Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: quetm

s.a. kardesım sayfaları goz gerzdırdımde masallah herkeze yardımcı olmaya calısmıssın... banada bır bakıverırsen sevınırım :)
    mobılya kurulumu ıcın ısyerıne bır sarjlı makına bakıyorum yedek bataryalı 14 voltun ustu bır model hatta 18 olursa cok ıyı olur koltulk takımlarının ayaklarında baya bır zorlanıyormus 14 luk makınalar... acaba cok pahalı olmayan ancak ısımı gorecek bır model tavsıye edermısın.. sımdıden tesekkurler..

Bu işi sürekli yapacaksanız kesinlikle iyi markalara yönelin.
    Neticede "Alet işler, el övünür" demişler.
    El aletleriniz ne kadar kaliteli olursa o kadar kolay ve düzgün iş yaparsınız.

Bütçeniz 200 TL'yi geçmeyecekse, 18 volt olarak fazla bir seçeneğiniz olmuyor.
    Ama benim için marka önemli değil, bozulursa atar yenisini alırım derseniz (o da bir tercihtir) Einhell, DBK gibi markalar da işinizi bir müddet görür.

Einhell li-ion pilli 150 TL:
    Einhell 2xni-cd pilli 95 TL:

en ucuz 18 volt:
    www.hepsiburada.com
    Akülü ve Vidalama Aletleri ve Fiyatları - Bu indirimlerle efsane ol - Sayfa 3
    http://www.hepsiburada.com/liste/akulu-vidalama/department.aspx?categoryId=13003091&pn=3

en prof olanlardan:

• Merhaba arkadaşlar, compact sınıfta 12v şarjlı matkap tavsiyesi rica ediyorum. Gerçi bir tane buldum ama benzer fiyatta tavsiyeleriniz olursa değerlendirebilirim. Bosch mavi seri, dewalt, makita gibi ürünlerin bu sınıfta ki ürünleri maalesef fiyat olarak yüksek kalıyor. Tavsiye edeceğiniz ürün 250tl civarı 12v ve 1,3a den aşağı olmazsa sevinirim. Benim bulduğum ve almayı düşündüğüm matkabın linki aşağıda. Her ne kadar dewalt, aeg vb gibi ürünler kadar iyi bi marka olmasada yine de dbk, skill, catpower vb. gibi ürünlerden biraz daha kaliteli diye biliyorum.

Ryobi RCD12012L Çift Akülü Vidalama 12 V - 1,3 Ah

Çek bölümünden indirim çeki tedarik edilerek daha iyi fiyata alınabiliyor. Bu sınıfta ve bu fiyat aralığında(-+20tl) farklı seçenekler de değerlendirmeye alınır. Kullanım alanı arada sırada vidalama, delme vb gibi günlük amatör işler olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mserifoglu

Merhaba arkadaşlar, compact sınıfta 12v şarjlı matkap tavsiyesi rica ediyorum. Gerçi bir tane buldum ama benzer fiyatta tavsiyeleriniz olursa değerlendirebilirim. Bosch mavi seri, dewalt, makita gibi ürünlerin bu sınıfta ki ürünleri maalesef fiyat olarak yüksek kalıyor. Tavsiye edeceğiniz ürün 250tl civarı 12v ve 1,3a den aşağı olmazsa sevinirim. Benim bulduğum ve almayı düşündüğüm matkabın linki aşağıda. Her ne kadar dewalt, aeg vb gibi ürünler kadar iyi bi marka olmasada yine de dbk, skill, catpower vb. gibi ürünlerden biraz daha kaliteli diye biliyorum.

Ryobi RCD12012L Çift Akülü Vidalama 12 V - 1,3 Ah

Çek bölümünden indirim çeki tedarik edilerek daha iyi fiyata alınabiliyor. Bu sınıfta ve bu fiyat aralığında(-+20tl) farklı seçenekler de değerlendirmeye alınır. Kullanım alanı arada sırada vidalama, delme vb gibi günlük amatör işler olacaktır.

Ryobi bildiğim kadarıyla olta makinesi de üretiyor, kaliteli bir marka.
    Ama Türkiye'deki servis durumu ve aletin performans dönütü nedir bilmiyorum.
    Ben olsam o fiyat aralığında Skil gibi markalara yönelirdim.

Skil- 14.4 Volt, çift akü, 40 TL hediye çeki: 279 TL

• Evde dolap , yatak , masa , sandalye , kitaplık montajı yapabilmek için bir şarjlı vidalamaya ihtiyacım var. Ucuz yollu bir şey önerebilir misiniz ?
  • Olta makineleri araştırırken benim de karşıma çıktı, aynı matkap hepsiburada.com da da satılıyor ve açıklamalarında ''EG, MILWAUKEE, RYOBI GİBİ DÜNYA MARKALARININ TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ OLAN CENTER DIŞ TİC. GARANTİSİ ALTINDADIR.'' diye bir ibare var yani satış sonrası servis konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Sizin verdiğiniz linkte ki ürün büyük akülü matkaplardan, compact sınıfı ürünler kullanışlılık bakımından daha çok aklıma yatıyor zira her köşe buacağa girebilecek ebattalar ve daha hafifler. 25NM tork gücü de vidalama ve delme işlemleri için ziyadesiyle yeteceğini düşünüyorum. Aslında benim de aklımda büyük akülü matkap vardı aşağıda ki linte bulunan JCB 20V li-on darbeli 50NM torklu matkap seçeneklerim arasındaydı ama gerek 350tl lik fiyatı gerekte 3 saatlik şarj süresi aklımı karıştırıyordu. Ben de 250tl civarına 12v compact bir makine ve boch mavi serisi 750w darbeli elektrikli matkap ile bir set kurmayı düşündüm. Daha fazla güç isteyen delme işleri için normal matkabı diğer vidalama ve ufak tefek delme işleri için de ryobi compactı kullanırım diye düşünüyorum.

http://www.koctas.com.tr/matkaplar/jcb-20v-liion-akulu-darbeli-matkap/12895-19010/

JCB 20v li-on koçtaşın internet stoklarda yok gözüküyor ama ben İstanbul da ki mağazaları arayıp stok teyidi istedim, İkitelli Başakşehir /İstanbul Mall Of İstanbul AVM de ki koçtaş mağazasında satıldığını öğrendim. Şarj süresini önemsemeyenler için fiyatına göre çok iyi bir makineye benzeyior, 50NM tork, çift aküsü ve darbe özelliği ile bazı giriş seviyesi matkaplar kadar iş çıkarabileceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Evde dolap , yatak , masa , sandalye , kitaplık montajı yapabilmek için bir şarjlı vidalamaya ihtiyacım var. Ucuz yollu bir şey önerebilir misiniz ?

quote:

Tetik ayarı hassas, tork ayarı olan, Li-ION pilli.
    DBK 7.2 Li

Benim incelemem:
    http://forum.donanimhab...mpage_1/f_/key_//tm.htm

Gördüğüm en uygun fiyat 60 TL
    http://www.hepsiburada....027&categoryId=13003105

Not: Çok güçlü değil ama birç ok işinizi rahat görür, bu fiyat aralığında, daha kompakt ve li-ION pilli başka alet yok.
    Pil sorununu dert etmezseniz yukarıda arkadaşa önerdiğim Einhell 14 voltluklardan alabilirsiniz.

• mserifoglu kullanıcısına yanıt
    Pilin küçük olmasy do?al olarak voltajyn da az olmasy demek ama kompakt olmasy daha önemliyse bi?ey diyemem.
    JCB'leri Koçta?'ta inceledim, bana kaliteli hissi verdi, tabi TR'de mazisi eski olmady?yndan performans geçmi?i ve usta tecrübeleri zamanla olu?acaktyr.

Linkteki 20V diyor ama görsellerde 18V olarak görünüyor.
    Fiyat ve voltaj olarak (darbeli olmasy) oldukça cazip duruyor.
    Ayny özelliklerde ana markalarda (Bosch, Makita, Dewalt vs.) en az 600 TL olur bu alet.

Ryobinin ah?ap ve yumu?ak metal dy?ynda delme yapaca?yny dü?ünmüyorum neticede 12V.

Bosch mavi seri kyrycy-deliciyi her zaman öneririm (2.26 Dre serisi)
  • quote:

Evde dolap , yatak , masa , sandalye , kitaplık montajı yapabilmek için bir şarjlı vidalamaya ihtiyacım var. Ucuz yollu bir şey önerebilir misiniz ?
    quote:

Orijinalden alinti: Yggdrasil Asgard

Evde dolap , yatak , masa , sandalye , kitaplik montaji yapabilmek için bir sarjli vidalamaya ihtiyacim var. Ucuz yollu bir sey önerebilir misiniz ?

Di?er ba?lyktaki mesajynyzy yeni gördüm, bütçenizi daha dü?ük dü?ünmü?tüm.
    E?er 100 TL civaryna uç hediyeli Bosch falan bulabiliyosanyz i?inizi her türlü görür, kaçyrmayyn alyn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Evde dolap , yatak , masa , sandalye , kitaplik montaji yapabilmek için bir sarjli vidalamaya ihtiyacim var. Ucuz yollu bir sey önerebilir misiniz ?

E?er 100 TL civaryna uç hediyeli Bosch falan bulabiliyosanyz i?inizi her türlü görür, kaçyrmayyn alyn.

Hocam malesef 139 TL o. Ve şu anda Avea 25 TL hediye çeki falan da yok. Sizin DBK adlı matkaptan almak istedim. 63 TL'ye geliyor kargo ile. Ama taksit yapmıyor hepsiburada. Neden taksit yok anlamadım. Yaz temizliğinde gardolap söküp tekrar monte etmek için , IKEA'dan falan alınan kitaplık , sehpa gibi şeyleri monte etmek için kullanacağım. Yani olay demonte ürünleri montajlamak benim için. Mutfak dolabı kapağı sıkmak için falan da olabilir. Önerir misiniz DBK'yı ?

www.hepsiburada.com
    Şarjlı Tornavida Modelleri ve Fiyatları | %35 indirim
    http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=hrint0120-02-027&categoryId=13003105

Bosch dediğim şuydu , ama Ni-Cd pilmiş bu. Sanırım dediğinizi alacağım gözümü karartıp. Sadece dediğim şeylerde bana sorun çıkarmadan , deli etmeden iş görür mü merak ettiğim bu. Vida gibi ince basit işleri olmayınca ben epey sinirlenen biriyim de ; ikinci gün kırmayayım makinayı. 7,2V yeterli olur mu ?

Ni-Cd piller 1.5 - 2 seneye kesin ölüyor mu hocam ? Karar veremedim. DBK dediğim şeyleri yapabiliyorsa hemen geçeceğim siparişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 27 Ağustos 2014; 22:14:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Hocam malesef 139 TL o. Ve şu anda Avea 25 TL hediye çeki falan da yok. Sizin DBK adlı matkaptan almak istedim. 63 TL'ye geliyor kargo ile. Ama taksit yapmıyor hepsiburada. Neden taksit yok anlamadım. Yaz temizliğinde gardolap söküp tekrar monte etmek için , IKEA'dan falan alınan kitaplık , sehpa gibi şeyleri monte etmek için kullanacağım. Yani olay demonte ürünleri montajlamak benim için. Mutfak dolabı kapağı sıkmak için falan da olabilir. Önerir misiniz DBK'yı ?

www.hepsiburada.com
    Şarjlı Tornavida Modelleri ve Fiyatları | %35 indirim
    http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=hrint0120-02-027&categoryId=13003105

Bosch dediğim şuydu , ama Ni-Cd pilmiş bu. Sanırım dediğinizi alacağım gözümü karartıp. Sadece dediğim şeylerde bana sorun çıkarmadan , deli etmeden iş görür mü merak ettiğim bu. Vida gibi ince basit işleri olmayınca ben epey sinirlenen biriyim de ; ikinci gün kırmayayım makinayı. 7,2V yeterli olur mu ?

Ni-Cd piller 1.5 - 2 seneye kesin ölüyor mu hocam ? Karar veremedim. DBK dediğim şeyleri yapabiliyorsa hemen geçeceğim siparişi.

Saydığınız işleri layıkıyla yapar DBK. Tam bitmese bile şarja koyabilirsiniz.

Ni-cd pilleri çok şarjsız bırakırsanız (ki amatör kullanıcılar genelde bırakıyor) 2 yıla bitmiş oluyor.
    Tabi markalılarda bu süre biraz daha uzun olabilir.

• albati kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam. Bu işleri yapıyorsa daha ne isteyeyim. Benim yapacağım şey yazları daha sık olmak üzere sök-tak. Teşekkürler yardımınız için
  • quote:

Tamamdır hocam. Bu işleri yapıyorsa daha ne isteyeyim. Benim yapacağım şey yazları daha sık olmak üzere sök-tak. Teşekkürler yardımınız için

Büyük ve sıkı olan vidalarda zorlanabilir, başlarını tornavidayla gevşetip aletin işiniz kolaylaştırısınız.
    Ben bu aletlerle çalışırken her zaman büyük bir yıldız tornavida bulundururum cebimde, hem sıkarken hem de açarken rahatlatır.
    Anladım hocam. Benim odadaki gardolap biraz kütük. MDF , sağlam vidalı bir dolap. Onda zorlanacaktır büyük ihtimalle. Ama IKEA ürünlerini monte eder söker herhalde.
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Elinizde kaliteli iki tane bits ucu olsun her işi yaparsınız.
    Ucuz bits uçları sıyırır, diş tutmaz, işi verimsizleştirir.
  • @albati

Ryobi compact sınıf olmasına rağmen 12v/1.3A için 25NM tork gücü ile büyük akülü aynı V/A matkaplardan geri kalır yanı olacağını sanmıyorum. JCB için koçtaşı aradığımda 20v olduğunu söylediler ve fiyatta 350tl imiş. Nette stok bitmeden önce satıldığı son fiyat 360tl olarak gözüküyor. JCB ile ilgili çok fazla döküman ve video da bulamadın nette koca youtube de bir tane video var o da yabancı ve detaylı bir inceleme de sayılmıyor, eleman çeşitli ebatlarda ki uçlar ile sağı solu deliyor.

''Ayny özelliklerde ana markalarda (Bosch, Makita, Dewalt vs.) en az 600 TL olur bu alet.''
    Dediğinize sonuna kadar katılıyorum üst markaların 18/20v luk matkapları 700-800 civarından başlıyor. Belki kıyaslama yapılmaz ama yine de arada ki 2 kat farkı verecek kadar ne bosch, makita, dewalt JCB den iyidir ne de JCB bunlardan kötüdür. Yukarıda da dediğim gibi beni tek düşündüren 3-5 saatlik şarj süresi sadece.

Bosch kırıcı deliciden ziyada normal matkabını kastetmiştim. Zira kırıcı-delici sınıfı biraz fazla büyük ve ağır. Bahsettiğim matkap;

www.n11.com
    Bosch Gsb 16 Re Darbeli Matkap 750 Watt - n11.com
    http://www.n11.com/bosch-gsb-16-re-darbeli-matkap-P27771678

Kuponlar ile 20-30 TL daha ucuza alınabilir.

@Yggdrasil Asgard

Compact sınıf için araştırma yaparken şöyle birşey buldum, markayı ilk defa duyuyorum ama 10.8v/1,5A 20NM tork ile bu fiyata fena değil gibi duruyor lakin tek olumsuz tarafı tek akü ile geliyor olması. Ayrıca 1,5A pil kapasitesi nedense bana pek inandırıcı gelmedi isterseniz satıcı ile iletişime geçerek pil kapasitesini ve şarj süresini teyid edebilirsiniz. Çeşitli çekler ile de daha uygun fiyata alınabilir.

Bits ucu tornavida ucu mu hocam ? Valla ben bu işlere uzağım. Terim de bilmiyorum malesef. Bir de büyük bir yıldız tornavida alayım bari hepsiburada'dan birlikte gelsin. Tavsiyeniz var mıdır ?

Şöyle bir şey olur mu hocam ? Bir de uçları değişenleri var bunların , onlar nasıl oluyor ? Matkaptan çıkan uçları ona takabilir miyim ? Linkteki nasıldır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 27 Ağustos 2014; 23:10:44 >

• quote:

Bits ucu tornavida ucu mu hocam ? Valla ben bu işlere uzağım. Terim de bilmiyorum malesef. Bir de büyük bir yıldız tornavida alayım bari hepsiburada'dan birlikte gelsin. Tavsiyeniz var mıdır ?

Şöyle bir şey olur mu hocam ? Bir de uçları değişenleri var bunların , onlar nasıl oluyor ? Matkaptan çıkan uçları ona takabilir miyim ? Linkteki nasıldır ?

Evet bits ucu aletlere takılan tornavida uçlarıdır.
    İzeltaş ömürlüktür ama ev için pahalıdır, kaybolursa üzülürsünüz :)
    Onun yerine İzeltaş'ın yan markası Elta, Cetaform ya da Stanley gibi bir alt sınıftaki ürünlere yönelebilirsiniz.

9,50 TL iyi geldi hocam. Bilemedim, uç takılmıyor ama buna. Bakınayım ben :)
  • quote:

9,50 TL iyi geldi hocam. Bilemedim, uç takılmıyor ama buna. Bakınayım ben :)

9.50 iyi gelir tabi, o mini bir tornavida çünkü.
    Sİze en 6x150 lik bir tornavida lazım

Anladım hocam ben ölçüleri de bilmiyorum ki , tam onu soracaktım.

6x150 bakayım o zaman. Bu pek ergonomik durmuyor. Bir de hepsiburada'dan olsa veya başka alışveriş sitelerinden iyi olacak :)
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.