Şimdi Ara

mATX kasa tercihi: Aerocool DS Cube vs Carbide Series® Air 240

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

mATX kasa tercihi: Aerocool DS Cube vs Carbide Series® Air 240

(En Son Oy Tarihi: 16.2.2022)
Giriş
    air 240 daha şık, DS Cube daha kullanışlı (benim görüşüm)

bence en kral model türkiyede olmasada thermaltake core v21

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00002559
  • ben de cok begeniyorum v21'i ama ne fayda

air 240in sevmedigim ozellikleri var
    -su sogutmanin one koyulmasi ve genellikle ice dogru hava akisi verilmesi gerekmesi
    -usb girisleri ortada; ya yukari koy yada asagiya, kablo kisa olunca asmak zorunda mi kalicaz
    -fiyati da yuksek DS cube'e gore

DS cube'un de ozellikle sevdigim birkac izelligi var
    -anakarti yatay takmak; buyuk anakart icin tamam da kucuk anakartlari dikey takmak garip geliyor bana, sonra parcalari ona asmak gibi
    -boyutu air 240'tan daha kucuk

ama ne olursa olsun karar vermek zor
  • Ertugh E kullanıcısına yanıt
    ben v21 için inventus'a mail attım, tedarikçi firma 2 ay içinde geleceğini söylüyor dedi. tedarikçi firma vektron'a mail attım getiricez tarihi belli değil dediler

4 martta yurt dışından tanıdık geliyor onunla getirtiyorum v21'i izlenimlerimi paylaşırım burda

konuya gelirsek, kullananlar ds cube'ün soğutmasının başarısız olduğunu söylüyorlar, ses konusunda başarılı ancak soğutma olarak bekleneni veremeyen bir kasa. aşağıdaki linklerden ikisinin de incelemesine bakabilirsin. air 240 daha önde ayrıca corsair'in müşteri memnuniyeti tartışılmaz bu yüzden air 240 bende daha ağır basıyor.

http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2013/12/30/aerocool-dead-silence-cube-review/4

http://www.bit-tech.net/hardware/2014/08/15/corsair-carbide-series-air-240-review/4

• aslinda v21'in amazon fiyati da daha uygun ama karto 73 $ tutuyor toplam 133 dolar oluyor biraz daha makul olsa kargo alinasi olucak
    Hocam eski sistemimde kullandim air 240 kasayi. Havalandirmasi cok iyiydi. Sekil olarak da begendigim bir kasaydi. Psu ve hdd kasanın arka kismina takıldıgi icin ici gayet duzenli ve sade duruyordu. Memnun olmadigim yanlari boyutu daha kucuk olabilirdi. On fani bana gore fazla sesli calisiyordu. Hava soğutma seçenekleri yok denecek kadar az. Ama en sevmedigim yani ve beni kasadan sogutan sey yuksek ekran karti takilinca kapagi kapanmiyordu. Sigmiyordu kasaya yani. Uzunluk da bi sikinti yok ama kartin yuksekligi eni yani kasaya sigmadi. Referans modeller takilabiliyordu. Bu arada takmaya calistigim kart gtx 980 di. Diger kartlarda nedir durum bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla küp istemiyorsanız 350D tavsiyemdir. Ama iki kasa arasında kesinlikle air 240
    Ds cube kullanan biri olarak kasanın sessiz olduğunu ama soğutmasının pek iyi olmadığını söyleyebilirim. Ama kasanın üst kısmına bir adet 12cm fan ekleyerek kasanın soğutma performansını iyileştirdim.

Tabii oyun oynarken ses biraz daha fazla oluyor. Ama ses çoğunlukla ekran kartından geliyor. Eğer ekran kartınız sessiz bir modelse genel olarak daha sessiz bir sistem oluşturmuş olursunuz.

Bu arada ds cube, matx anakart da desteklediği için ses kartı vs gibi diğer kartlar için de gerekli yeriniz olabilecektir. Ds cube'ün böyle bir avantajı daha var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abisini memnuniyetle kullandığım için Air 240 diyeceğim.
  • Performans çok iyi soğutsun kasa içi buzdolabi gibi olsun birazda fan sesi duyayım dersen Corsair Air 240
    Yok sessiz olsun zaten sıvı sogutmam var overclockla okadarda fazla işim olmaz cpu gpu sınırlarini aşırı zorlamam dersen Aerocool Ds cube
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.