Şimdi Ara

mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım bazı oyunları çalıştırmaya çalışırken aşağıdaki mavi ekran hatasını veriyor. warcraft ve SOF II gibi oyunlarda hata vermezken, daha eski oyunlarda (heroes4 gibi)ve basit emulatörlerde bile bu hatayı veriyor. Bir arkadaşım ramlerde sorun olabilir dedi ama şu ana kadar hiç bir sorun çıkmamıştı. (ram lerim: 2 tane 133 mhz ve 1 tane 100 mhz anakartım 100mhz desteklio bu soruna kaynak olabilirmi) aslında sorun adsl bağladığımdan sonra çıkmaya başladı. Ne yaptımsa düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir Sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı.

Bu durdurma hatasını ilk defa görüyorsanız; bilgisayarı yeniden başlatın. Bu ekran
    yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin;

Yeterli disk alanınız olduğundan emin olun. Dur iletisinde sürücü tanımlanmışsa, sürücüyü
    devre dışı bırakın veya bir sürücü güncelleştirmeleri için üreticiye başvurun. Görüntü bağdaştırıcısını
    değiştirmeyi deneyin.

Donanım satıcınızdan bios güncellemesi olup-olmadığını öğreni. Önbellekleme veya gölgeleme
    gibi bios bellek seçeneklerini devre dışı bırakmayı deneyin. Bileşenleri kaldırmak veya devre dışı
    bırakmak için gücenli mod kullanmanız gerekirse, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Gelişmiş
    başlatma seçeneklerinde F8 tuşuna basın ve sonra Güvenli Mod u seçin.

Teknik Bilgiler:
    *** STOP: 0x0000008E (0x0000005,0xF856AFDC 0xB0870BOC,0x00000000) (parantez içi nolar tam doğru olmayabilir)

• aynı şey bendede oluyo çoğu oyunda.. bende mavi ekran çıkıp restart oluyo makine kendi kendine... NFS:Underground'da yazpıyo..
  • mavi ekranlar genelde donanım çakışması ve ram sorunlarından kaynaklıdır..
  • %99 remlerden 2x133 1x100 çakışma yapar büyük ihtimalle
  • DirectX tende olabiliyor bazen. 8destekleyen karta 9 yüklenince oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: tomahawk

%99 remlerden 2x133 1x100 çakışma yapar büyük ihtimalle

haklısın mhz hızı farklı olduğundan sorun çıkartabiliyorlar.
  • hadi yaa.. bakın bu hiç aklıma gelmemişti.. sanırım doğru diyorsunuz..
    durum şöyle..

bende 1*100 mhz 128 mb sd-ram vardı...
    bi arkadaştan 256 mb 133 sd ram aldım bunun yanına koydum..
    şu an makine 386 mb ramle çalışıyo..
    1*128 sd 100 mhz+1*256 sd 133 mhz = Mavi ekran ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran
    12 yıl önce açıldı
    Bilgisayar mavi ekran veriyor
    5 ay önce açıldı
    Mavi Ekran kitlenme
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anarchy

???

ağlama yafs..
  • arkadaşlar peki bu sorun neden oyun edio olabilir sizce? dediğim gibi warcraft 3 ve SOF 2 oynayabiliyorum. ve bu ram bileşimini 1 seneden fazladır kullanıyorum. ilk kez böyle bir sorunla karşılaştım.
  • PEKİ ben 128 rami çıkarsam sadece 256 ram imi taksam sorun düzelir mi ?
  • quote:

PEKİ ben 128 rami çıkarsam sadece 256 ram imi taksam sorun düzelir mi ?

Walla benim ram imden kendininmiş gibi bahsetmene cok uzuldum bencede sadece kingston u takarsan problem kalmaz herhalde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real_ETA -- 3 Ocak 2005, 12:30:59 >
  • Aynı sorun bende e oluyor underground2 yi acarken oyunu altta atıyo sen en iyisi o ram leri sat yerine ddr 256 ram al eger anakart desteklemiyorsa paran varsa bi de anakart al hadi k.i.b
  • Bendede böle sorunlar oluyo fakat şöle bi durum var sadece pc ye fazla yüklendiğimde yapıyor msl nfs2ug2 açık arkadan mp bide kazaa limeware gibi dl programları o zaman verıyo yoksa tek bı oyun oynarken nette surf yaparken bole bısı yok.

Bu arada kasanın yanını kesıp ( Biraz Mod. ettim ) ortakada 80 mm lık bı fan taktım kasanın ıcı gayet soguk ve o hata da cok ama cok azaldı artık bende bılg. saviyorum ...
  • ee bizde mi deleleim şindi kasaları :d

bende de zorlandığında oluyo zaten..

ama dediğim gibi 128 ram varken bile olmuyordu.. 384 ram var ve adam gibi oyun oynayamıyorum.. warcraft 3'de bile oluyo düşünün artık..
  • quote:

ee bizde mi deleleim şindi kasaları :d

bende de zorlandığında oluyo zaten..

ama dediğim gibi 128 ram varken bile olmuyordu.. 384 ram var ve adam gibi oyun oynayamıyorum.. warcraft 3'de bile oluyo düşünün artık..

sebebini yukarıda yazmışsın ama..
  • eminim bu sorunları olan arkadaşların ekran kartları onboard dır .. genelde onboard ekran kartları oyunlarda ram seçer uyumsuzluk çıkarır
  • ekran kartı onboard değil. geforce2 mx400. bu sorunum adsl modem taktıktan sonra başladı. acaba p.s. ya fazlamı yükleniom diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar biraz geç oldu ama sorunun çözümü çok basitmiş. zone alarmın kullandığım versiyonu yapıomuş sorunu. zone alarm kendini güncelledikten sonra düzeldi sorun. aynı sorunu yaşayanların dikkatine...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.