Arkadaşlar sorularımı yanıtlayabilirseniz, çok sevinirim. Eğer elinde FEM Konu Özetli Soru bankası olan varsa ;
Sayfa :27 Soru :3
Sayfa : 28 Soru: 13-17-19
Sayfa : 29 Soru : 3-4
bunlara bakabilir direk kitabından. Olmayanlar için resim çekip yollama şansım olmadığından soruları yazıyorum.
1-Üç basamaklı KLM sayısı,iki basamaklı KL sayısından 375 fazladır. Buna göre K+M/L kaçtır? ( KLM=KL+375 olarak düşünüp, çözümlemeye gittim ancak sonuca ulaşamadım.)
A)4 B)6 C)8 D)10 E)11
2- ADCB ve BCDA dört basamaklı sayılardır. ADCB-BCDA = 1179. Yanda verilen çıkarma işlemine göre (A+D)-(B+C) işleminin sonucu kaçtır? (Normalde işlem alt alta çıkarma şeklinde verilmiş, ki ben bu soru tiplerinde hep sorun yaşıyorum. Kolay bir yolunu açıklarsanız çok sevinirim)
A)0 B)1 C)2 D)3 E)4
3- xy ile yx rakamları farklı, iki basamaklı doğal sayılardır. (xy)^2 - (yx)^2/792 = x-y olduğuna göre x+y =?
A)6 B)7 C)8 D)9 E)10
4-Üç basamaklı ; xyz sayısı rakamları toplamının 26 katına, zxy sayısı da rakamları toplamının 47 katına eşit olduğuna göre yzx sayısı rakamları toplamının kaç katına eşittir?
A)29 B)35 C)38 D)41 E)45
5-ABC,CBA ve DE5 üç basamaklı doğal sayılar ve A>B>C dir. ABC-CBA= DE5 olduğuna göre, ABC'nin en küçük değeri için B kaçtır?
A)6 B)5 C)4 D)3 E)2
Şimdiden, hepinize çok teşekkürler. Umarım kısa sürede sorularıma yanıt alabilirim