Şimdi Ara

mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben pcmi akşam kapadım bu sabah açıyorum windows xp yerinde çubuk dolarken mavi ekran verip reset atıyor ne oldu anlamıyorum hatayı aynen yazıyım:

bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı
    bu durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatınız bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyiniz diyor asağıdada bikaç bişey yazmış neyse

Teknik bilgiler diyor
    ***STOP:0x0000007B (0xB84CF524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

sorum şu durup dururken bu hata nerden çıktı ve format atmadan düzeltme şansım yokmu lütfen yardım edin :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcayolci -- 5 Eylül 2011; 12:47:27 >

• STOP: 0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE; bu hata genellikle işletim sisteminin açılış dosyalarından ( boot.ini ) kaynaklanır, ya da diskte oluşmuş bir problem buna sebebiyet verebilir.

HDD'nizin SATA/IDE kablosunu değiştirin, bunun yanında katılımsız bir XP CD ile kurtarma konsolunu çalıştırmayı deneyin.
  • ramlerinizi kontrol ediniz. saygılarımla
  • Hdd nizin bağlantılarını kontrol edin
  • hdd kaynakli bi hata bence kablo lari kontrol et
  • ama bu laptop
  • pili sök
    pilsizken açma kapama tuşuna içindeki elektrik boşalsın diye
    bi kaç kere basılı tutup bekle.
    pili takma, sarj aletiyle çalıştırmayı dene
    eğer çalışırsa, çalışır vaziyetteyken pilini takabilirsin
  • denedim olmadı durup dururken böyle oldu boşu boşuna format atamam herşeyi denerim düzelsin yeter
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.