Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle hayırlı olsun.
    Kaliteli uçlar genelde tek satılır. Koçtaşta B&D'nin ürettiği Piranha markalı uçlar var. Bunların High serileri evladiyeliktir. Ben 4-5 yıldır kullanıyorum betonu çok zorlanmadan deliyor. Kendiniz belli numara uçlarla bir takım yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun.

Peki üstad vidalama için önerebileceğiniz doğru düzgün bir set var mıdır?

Sanırım bu öneriniz delme işi içindi. Umarım bahsettiğiniz markanın beton, tahta, metal delme uçlarını ayrı ayrı bulabilirim koçtaşta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphys -- 10 Mayıs 2014; 14:25:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • graphys G kullanıcısına yanıt
    Evet uçların kenarında hangi zemin için uygun olduğu yazar.
    Set almak çok mantıklı değil. Bazı uçları hiç kullanmazsınız.
    Sİz beton için 6-8 ve 10 numara uçlardan alın işinizi görür.
    Üstadım sanırım set konusunda bir yanlış anlaşılma oldu.

Ben set sorarken vidalama için sormuştum. Delme uçlarını tek tek toplamaya başlayacağım.

Hazır sormuşken uçlar için bir kutu da alayım toplu dursunlar kaybolma derdi olmasın diyorum. Kutu ayrı satılıyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Üstadım sanırım set konusunda bir yanlış anlaşılma oldu.

Ben set sorarken vidalama için sormuştum. Delme uçlarını tek tek toplamaya başlayacağım.

Hazır sormuşken uçlar için bir kutu da alayım toplu dursunlar kaybolma derdi olmasın diyorum. Kutu ayrı satılıyor mu?

Evet mobilden yazarken görmemişim.
    Bits uç setini Bosch'tan falan alabilirsiniz. Zaten en çok yıldız kullanılır, kısa uzun orta 3-4 çeşit alın, bayağı gider o size.
  • Peki üstad bu sete ne dersiniz?

Hem delme uçları hem vidalama uçları yanında ekstralar üstüne bir de kutulu ve en önemlisi dewalt.

www.hepsiburada.com
    DEWALT DT0109 109 Parça Aksesuar Seti Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=60002247&Productid=hrkaledt0109

Tek tek toplamak da neredeyse aynı fiyata gelecek bu kadar aparatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphys -- 11 Mayıs 2014; 2:23:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Peki üstad bu sete ne dersiniz?

Hem delme uçları hem vidalama uçları yanında ekstralar üstüne bir de kutulu ve en önemlisi dewalt.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=60002247&Productid=hrkaledt0109

Tek tek toplamak da neredeyse aynı fiyata gelecek bu kadar aparatı.

Valla hiç Dewalt uç kullanmadım ama elbet kalitelidir.
    Set fiyat olarak uygun, içinde lokma seti bile var.
    Ama o bits uçların %80'ini kullanmazsınız.
    Uğraşmayım diyorsanız alın.

• Ev tipi kullanımlarda, tork gücü, jul, devir hızı çok çok önemli değildir. Yapılacak iş az çok belli 8-12 mm arası ölçüler ile delik delmek, vidalama yapmak... Aşağıda linki bulunan üründe piyasada bulunan 600-700 watt matkaplara ilave 50 TL daha fazla ödeyerek aynı zamanda hilti sahibi olabilirsiniz. SDS-Plus girişli kafası ile hem kırma hemde delme işlemleri yapabileceğiniz gibi gönderilen orjinal Röhm yedek mandren ile aynı zamanda darbesiz delim ve vidalama da yapabilirsiniz.

www.n11.com
    Kırıcı Deliciler & Kırıcılar - n11.com
    http://www.n11.com/bosch-pbh-2000-sre-elektrikli-2-kg-kirici-delici-P14517887

• Herkese merhaba,
    Bu matkap konularında bende acemiyim. Koçataştan performance power çin malı 500w bir matkap aldımdı. Eve boy aynasını ve bir tabloyu bu matkap ve kendi içinde gelen uçlarla montaj yaptım.
    Ancak iş ikea dan aldığım gizli ayaklı raf montajına gelince işin rengi değişti. 8 mm çap 8-10 cm derinlikte 12 adet delik açmam gerekti beton duvarda. PP ile istenilen derinliğe bir türlü ulaşamadım ve kimi yerlerde delik olması gerektiğinden daha geniş oldu :( Yani acemiliğinde etkisiyle duvarı biraz köstebek yuvasına çevirdim. En sonunda rafı taktım ama 15kg taşıma kapasiteli rafa 2 kitap koyunca raf aşağı doğru eğilmeye başladı. Uygun dübel ve vida kullanmamışsın dediler. Monte etme sırasında ikea dan aldığım dübel ve vida setinin en uzun olanını kullanmıştım.

Tabii suçu kendimden ziyade matkapta buldum o da ayrı bir konu :) Dolayısıyla ev kullanımına uygun ama kaliteli bir darbeli matkap arayışına girdim. Burada okuduklarım matkabın ucunun çok önemli olduğu idi. Dolayısıyla hem iyi bir darbeli matkap hemde uygun kaliteli uç almaya karar verdim.

Burada yazdıklarınız gerçekten benim gibi bu işleri pek bilmeyen birisi için çok faydalı öncelikle hepinize teşekkürler. Matkap ararken önce BOSCH PSB 500RE modeline baktım hepsiburada dan. Yaklaşık 120 TL ye yanında çoğu insanın hiçbir işe yaramaz dediği dübel ve uç setiyle beraber bu matkap fena değil gibiydi. Ama PP de 500W Bosch da 500 W olunca kafamda acaba sorusu belirdi.

Biraz daha güçlü birşey bakayım dedim BOSCH PSB 650 RE modeli ilgimi çekti. Bosch marka uçlardan oluşan set ile fiyatı 169 TL idi. Tam o modeli almaya karar verdimki bir de Tekzen e bakayım dedim. Evimizde tadilat yaptırdığımızda gelen ustaların da elinde makita marka ürünler oluyordu o yüzden kalitelidir diye düşündüm.Tekzen in online sitesinde Makita 1631K denilen plastik çantalı 710W darbeli matkabı gördüm ve onu aldım. Yalnız bu durum inanılır gibi değil çünkü matkabı 140 TL ye aldım ve ben aldıktan sonra ürün siteden kaldırıldı. Baktım bugün tekrar siteye konulmuş fiyatı 303 Lira olarak :) galiba iyi bir matkabı piyasa fiyatının bayağı altında aldım.
    Daha önceki araştırmalarımda anahtarsız mandreni öneriyorlardı bosch un kendi sitesinde bile. Bende buna uyarak anahtarsız mandrenli model aldım.
    Ama şimdi burada anahtarsız mandren el sıyırıyor, darbeli için iyi değil gibi şeyler okuyorum bu da kafamı karıştırdı. Matkabım dün kargo ile geldi bayağı güzel ve güçlü bir görünümü var. Bu hafta sonu matkapla beraber aldığım deWalt beton uçları ile denemeyi düşünüyorum. Burada genel tavsiye uçları tek tek almak, ben 5 parça beton için uç seti olarak aldım gene tekzen den 14 liraya. Set olunca bu uçlar kalitesiz mi oluyor?

Başta da bahsettiğim gibi raf, ayna vb duvara asılması gibi işlerde kullanmak için bu matkap fazlasıyla işimi görür mü? Bir de dübel ile matkap ucu tamamen aynı çap büyüklüğünde olmalı değil mi? ne eksik ne fazla. İnşallah bu sefer sağlam bir şekilde rafı duvara monte edebileceğim.
    Şimdiden bilgiler için teşekkürler.

• proteinX kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, her ne kadar 300 lira olmasa da en az 180 TL eder o matkap, iyi fiyata almışsınız.
    Profesyonel uçlar genelde tek satılır, ben set uçları tercih etmem, belki de hiç kullanmayacağım şeye para vermek ve muhafaza etmek mantıklı gelmiyor.
    Ama set uçlarda da kaliteli olanlar var.
    Raf asma gibi işlerde 10luk güçlü dübel kullanarak halledebilirsiniz.
    Tabi ki 10luk dübel ve vida için 10luk uç gerekir.

Deleceğiniz yere önceden küçük çaplı bir bant yapıştırırsanız sıva dağılmaz.
    Matkabın tam devrini aldırmadan da delmeye başlamayın.
    Bir de yanında gelen mesafe çubuğunu da kullanın.
    Böylece gereğinden fazla delmezsiniz.
    Ustalar el alışkanlığından pek kullanmazlar ama bizim gibi amatör olanların çok işine yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Hayırlı olsun, her ne kadar 300 lira olmasa da en az 180 TL eder o matkap, iyi fiyata almışsınız.
    Profesyonel uçlar genelde tek satılır, ben set uçları tercih etmem, belki de hiç kullanmayacağım şeye para vermek ve muhafaza etmek mantıklı gelmiyor.
    Ama set uçlarda da kaliteli olanlar var.
    Raf asma gibi işlerde 10luk güçlü dübel kullanarak halledebilirsiniz.
    Tabi ki 10luk dübel ve vida için 10luk uç gerekir.

Deleceğiniz yere önceden küçük çaplı bir bant yapıştırırsanız sıva dağılmaz.
    Matkabın tam devrini aldırmadan da delmeye başlamayın.
    Bir de yanında gelen mesafe çubuğunu da kullanın.
    Böylece gereğinden fazla delmezsiniz.
    Ustalar el alışkanlığından pek kullanmazlar ama bizim gibi amatör olanların çok işine yarar.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Matkabın sitedeki resminde de yoktu kutusundan da derinlik çubuğu çıkmadı. Daha düşük wattlı modellerde içerikte ve resimde çubuk varken bu modelde yok gözüküyor bunu pek anlamadım, tekzene bunu soracağım. Olmadı baska bir yerden o çubuğu temin edeceğim artık.
    8 mm yerine 10mm lik delikler açacağım o zaman.

• proteinX kullanıcısına yanıt
    Matkap çantalı değilse çıkmamış olabilir.
    Yok çantalı model aldım. Garanti belgesi, kullanım klavuzu ve yap sap çıktı çantasından

• bu BHP458RFE makita'ya odaklandim,fiyat (online degil) veya performans fikri,onerisi olan forumdash varmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

bu BHP458RFE makita'ya odaklandim,fiyat (online degil) veya performans fikri,onerisi olan forumdash varmi ?

Alet her türlü işini görür.
  • bende 1990 lardan kalma 92 ya da 93 te aldım black&decker siyah renkli matkap var. darbeli. öğrenmek istediğim siyah renkli olması profesyonel seriyimi ifade ediyor? yoksa şimdiki turuncuyla aynı kaitedemi?
  • canoka C kullanıcısına yanıt
    Valla hocam, internetten okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum. Black&Decker markanın tüm ürünleri amatör kullanım için. Aynı şirketin DeWalt markası ise profesyonel diye biliyorum. Yanlış olabilir tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: proteinX

Valla hocam, internetten okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum. Black&Decker markanın tüm ürünleri amatör kullanım için. Aynı şirketin DeWalt markası ise profesyonel diye biliyorum. Yanlış olabilir tabii

daha önce de welt avrupada yokken veya yolları ayrıyken nasıldı. black prof serisi yokmuydu varsa ne şekilde vardı?
  • arkadaslar perdecı dukkanı ıcın kornıs stor ve benzerı urunlerı montaj ıcın delıcı bır matkap ıhtıyacım var... daha once aldıgım bır matkap vardı 600 w gucunde ama nedense ucu 8 cızmeye ve ucu kendı kendıne kullanırken cıkmaya basladı.. anlıcagınız makına gıttı 2-3 ayda... bana her turlu duvara delık acmak ıcın bır matkap onerırmısınız.. gucu en az kac w olması gerekıyor vs. hıc bır bılgım yok.. bılgı verırsenız sevınırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qultekin

arkadaslar perdecı dukkanı ıcın kornıs stor ve benzerı urunlerı montaj ıcın delıcı bır matkap ıhtıyacım var... daha once aldıgım bır matkap vardı 600 w gucunde ama nedense ucu 8 cızmeye ve ucu kendı kendıne kullanırken cıkmaya basladı.. anlıcagınız makına gıttı 2-3 ayda... bana her turlu duvara delık acmak ıcın bır matkap onerırmısınız.. gucu en az kac w olması gerekıyor vs. hıc bır bılgım yok.. bılgı verırsenız sevınırım..

Bunu al evladiyelik kullan:

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.