Şimdi Ara

Matkap ile demir delmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bodruma demir kapı yaptırdım. Demir ince demir 3-4 mm birşey. Ona kapı kilidi koymak istiyorum kalenin demir kapı kilitlerinden. Bunun anahtar giriş yeri için 2-3 cm çapında yuvarlak delik açmam lazım. Normal bir matkaba yuvarlak delik delme ucunu takıp delersen bir sorun çıkar mı ? Matkap benim değil elimde kalmasında :)

• 2-3 cm oldukca büyük bir delik.. bu çapta bir matkabı makinaya takamazsınız bile. el makinalarına genelde 1.5 cmden büyük uç takılamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

2-3 cm oldukca büyük bir delik.. bu çapta bir matkabı makinaya takamazsınız bile. el makinalarına genelde 1.5 cmden büyük uç takılamıyor.

Hocam kapılara anahtar ucınun girdiği deliği ne ile açıyorlar bilginiz var mı acaba? İnşaat yapıyorum ama hiç kapıya delik açarken orda bulunmadım bulunduysamda dikkat etmedim :) Olmazsa inşaatta çalışanlara açtıracam onlarda olur illaki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

quote:

Orijinalden alıntı: meco

2-3 cm oldukca büyük bir delik.. bu çapta bir matkabı makinaya takamazsınız bile. el makinalarına genelde 1.5 cmden büyük uç takılamıyor.

Hocam kapılara anahtar ucınun girdiği deliği ne ile açıyorlar bilginiz var mı acaba? İnşaat yapıyorum ama hiç kapıya delik açarken orda bulunmadım bulunduysamda dikkat etmedim :) Olmazsa inşaatta çalışanlara açtıracam onlarda olur illaki.

kapının ve anahtarın resmini eklerseniz daha kolay yardımcı olunabilir.
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Hocam şu resimdeki yuvarlak uç için delik açmam lazım. Kilit resmi yok ama Kalenin 157A kilidi.

Kapının resminide akşama doğru eklerim telefonumda yok şuanda.

Matkap ile demir delmek Matkap ile demir delmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 13 Aralık 2015; 10:42:53 >

• Acilmamasi icin bir neden yok yeterki uygun matkap ucunuz ve ucu takacak bir mantabiniz olsun.
    Elimdeki el matkabi 20 mm capinda matkap ucu takilabiliyor.bildigim kadariyla daha genisleride mevcut.

• MOU kullanıcısına yanıt
    Şu uçtan mevcut arkadaşımda açar mı acaba ?

http://images.hepsiburada.net/assets/Hirdavat/500/Hirdavat_856028.jpg
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAYANS İLE BIÇAK BİLEMEK
    5 yıl önce açıldı
    Matkapla kolon/sütun delmek
    6 yıl önce açıldı
    plexi glass matkapla delinir mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Basit fakat kesin çözüm elinizdeki matkap ile rahatlıkla çözersiniz!Nasıl mı?
    1-Önce delinecek yeri işaretleyiniz
    2-İşaretin Yani daire çizgisini iç kısımlarından birbirine yakın şekilde delikler(3mm) açacaksınız
    3-Delme işleminden sonra iç kısımdaki parçayı çekiç yardımı ile çıkartacaksınız
    4-Yuvarlak eğe ile alıştırarak kilit'i yerleştireceksiniz.
    Çok karışık oldu galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hs37

Basit fakat kesin çözüm elinizdeki matkap ile rahatlıkla çözersiniz!Nasıl mı?
    2-İşaretin Yani daire çizgisini iç kısımlarından birbirine yakın şekilde delikler(3mm) açacaksınız
    Çok karışık oldu galiba

Hocam matkaba zararı olmaz dimi demir delmenin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

quote:

Orijinalden alıntı: hs37

Basit fakat kesin çözüm elinizdeki matkap ile rahatlıkla çözersiniz!Nasıl mı?
    Çok karışık oldu galiba

Hocam matkaba zararı olmaz dimi demir delmenin ?

3mm uç ile bir şey olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanacağınız matkap ucunun dedir delmeye uygun olması gerekir, ayrıca delme işlemini ağır devirle yaparsanız hiç bir sorun olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Kullanacağınız matkap ucunun dedir delmeye uygun olması gerekir, ayrıca delme işlemini ağır devirle yaparsanız hiç bir sorun olmaz..

Matkap benim değil uygun olup olmasığını nerden anlarım ? Uygun olmazsa delmeye çalışsam matkaba zarar verir mi ?

• Sizin kullanacağınız uç aşağıdaki gibi, demir delme işlemlerinde bunu kullanabilirsiniz.

Matkap ile demir delmek

Bu da ahşap delmek için. Uç bilemesi demire göre daha farklı ve çıkıntılı.

Matkap ile demir delmek

• surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Yarın ilk iş onu kontrol ediyorum :)
  • ne yaptınız

• kuasudba kullanıcısına yanıt
    7yil geçmiş konu üzerinden :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.