Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: butimar

selam arkadaşlar makinalar konusunda acemiyim.. yardımcı olursanız sevinirim... ev kullanımı için aşağıdaki matkaplar konusunda karar veremedim...

bir de akülü vidalamada aşağıdaki ürün yeterli olur mu... bu attlas nasıl bir markadır.. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Amatör kullanıcısıysanız iki cihaz da size uygun. Bütçe sıkıntı değilse AEG, Makita, Bosch mavi serilere de bakabilirsiniz.
    Ama ev kullanıcıları için 200 TL üzeri ölü yatırım olur.
    Hangi cihazı alırsanız alın mutlaka kaliteli uç alın.

Akülü vidalama için linkini verdiğiniz cihaza o para verilmez.
    Ev kullanıcısı için zaten çift akünün çok esprisi yok. Yoğun iş yapanlar için gerekir.
    Aküler ni-cd, 2-3 yıl sonra pert oluyor.
    Sİze tavsiyem 150 TL civarına Li-ION akülü yeni nesil cihazlar olur.
    Tam ev kullanıcılarına göre, akü durduğu yerde şarj kaybetmez, daha kibar ve ergonomiktir.
    Mesela:

Bütçeyi 200 civarına çekerseniz marka olanlardan da alabilirsiniz.

çok teşekkür ederim dostum...

bir sorum daha olacak... linklerdeki b&d 710 watt ve einhell 1050 watt matkaplardan einhel 100 tl kadar pahalı linkte... ben şimdi ikisini de aynı fiyata buldum... aynı fiyata bulduğunuzda sadece makine bazında siz hangisini tercih ederdiniz...

ayrıca linkteki attlas 14nc nin yani aynı modelin li-ion çift akülü seçeneği de var.. 150-160 tl civarı... attlas ı marka olarak önerirmisiniz o fiyata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butimar -- 7 Ocak 2014; 15:21:18 >

• butimar B kullanıcısına yanıt
    İkisi arasında tabi ki B&D tercih edilir. Einhell Alman markası gibi görünse de B&D'ye uymaz.
    Atlas'ı pek tavsiye etmem, iki kez matkabını aldık ikisinde de kısa sürede yandı.
  • quote:

İkisi arasında tabi ki B&D tercih edilir. Einhell Alman markası gibi görünse de B&D'ye uymaz.
    Atlas'ı pek tavsiye etmem, iki kez matkabını aldık ikisinde de kısa sürede yandı.

b&d 710 watt ve 129 tl

einhell 1050 watt ve 126 tl ki einhell normalde 220 tl nin civarında satılıyor şu anda... ben kendi aklımla hareket etsem... piyasa da 220-230 tl civarından satılan 340 watt daha güçlü makineyi neredeyse yarı fiyatına "bulmuşken hemen atlardım ve einhell i alırdım... ama bir bilene danışmakta fayda gördüm...

sen 340 watt lık güç farkına ve nerdeyse piyasa fiyatının yarısında olmasına rağmen einhell i boşver diyorsan elbette bir bildiğin vardır.. ve tabi ki ben de senin bilgine güvenip tercihimi b&d den yana kullanacağım...

ilgilendiğin için teşekkür ederim kardeşim...

son bişey daha soracağım izninle... b&d nin yanındaki aksesuarlar iş görür mü sence...

bir de sevgili dostum....akülü vidalama için attlas yaramaz diyosan 2. sınıf markalardan önerebileceğin var mı acaba... mac allister, jcb, dbk, einhell, rbt ve benzeri gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butimar -- 7 Ocak 2014; 21:43:12 >

• quote:

quote:

b&d 710 watt ve 129 tl

einhell 1050 watt ve 126 tl ki einhell normalde 220 tl nin civarında satılıyor şu anda... ben kendi aklımla hareket etsem... piyasa da 220-230 tl civarından satılan 340 watt daha güçlü makineyi neredeyse yarı fiyatına "bulmuşken hemen atlardım ve einhell i alırdım... ama bir bilene danışmakta fayda gördüm...

sen 340 watt lık güç farkına ve nerdeyse piyasa fiyatının yarısında olmasına rağmen einhell i boşver diyorsan elbette bir bildiğin vardır.. ve tabi ki ben de senin bilgine güvenip tercihimi b&d den yana kullanacağım...

son bişey daha soracağım izninle... b&d nin yanındaki aksesuarlar iş görür mü sence...

bir de sevgili dostum....akülü vidalama için attlas yaramaz diyosan 2. sınıf markalardan önerebileceğin var mı acaba... mac allister, jcb, dbk, einhell, rbt ve benzeri gibi...

Üçüncü kalite iş yapan markaların watt değerleri de gerçekçi değildir. Çin'den gelen 20-30 liraya satılan matkapların üzerinde 500-600w yazıyor ama alakası yok. Zaten matkabı eline aldığında ağırlığından tokluğunda, tetiğe bastığında da gücünden hissedersin gücünü.
    Ben daha önce B&D matkap alıp iade etmiştim, çünkü kafası elle sıkmalıydı ve elimi sıyırdı, hoşuma gitmedi.
    BEnim için ya anahtarlı sıkma vardır ya da SDS uç vardır, gerisi yalan.
    Satılmasaydı elimde AEG matkap vardı uygun fiyatla verirdim size, evladiyelik kullanırdınız ama geçen hafta satıldı maalesef.

Saydığınız akülüler içinde JCB 1. kalitedir. Ne Makitadan ne de Boschtan aşağı kalmaz. Bulursanız onu alın.

• quote:

quote:

quote:

b&d 710 watt ve 129 tl

Üçüncü kalite iş yapan markaların watt değerleri de gerçekçi değildir. Çin'den gelen 20-30 liraya satılan matkapların üzerinde 500-600w yazıyor ama alakası yok. Zaten matkabı eline aldığında ağırlığından tokluğunda, tetiğe bastığında da gücünden hissedersin gücünü.
    Ben daha önce B&D matkap alıp iade etmiştim, çünkü kafası elle sıkmalıydı ve elimi sıyırdı, hoşuma gitmedi.
    BEnim için ya anahtarlı sıkma vardır ya da SDS uç vardır, gerisi yalan.
    Satılmasaydı elimde AEG matkap vardı uygun fiyatla verirdim size, evladiyelik kullanırdınız ama geçen hafta satıldı maalesef.

Saydığınız akülüler içinde JCB 1. kalitedir. Ne Makitadan ne de Boschtan aşağı kalmaz. Bulursanız onu alın.

çok teşekkür ederim... jcb bulamazsam 2. tercih olarak hangisine yönelmemi önerirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butimar -- 7 Ocak 2014; 22:58:21 >

• Saydıklarından mac allister iyidir, koçtaşın kendi ithal ettiği bir marka ama bazen fiyatları Bosch'a falan yaklaşır, o zaman tercih edilmez tabi.
  • quote:

Saydıklarından mac allister iyidir, koçtaşın kendi ithal ettiği bir marka ama bazen fiyatları Bosch'a falan yaklaşır, o zaman tercih edilmez tabi.

dostum vaktini alıyorum kusura bakma ama.... yukarıda linkini verdiğim makine malum alt sınıf bir makine... ama 2-3 ayda bir anca yapılacak amatör işlerde 3-4 yıl kadar dayanacağını tahmin ediyorum...

orta sınıf bir makineye ortalama 200 tl verip 10 yıl kullanmak yerine... 3-4 yıl linkteki makineyi kullanıp... 4 yıl sonra da atıp yine alt sınıf bir makine almak ta mantıklı bir eylem olmaz mı acaba...

Hocam işin aslı bu biraz tercih meselesi, kimisi fazla para verip uzun yıllar kullanmak kimisi de ekonomik davranıp fazla bişey beklememek ister.
    Tabi ki kaliteli ürün size uzun ömrün yanında güç, ergonomi ve ekstra özellikler de sunar.
    Çift akünün dediğim gibi pek esprisi yok çünkü aynı anda eskiyecek ikisi de.
    2-3 yıl akü ömrü olur bunların, yeni akü kendi fiyatına yakındır.
    Ama işimi görmez mi diyosan tabi ki görür, neticede amatör kullanıcıyız hepimiz.
  • quote:

Hocam işin aslı bu biraz tercih meselesi, kimisi fazla para verip uzun yıllar kullanmak kimisi de ekonomik davranıp fazla bişey beklememek ister.
    Tabi ki kaliteli ürün size uzun ömrün yanında güç, ergonomi ve ekstra özellikler de sunar.
    Çift akünün dediğim gibi pek esprisi yok çünkü aynı anda eskiyecek ikisi de.
    2-3 yıl akü ömrü olur bunların, yeni akü kendi fiyatına yakındır.
    Ama işimi görmez mi diyosan tabi ki görür, neticede amatör kullanıcıyız hepimiz.

zaten benim yapacağım iş en fazla taşınınca gardrop kurma... çocuğun odasını birleştirme... gibi vidalama işleri çoğunlukla... o da ayda yılda bir anca... çocuğun yatağında biraz problem vardı... mobilyacı çağırıp ona para vermek yerine o paraya bi akülü alayım kendim yaparım makine de hemen hemen bedavaya gelmiş olur dedim... nerden baksam ayakbastı parası 40-50 kaymemi götürür ne de olsa :)

zaten şu an ödemelerim var... bu makine 3 yıl götürsün beni ondan sonra ekonomik olarak rahatlıyorum zaten... dewalt bile çekerim gerekirse :)

değerli vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim sevgili dostum... Allah yardımcın olsun her konuda... SELAMETLE kardeşim...

Eyvallah, sen de sağol, kolay gelsin.
  • iyi günler n11 çeklerimle şu aleti almayı düşünüyorum

www.n11.com
    Li-Ion Akülü Vidalamalar - n11.com
    http://www.n11.com/bosch-psr-144-v-vidalama-makinasi-P17503548

merak ettiğim konu duvara raf asmak gibi ufak tefek duvar delme işlerinde iyi uçla birlikte bu cihazı kullanabilirmiyim. Delmeyi düşüntüğüm terler tuğla duvar, beton olan kısım değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kumrulordu

iyi günler n11 çeklerimle şu aleti almayı düşünüyorum

www.n11.com
    Li-Ion Akülü Vidalamalar - n11.com
    http://www.n11.com/bosch-psr-144-v-vidalama-makinasi-P17503548

merak ettiğim konu duvara raf asmak gibi ufak tefek duvar delme işlerinde iyi uçla birlikte bu cihazı kullanabilirmiyim. Delmeyi düşüntüğüm terler tuğla duvar, beton olan kısım değil.

Hocam duvar delmek gibi işlerde kesinlikle elektirikli olan aletleri tavsiye ederim.
    Akülü olup da beton delen cihazlar yok değil ama onlar en az 18v'tan ve 400 TL'den başlar.
    Kısaca, 150 TL civarı matkaplar rahatlıkla işinizi görür.

• Arkadaşlar duvar beton vs. delmek için en mantıklısı darbeli matkap almak diğerleri hiçbir işe yaramaz ben geçen gün internetten bir firmadan aldım Makita HR2470 Kırıcı Delici valla on numara makina çat çat iki dakkada hallediyor bu tarz işleri ama isterseniz daha ucuz evde kullanmaya uygun cihazlarda var adamlar hemen gönderdi ürünüde sıkıntı yok tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Canyabu

Arkadaşlar duvar beton vs. delmek için en mantıklısı darbeli matkap almak diğerleri hiçbir işe yaramaz ben geçen gün internetten bir firmadan aldım Makita HR2470 Kırıcı Delici valla on numara makina çat çat iki dakkada hallediyor bu tarz işleri ama isterseniz daha ucuz evde kullanmaya uygun cihazlarda var adamlar hemen gönderdi ürünüde sıkıntı yok tavsiye ederim

http://www.candeya.com/HR2470-Kirici-Delici,PR-2385.html

Sen yanlış gelmişsin buraya.
    Reklam yeri değil burası, bilgi paylaşım yeri.
    Ayrıca hızlıal'da da aynı fiyat sizinkiyle.

• bende şimdi bu alete bakıyordum.Peki hocam bu alete vidalama uçları takılıp aynı zamanda vidalama yapılabilir mi.
    bilen başka arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim
  • harabesin H kullanıcısına yanıt
    hocam bu alete vidalama ucu takılmaz bu kırıcı delici matkap yani darbeli oluyor bunlar vidalama yapamazsın vidayı çivi gibi çakar vidalayacağın yeri darma duman eder
  • quote:

quote:

Saydıklarından mac allister iyidir, koçtaşın kendi ithal ettiği bir marka ama bazen fiyatları Bosch'a falan yaklaşır, o zaman tercih edilmez tabi.

dostum vaktini alıyorum kusura bakma ama.... yukarıda linkini verdiğim makine malum alt sınıf bir makine... ama 2-3 ayda bir anca yapılacak amatör işlerde 3-4 yıl kadar dayanacağını tahmin ediyorum...

orta sınıf bir makineye ortalama 200 tl verip 10 yıl kullanmak yerine... 3-4 yıl linkteki makineyi kullanıp... 4 yıl sonra da atıp yine alt sınıf bir makine almak ta mantıklı bir eylem olmaz mı acaba...

linkini verdiğiniz ürünü 2 ay önce almıştım. Üç hafta önce bi işim için kullanırken şanzımanı kırıldı. Dişlileri plastikten yapılmış. Yani amatör işi için bile kullanmaya çalıştığınızda hevesinizi kursağınızda bırakıyor. Kesinlikle uzak durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: isacivak

quote:

quote:

linkini verdiğiniz ürünü 2 ay önce almıştım. Üç hafta önce bi işim için kullanırken şanzımanı kırıldı. Dişlileri plastikten yapılmış. Yani amatör işi için bile kullanmaya çalıştığınızda hevesinizi kursağınızda bırakıyor. Kesinlikle uzak durun.

Arkadaşım ucuz etin yahnisi yavan olurmuş, bu da o hesap.
    Eğer performans makinası istiyorsanız en az 350-400 tl. yi gözden çkarmanız gerekiyor.
    Akülü vidalamalarda, çift vitesli, Bosch, Makita, Dewalt gibi markalardan şaşmamak gerekir.

• harabesin H kullanıcısına yanıt
    Aslında yapabilirsin. Bi arkadaş yapamazsın demiş. Kesinlikle katılmıyorum. Bende Makita hr2450 var. SDS adaptör ile anahtarlı mandren bağladım. Bunu normalde yapmazdım ama hem elimde önceden var olan düz uçları kullanmak için; hem de ağır vidalama işi gerektiren - ki buradaki iş beton zemine beşe on ağaç vidalamak oluyor - durumlarda kullanmam gerektiğinden böyle bir çözüm yoluna gittim. Ama sonuç mükemmel :D

Artıları
    -Yüksek güç gerektiren vidalama işlerini zorlanmadan yapabiliyorum.
    -Eskiden elimde olan - SDS olmayan - düz uçları takıp kullanabiliyorum.
    -Normalde SDS olarak bulamayacağınız ve dolayısı ile de bu matkapta kullanamayacağınız uçları takıp kullanabiliyorsunuz. Örneğin ahşap delmek için kullanılan yaprak uçlu deliciler, buat açmak için kullanılan kesiciler gibi.
    -Yine SDS olarak bulunmayan taşlama veya zımpara uçlarını kullanabiliyorum.

Eksileri
    -Makine ağır olduğundan tek elle vidalama yapamıyorum. Ayrıca ince vidalarda dikkatli olmam gerekiyor yoksa vidayı yalama yapıyor.
    -Eski beton uçlarını anahtarlı mandren ile kullanırken darbeyi açarsanız taktığınız mandrenin kırılması gibi bir durum söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isacivak -- 28 Şubat 2014; 22:52:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

quote:

Orijinalden alıntı: isacivak

quote:

quote:

Arkadaşım ucuz etin yahnisi yavan olurmuş, bu da o hesap.
    Eğer performans makinası istiyorsanız en az 350-400 tl. yi gözden çkarmanız gerekiyor.
    Akülü vidalamalarda, çift vitesli, Bosch, Makita, Dewalt gibi markalardan şaşmamak gerekir.

Aynen öyle. Hatta BOSCH tan bile soğumuş durumdayım. Dewalt Makita Hitachi AEG markalarından birinden alacağım. Bu Einhelli alış amacım da hafif vidalama işleri için kullanmaktı. Ama düşünün ağaca 3 e 30 luk vida atarken elimde kırıldı. Tornavida ile bile rahatlıkla atılır o vida. Uzun lafın kısası uzun süre yaşasın istiyorsanız azıcık paraya kıyın.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.