Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnternette kaliteli bir matkap arayan ev ve hobi kullanıcıları için güzel bir bilgi paylaşımı olmuş bu konu. Baştan sona okudum ve 4 tane model belirledim kendime.

Makita hp1641
    Makita hp1630
    AEG sbe 600 r
    Bosch Gsb13re

Bu ürünlerin fiyatları birbirine yakın sayılır. İçlerinde en küçük ebatlı ve hafifi Bosch sanırım ama onun da gücü ve torku diğerlerinden az. AEG açık renginden midir bilmiyorum iri duruyor, makitalar ise sade ve şık duruyor.

Sorularım şunlar
    1) Makita'lardan watt'ı yüksek olanın devri yüksek ama torku düşük. Ne kazandırır ne kaybettirir. Değerleri çok yakın makineler olmasına rağmen hangi yönden öne çıkması için yapılmıştır sizce.

2) Makita'nın devir ayarı düğmeye basış miktarı ile değişiyor gibi birşey okudum, akülü vidalamalardaki gibi yani. AEG ve Bosch'da bu tetik yok mudur. Yani, kaça ayarlıysa o devirde mi döner basınca tetiğe.

3)Bu yukarıdakilerden hangisini tercih etmem iyi olur.

Teşekkürler şimdiden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Arkadaşlar merhaba,

İnternette kaliteli bir matkap arayan ev ve hobi kullanıcıları için güzel bir bilgi paylaşımı olmuş bu konu. Baştan sona okudum ve 4 tane model belirledim kendime.

Makita hp1641
    Makita hp1630
    AEG sbe 600 r
    Bosch Gsb13re

Bu ürünlerin fiyatları birbirine yakın sayılır. İçlerinde en küçük ebatlı ve hafifi Bosch sanırım ama onun da gücü ve torku diğerlerinden az. AEG açık renginden midir bilmiyorum iri duruyor, makitalar ise sade ve şık duruyor.

Sorularım şunlar
    1) Makita'lardan watt'ı yüksek olanın devri yüksek ama torku düşük. Ne kazandırır ne kaybettirir. Değerleri çok yakın makineler olmasına rağmen hangi yönden öne çıkması için yapılmıştır sizce.

2) Makita'nın devir ayarı düğmeye basış miktarı ile değişiyor gibi birşey okudum, akülü vidalamalardaki gibi yani. AEG ve Bosch'da bu tetik yok mudur. Yani, kaça ayarlıysa o devirde mi döner basınca tetiğe.

Bu cihazlar "Kavramalı Mandren" tipli cihazlar. Eğer işinin %90 dan fazlası metal ve ahşap delimi ile vidalama ise (yani darbesiz olarak kullancaksan) idare ederler.

Ama işinde darbeli delim fonksiyonu yoğun kullanılacaksa, o zaman SDS mandren kullanman daha iyi olacaktır.

Fiyat olarak esnek isen biraz daha iyi modellere bakmanı tavsiye ederim.

Ben bir Hilti çalışanı olarak sana ev kullanımında kendi firmamın ürününü tavsiye edemem çünkü firmam sadece profesyonel ürün üretiyor. Ve haliyle fiyatı da amatör ürünlere göre biraz daha yukarıda kalır.

Saydığın markalardan hiçbirisi kötü değil, sadece ürün seçerken kullanımına göre seçmelisin. Mesela bir arkadaş profesyonel olarak B&D ürününü kullanabilirsiniz demişti birkaç yıl önce bu konuda. B&D firması, kendisi dahi "biz amatör kullanıcı için hobi ürünü üretiyoruz" derken çok yanlış bir yönlendirme olmuş.

Daha öncesinde profesyonel amaçla kullanmak isteyen arkadaşlar için şunu söylemek gerekir bu işin içinden birisi olarak. Firma, marka çok önemli değildir, işi yapan ürün ve satış sonrası hizmet çok daha önemlidir. Çünkü profesyonel kullanımda performans, işçilik maliyetini (yani işin bitme süresini) düşürür. Ve profesyonel kullanan kişiler bilir ki, bu ürünler yılda birkaç kez servise gider. Bu servisin maliyeti ile birlikte düşünmek için kullanan dostlarınızdan referans alın ki sonradan bir cihaza verdiğiniz paranın kat be kat fazlasını servise vermeyin.

Bir de akülü ürün soranlar için bilgi vereyim. Cihazı ev kullanımı için alıyorsanız, her akünün başına gelebilecek bir sıkıntıdan haberdar olmalısınız. Kullanılmayan akü ölür. Ara sıra şarj etmeli ve çalıştırmalısınız. Pil (akü) ve şarj cihazına Hilti den başka hiçbir firma garanti vermez (Ama tekrar söylüyorum Hilti ürünleri profesyonel olduğu için bir pilinin fiyatı bile sizin piyasadan alacağınız amatör bir şarjlı makinadan daha pahalı olabilir).

Eğer profesyonel kullanım için akülü almayı düşünüyorsanız zaten piyasada pek fazla alternatif yok. Mecburen iki üç profesyonel firmadan birine yöneliyorsunuz. Seçiminizde size yardımcı olacak unsurları önceden belirleyin. Mesela: Sizinle aynı işi yapan birisi ne kadar sürede bir pil değiştiriyor? Veya ne sıklıkla tamire gidiyor? Sorun ki sizde hesaplamadığınız bir maliyetle durduk yere karşılaşıp zarara uğramayın. Eğer çok büyük masraflar yok ise bu durumda 12v-14v civarında bir makine ile aksi takdirde 18v veya 22v (hatta gerekiyorsa 36v) bir makineyle çalışın.

Reklam için söylediğimi düşünenler olabilir ama bu bilgiler bazı arkadaşlar için çok önemli olabiliyor. Eğer bir arkadaşımız sürekli tamir ücreti ödüyorsa veya sürekli makine değiştiriyorsa Hilti nin 2 yıl boyunca kullanıcı hatalarını kapsayan garantisi ile bir makine alması ona para kazandırabilir. Yok alıp 5-10 yıl tamire gitmiyorsa tabiki B&D bile yetecektir o arkadaşa.

Tarafsız olmaya çalıştım ama inşallah işinize yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eehbee

Bilgilendirme için teşekkürler. Benim seçimimle ilgili olarak makinelerin kullanım limitlerini belirtmeniz iyi olmuş. Profesyonel ağır iş makineleri konusunda yorumlarınız da, bu alanda araştırma yapanlara yardımcı olacaktır.

Kararımı Makita 1630, plastik çantalı olan modelden yana verdim. Devrinin yüksek olması ve çantasının gözlü olması ilgimi çekti. Servis konusunda da sorunsuz olduğu söyleniyor. Bu olmasa aeg'yi tercih ederdim, onun da plastik çantalı versiyonu var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eehbee

Bilgilendirme için teşekkürler. Benim seçimimle ilgili olarak makinelerin kullanım limitlerini belirtmeniz iyi olmuş. Profesyonel ağır iş makineleri konusunda yorumlarınız da, bu alanda araştırma yapanlara yardımcı olacaktır.

Kararımı Makita 1630, plastik çantalı olan modelden yana verdim. Devrinin yüksek olması ve çantasının gözlü olması ilgimi çekti. Servis konusunda da sorunsuz olduğu söyleniyor. Bu olmasa aeg'yi tercih ederdim, onun da plastik çantalı versiyonu var.

İyi bir tercih yapmışsınız. Normal kullanımda evladiyeliktir, tabi ki uzun süreli ağır kullanıma gelmez.
    Ben alalı 4 yılı geçmiştir ve çantasıyla beraber ilk günki temizliğiyle durur çünkü her kullanımdan sonra hafif nemli bezle kablo dahil her tarafını silerim.
    Henüz hiç sorun yaşamadım.
    Başlığı okuduysanız zaten anlamışsınızdır, kaliteli matkap kadar önemli olan şey kaliteli uçtur.
    Sakın ola ki ucuz uçlara kaçmayın, en az Piranha, Bosch ya da Dewalt gibi markaların yüksek performans uçlarını alın.

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

Makita hp1641
    Makita hp1630
    AEG sbe 600 r
    Bosch Gsb13re

Sorularım şunlar

Arkadaşın mesajında AEG sbe 600 r modelini gördüm. Darbeli bir model. Çok hoşuma gitti. Almayı düşünüyorum ama genelde vidalama işleri için kullanacağım. Geçenlerde Koçtaş'ta matkaplara bakarken orada çalışan eleman "Eğer vidalama için darbeli matkabı kullanırsan bir süre sonra içindeki bilyeler arıza yapar. Cihaz garanti kapsamı dışında kalır. Vidalama amacıyla kullanacaksan darbesiz almak zorundasın." diye bir şey söyledi.

Bu söylenilen ne kadar doğrudur?

• isacivak kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim ve okuduğum darbeli matkabı dabe ayarını kapatınca istediğiniz gibi kullanırsınız. Vidalama yaparsınız istediğiniz gibi ama 1.7-1.9 kilo gibi bir aletle devamlı vidalama işleri hoş olmaz. Yorumlar da o şekilde. Vidalama alın sacede bence.
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Sağlam bir kablolu vidalama bulabilsem alacağım fakat malesef kablolu bulamadım.
  • Az çok yorumları okudum ama yinede bir türlü karar veremedim. Bana da mutfak dolabı montajında kullanacağım, çok nadir duvarda 10 mm montaj delikleri açabileceğim bir ürün lazım. Kullandığı marka-modeli tavsiye eden var mı?

• arkadaşlar şu ürünü aldım ama nedersiniz iyimidir . evde normal şeyler için kullnıcam boy aynasına,banyoda havluluk ,tuvalet kağıdı , tv yi duvara monte edicem vs işimi görürmü bauhaustan 109.90 tlye aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: bebeto911

http://www.hepsiburada.com/liste/blackdecker-hd500k-550w-darbeli-matkap-ve-75-parca-aksesuar-seti/productDetails.aspx?productId=hrklbdhd500k&categoryId=13003095&SKU=HRKLBDHD500K#Gorseller

arkadaşlar şu ürünü aldım ama nedersiniz iyimidir . evde normal şeyler için kullnıcam boy aynasına,banyoda havluluk ,tuvalet kağıdı , tv yi duvara monte edicem vs işimi görürmü bauhaustan 109.90 tlye aldım

Evdeki birçok işinizi görür, hayırlı olsun.
    Yalnız kaliteli uçtan şaşmayın.

• cevap için teşekkür ederim kardeşim soğal.. peki iyi uç için tavsiyeniz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bebeto911

cevap için teşekkür ederim kardeşim soğal.. peki iyi uç için tavsiyeniz varmı

Marka olarak Piranha (B&D), Dewalt ya da Bosch'un üst serileri.
    Set almak şart değil bunları.
    Beton için 7-8 ve 10 numara uçlar sık kullanılır, bunların karpit uçlu olanlarını alın.
  • metal yüzeyde vida deliği açmak için matkap arıyorum. almışken de ev içinde kullanmaya yönelik olsun istiyorum. çok profesyonel amaçlı değil. basit kullanım alanım sözkonusu. ufak tefek vida vs delikleri için. bu açıdan neyi önerirsiniz?
  • şarjlı, matkap/vidalama/darbeli makita - bosch 18V - 3A gibi urunlerden tecrubesi olan lutfen ?
  • Mantolama yapmak için bir matkap önerisi yapabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rueta

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: rueta

@alpernbugra

çok teşekkür ederim bilgiler için..
    geçiş deliği için bu olur o zaman değil mi ?
    http://www.hirdavat.com/Bosch-SDS-Plus-Matkap-Uclari-Hitachi-Metabo-Bosch-SDS-Plus-Matkap-Ucu-12x260-mm-1-618-596-182.html

burada ki 12 mm açılacak deliğin genişliği mi ?
    HDMI kablo geçer değil mi hocam buradan ?

Geçiş deliği için uygundur zaten ben o ölçüyü ev içinde amatör olarak yapacağınız elektrik işlerinde kullanacağınız en büyük kesitteki kablonun dış çapına göre yazdım.(3x2.5mm^2)
    Ucu alırken bayiden almanızı tavsiye ederim. Saygılar.

hocam bugün koçtaş tan aldım cihazı..
    arkadaşlar ısrarla pbh2500 vermek istediler.. promosyonda şu an dediler.. pbh2500 + mandren + boch sds uç seti 299 TL..
    neyse ben yine de 2100 aldım..
    soruma geleyim..
    az önce eve geldim cihazı denemek istedim ancak cihazda yalpalama var sabit dönmüyor..
    acaba uçtan mı dedim ucu çıkarttım yine var ucundaki siyah kısım uç takılı değilken de tam sabit dönmüyor..
    normal bir durum değil bu değil mi ?

yalpalama hafife alınacak bir sorun değil, çünkü büyük delmeye sebep olur.
    6 mm delik açmak istersiniz 6.5 açar, dübel sıkışmaz, buldeks vidada daha büyük soruna neden olur vida sıyırır adamı sinir eder.

ne yazık ki benim bosch professional 2-28 dv 'de de aynı sorunla karşı karşıyayım. gerçi ben ağırlıkla kırıcı olarak kullanıyorum.

sorununuza bir çözüm bulundu mu?
    haziran ayında tatile girdiğimde servise götürmeyi düşünüyorum ben.

• Arkadaşlar ciddi manada tavsiyelerimize ihtiyacım var.

Evde sök tak işleri kullanacağım, mümkünse çift akülü (şart değil), tuğla-sıva-saten alçı duvarı her boyutta rahatlıkla delebileceğim (tablo, çerçeve, saat vs asmak için), darbeli, her türlü vidalama işini rahatlıkla yapabileceğim, çantalı (uç ve apararlarının kaybolmaması için şart) beni uzun yıllar idare edecek bir şarjlı matkap/vidalama ürünü arıyorum.

Mümkünse bir çok hız kademesi olsun ve torku yüksek olsun.

Fiyat olarak çok sınırım yok 750-1000 TL ye kadar çıkabilirim.

Tavsiye istememdeki amaç isteklerim dışında ekstra özellikleri olan ileri derecede profesyonel ürünlere çok para ödememek istemem.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphys -- 26 Nisan 2014; 2:53:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Arkadaşlar ciddi manada tavsiyelerimize ihtiyacım var.

Evde sök tak işleri kullanacağım, mümkünse çift akülü (şart değil), tuğla-sıva-saten alçı duvarı her boyutta rahatlıkla delebileceğim (tablo, çerçeve, saat vs asmak için), darbeli, her türlü vidalama işini rahatlıkla yapabileceğim, çantalı (uç ve apararlarının kaybolmaması için şart) beni uzun yıllar idare edecek bir şarjlı matkap/vidalama ürünü arıyorum.

Mümkünse bir çok hız kademesi olsun ve torku yüksek olsun.

Fiyat olarak çok sınırım yok 750-1000 TL ye kadar çıkabilirim.

Tavsiye istememdeki amaç isteklerim dışında ekstra özellikleri olan ileri derecede profesyonel ürünlere çok para ödememek istemem.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Söylediğiniz bütçe ile üst seviye markalardan (AEG, Dewalt, Makita, Hilti, Metabo vs.) herhangi birisi alınabilir.
    Duvar vs. rahat delersiniz ama iş betona gelince zorlanırsınız. Çok kaliteli uç gerek.
    Mesela:

Hem 18 Volt hem de Li-ION pilli.

• www.hepsiburada.com
    Bosch PSB 650RE 650W Kompakt Seri Çantalı Darbeli Matkap Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=13003095&Productid=hrboschpsb650

arkdaşlar bu ürünü tavsiye eder misiniz ev kullanımı için?
  • albati kullanıcısına yanıt
    Hocam yurtdışından gelen bir arkadaşım sayesinde profesyonel bir dewalt modeli alarak bu işi sonlandırdım. Darbeli bir model. Okuduğum kadarıyla beton delme konusunda da sıkıntısız.

Şimdi sormak istediğim şey uç konusu.

Her türlü yüzeyde delik açabileceğim (beton, tahta gerekirse metal) mümkün olan en kaliteli uç takımı tavsiyeniz nedir?

Tabi bunun yanında vidalama için de uç seti tavsiyesi istiyorum.

Daha önce kullandığım matkaplardan vs edindiğim tecrübeye dayanarak mümkün olan en kaliteli takımı almak istiyorum. Kalitesiz uçların kırılıp bükülmesinden, vidalama uçlarının yalama olmasından bıktım. O yüzden 1 defa da alıp kurtulayım diyorum. Bütçe problem değil. Yeterki bir daha uç konusunda sıkıntı yaşamayayım.

Şimdiden tavsiyeniz için teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.