Şimdi Ara

MATLAB VE YÜZ TANIMA (face recognition)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • matlab de yüz tanıma programı üzerinde çalışıyorum.
    programı kısaca anlatim:
    girilen resimde sadece kişinin yüz kısmı seçiliyor. daha sonra hesaplamalarla veritabanından karşılaştırma yapılıyor. veritabanındaki yüz resimlerine göre kişinin kim oldupunu söylüyor.
    Konu güncel ve önemli bi konu .Yapılan programlarda sayılı ve daha parasız olanını bulamadım.
    bu konuda bilgisi ya da dökümanı olan veya ilgilenen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
    herkese kolay gelsin...

• Merhaba;

Programi ne amacla hazirlamayi planliyorsun. Kafandaki projenin boyutuna gore sana yardimci olabiliriz kabul edersen birlikte calisabiliriz. Ozelden mesaj atmani bekliyorum. Matlabi tercih etme nedenin, bu konuda yaptigin hazirliklar vs gibi konulardan bahsedersen memnun oluruz. Matlab degilde mathematica (ticari bir projeyse kernel lisansi satin almak gerekecek) dusunursen daha fazla yardimci olabiliriz. Bekliyorum
  • merhaba....
    ben bir sene boyunca bu konu ile uğraşıcam..ve yeni başlıyorum...yaptığınız herhangi bi proje varsa katılmak isterim...daha çok başındayım olayın ama gaza gelince iyi çalışırım...
    bişi daha nerden başlamalıyım:) yardımcı olursanız sevinirim...
  • Sizin öncelikle matlabla görüntü işleme anlatan bazı dökğmanlar bulmanız gerekiyor. Daha çok yüz hattı ile ilgileneceniz için gelen görüntüyü iki renk haline getiriyorsunuz. Buradanda o kişinin yüz hattı ile ilgili verileri değerlendirebilirsiniz. Size tavsiye edebileceğim Digital imaging processing denen bi ingilizce refarans kitap var o çok işinize yarıyabilir.
  • Pattern Recognition (örüntü tanıma) konusunda araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Öncelikle yüzden ayırt edici özellikleri çıkartmanız gerekir ki buna öz nitelik çıkartma (feature extraction) denir. Sonrasında sınıflandırma (classification) aşamasına geçip, veritabanınızdaki özniteliklerle test edeceğiniz imgeden çıkarttığınız öznitelikler arasında ilişkiye bakacaksınız. Bu noktada destek vektör makineleri (SVM-Support Vector Machine) ve yapay sinir ağları (artificial neural network) yaygın olarak kullanılıyor. Yüz tanımada başarım genellikle %95'in üzerine çıkmaz.

Kodlama için MATLAB kullanamak akıllıca çok uğraştırmaz. Ancak işin teorisi ile ilgili baya okumanız gerekir. Örüntü tanıma, görüntü işleminin önemli konularındandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYP -- 13 Ağustos 2005, 20:40:10 >
  • İşin teorisiyle ilgili profesyonel seviyede bilgim yok ama BU İŞ İÇİN MATLAB KULLANMAK YANLIŞ, diyorum.
    Ayrıca bu proje aşamasında mı yoksa yapımına başlandı mı acaba sorabilirmiyim??
  • Bunu neye dayanayarak söylediğini sorabilir miyim?

quote:

Orijinalinden alıntı: corsan

İşin teorisiyle ilgili profesyonel seviyede bilgim yok ama BU İŞ İÇİN MATLAB KULLANMAK YANLIŞ, diyorum.

• quote:

Orijinalinden alıntı: HYP

Bunu neye dayanayarak söylediğini sorabilir miyim?

quote:

İşin teorisiyle ilgili profesyonel seviyede bilgim yok ama BU İŞ İÇİN MATLAB KULLANMAK YANLIŞ, diyorum.

Tecrübeme
  • Bu savını desteklemek için şu ana kadar uğraştığın görüntü işleme projelerinden ve projelerdeki rolünden bahseder misin? Sadece meraktan soruyorum.

quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: HYP

Bunu neye dayanayarak söylediğini sorabilir miyim?

quote:

Tecrübeme

• ziyankar sanırım rafael gonzalez in kitabını diyosun...digital image processing using matlab die geçiyor...onu buldum sanırım da ii bi kaynak...daha koda başlamadım..zaten acaip korkmuş durumdayım....bi sürü formül filan...yön gösterdiğiniz için hepinize ayrıca teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gvnbrk

arkadaşlar bende yüz tanıma ile uğraşıyorum.Geometrik metodlar yöntemi ile matlab da wavelet fonksiyonlarıyla kodlamayı düşünüyorum fakat matlab bilgim pek iyi olmadığı için bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Matlab bilmiyosan OpenCV kütüphanesine de bakabilirsin.
  • Azeri yazar tarafından yazılmış Türkçe bir yapay zeka kitabı vardı. Yüz tanıma gibi sistemleri açıklayıcı bir şekilde anlatıyordu, eminim fazlasıyla yararını görürsünüz. Bir araştırın derim.
  • Öncelikle Bu konuda yapılmış makaleleri incelemeni tavsiye ederim örnek olaraki,

Bir çalışma Adjoudj Reda – Sidi bel abes üniversitesi , Dr. Boukelif Aoued - Sidi bel abes üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiş bir çalışmadır.
    Bu çalışmanın amacı YSA temelli yüz tanıma sisteminin nasıl tasarlandığı hakkında yol göstermektedir.

Şunuda bulabilirsin netten Nico Van der Aa utreccht University. "Neural Network-Based Face detection",

Bunun dışında mathworks u bir araştırmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatestOfAllTime -- 1 Şubat 2011; 1:09:28 >
  • Merhabalar. Bende yüksek lisans tez konusu olarak matlabda yüz tanıma yapmaya başlıyorum. Henüz araştırma aşamasındayım. Matlab bilgim çok fazla olmasa da yeterli düzeyde sayılabilir. Yüz tanıma konusunda bilgisi olan arkadaşlardan ricam olacak. Yaptığım araştırmalardan, okuduğum makalelerden edindiğim bilgiler doğrultusunda, yüz tanımada kullanabileceğim bir yöntem kararlaştırmaya çalışıyorum. yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen başarı oranlarına baktığımda eigenface ve bir iki yöntem daha öne çıkıyor. Fakat henüz başlangıç aşamasında olduğum için, yöntemlerin matlab ortamında kodlanması konusunda derin derin düşünmekteyim.Tabi bir de başarı oranları var. Ayrıca konum karanlık ortamda yüz tanıma tamamen aydınlık yüzler de değil. Konuya hakim olan arkadaşlardan aydınlatmalarını rica ediyorum. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.