh müfredatlarını . Hem faydası olur KPSS çalışmalarına , muhakeme yeteneğini geliştirir .
Kpss den atandım.
Benim zamanımda topoloji, reel analiz dersleri vardı ve ona göre yorum yaptı. Analiz derslerimiz(5/8 dönem), toplam kredilerin 1/3 unu oluşturuyordu. Programlama dersleri pek yoktu. Olsada toplam kredilerin 1/15 ini oluşturuyordu.
Matematik mühendisliğinin müfredatını (İTÜ daha teorik YTÜ o kadar teorik değil) biliyorum. Senin için ODTÜ ye de baktım. Her ne kadar içerikleri benzer olsa da yöntemleri, isleyiş bakımından farklı oluyor.
Mesela biz bir dersi seçmeli olarak lisans döneminde görmüş olup o ders İTÜ matematik mühendisliğin de yüksek lisans müfredatında vardı. Bilmem anlatabildim mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hak etmedikleri sıradalar bence 50kya gerilemesi lazım hepsinin.
Seçenek olarak da bolu abant izzet baysal makine mühendisligi tercih edilebilir. (dünki konuya ithafen, konuya gelecek olursak tier b cenglerden geri oldukları falan yok iş kolları ds'ten spesifikleşiyor zaten. sizin için linkedin'e de baktım tier b'den alanda iyi şirkete girmiş insan sayısı daha az. şunu da kabul etmek lazım tier a okulların tier a bölümlerinden çok iyi yerlere gelen insan sayısı hepsinden daha çok çünkü yks ne kadar kabul edilmese de bir ölçüde zekayı, bir ölçüde backgroundu, bir ölçüde matematiğinizi ölçer. bu alan da matematik/yazılım alanıdır. tüm bölümler 4 yıllıktır, stat daha veri temelli eğitim verir ceng daha bilgisayar temelli. top tier ceng okuyanlar bile okul dışında bu alana çok fazla çalışırlar zaten bu çocukları başarılı kılan da budur. bu insanlar başarılı olduğu matematik yapabildiği analiz yapabildiği için top tier cenglere girerler ve orada da kafayı yeme noktasında geleceği düşünüp bu alanlara çalışıp iyi yerlere girerler. kataloğunda bir tane bile veri/ai dersi olmayan makine bölümünden bile çok sağlam mezunlar çıkar bu alanda çünkü bu çocuklar hep çok başarılıdır. öğrenirler kaparlar. bu alanı kim nasıl ceng'in tapulu malı yaptı bilmiyorum ama sırf bu sebeple odtü stat/itü mat müh yerine tier b bir cenge giderseniz fazlaca üzülürsünüz. size düşündüğünüz fırsat sırf ceng okuyorsunuz diye sunulmayacak. olabildiğince okuyan öğrenen bilgili insanlar olun. bölümünüzle öne çıkmaya çalışmayın çünkü okulunuz da iyi değilse çıkamazsınız muhtemelen. bu forumda bugüne kadar "abi bize mühendislikte bi matematik öğertiyorlar yok öyle bir şey." bu matematik derslerini konudaki diğer iki bölüm fazlasıyla alıyor. istatistiğin tüm dersleri veriyle ilgili zaten... sözümü kısaca bitirmem gerekirse top tier üni top tier bölümdeki arkadaşlarımı başarılı kılan şey çok ayrı bir mindsete sahip olmalarıdır. eğer yksde 30k+ bir sıralama yaptıysanız gireceğiniz ceng'e "abi cengdekiler zaten yapay zekanın piri" diye girip az çalışmaya devam ederseniz muhtemelen işin sonunda işsiz kalacaksınız. gittiğiniz ve tier b olduğunu düşündüğünüz okulda bile çok daha zeki olimpiyat geçmişi olan arkadaşlarınız olacak. bu tüm okullarda tüm bölümlerde olacak. kendinizi bu konularla olumlayıp bir şeylerden kaçmak yerine herkes gibi oturun ve 7/24 çalışın. özellikle bu denli rekabetçi bir alanda bir kariyer hedefiniz varsa odtü ceng'deki matematik olimpiyatçısı matematik ile çap yapmayı düşünen adamla yarışmak istiyorsanız ne s** okudğunuz istatistikten/mat mühten avantajlı mı olduğunuz dezavantajlı mı olduğunuz hiç önemli şeyler değil. paso matematik çalışın ml gidecekseniz stat çalışın. ml redditlerine girerseniz durumun ne olduğunu görürsünüz zaten. işin özü şudur. bölümden alakasız yksde iyi sıralama yapan biri ilk 10k yapan biri bilinçli gittiği durumda işsiz kalmayacaktır. çünkü ülkenin 10.000 tane eğitimini, kariyerini düşünen insana ihtiyacı var. sektörün bu tipte insana ihtiyacı var ve hep olacak. bu adamlar kendi yolunu bulur. okuduğu bölüm bir şey genelde belirtmez. odtü stat, itü ytü mat müh bundan 3 sene önce belirtiyordu diğer cenglere göre. çünkü o zamanlar farklı klasmanda eğitim bile verilmeyen bölümlerle yarışıyordu bu bölümler sadece isimleri kallaviydi. aynı şekilde odtü mat, bilkent mat, fizik diğer iyi okullardaki stem alanları zaten bu durumdan dolayı bu kadar yükseldi. şu an ise her şey eşit. ben yine de bazı faktörlerden itü mat müh veya odtü stat okumanın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. özellikle reddit, linkedin gibi yerlerde gezip bir de internette yüzlerce bootcamp görünce. bunun sebebi bu bölümlerin iş kollarının daha herkese hitap etmesi ve çok çeşitli olmasıdır. tabi biraz biased düşünüyor olabilirim. lisansın en önemli şeyi etikettir bu etiketi öğrenci kalitesi belirler. odtü stat'ın etiketi son yıllarda sıralaması gibi çok daha bilinir bir hale ve söylenir hale gelmiştir. itü matematik mühendisliği her gün reklam yapar bölümünü tanıtır. bu iki bölümün ortak özelliği mezunlar bölümünü çok sever ve anlatır. bu tier b okullarda var mı bilmiyorum. neyse mevzu sadece o da değil gerçekten lisansta ne okuduğunuz o kadar da önemli değil. ben şu an odtü stat'ta bir öğrenciyim ama şunu net olarak söyleyebilirim eğer odtü stat çooooook kötü bir bölüm olsaydı bile buraya 10k yapıp gelen adam iyi fırsatları hep bulacak işe de girecekti. üst dönemlere bakıyorum, grad seviyesi ceng derslerini bile çekecek derecede rekabetçi sağlam adamlar var bu bölümde. yani bu okulda kafayı koyduğunuz her şeyi herhangi bir bölümden yapmanız nitekim kolay, genel olarak iletişime ve öğrenciye açık bir bölüm görüyorum. itü'de de yine master seviyesi ders falan alabiliyordun bir şekilde. yani insan aradığı seviyede kovaladığı seviyede bir yaşama/kariyere sahip oluyor. yani benim bölümde print helloworld yazamayan arkadaşım da var. bu adam sırf bu bölümü okuyor diye avantajlı konumda değil. bu yüzden lisans bölümünüze çok bağlanmayın ve sadece çalışmalarınıza bakın. dediğim gibi odtü stat'a veya en beğenmediğiniz odtü bölümüne 5k'dan giren bir adam düşünemediğiniz kadar iyi şartlara erişecek. tabii biraz bölümü sevmesi çalışması ve geri kalmaması lazım. zaten o yüzden 5k diyorum. 5k'yı çalışma azmi olarak diyorum birisi 80k yapmıştır ama o azme sahiptir gelir çok sağlam çalışır o adam da çok iyi yerlere gelir. buradaki metaforda anlatmaya çalıştığım şey odur. bilkent eee ücretliye zamanında 100k'dan girip her yerin anasını ağlatmış adamların çok olduğuna da eminim. yks insanları genel ölçütlere sokup bölümlere yollar. yani 1k yapan 1000 öğrencinin çalışma motivasyonu 30000-31000 yapan aradaki 1000 öğrencinin çalışma motivasyonundan daha yüksektir ama bu her şeyi belirtmez. bu yüzden outlier bulmaya çalışmak, fikirleri çürütmeye çalışmayı denemeyin.) maddi durumum yoktu okuyamadım yazdığım şeyi :D burayı okuyorsan kısaca bölüm falan s.edin sürekli öğrenin yapay zeka = ceng eşitliğini kuran şeyin top tier cengler olduğunu söylüyorum. bu ceng okuyor olmanın arkasına sığınmak muhtemelen size istediğinizi vermeyecek. ÇOK ÇALIŞIN NE YAPTIĞINIZ, NE OKUDUĞUNUZ ÖNEMSİZ. 2 YILDA BEN BUNU GÖRDÜM. karşı çıkanlar olur saygım sonsuz. |
Hey gidi anılar be. 2022’de forumda mat müh çok popülerdi. O kadar hızlı yükseldi ki kimse bu kadarını tahmin edemezdi herhalde.
Makinenin komun altındayken hepsini solladı geçti. Ben olsam 13 binden ytü mat müh yazmazdım. 20-30 binken okeydi ama şu an başka iyi seçenekler de var. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X