Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayatgezi

bu işlerden hiç anlamıyorum ama bir matkap almaya karar verdim. forumda sora sora matkap modeli falanda seçtim ama matkabı alınca içinde uç falan çıkmıyor sanırım onu da almamız lazım diye biliyorum.

www.hepsiburada.com
    Bosch X-Line Seri 34 Parça Delme ve Vidalama Seti Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=hrbosch2607010608&categoryId=60002247#Gorseller

linkteki ürünü alsam eve dübel takmak ya da duvara tv sehbası takmak için içindeki uçlar işimi görürmü? açıklamalarında ahşap, taş ve hss uçlar demiş. duvar için bir ibare göremediğimden emin olamadım, sormak istedim

Taş ucu ile sıva delebilirsiniz. Bence tek tek satılan uçlardan alın. Bosch veya Makita marka.

Ölçülerini isterseniz yazarım.

Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SDS, SDS Max uçlar normal matkaplara takılamıyor, kırıcı delici gerektiriyor diye biliyorum. Doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_cetinkaya

SDS, SDS Max uçlar normal matkaplara takılamıyor, kırıcı delici gerektiriyor diye biliyorum. Doğru mudur?

Sds Plus ve Sds Max uçlar sadece kendi kovanına takılabilir. Silindirik saplı matkap uçları için olan mandrenlere uygun değildirler.

Sds Max ve Sds Plus da birbirine uymaz.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: ali_cetinkaya

SDS, SDS Max uçlar normal matkaplara takılamıyor, kırıcı delici gerektiriyor diye biliyorum. Doğru mudur?

Sds Plus ve Sds Max uçlar sadece kendi kovanına takılabilir. Silindirik saplı matkap uçları için olan mandrenlere uygun değildirler.

Sds Max ve Sds Plus da birbirine uymaz.

Saygılar...

Anladım.

SDS uçlar beton delmede kullanılıyormuş zaten. Kırıcı delici gerektirmesi doğal. Adım adım öğreniyoruz anca

• Matkaplar akülü - elektrikli darbeli -darbesiz matkap olarak farklı kategorilerde üretililer. Matkabı neye göre kullanacağınız önem kazanır. Matkabı hem duvar delme hem de vidalama da kullancaksanız kesinlikle profesyonel markaları tercih edin. Özellikle Dewalt, FLEX, Black&Decker gibi markalar oldukça iyidir. FLEX ve Dewalt gayet başarılıdır diyebilir.

Akülü matkap olarak buraya bakabilirsiniz.
    http://www.ozkardeslermakina.com/kategori/flex/akulu-matkap/

Elektrikli matkap da ise:
    http://www.ozkardeslermakina.com/kategori/flex/matkap-ve-vidalama-makinalari/

• Çelik delmek için normal matkap iş görür mü?
    Çokk eski bir black deckerim var bozuldu galiba delmiyor.
    Kırıci delici almak daha mk dogru olur çelik icin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

Çelik delmek için normal matkap iş görür mü?
    Çokk eski bir black deckerim var bozuldu galiba delmiyor.
    Kırıci delici almak daha mk dogru olur çelik icin

Çelik delmek için kırıcıya gerek yok.
    Yüksek devirli matkap ve kaliteli uç gerek.
    Kalın çelikse zaten çok zor delersiniz.
    Ancak tezgah matkapla delinir.
  • albati kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 mm ck67 çelik ama su verilmemiş halde.
    Saniyorum matkap ucu çok iyi olmali çelik delmek için.
    Arkadaşımin dukkanda nevar ne yok denedik bitürlü delemedik, en sonunda kırıcı-deliciyle darbeli modda deldik yaklasik 10 dakikada.
    Kurşun gibi bombe yaparak deldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

Uzun uzadıya araştırmalarım ve şimdiye kadar ki gözlemlerim sayesinde evimde şöyle bir setim (tek tek alarak oluşturduğum bir set) var ve kendimi temelden bir inşaata girebilecekmişim gibi hissediyorum .

Vidalama, ufak tefek delme işlerim için; Bosch GSB 10,8-2 V Li Darbeli delme ve vidalama kullanıyorum. Çift aküsü var ve her işimi görüyor. Her delme işinde matkap çıkartmak zorunda kalmıyorum, kolon ve tavan harici yer yeri delip geçiyor. Hatta banyo takımları, resim çerçeveleri v.b şeyleri bunun yardımıyla deliyor ve BOSCH IXO IV 3,6 V kullanarak hemen vidalıyorum.

Ağır delme işleri ve kırma için; Bosch GBH 2-26 DRE Kırıcı - Delici kullanıyorum. Örneğin yeni bir eve taşındığınızda (çok adres değiştiren birisi sayılırım), kornişleri olmayabiliyor. Diğer matkaplarla tavan ve kolon delmek tam bir işkence ama bu matkapla kağıt deler gibi tavan delebilirsiniz. Hatta yer yer kırma işlerinizde de size yardımcı oluyor.

Gelelim metal kesme, törpüleme, Pvc işlerinde kullanılacak olana; Bosch GWS 7-115 E Devir ayarlı benim favorimdir. Hatta yer yer Dekupajı çıkartmaya üşendiğimden ahşap veya sunta kestiğim bile oluyor. Biraz yanık odun kokusuna katlanabilirseniz eğer kesme işlerinde üstüne yok. Devir ayarlı olmasının avantajı ise bana göre sadece şu; aleti kapattığımda devirini en alt seviyeye getiriyorum. Tekrar çalıştırdığımda oluşacak olan titreşimi ve tepmeyi en alt seviyeye düşürüyor ve kazaya sebebiyet vermiyor.

Gelelim mutfak dolaplarına raf kesmeye ; Ben ufak tefek raf kesme işlerinde Bosch GST 90 E kullanıyorum. 1 raf için Koçtaş, Banio, Teksen v.b yapı marketlere 20 tL vermektense ya gidip marangoza 5 tL ye kestiriyorum / kesiyorum ya da elimde olan rafları Bosch GST 90 E dekupaj testere ile yerine göre ayarlıyorum.

Ben evde iş yapmayı seven birisi olarak bu seti 1.500 / 2.000 tL civarına aldım ve hepsi Bosch mavi seri. Profesyonel kullanımda 5 sene garantisi var ve dedemin el aletlerinin arasında 20 yaşına yaklaşmış olan Bosch el aletleri var halen taş gibi durumda olan. Allah uzun ömürler verirse eğer amacım kimselere muhtaç olmadan en azından uzun süreler kendi evimin işini kendim yapmak.

"Sağlamcıyım. Bir kere alırım tam alırım." diyenlerdenseniz eğer 3' e 5' e bakmayın Bosch Pro serilerinden veya AEG alın. Birkaç kötü tecrübeden sonra Makita veya benzeri çekik gözlü aletlerine kesinlikle bulaşmam ...

çok güzel makinalar benimde hobim bu işler yanlız zaten gsb 10.8 varken ixo ya neden gerek duydunuz anlamadım , bendede

1 - bosch gsb 16 re

2 - bosch gsr 24 ve 2

var yanlız gsr çok güçlü ve güzel bir makine olmasına rağmen sürekli kullanma fırsatım olmadığından satıp lityum pilli bir model düşünüyordumki sizdeki gsb 10.8 volt olan , gücü hakkında ne dersiniz hocam vidalama işleri konusunda gücü nasıl , bu arada bir alet daha önereyim size bosch gop 250 bir bakın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

çok güzel makinalar benimde hobim bu işler yanlız zaten gsb 10.8 varken ixo ya neden gerek duydunuz anlamadım , bendede

1 - bosch gsb 16 re

2 - bosch gsr 24 ve 2

var yanlız gsr çok güçlü ve güzel bir makine olmasına rağmen sürekli kullanma fırsatım olmadığından satıp lityum pilli bir model düşünüyordumki sizdeki gsb 10.8 volt olan , gücü hakkında ne dersiniz hocam vidalama işleri konusunda gücü nasıl , bu arada bir alet daha önereyim size bosch gop 250 bir bakın derim

IXO zaten tüm bu aletlerden önce elimde olan bir vidalamaydı. Yani ihtiyaç duymadım, sadece boşta durmasın diye değerlendiriyorum.

GSB 10.8 vidalama adına "mükemmel" diyebileceğim bir iş aleti. En azından şu ana kadar ne kalitesiyle, ne gücüyle beni yarı yolda bırakmadı. Hele ki amaç sadece vidalama ise lütfen gücü konusunda kuşkunuz olmasın, sorulacak soru "gücü yeter mi?" değil de, "vida bu alete dayanabilir" mi olmalı bence : ). Ben çok vida kırdım zorlayım derken ama GSB 10.8 hiç diş kaçırmadı.

Son zamanlarda panç ile yuvarlaklar kesmeye merak saldığım için kendimi GSB 18 VE-2-LI bakarken buluyorum sık sık ve bu bir şeyin işareti; yakın zamanda dayanamaz alırım sanırım çünkü 3-5 aydır araştırıyorum. Çok iyi sonuçlar ve yorumlar var hakkında, gördüğüm kadarıyla da yorumlarını hak ediyor.

Amacınız maksimum 10mm olmak kaydıyla duvar delmek ve bol bol vidalama yapmak ise Bosch GSB 10.8V bu iş için biçilmiş kaftan. Hem hafif, merdiven üstünde sizi yormaz, hemde güçlü yarı yolda bırakmaz.

Ama amacınız 10mm beton uçlarından başlayarak sıklıkla beton delmek, benim gibi 50mm üstü pançlar ile sunta, mdf, ahşap tekerler çıkarmak ise mutlaka 18V bir şeyler bakmak gerekir diye düşünüyorum ...

• ToTeM kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim , güçlü işlemler için zaten gsb 16 re var , gsr 24 ü abim getirdi ama pilleri lityum değil bozulursa elimde kalır diye korkuyorum akülerden bir tanesi 600 tl imiş , gsb 10.8 uzun sayabileceğimiz vidalarıda zorlanmadan sıkabiliyormu çünkü satıcının biri mobilyacılar için yetersiz demişti
  • Beton mu deleceksiniz?
  • quote:

Beton mu deleceksiniz?

10.8 ile tabiki zor beton delme düşünmüyorum genel mobilya vs vidalama bu 5 - 6 cm vida olabilir yada betona delinmiş ve dübel atılmış kısma vida atma için düşünüyorum
  • quote:

quote:

Beton mu deleceksiniz?

10.8 ile tabiki zor beton delme düşünmüyorum genel mobilya vs vidalama bu 5 - 6 cm vida olabilir yada betona delinmiş ve dübel atılmış kısma vida atma için düşünüyorum

Hangi model?
  • şimdi mesele şu meslektaşım , bende bosch gsb 16 re var genel işler için , birde hediye gelen bosch gsr 24 ve 2 modeli var çok güçlü ve hoş bir makine lakin üzerindeki batarya lion değil , bende her gün kullanan biri olmadığım için bu bataryaları öldürmiyim genel vidalama işleri için uzun vidalar olabilir ,elimdekini satıp gsb 10.8 olanı alsammı diye düşünüyorum sanırım lion batarya bendekinden uzun ömürlüdür kenarda dursa dahi bozulmuyor sanırım
  • quote:

şimdi mesele şu meslektaşım , bende bosch gsb 16 re var genel işler için , birde hediye gelen bosch gsr 24 ve 2 modeli var çok güçlü ve hoş bir makine lakin üzerindeki batarya lion değil , bende her gün kullanan biri olmadığım için bu bataryaları öldürmiyim genel vidalama işleri için uzun vidalar olabilir ,elimdekini satıp gsb 10.8 olanı alsammı diye düşünüyorum sanırım lion batarya bendekinden uzun ömürlüdür kenarda dursa dahi bozulmuyor sanırım

Evet Li-ion bataryalar konusunda haklısınız, yalnız ben yerinizde olsam o makinayı satıp 10.8 V olan bir model almazdım. Bendeki makinanın iki bataryasıda öldü UPS aküsü ile çalıştırıyorum. Birde o 10.8 Volt sınıfında çok model vardı, siz hangisine baktınız?

Saygılar....

• Bosch gsb olan model, ups aküsü çok ağır gelmiyormu

• Arkadslar, yılda birkaç defa ev içinde kullanmak üzere matkap ihtiyacım var. İşimi görecek ucuz yollu bişey önerebilir msnz

Şu set nasıldır

https://m.koctas.com.tr/matkaplar/darbeli-matkap-750-w-40-parca-aksesuar-hediyeli/16517/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mali Analist55 -- 31 Mayıs 2015; 22:04:35 >
  • Merhabalar;

bende bosch'un yeşil serisinden var, uzun zamandır da evde kullanıyorum. son zamanlarda bir sıkıntım var, çözümü var mıdır bilen varsa memnun olurum;
    matkapla duvarda çalışırken matkap ucu matkap ağzında gevşiyor ve duvarda kalıyor. yani matkap ağzı, ucu yeteri kadar sıkı tutamıyor.
    var mı yapılabilecek birşey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meti****

Merhabalar;

bende bosch'un yeşil serisinden var, uzun zamandır da evde kullanıyorum. son zamanlarda bir sıkıntım var, çözümü var mıdır bilen varsa memnun olurum;
    matkapla duvarda çalışırken matkap ucu matkap ağzında gevşiyor ve duvarda kalıyor. yani matkap ağzı, ucu yeteri kadar sıkı tutamıyor.
    var mı yapılabilecek birşey?

Elle sıkılan mandren mi?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.