Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperen_69

Bosch gsb olan model, ups aküsü çok ağır gelmiyormu

Aküleri yerde tutuyorum. Kablo ile cihazın içine direk bağlantı yaparak kullanıyorum.

Saygılar....
  • Kabloluya çevirdin yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

Kabloluya çevirdin yani

Evet o şekilde kullanıyorum. Söylediğiniz makinaya baktım, güzel duruyor. Ancak eldekini satmayı düşünmezdim.

Saygılar...
  • albati kullanıcısına yanıt
    evet, anahtarsız, elle sıkılanlardan.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende evlilik ve yeni eve taşınma olduğu in araştırmalara başladım.

Tablo için delme, dolap ve bnzer mobilya montajı, vida takıp sökme gibi işlemlere ihtyiacım olacak.

Bana önerebileceğinz modeller nelerdir?
    İleride de işine yarar derseniz 200 tl ye kadar çıkabilirim

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: thinkvision

Merhaba arkadaşlar,

Bende evlilik ve yeni eve taşınma olduğu in araştırmalara başladım.

Tablo için delme, dolap ve bnzer mobilya montajı, vida takıp sökme gibi işlemlere ihtyiacım olacak.

Bana önerebileceğinz modeller nelerdir?
    İleride de işine yarar derseniz 200 tl ye kadar çıkabilirim

Teşekkürler

Bosch yeşil serinin herhangi bir matkabı işinizi görür. Anahtarsız mandren olsun.

6-7 mm beton matkap ucu.
    3-4-5-6 mm ağaç matkap ucu.
    Bits takımı.
    İsterseniz metal matkap ucuda öneririm.

Bunları alın işinizi görür. Uçlarıda Bosch alın.

Saygılar...

• Peki bosch yeşil seri matkapları tornavida görevinde de kullanabiliyor muyuz vidaları takıp çıkarmak için?
    Yoksa ayrı bir tornavida setinin bulunmasıda yararlı olurmu?

Birde matkap uçları için tavsiye markanız veya set varmıdır?

Çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thinkvision -- 20 Haziran 2015; 2:18:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thinkvision

Peki bosch yeşil seri matkapları tornavida görevinde de kullanabiliyor muyuz vidaları takıp çıkarmak için?
    Yoksa ayrı bir tornavida setinin bulunmasıda yararlı olurmu?

Birde matkap uçları için tavsiye markanız veya set varmıdır?

Çok teşekkürler

Elle sıkma gevşetme yapmak için tornavida takımı mutlaka alın. Bir defa alayım parası önemli değil diyorsanız İzeltaş alın, birde bu İzeltaşın Elta adında yeşil serisi var aynı Bosch'un yeşil serisi gibi amatörler için.

Matkabı uzun vidaları sıkmada kullanın. Matkaplar şarjlı vidalamalar kadar kullanışlı değildir. Çoğunda tork kontrolü yoktur, fren yoktur, ayrıca ağırlık merkezi tek elle çalışmaya müsait değildir.

Saygılar...

• Matkabı yılda üç beş kere kullanan arkadaşlar öyle fazla para vermeye gerek yok ben 5yıl önce koçtaşta set halinde 39tl ye satılan şu an hala duruyor 69tl olmuş en ucuzunu aldım geçen seneye kadarda her işte kullandım duvar delme anten kurmak için mobilya için vs bana mısın demedi taki çalınana kadar şimdi a101den 49tlye satılan şarjlı aldım onu kullanıyorum hiç aorubu yok hatta bazen duvar bile deldiğim oldu hala sorunsuz demem o ki o pahalı markalar 7/24 elinde matkapla iş yapan insanlar için bizim gibi iki vida çakacak bir duvar delecekler için değil paranıza yazık ne kadar kullanacaksanız o kadar alın

• quote:

Orijinalden alıntı: haziranyagmuru

Matkabı yılda üç beş kere kullanan arkadaşlar öyle fazla para vermeye gerek yok ben 5yıl önce koçtaşta set halinde 39tl ye satılan şu an hala duruyor 69tl olmuş en ucuzunu aldım geçen seneye kadarda her işte kullandım duvar delme anten kurmak için mobilya için vs bana mısın demedi taki çalınana kadar şimdi a101den 49tlye satılan şarjlı aldım onu kullanıyorum hiç aorubu yok hatta bazen duvar bile deldiğim oldu hala sorunsuz demem o ki o pahalı markalar 7/24 elinde matkapla iş yapan insanlar için bizim gibi iki vida çakacak bir duvar delecekler için değil paranıza yazık ne kadar kullanacaksanız o kadar alın

Hocam sen beton delmemişsin hiç, yoksa diğer zeminlerin çoğunu 14 volt akülü vidalamayla bile delersin.
    Matkabın ve ucun kalitesi zorlanınca ortaya çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Matkabı yılda üç beş kere kullanan arkadaşlar öyle fazla para vermeye gerek yok ben 5yıl önce koçtaşta set halinde 39tl ye satılan şu an hala duruyor 69tl olmuş en ucuzunu aldım geçen seneye kadarda her işte kullandım duvar delme anten kurmak için mobilya için vs bana mısın demedi taki çalınana kadar şimdi a101den 49tlye satılan şarjlı aldım onu kullanıyorum hiç aorubu yok hatta bazen duvar bile deldiğim oldu hala sorunsuz demem o ki o pahalı markalar 7/24 elinde matkapla iş yapan insanlar için bizim gibi iki vida çakacak bir duvar delecekler için değil paranıza yazık ne kadar kullanacaksanız o kadar alın

Hocam sen beton delmemişsin hiç, yoksa diğer zeminlerin çoğunu 14 volt akülü vidalamayla bile delersin.

Altı üstü bir tablo asacağım bir vida çakacağım matkapla fantezi yapmayacağım zorlamam yani. Ayrıca en dandik matkapla defalarca delme işi yaptım anten kurdum bizde burda tahta veya tuğla demedik duvar delme çatıda da beton yani hepsi beton işte. profesyonel olarak kullanıyorsanız o sizin bileceğiniz iş zaten dedim onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haziranyagmuru -- 21 Haziran 2015; 13:05:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Altı üstü bir tablo asacağım bir vida çakacağım matkapla fantezi yapmayacağım zorlamam yani. Ayrıca en dandik matkapla defalarca delme işi yaptım anten kurdum bizde burda tahta veya tuğla demedik duvar delme çatıda da beton yani hepsi beton işte

Hocam biz de bu işin içindeyiz yıllardır, o dediğiniz Çin matkapları birkaç kez elimde kaldı, hem de kaliteli uçlarla.
    Ya tetikte arıza çıkar ya kömürde ama mutlaka sizi bir gün yarı yolda bırakır ve o zaman anlarsınız ne demek istediğimi.

Sizin deldiğiniz beton yeni tip betonlardan değildir büyük ihtimal ya da 5-6 numarayı geçmeyen çapta delik delmiş olabilirsiniz.
    Hele ki normal uçlarla o tarz matkaplarla beton delmek işkencedir, eziyettir, bunu herkes bilir.

Zamanında ben de önerdim ucuz matkaplardan ama tecrübe ettikten sonra bütçe zorlanıp adam gibi bişey alınmasını öneriyorum artık.
    Uzun vadede kesinlikle israf değil.
    5 sene önce aldığım Makita daha kız gibi duruyor çantasında, temizlersen, bakarsan en az 20 sene hizmet eder size.

• Merhabalar, hafta sonu montajlanmayı bekleyen ahşapları montajlamam gerekiyor aslında haftalardır bekliyor çünkü matkabım yok.

Bu konularda irfan sahibi bir arkadışımız bana şarjlı ve uzun vadede beni yarı yolda bırakmayacak bir model önerebilirmi yaklaşık 200 tl bütcem var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sâwyer

Merhabalar, hafta sonu montajlanmayı bekleyen ahşapları montajlamam gerekiyor aslında haftalardır bekliyor çünkü matkabım yok.

Bu konularda irfan sahibi bir arkadışımız bana şarjlı ve uzun vadede beni yarı yolda bırakmayacak bir model önerebilirmi yaklaşık 200 tl bütcem var.

http://www.koctas.com.tr/akulu-vidalamalar/bosch-akulu-vidalama-psr-1080-li/14876-21146/

Üçü de li-ION ve üçü de memnun eder.

• ilk konusu guncel olsa iyi olurdu bu baslik da
  • Terasa yaptırdığım 2mm lik demir profillerde delik açmak için elimdeki eskiden kalma matkap ucunu kullandım. :) Uç yamuldu.
    Şimdi şu ucu sipariş verdim. Uç da matkap kadar önemliymiş.
    Metal İçin Matkap Ucu
  • Merhaba arkadaşlar 2 sene önce einhell bt-id 1000 e marka darbeli matkap aldım eve tasindigimda perde için tavan delme sajlı süpürge için beton delme mermer tezgahta dogalgaz için buat ile delik açma tablo icin duvar delme gibi birçok faaliyette bulundu komşular a veriyorum kapıcı istiyor veriyorum yanı aktif bir şekilde kullanılıyor en son apartman damında uydu montajında kullanıldi...bu durumlara istinaden einhell için iyi diyebilirsiniz ? Yoksa sana gelen makina şansına kaliteli çıkmış mi diyebiliriz ?

• beyler bunu alayım diyorum ne dersiniz ??

güçlü bişey lazım ama o kadarda parası yüksek olmasın işlerimi görsün yeterli

• albati kullanıcısına yanıt
    Makita markası gerçekten çok kaliteli çoğu ürünü üst düzey para miktarında olsa da alınabilecek ürünleri çok iyi iş görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnverPasha

beyler bunu alayım diyorum ne dersiniz ??

http://urun.n11.com/matkap/dbk-ptk-03-d-3lu-makine-seti-matkaptaslamavdalama-P66692492

güçlü bişey lazım ama o kadarda parası yüksek olmasın işlerimi görsün yeterli

Bu seti birkaç sene önce 100 liraya okula almıştım.
    İlk önce matkap elimizde kaldı. Tetik falan çok dandik.
    Onun yerine o bütçeye tek matkap alın yıllarca kullanın.
    Diğer aletleri zamanla alırsınız.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.