Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: antares079

Peki şu anda içine takılı olup olmadığını nasıl anlarım. Firmaya soracağım zaten ama emin olmadan da çalıştırmak istemiyorum. Teşekkürler.

Fişe takıp tetiğe bastığınızda dönüyorsa tamamdır, kömür olmazsa motor dönmez zaten. Rahatlıkla fişe takıp çalıştırınız. Matkap hiçbir zaman kömürü takılmamış halde satılmaz, kutu içindekiler yedektir. Sıfır araba alırken arabayı ayrı motorunu ayrı satın almak gibi olur. Saygılarımla.
  • Bütün dostlara iyi akşamlar.
    bu yaz babamın yaşadığı evi mantolama yapıcaz inşALLAH.
    bunun için bir darbeli matkapa ihtiyacım var.
    bu matkaplara uç takıp harç karıldığını da gördüm.
    mantolama işinde yapıştırma harcını ve sıvasını karmak için hangi darbeli matkabı önerirsiniz
    tüm foruma saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutmiguel

Bütün dostlara iyi akşamlar.
    mantolama işinde yapıştırma harcını ve sıvasını karmak için hangi darbeli matkabı önerirsiniz
    tüm foruma saygılar

Mantolama yapacaksanız kırıcı delici alın. Betonu darbeli matkaba göre çok daha hızlı delersiniz. Karıştırma için özel matkaplar var devir sayısı düşük ve torku yüksek ancak siz çok yoğun kıvamlı malzemeyi karıştırmayacağınız için linkteki ürün yeterli olacaktır.
    http://www.bosch-professional.com/tr/tr/gbh-2-26-dre-8733-ocs-p/

• quote:

tüm foruma saygılar

Özelden yazdığınız mesajı cevapladım, mesaj sisteminde problem olduğundan uyarı gitmiyor. Burdan haber vereyim dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

tüm foruma saygılar

Özelden yazdığınız mesajı cevapladım, mesaj sisteminde problem olduğundan uyarı gitmiyor. Burdan haber vereyim dedim.

teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

tüm foruma saygılar

teşekkürler

Tekrar mesaj kutunuza bakınız.

• Extop Kırıcı Delici 1550W
    Praktikerde indirimde ama ne üretici bilgisi bulabildim ne de detay. Kullanan bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

Extop Kırıcı Delici 1550W
    Praktikerde indirimde ama ne üretici bilgisi bulabildim ne de detay. Kullanan bilen varmı?

Extop, Praktikerin kendi ürettirdiği ürün, kalitesi Atlas markayla aynı sayılır, yani dandik :)
    Alınmaz demiyorum, ihtiyaca göre tercih edilebilse de kalite namına fazla bişey beklemeyin.
  • quote:

Kırıcı delici alacaksanız tavsiye etmiyorum.
  • quote:

quote:

Aslında çok da kırıcı amaçlı değil, evdeki matkap pek verimli değil, amatör ufak tefek işler için güçlü bir darbeli matkap olarak düşündüm. 140 TL fiyatla (eski fiyatı 199 muş?) almayı düşündüm. Bazen çok sert betonda vb dandik darbeli matkaplar hiç iş görmüyor. İyi bir matkaba aynı parayı vermektense, arada sırada fayans vb kaldırmaya da yarar diye düşündüm. Tamamen amatör. Aslında yukardaki mesajda amatör kullanım olduğunu belirtseydim belki öneriler farklı olurdu. Üretici Çinli bir firma model kodu varmış onunla aratınca buldum. Merak ettiğim praktiker haricinde Türkiyede servisi var mı?. Eğer var ise en azından risk alıp denerim diye düşünmüştürm.

Z1C-Dk-3205

TUV Almanyadan sertifikalandırmış
    www.tuvdotcom.com
    Search results for "Z1C-DK-3205" - Certipedia
    http://www.tuvdotcom.com/search?locale=tr&q=Z1C-DK-3205

Üretici
    Zhejiang Luobin Machinery &
    Power Tools Co., Ltd.
    B-3# Xixi Industrial Zone, Hongqiao
    Yueqing, Zhejiang 325608
    Çin

b2b.hc360.com
    404错误,没有找到您想要进入的页面
    http://b2b.hc360.com/supplyself/174606088.html

Burada 11J olarak sallamışlar ama 1550 watt ile çıkacağı 4-5 jouleden fazla değildir, dağılmasa yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 13 Şubat 2013; 8:18:10 >

• quote:

quote:

quote:

Aslında çok da kırıcı amaçlı değil, evdeki matkap pek verimli değil, amatör ufak tefek işler için güçlü bir darbeli matkap olarak düşündüm. 140 TL fiyatla (eski fiyatı 199 muş?) almayı düşündüm. Bazen çok sert betonda vb dandik darbeli matkaplar hiç iş görmüyor. İyi bir matkaba aynı parayı vermektense, arada sırada fayans vb kaldırmaya da yarar diye düşündüm. Tamamen amatör. Aslında yukardaki mesajda amatör kullanım olduğunu belirtseydim belki öneriler farklı olurdu. Üretici Çinli bir firma model kodu varmış onunla aratınca buldum. Merak ettiğim praktiker haricinde Türkiyede servisi var mı?. Eğer var ise en azından risk alıp denerim diye düşünmüştürm.

Z1C-Dk-3205

TUV Almanyadan sertifikalandırmış
    www.tuvdotcom.com
    Search results for "Z1C-DK-3205" - Certipedia
    http://www.tuvdotcom.com/search?locale=tr&q=Z1C-DK-3205

Üretici
    Zhejiang Luobin Machinery &
    Power Tools Co., Ltd.
    B-3# Xixi Industrial Zone, Hongqiao
    Yueqing, Zhejiang 325608
    Çin

b2b.hc360.com
    404错误,没有找到您想要进入的页面
    http://b2b.hc360.com/supplyself/174606088.html

Burada 11J olarak sallamışlar ama 1550 watt ile çıkacağı 4-5 jouleden fazla değildir, dağılmasa yeter

Bu matkapla beton dışında bişey delmeniz çok zordur, kırıcı delici daha önce kullandıysanız bilirsiniz. Bu makinaların ağırlığı fazla olduğundan beton dışında tavsiye etmem. Ayrıca o fiyata yeşil seri Bosch kırıcı delici alabilirsiniz.

• Analdım Arkadaşım çok teşekkürler, tabiiki bosch tercihimdir ama 200-250 tl altında bosh kırıcıya rastlamadım o da 500 watt
  • Nasılsa acele bir ihtiyaç değil,

Praktikerden iptal ettim siparişi, başka bir fırsat bekleyeceğim. 100-150 tl arası 3,5-4 j kırıcı delici, tavsiyelere açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 13 Şubat 2013; 16:24:57 >
  • quote:

Analdım Arkadaşım çok teşekkürler, tabiiki bosch tercihimdir ama 200-250 tl altında bosh kırıcıya rastlamadım o da 500 watt

Bosch PBH 2100 RE

Bu ürün ev için yeterli. 3,5-4 j arası kırıcı aramanıza gerek yok 2 j yeterli. Bunların kırıcı fonksiyonları genelde fayans kırma veya sıva dökme için kullanılır. Büyük kırma işi yapacaksanız SDS-Max kırıcı delicilere bakmanız lazım.

Betonda hızlı delik delebilmek ve ahşap ve metalde kullanmak için en uygunu linkini verdiğim üründür.
  • quote:

quote:

Analdım Arkadaşım çok teşekkürler, tabiiki bosch tercihimdir ama 200-250 tl altında bosh kırıcıya rastlamadım o da 500 watt

Bosch PBH 2100 RE

Bu ürün ev için yeterli. 3,5-4 j arası kırıcı aramanıza gerek yok 2 j yeterli. Bunların kırıcı fonksiyonları genelde fayans kırma veya sıva dökme için kullanılır. Büyük kırma işi yapacaksanız SDS-Max kırıcı delicilere bakmanız lazım.

Betonda hızlı delik delebilmek ve ahşap ve metalde kullanmak için en uygunu linkini verdiğim üründür.

Evet de 200 TL benim bütçeyi aşıyor. Normalde bütçe 100 TL idi ama önceki çin işi 199 dan inince 140 gözden çıkarmıştım. Bosch için bakarken yine indirimde aşağıdaki modelleri gördüm. DBK için SDS Plus mı belirtmemiş, Bunlar için görüşünüz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 14 Şubat 2013; 8:17:53 >

• quote:

quote:

quote:

Bosch PBH 2100 RE

Evet de 200 TL benim bütçeyi aşıyor. Normalde bütçe 100 TL idi ama önceki çin işi 199 dan inince 140 gözden çıkarmıştım. Bosch için bakarken yine indirimde aşağıdaki modelleri gördüm. DBK için SDS Plus mı belirtmemiş, Bunlar için görüşünüz nedir?

Fiyatlar kırıcı delici için oldukça makul ancak 100 TL az bir para değil. Ben bütçeyi zorlayıp Bosch almanızı tavsiye ederim. Fiyatı 200 TL. 100 TL aradaki farka değmez, siz bilirsiniz.

• Şarjlı vidalama tavsiyesi isteyenler için yeni aldığım aletin bir incelemesini yaptım.

DBK Akülü vidalama incelemesi (CD 7.2CLi)
    http://forum.donanimhaber.com/m_72362798/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72362798
  • merhaba arkadaşlar, ben de matkap almak istiyorum, iyi sayılabilecek marka olarak Bosch ya da Makita almayı düşünüyorum.
    Ancak bir sitede bulduğum değerler beni karışıklığa sürükledi, benzer güç ve fiyattaki Bosch ve Makita ürünlerin tork değerleri arasında 10 kat fark olması normal mi ?

Bosch Matkap => Tork = 9 Nm

Makita Matkap => Tork = 90 Nm

Sizce sitede mi yanlışlık var yoksa gerçekten değerler doğru mu ? Değerler doğruysa Bosch almak pek de mantıklı gelmiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

merhaba arkadaşlar, ben de matkap almak istiyorum, iyi sayılabilecek marka olarak Bosch ya da Makita almayı düşünüyorum.
    Ancak bir sitede bulduğum değerler beni karışıklığa sürükledi, benzer güç ve fiyattaki Bosch ve Makita ürünlerin tork değerleri arasında 10 kat fark olması normal mi ?

Sizce sitede mi yanlışlık var yoksa gerçekten değerler doğru mu ? Değerler doğruysa Bosch almak pek de mantıklı gelmiyor..

Bence bir yanlışlık var.
    İkisinin wattları hemen hemen aynıyken bu kadar farklı tork değeri mümkün değil.
    Ama Makita, Bosch'un yeşil serisinden daha iyidir, alacaksanız Makita alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

merhaba arkadaşlar, ben de matkap almak istiyorum, iyi sayılabilecek marka olarak Bosch ya da Makita almayı düşünüyorum.

Bence bir yanlışlık var.
    İkisinin wattları hemen hemen aynıyken bu kadar farklı tork değeri mümkün değil.
    Ama Makita, Bosch'un yeşil serisinden daha iyidir, alacaksanız Makita alın.

işin ilginci diğer satış sitelerinde makita matkapların tork değeriyle ilgili veriler mevcut değil.
    makitayı kullanan herkes tavsiye ediyor, bosch da iyi markadır, ama tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım.
    ev kullanımı için sanırım 500-750w arası matkap yeterli olur, makita'nın o modelini bulabilirsem alacağım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.