Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sdymz

Profesyonel ve amatör seri deyince yanlış anlaşılıyor. Boshun amatör serisi dediği alet de boru değil. Diğer markaların daha yüksek watajda olanlarından daha kaliteli aletler. Mavi seri (profesyonelseri)nin farkı, hergün sabahtan akşama kadar matkapla bi yerlerri delen, işi duvar vs delmek olan profesyonellere göre bir seri. Kömürlerinin sarmalarının vs dayanma süresi ona göre.

Ev kullanımı için yeşil seri olan seri kalite olarak kötü kalite değil, sadece sabahtan akşama kadar uzun süreli kulanılmak üzere tasarlanmamış. Kömürleri vs ona göre... Bizde gerçi ev kullanıcısı deyince biraz daha az kullanım anlaşılıyor. Ama yurtdışında hobi amaçlı kullanım çok daha yaygın. Yurtdışında hobi deyince, adamlar garajlarını atölyeye çeviriyorlar, sürekli çalışmaları yapıyorlar oralarda... Ve yeşil seri de sürekli evinde hobi amaçlı kullananlar için tasarlanmış. Yani birçoklarımızın işini, hatta neredeyse bazı profesyonellerin işini bile hayli hayli görecektir.

Kalite olarak çin mallarıyla vs kıyaslanamaz.

Bazılarında zaten az kullanıcam, ucuzunu alayım mantığı var. Ancak bir matkaba en çok ihtiyaç duyacağımız anda, mesela bir korniş felan takacaksak, matkap ile betonu delmek istediğimizde, ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor.

Matkapların en önemli aksesuarı matkap uçlarıdır. Kendimizi sakatlamadan, matkaba, uca, deleceğimiz yere zarar vermeden delebilmek istiyorsak, kaliteli uç kullanmak zorundayız. Zaten eğer beton yapımında müteahit malzemeden çalmamışsa, ucuz uçlar betonu delmez, aşınır, kırılır, ya da matkaba zarar verir. Kaliteli uç da malum, pahalı... Kaliteli uç kullandığımızda, matkabımız da kaliteli olmalıdır ki, bu kaliteli ucumuz zarar görmesin.

Daha geçenlerede komşunun ucuz diye aldığı matkabı, benimkinden daha yüksek watajda olmasına rağmen iki tane bosh ucunu bozdu... Deliği yine delemedi. Üstelik duvarı delerken bozuldu. Adamın halini görünce ben kendi matkabımı (550re) kaptım. Kendi bosh ucumla deldim aynı yeri... Hem de diğer matkap zorlanırken, hiç zorlanmadan, zart diye deldi geçti bütün delikleri. Adam bendeki matkabı ve bozulmayan ucumu, kendi bozulan matkabını ve benimle aynı marka bozulan uçlarını görünce içi burkuldu... Sonrasında servise götürmüş matkabını... Servis kullanım hatası, garanti dışı demiş. Halbuki gözümün önünde kullanmıştı...

Aslında hata olduğu doğruydu ama, hata kullanımda değil kalitesiz matkabı alan komşumdaydı :)

Sonrasında ikidebir benim matkabı istemesin diye, ona da bir bosh aldırdım, o da rahatladı, bende :D

Eğer her beton delişinizde, acaba bı sefer uç kıracak-bozacak mı? acaba matkap bozulacak mı? stresine girmemek ve bir ömür boyu matkaptan yana kafanızın rahat olmasını istiyorsanız, benim tavsiyem boshtur. Eğer ucuza kaçayım derseniz, sizi en çok ihtiyacınızın olduğu anda yarı yolda bırakan bir matkaptan sonra, ikinci bir matkap masrafına daha girmek zorunda kalacaksınız.

Uydu montajı işine girecem Makitanin 350tl lik pro matkabını almayı düsünuyordum . Ama burdaki yazıyı okuyunca kararım degısti boş yeşil seri en pahalisindan alicam bir uydu montaji icin 10luk uçla 4 delik delecem gunde max 3 iş çıkar yani cok profosyonele gerek yokhttp://www.hepsiburada.com/liste/bosch-psb-650-re-universal-kompakt-seri-elektrikli-650-watt-darbeli-matkap/productDetails.aspx?productId=hrboschpsb650&categoryId=13003096 bu işimi görürmü

usta işine karışmak gibi olmasın ama, akülü bir matkap alsan senin için daha uygun değil mi? elektriğin olmadığı yerlerde, uzatma kordonuna gerek omadan işini halledebilirsin.

Dostum akulu olanlar vidalama icin kullanilir. beton delmemezler belki pirket delerler

18 Voltluk darbeli akülüler var. Geçen bana gelen uyducuda gördüm, çok pratik. Ama sizin bütçeye fazla gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sdymz

Profesyonel ve amatör seri deyince yanlış anlaşılıyor. Boshun amatör serisi dediği alet de boru değil. Diğer markaların daha yüksek watajda olanlarından daha kaliteli aletler. Mavi seri (profesyonelseri)nin farkı, hergün sabahtan akşama kadar matkapla bi yerlerri delen, işi duvar vs delmek olan profesyonellere göre bir seri. Kömürlerinin sarmalarının vs dayanma süresi ona göre.

Ev kullanımı için yeşil seri olan seri kalite olarak kötü kalite değil, sadece sabahtan akşama kadar uzun süreli kulanılmak üzere tasarlanmamış. Kömürleri vs ona göre... Bizde gerçi ev kullanıcısı deyince biraz daha az kullanım anlaşılıyor. Ama yurtdışında hobi amaçlı kullanım çok daha yaygın. Yurtdışında hobi deyince, adamlar garajlarını atölyeye çeviriyorlar, sürekli çalışmaları yapıyorlar oralarda... Ve yeşil seri de sürekli evinde hobi amaçlı kullananlar için tasarlanmış. Yani birçoklarımızın işini, hatta neredeyse bazı profesyonellerin işini bile hayli hayli görecektir.

Kalite olarak çin mallarıyla vs kıyaslanamaz.

Bazılarında zaten az kullanıcam, ucuzunu alayım mantığı var. Ancak bir matkaba en çok ihtiyaç duyacağımız anda, mesela bir korniş felan takacaksak, matkap ile betonu delmek istediğimizde, ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor.

Matkapların en önemli aksesuarı matkap uçlarıdır. Kendimizi sakatlamadan, matkaba, uca, deleceğimiz yere zarar vermeden delebilmek istiyorsak, kaliteli uç kullanmak zorundayız. Zaten eğer beton yapımında müteahit malzemeden çalmamışsa, ucuz uçlar betonu delmez, aşınır, kırılır, ya da matkaba zarar verir. Kaliteli uç da malum, pahalı... Kaliteli uç kullandığımızda, matkabımız da kaliteli olmalıdır ki, bu kaliteli ucumuz zarar görmesin.

Daha geçenlerede komşunun ucuz diye aldığı matkabı, benimkinden daha yüksek watajda olmasına rağmen iki tane bosh ucunu bozdu... Deliği yine delemedi. Üstelik duvarı delerken bozuldu. Adamın halini görünce ben kendi matkabımı (550re) kaptım. Kendi bosh ucumla deldim aynı yeri... Hem de diğer matkap zorlanırken, hiç zorlanmadan, zart diye deldi geçti bütün delikleri. Adam bendeki matkabı ve bozulmayan ucumu, kendi bozulan matkabını ve benimle aynı marka bozulan uçlarını görünce içi burkuldu... Sonrasında servise götürmüş matkabını... Servis kullanım hatası, garanti dışı demiş. Halbuki gözümün önünde kullanmıştı...

Aslında hata olduğu doğruydu ama, hata kullanımda değil kalitesiz matkabı alan komşumdaydı :)

Sonrasında ikidebir benim matkabı istemesin diye, ona da bir bosh aldırdım, o da rahatladı, bende :D

Eğer her beton delişinizde, acaba bı sefer uç kıracak-bozacak mı? acaba matkap bozulacak mı? stresine girmemek ve bir ömür boyu matkaptan yana kafanızın rahat olmasını istiyorsanız, benim tavsiyem boshtur. Eğer ucuza kaçayım derseniz, sizi en çok ihtiyacınızın olduğu anda yarı yolda bırakan bir matkaptan sonra, ikinci bir matkap masrafına daha girmek zorunda kalacaksınız.

Uydu montajı işine girecem Makitanin 350tl lik pro matkabını almayı düsünuyordum . Ama burdaki yazıyı okuyunca kararım degısti boş yeşil seri en pahalisindan alicam bir uydu montaji icin 10luk uçla 4 delik delecem gunde max 3 iş çıkar yani cok profosyonele gerek yok bu işimi görürmü

usta işine karışmak gibi olmasın ama, akülü bir matkap alsan senin için daha uygun değil mi? elektriğin olmadığı yerlerde, uzatma kordonuna gerek omadan işini halledebilirsin.

Dostum akulu olanlar vidalama icin kullanilir. beton delmemezler belki pirket delerler

Bunlar senin işini görmez hocam uydu işi yapıyorsan geçiş deliği açman lazım, büyük çapta beton delmen lazım darbeli matkapla olmaz.
    Ayrıca Bosch yeşil seri amatör seridir, senin mavi seriye bakman lazım.
    Size bu ürünü tavsiye ederim;

Not: Darbeli matkap, kırıcı delici, akülü vidalama vs hepsinden kullanıyorum ona göre yorum yaptım.

• 340 tl verdim ne olur ne olmaz diyerek makita aldim usta tutup klima montajinada girebilirm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 18 Ekim 2012; 18:31:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

340 tl verdim ne olur ne olmaz diyerek makita aldim usta tutup klima montajinada girebilirm

ustam hayırlı uğurlu olsun, inan bu makinayı aldığına hiç pişman olmayacaksın. ALLAH hayırlı işler versin.
  • Arakadaşım profesyonel düşünüyorsan Hilti bu işe adını vermiş hiç başka bir yere bakma derim. Adamlar kullanıcı hatasına bile iki yıl koşulsuz garanti veriyorlar. Bir de akülü ile beton delinmez demişsiniz. Sadece şuna bir bakın derim:

Hilti Groupyoutube
    INTRODUCING the Hilti TE 30-A36 Combihammer
    http://www.youtube.com/watch?v=1BiMuCbI3V4

Hele uydu çanak montajında çok uzun kablolar gerektiren durumlara ilaç gibi çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eehbee -- 25 Aralık 2012; 17:54:22 >

• Arkadaşlar matkap nereden almak gerekir. Ben hepsiburada, gittigidiyor dan matkap almak istemiyorum. Ya görerek alacağım yada tavsiye ettiğiniz bir siteden almak istiyorum. Önerileriniz neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wintersunahmet

Arkadaşlar matkap nereden almak gerekir. Ben hepsiburada, gittigidiyor dan matkap almak istemiyorum. Ya görerek alacağım yada tavsiye ettiğiniz bir siteden almak istiyorum. Önerileriniz neler?

Elektrikli el aleti satan Bosch bayilerinden alabilirsiniz. Eğer küçük bir ilde yaşıyorsanız istediğiniz her modeli zaten görme şansınız olmayacaktır. Model soracaksanız önerebilirim.
  • Bosh bayilerilnde fiyat biraz pahalı olur. Ben Konya da yaşıyorum. Büyük mağazalar var, internettende alma imkanım var fakat indirimli bir yer bulursak çok iyi olur.
    bu arada model olarak ne önerirsiniz çok teşekkürler.
  • Bugün evde birkaç tadilat işleri yaptım, kirişe 10 numara uçla 15 tane delik açmam gerekti, açıkçası bayağı zorlandım.
    Elimde Makita 550 Watt darbeli matkap ve karpitli Piranha marka kaliteli uç olmasına rağmen çok yordu beni.
    Tuğlayı delmem 5 saniye sürüyor ama iş betona gelince 30 saniyeyi buluyor, hem matkap da yoruluyor doğal olarak.
    Aslında çok sık olmuyor bu işler ama yine de elimde bir Bosch 2-26 Dre olmasını isterdim bugün.
  • Bosch yada Makita
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thebigblue35

Bosch yada Makita

Nerden alalım arkadaş matkabı, profesyonel MAVİ renk almayı düşünüyorum ama. Nereden almamız hesaplı olur, f/p açısından.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thebigblue35

Bosch yada Makita

Nerden alalım arkadaş matkabı, profesyonel MAVİ renk almayı düşünüyorum ama. Nereden almamız hesaplı olur, f/p açısından.

valla nerden alsan bilmiyorum ucuz yerleri ama internette fiyat araştırması yap koçtaşda var matkaplar oranın fiyatıyla nasıldır hiçbilmiyorum fiyatları bosch kullanıyorduk biz yıllardır bişi olmuyor matkaba işyerinde çalışırken duvarları mahvediyoduk :D
  • quote:

Bosh bayilerilnde fiyat biraz pahalı olur. Ben Konya da yaşıyorum. Büyük mağazalar var, internettende alma imkanım var fakat indirimli bir yer bulursak çok iyi olur.
    bu arada model olarak ne önerirsiniz çok teşekkürler.

profesyonel anlamda kullanacağım, İnşaat İşlerinde. Marka öneriniz nedir? ;Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Arkadaşlar matkap nereden almak gerekir. Ben hepsiburada, gittigidiyor dan matkap almak istemiyorum. Ya görerek alacağım yada tavsiye ettiğiniz bir siteden almak istiyorum. Önerileriniz neler?

Elektrikli el aleti satan Bosch bayilerinden alabilirsiniz. Eğer küçük bir ilde yaşıyorsanız istediğiniz her modeli zaten görme şansınız olmayacaktır. Model soracaksanız önerebilirim.

profesyonel anlamda kullanacağım, İnşaat İşlerinde. Marka öneriniz nedir? ;Teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

Bosch veya HILTI bakın. Matkap mı kırıcı delici mi arıyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok çok ağır işler değilse mavi seri Bosch 2-26 alın, sizinle mezara gider.
    Gördüğüm 10 ustanın (marangoz, perdeci, elektrikçi, tesisatçı vs.) en az 6-7'sinde ondan vardı.
    2 Kg. kırıcı delici diye geçer. Bundan daha ağır olanlar genelde daha yoğun ve ağır işlerde kullanılır.
    Bugün eve gelen ustada Bosch 2-24 vardı, benim Makitayla zor deldiğim kirişi peynir gibi dağıttı Boschla.

Eğer büyük şehirdeyseniz hırdavatçılar çarşısı gibi bir yerden ya da bir bayiden, pazarlıkla bir miktar daha ucuz alabilirsiniz.
    İnternetten de ucuza bulabilirsiniz fakat kargoyu düşünmek lazım. Bir de görerek almak daha farklı tabi.

• Sn.wintersunahmet
    Ağırlıklı olarak metal ve ağaç deliyorsanız kırıcı delicinin devri düşük gelir. Ancak ağırlıklı olarak duvar ve beton delecekseniz hafif kırıcı delici alın. Saygılar.
  • Merhaba, Ben 40 TL'ye FAR TOOLS FT-401118 650 W olnadan aldım. Hem vidalama hem de lazım olursa ufak tefek şeyler için. Özellikle elektrikli aldım , akülüler sürekli ve uzun süre kullanmayınca bitiyor. Bir tane akülü küçük vidalama vardı , şarj etmeyince kaldırıp çöpe atmıştım. 20 TL'ydi. bu 40 TL üstelik elektrikli ve koca matkap. Sağa-sola döndüğü için vidalama d ayapıyor. Yalnız bir sorum olacak. Matkaplarda kömür varmış Kutu içinden 2 tane çıktı ama bu kömür montajından bahsetmemiş acaba bunun montajı nasıl yapılır. O olmadan da çalıştırmak istemiyorum. Kömürsüz çalıştırmak motorunu bozarmış. Yardımcı olursanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antares079

Merhaba, Ben 40 TL'ye FAR TOOLS FT-401118 650 W olnadan aldım. Hem vidalama hem de lazım olursa ufak tefek şeyler için. Özellikle elektrikli aldım , akülüler sürekli ve uzun süre kullanmayınca bitiyor. Bir tane akülü küçük vidalama vardı , şarj etmeyince kaldırıp çöpe atmıştım. 20 TL'ydi. bu 40 TL üstelik elektrikli ve koca matkap. Sağa-sola döndüğü için vidalama d ayapıyor. Yalnız bir sorum olacak. Matkaplarda kömür varmış Kutu içinden 2 tane çıktı ama bu kömür montajından bahsetmemiş acaba bunun montajı nasıl yapılır. O olmadan da çalıştırmak istemiyorum. Kömürsüz çalıştırmak motorunu bozarmış. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Kömürler motor içindir. Eskidiğinde değişmesi için koyulmuştur kutusuna. Şu an için saklamak dışında birşey yapmanız gerekmiyor. Değiştirmek için matkabı sökmeniz gerekir. Saygılar.

• Peki şu anda içine takılı olup olmadığını nasıl anlarım. Firmaya soracağım zaten ama emin olmadan da çalıştırmak istemiyorum. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.