Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O sınıfta ve fiyatta Bosch darbeli alacağınıza 100 lira daha çıkıp Dre serisi bir kırıcı delici almak çok mantıklı.
    SDS uçlarla betonu peynir gibi delersiniz.
    Yanına da 14 volt bir vidalama alırsınız tüm işleriniz hallolur.

Benim fikrim her zaman ev kullanıcılarının bu işi mümkün olduğunca düşük bütçeyle halletmesi.
    Yapı markete girdiğimde kendimi almamak için zor tuttuğum bir sürü alet ve cihaz var.
    Buna rağmen aldığım da çok. (tezgah testere bile var )
    Ama alındıktan sonra bir kaç kez iş görüyosunuz ve bir köşede bekliyor, ancak eş dostun bir işi çıkarsa hevesle yapıyosunuz.

Kısaca 600-700 TL para verip darbeli akülü bişey almak ancak uydu antencilerin işi olabilir (lafım size değil)
    Gerekli zenginlikte olanlar zaten usta çağırıp yaptırır.

• albati kullanıcısına yanıt
    Çok sağolasın hocam , çok uğraştırdım. Yarın Koçtaş'a gidip inceleyeyim ben. 6x100 İzelyaş 11 TL. İş görür gibi hepsi , tekrardan teşekkürler :)
  • Geçen sene kırıcı/delicilere takmıştım kafayı sizin dediğiniz değil de 2-26 dfr (hem sds mandren hem de sıkmalı mandren) modelini 400tl ye satılıyordu ama almak bir türlü kısmet olmamıştı şuan aynı makine 550 tl civarı satılıyor. Elektrikli matkabı şimdilik ilerleyen zamanlara erteledim, şarjlı matkap önceliğim. Eğer şeytan yine kanıma girerse bulabildiğim en uygun yerden 2-26dfr yi alabilirim tabi ilerleyen zamanlarda.

600-700 tl zaten bende verme taraftarı değilim, herhangi bir iş için kullanılıp para kazanmanızı sağlamıyorsa o kadar parayı böyle cihazlara bağlamak pek mantıklı gelmiyor banada. Dediğiniz gibi uyducu vb. gibi işlerle ilgilenenlere hitap ediyor o fiyatlar. Muhtemelen ben de alınca evde birkaç vida sıkıp sonra bi kenara atacağım.

• albati kullanıcısına yanıt
    Hocam DBK matkabı aldım. Gönderi araca yüklenmiş. Bugün tesim edilir. Dolabı sökeceğim bugün, kısmetse. Nasıl başlamamı önerirsiniz ? Şarja mı takayım önce ne yapayım. Bataryalı alet-edevat genelde %40-50 şarj edilerek stoğa alınır. Fulleyeyim mi ne yapayım
  • benim yeni aldığım akülü vidalama full şarjlı geldi
    ben satın aldığım ürünü almazdan önce bayağı bir araştırma yapmıştım
    Ulaştığım sonuçlara göre alınabilecek kaliteli ürünler şöyle;

Metabo
    Makita
    Dewalt
    Hıtachi
    AEG
    Bosch/mavi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Hocam DBK matkabı aldım. Gönderi araca yüklenmiş. Bugün tesim edilir. Dolabı sökeceğim bugün, kısmetse. Nasıl başlamamı önerirsiniz ? Şarja mı takayım önce ne yapayım. Bataryalı alet-edevat genelde %40-50 şarj edilerek stoğa alınır. Fulleyeyim mi ne yapayım

Li ion pilli olduğu için şarj tam bitmeden koyun. Asla şarjı tam bitirmeyin, pile zarar verirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Li ion pilli olduğu için şarj tam bitmeden koyun. Asla şarjı tam bitirmeyin, pile zarar verirsiniz.

Tamamdır hocam. 1 saat sonra falan elime geçecek matkap. Direk şarja koyuyorum o zaman ?

• dün beton bir duvara tv askı aparatı asmak için 4 tane delik delmem gerekti. Genelde betonda delik işim olmadığı için evdeki basit 500 wattlık DBK darbeli matkabı kullanayım dedim. perişan oldum 16mm betonu delemedi alet. birde üstüne üstlük duvarda değişik şekilli bir sanat eseri yarattım. baktım olmuyor aşağıdan bir usta çağırdım hilti kırıcı deliciyle 10 saniyede 4 delik delip gitti adam bende ardından baktım öyle..
    zamanında evde basit işlerde iş görür diye DBK yı metro marketten uygun bir fiyata almıştım. Ama betonu delemediğine göre iş göremeyeceği anlaşıldı. sanırım bu matkabı artık sadece ahşap delme işlerinde kullanırım. Şimdi betonu zorlanmadan delecek bir cihaz bakıyorum. yalnız güçlü kuvvetli bir darbeli matkap mı yoksa hafif kırıcı delici alet mi ya da sadece delici aletlerden mi alayım karar veremedim. bu konuda önerileriniz nelerdir.

marka konusunda da metabo veya makita düşünüyorum aeg veya mavi bocsh da olabilir tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynetic -- 29 Ağustos 2014; 12:16:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skypowernet

dün beton bir duvara tv askı aparatı asmak için 4 tane delik delmem gerekti. Genelde betonda delik işim olmadığı için evdeki basit 500 wattlık DBK darbeli matkabı kullanayım dedim. perişan oldum 16mm betonu delemedi alet. birde üstüne üstlük duvarda değişik şekilli bir sanat eseri yarattım. baktım olmuyor aşağıdan bir usta çağırdım hilti kırıcı deliciyle 10 saniyede 4 delik delip gitti adam bende ardından baktım öyle..
    zamanında evde basit işlerde iş görür diye DBK yı metro marketten uygun bir fiyata almıştım. Ama betonu delemediğine göre iş göremeyeceği anlaşıldı. sanırım bu matkabı artık sadece ahşap delme işlerinde kullanırım. Şimdi betonu zorlanmadan delecek bir cihaz bakıyorum. yalnız güçlü kuvvetli bir darbeli matkap mı yoksa hafif kırıcı delici alet mi ya da sadece delici aletlerden mi alayım karar veremedim. bu konuda önerileriniz nelerdir.

marka konusunda da metabo veya makita düşünüyorum aeg veya mavi bocsh da olabilir tabi

Ayırdığınız bütçe 300-400 TL'yi bulursa bosch mavi seri kırıcı delici tavsiye ederim.
    Yok çok fazla beton delmem derseniz 600-700 watt civarında darbeli matkap da işinizi görür.

• quote:

quote:

dün beton bir duvara tv askı aparatı asmak için 4 tane delik delmem gerekti. Genelde betonda delik işim olmadığı için evdeki basit 500 wattlık DBK darbeli matkabı kullanayım dedim. perişan oldum 16mm betonu delemedi alet. birde üstüne üstlük duvarda değişik şekilli bir sanat eseri yarattım. baktım olmuyor aşağıdan bir usta çağırdım hilti kırıcı deliciyle 10 saniyede 4 delik delip gitti adam bende ardından baktım öyle..

Ayırdığınız bütçe 300-400 TL'yi bulursa bosch mavi seri kırıcı delici tavsiye ederim.
    Yok çok fazla beton delmem derseniz 600-700 watt civarında darbeli matkap da işinizi görür.

Hocam ben bu DBK matkabın ucunu takamadım. Tetiğe bastığımda da boşta dönme olmuyor. Yardım lütfen.

• quote:

quote:

dostum 400 tl ye kadar verebilirim. daha geçen hafta 300 tl metabo powermaxx 12 akülü vidalamaya verdim.
    bunun yanında matkaba 400 vermişiz çok değil
    az önce bir test videosu izledim rusça. makita hr2470 bocshun GBH 2-26 DRE modelini beton blok delerken perişan ediyordu. bocsh 12 snde deldi makita 8 saniyede
    700-800 wattlık darbeli matkap beton blok delerken beni yarı yolda bırakmaz mı? eğer bırakmaz ise kırıcı deliciler çok büyük ve kaba darbeliye yoğunlaşabilirim

• quote:

quote:

quote:

dostum 400 tl ye kadar verebilirim. daha geçen hafta 300 tl metabo powermaxx 12 akülü vidalamaya verdim.
    az önce bir test videosu izledim rusça. makita hr2470 bocshun GBH 2-26 DRE modelini beton blok delerken perişan ediyordu. bocsh 12 snde deldi makita 8 saniyede
    700-800 wattlık darbeli matkap beton blok delerken beni yarı yolda bırakmaz mı? eğer bırakmaz ise kırıcı deliciler çok büyük ve kaba darbeliye yoğunlaşabilirim

Hocam uç takılan yeri ayarlayamadım çeviriyorum o içerde açılıp kapanan ucu sıkıştıracak mekanizma çalışmıyor anlamadım . Sizin bilginiz var mı ?

• Arkadaşlar bir el atın. 40 dakikada zor çözdüm matkabı çalıştırmayı. 10 dakikadır da ucunu takmaya çalışıyorum yapamıyorum
  • Teknik servise gidip gösterdim. Adam öğretti sağolsun.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam o zaman al bunu, torunlarına miras bırakırsın.

• Geçmiş mesajlarımda yazmıştım bir daha yazayım. makita kırıcı delici hiltiden yakın akrabamda var. kendisi inşaat işleriyle uğraştığı için hediye olarak almıştık, tadilat, tamirat vs. her türlü işi yapıyor.
    Bizim banyonun tadilatı sırasında fayanslar sıvalar hep bu makinayla kırıldı. 5-6 senedir kullanıyor hiç bir sorun yok.

Aynı zamanda bizlerde mobilya işiyle uğraştığımızdan, elimizden her türlü markadan, düz matkap, ovuç içi taşlama, freze gelip geçiyor. Bir kaç sene önce albenisine aldanıp dükkana 2 adet bosch marka profesyonel formika tıraşlama aldım. Birinin motoru yandı. diğerinin yatağı arızalandı. Tamiri, astarı yüzünden pahallı hurdaya ayırdık. kim bilir belki de bende şanssızlık vardı bilemiyorum ama yep yeni makinaların kısa sürede arıza yapmış olması çok kötü, insanın işi yarı yolda kalıyor. bu talihsiz olaydan sonra bosch marka el aletlerine soğuk bakar oldum, pek de tavsiye edesim gelmiyor.
    makitalar sağlamlık bakımından bence daha iyiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 30 Ağustos 2014; 4:57:33 >

• Ben de Makita matkap kullanıyorum ama yukarıda linkini verdiğim alet efsanedir. Gördüğüm 10 ustanın 6-7sinde aynı alet var. Bit pazarında bile kaç yıllık aletler hala dipdiri satılıyor. Kafa kısmı da çelik.
    Makita da yabana atılmaz Aeg, Dewalt ya da Metabo gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qultekin

arkadaslar perdecı dukkanı ıcın kornıs stor ve benzerı urunlerı montaj ıcın delıcı bır matkap ıhtıyacım var... daha once aldıgım bır matkap vardı 600 w gucunde ama nedense ucu 8 cızmeye ve ucu kendı kendıne kullanırken cıkmaya basladı.. anlıcagınız makına gıttı 2-3 ayda... bana her turlu duvara delık acmak ıcın bır matkap onerırmısınız.. gucu en az kac w olması gerekıyor vs. hıc bır bılgım yok.. bılgı verırsenız sevınırım..

Bunu al evladiyelik kullan:
    http://www.hizlial.com/bosch-gbh-2-26-dre-kirici-delici-0-611-253-703/10009896

5 sene önce bosch'u ana bayisinde bir tanıdığımdan aldım bunu.

O zaman bana şunu söyledi. "duvarı delerken bastırma, bırak kendi delsin, şayet bastırsan içinde mekanizma bozulur, buda garanti kapsamına girmez. x5 marka uçlar var, biraz pahalıdır, onlardan al, ömür boyu kullanırsın, hiç bi şey olmaz"

5 senedir kullanıyorum, hiç tamire gitmedi, 2 liralık uçlarla delemediği duvar yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qultekin

arkadaslar perdecı dukkanı ıcın kornıs stor ve benzerı urunlerı montaj ıcın delıcı bır matkap ıhtıyacım var... daha once aldıgım bır matkap vardı 600 w gucunde ama nedense ucu 8 cızmeye ve ucu kendı kendıne kullanırken cıkmaya basladı.. anlıcagınız makına gıttı 2-3 ayda... bana her turlu duvara delık acmak ıcın bır matkap onerırmısınız.. gucu en az kac w olması gerekıyor vs. hıc bır bılgım yok.. bılgı verırsenız sevınırım..

Bunu al evladiyelik kullan:
    http://www.hizlial.com/bosch-gbh-2-26-dre-kirici-delici-0-611-253-703/10009896

5 sene önce bosch'u ana bayisinde bir tanıdığımdan aldım bunu.

O zaman bana şunu söyledi. "duvarı delerken bastırma, bırak kendi delsin, şayet bastırsan içinde mekanizma bozulur, buda garanti kapsamına girmez. x5 marka uçlar var, biraz pahalıdır, onlardan al, ömür boyu kullanırsın, hiç bi şey olmaz"

5 senedir kullanıyorum, hiç tamire gitmedi, 2 liralık uçlarla delemediği duvar yok :)

Hocam ucun iyisi beton delerken belli olur, duvarı güçlü akülülerle bile delebilirsiniz.
    Karpitli uçla 10 sn. delersiniz, ucuz uçla 1 dk uğraştırır hem matkap da ısınır.
    Zaten belli ölçüde uçlar var, beton için 3-4 tanesi yeter.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.