Şimdi Ara

Matematik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah hatrına çözebilecek var mı bu soruyu kafayı yiyecem yoksa
     Matematik sorusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soruyu anlayamadım ki. Mesela bi kişide 1000 lira var. 2.de 30 3.de 40 4.de 50 lira var. Bu adam herkese 120'şer lira mı verecek? Sorudan anladığım bu, doğru anladıysam da çözüm getiremedim maalesef. Şıklardan gidilebilir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opethian v2

Soruyu anlayamadım ki. Mesela bi kişide 1000 lira var. 2.de 30 3.de 40 4.de 50 lira var. Bu adam herkese 120'şer lira mı verecek? Sorudan anladığım bu, doğru anladıysam da çözüm getiremedim maalesef. Şıklardan gidilebilir belki

ben herkes elındekının tamamını ortaya koyuyor dıye anladım
  • Bozuk bu soru
  • 66 mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Matematik sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 66 ?
  • Evet 66 cevabi
  • ag4949 A kullanıcısına yanıt
    ben söyle cozdum ne kadar dogru ve kısa olacak bılmıyorum ama

ilk kişinin parası diğer üçünün parasının toplamından buyuk olması lazım yoksa hepsıne para veremez. ilkinin parasına x dersek digerlerının paraları toplamı 128-x olur. digerlerıne toplam 128-x kadar para verdigi icin 1. turda ılk kısının parası 2x-128 olur. 4. tura kadar hep 2 katına cıkacagı icin direkt 2 üstü ücle 2x-128 i carpıp 32 ye esıtlersek sonuc 66 olur.
    8*(2x-128)=32 x=66

bir de kitap esen dimi öyle duruyor da merak ettim
  • söyle anladım ben bırıncı de 100 digerleriınde ırasıyla 20 40 30 lira varsa bırıncı kısı sırasıyla 2. kısıye 20 ucuncuye 40 dorduncuye 30 lıra verıyor sonra sırayla ıkı uc ve dorduncu kısılerde bunu yspıyor yanı o an elınde ne kadar bulunuyorsa o kadar para alıyosun verenden boylelıkle cevap da 66 cıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokuz

söyle anladım ben bırıncı de 100 digerleriınde ırasıyla 20 40 30 lira varsa bırıncı kısı sırasıyla 2. kısıye 20 ucuncuye 40 dorduncuye 30 lıra verıyor sonra sırayla ıkı uc ve dorduncu kısılerde bunu yspıyor yanı o an elınde ne kadar bulunuyorsa o kadar para alıyosun verenden boylelıkle cevap da 66 cıkıyor

Ha ben ters anlamışım. Ben herkesin toplam parasını herkese veriyor şeklinde anladım.

• yokuz kullanıcısına yanıt
    Ekstrem yayınları teşekkütler bu arada

Ne demek güzel soruymus beğendim sorular genelde böyle mı peki o yayında öyleyse güzel deneyebilrim

• yokuz kullanıcısına yanıt
    Kitaplarini onermem ama denemelerinine iyi denilebilir

Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.