3-4 senedir kahrımı çeken MATSONIC MS9107c+ anakartıma yeni bir ekran kartı almak ve pc nin ömrünü biraz daha uzatmak istiyorum. donanımdan pek anlayan bir insan olmadığım için bir bilgisayarcıya danıştım. "sen bu anakartı çöpe at, ne alsan uyumsuzluk yaratır." dedi. bana durum bu kadar vahim değil gibi gelmişti. daha ram ve hdd takıp pc yi şaşalı günlerine taşıyacaktım.
internette araştırınca;
Graphics Adapter Slot Supports AGP 2.0 Including 2X/4X AGP Data Transfers.
gibi şeyler buluyorum. sanırım agp 4x slot u var. acaba bu dandik anakarta agp 8x ekran kartı takabilir miyim? "sapphire ati radeon 9550" civarında bir e.kartı düşünmüştüm ama daha üstü ihtimaller varsa onları da değerlendirmek isterim. bu anakartı daha önce veya halen kullanan ya da derdimden ve anakart-e.kartı uyumundan anlayan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olabilirler mi?
şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: ilkersanli
3-4 senedir kahrımı çeken MATSONIC MS9107c+ anakartıma yeni bir ekran kartı almak ve pc nin ömrünü biraz daha uzatmak istiyorum. donanımdan pek anlayan bir insan olmadığım için bir bilgisayarcıya danıştım. "sen bu anakartı çöpe at, ne alsan uyumsuzluk yaratır." dedi. bana durum bu kadar vahim değil gibi gelmişti. daha ram ve hdd takıp pc yi şaşalı günlerine taşıyacaktım.
internette araştırınca;
Graphics Adapter Slot Supports AGP 2.0 Including 2X/4X AGP Data Transfers.
gibi şeyler buluyorum. sanırım agp 4x slot u var. acaba bu dandik anakarta agp 8x ekran kartı takabilir miyim? "sapphire ati radeon 9550" civarında bir e.kartı düşünmüştüm ama daha üstü ihtimaller varsa onları da değerlendirmek isterim. bu anakartı daha önce veya halen kullanan ya da derdimden ve anakart-e.kartı uyumundan anlayan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olabilirler mi?
şimdiden teşekkür ederim.
Aslında anakart senin değil sen anakartın çilesini çekmişin haberin yok Şaka bir yana zamanında ucuz diye bende o anakarttan almış ve çok pişman olmuştum.Soruna gelince ikinci el uygun bir fiyata 9550-9600 cinsi bir kart alırsan elbetteki eski ekran kartına göre bariz bir perfonmans artışı olur ve 800*600 çözünürlüğünde oyunlarını oynarsın.Seninde dediğin gibi anakartrın Agp 8x i desteklimiyor.8x agp ekran kartlarıda senin anakartında çalışır ama bence o anakartla birx1650 proya yazık etmiş olursun. Saygılarımla..
evet, çok çektirdi sahiden ama burada markayı rencide edip ekmekle oynamak istemedim. usb 1.1 yüzünden kaç gece ağlayarak uyandım. hala kabuslar devam ediyor. cevabını sevinçle karşıladım pek sayın blackforreal. gönül isterdiki yeni pc kurayım ama fukaralıktan ve görgüsüzlükten kuramadım. bari bunu ayakta tutayım diye uğraşıyorum. zaten 9550 den daha fazla para riske etmek te istemiyorum. bir önümü göreyim fakat gitmeyeyim havası oluştu zaten bu matsonic yüzünden. oyun meselesine gelince zaten pek beceremem. kardeşim düşünsün artık. tekrar teşekür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme