Şimdi Ara

Matematik Sorularım (Sayı Basamakları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorularımı yanıtlayabilirseniz, çok sevinirim. Eğer elinde FEM Konu Özetli Soru bankası olan varsa ;

Sayfa :27
    Soru :3

Sayfa : 28
    Soru: 13-17-19

Sayfa : 29
    Soru : 3-4

bunlara bakabilir direk kitabından. Olmayanlar için resim çekip yollama şansım olmadığından soruları yazıyorum.

1-Üç basamaklı KLM sayısı,iki basamaklı KL sayısından 375 fazladır. Buna göre K+M/L kaçtır?
    ( KLM=KL+375 olarak düşünüp, çözümlemeye gittim ancak sonuca ulaşamadım.)

A)4
    B)6
    C)8
    D)10
    E)11

2- ADCB ve BCDA dört basamaklı sayılardır. ADCB-BCDA = 1179. Yanda verilen çıkarma işlemine göre (A+D)-(B+C) işleminin sonucu kaçtır?
    (Normalde işlem alt alta çıkarma şeklinde verilmiş, ki ben bu soru tiplerinde hep sorun yaşıyorum. Kolay bir yolunu açıklarsanız çok sevinirim)

A)0
    B)1
    C)2
    D)3
    E)4

3- xy ile yx rakamları farklı, iki basamaklı doğal sayılardır. (xy)^2 - (yx)^2/792 = x-y olduğuna göre x+y =?

A)6
    B)7
    C)8
    D)9
    E)10

4-Üç basamaklı ; xyz sayısı rakamları toplamının 26 katına, zxy sayısı da rakamları toplamının 47 katına eşit olduğuna göre yzx sayısı rakamları toplamının kaç katına eşittir?

A)29
    B)35
    C)38
    D)41
    E)45

5-ABC,CBA ve DE5 üç basamaklı doğal sayılar ve A>B>C dir. ABC-CBA= DE5 olduğuna göre, ABC'nin en küçük değeri için B kaçtır?

A)6
    B)5
    C)4
    D)3
    E)2

Şimdiden, hepinize çok teşekkürler. Umarım kısa sürede sorularıma yanıt alabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üslü sayılar da zorlanıyorum
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.