Şimdi Ara

Matkap İşi ve Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Odamın tavanına 50-60 kiloluk bir kum torbası asmak istiyorum. Bu iş için, hatırladığım kadarıyla 80-100 liraya aldığım 700 watt'lık Black & Decker marka darbeli matkap ve 10'luk uçla maalesef tavanı delemedim. Duvarları rahatlıkla delebilmesine rağmen, tavanın farklı yerlerini denesem de iki santimden fazla delmiyor. O iki santim de, bildiğim kadarıyla sıva zaten. Demire denk gelinebiliyormuş galiba ama birkaç santim yanından da denesem değişen bir şey olmadı.

İnternette "kırıcı delici matkap" tavsiye edildiğini gördüm bu tür işler için, ancak bu tür matkaplar bildiğim kadarıyla fayans kırmak için vs. kullanılıyor. Dübel için düzgün bir delik açma amacıyla da kırıcı/delici matkap mı almam gerekir acaba? Bunların ucuz modellerinin dahi normal bir darbeli matkaptan başarılı olacağı söyleniyor.

Bu ve benzer amaçlarla tavana birden fazla delik açacağım için (ancak işim bitince de sürekli kullanmayacağım) bana bu işe uygun bir matkap markası, modeli veya türü önerebilir misiniz? Nelere dikkat etmeliyim, watt önemli midir? Ben sadece otomatik mandrenli olmasının kolaylık sağlayacağını biliyorum. Birkaç kez delik açıp bir daha uzun süre kullanmayacağım için, öyle 300-500 liralık bir şey almayı düşünmüyorum ama gerekiyorsa 150-200 liraya kadar çıkabilirim.

Elimde bir 16'lık kancalı dübel, bir de 4 tane 10'luk dübeli paylaştırabileceğim 4 delikli bir levha var. Yani 16'lığa kadar destekleyen bir matkap olursa, levhaya gerek kalmadan tek seferde halledebilirim muhtemelen.

Uzun oldu, kusura bakmayın.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playground -- 16 Ekim 2011; 9:19:36 >

• Bence o matkap deler (ben tavan vantilatörü için tavanda 4 deliği ev tipi B&D ile rahatlıkla açtım,bu işin ustası falan da değilim,tavanımız bildiğin içi demirli beton tavan), sorunun ucun kalitesizliği ya da körelmesi olabilir.
  • Makita matkaplar, özelliklede senin işin için uygun Makita Deliciler çok iyi iş görüyor. Zaten pek ağır bir iş için kullanmayacaksın, ama biraz daha ihtiyacından iyisini alıp daha sonra oluşabilecek ihtiyaçların içinde kullanabilirsin.

• Tavanda profil demir olmadığından emin misin?
    Profil varsa birkaç cm yandan delmeye çalışmak işe yaramaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.